Dodaj do ulubionych

Nowy ststys SM JARY

IP: 195.116.222.* 14.02.02, 10:04
Czy wiecie że trwają prace nad zmianą statusu spółdzielni Jary?
Ktoś z was się tym interesował, bo myślę że warto.
Będą zmiany niekorzystne dla nas czyli spółdzielców.
Jeśli ktoś jest zainteresowany mogę udostępnić projekt nad którym trwają prace.

Korek
Obserwuj wątek
    • eela Re: Nowy ststys SM JARY 14.02.02, 10:06
      A mozesz napisac w skrócie, na czym polegaja zmiany niekorzystne. Ja nie z
      Jarów, ale warto wiedziec, co sie niektórym kłębi pod czaszką?
      • Gość: belbo Re: Nowy ststys SM JARY IP: 195.116.222.* 14.02.02, 11:39
        Mogę ale nie chce bo znowu będzie że jestem stronniczy.
        Dobra uchylę rąbka tajemnicy i powiem że Spółdzielnia otwiera sobie furtkę by
        móc pieniądze spółdzielców mogły wypływać ze spółdzielni na zewnątrz.
        Pewnie będzie to umotywowane tym że spółdzielnia będzie miała dodatkowe zyski
        ale jak paterze jak jest ona zarządzana mam zupełnie inne skojarzenia.

Zeskakuje ten projekt umieszczę gdzieś w necie i dam znać gdzie to każdy
        zainteresowany sobie poczyta.
    • Gość: BELBO Sprostowanie IP: 195.116.222.* 14.02.02, 11:40
      NIE SM TYLKO SBM Jary:)
    • Gość: milenium Re: Nowy ststys SM JARY IP: *.astercity.net / 10.128.128.* 21.02.02, 17:27
    • Gość: milenium Re: Nowy ststys SM JARY IP: *.astercity.net / 10.128.128.* 21.02.02, 17:40
      To żadna nowość,do zmian w statucie Spółdzielni / wszystkich / zmusza nowa
      Ustawa o Spółdzielczości.
      Nad zmianami statutu w naszej Spółdzielni pracuje prawnik,oraz praedstawiciele,
      dobrze by było żeby do tych prac włączyli się inni członkowie SMB Jary trzeba
      jednak pamiętać że statut zatwierdza Zebranie Przedstawicieli Spółdzielni.
      I najważniejsza sprawa ! jaki by nie był statut to nowe prawo o spółdzielczości
      ma nad nim wyższość.
      Kończąc jaśli ZP zatwierdziło by statut niezgodny z nową ustawą to i tak sąd
      nie zatwierdzi go zamiast popuszczać jeden drugiego włącz się do prac pa.
      • Gość: Belbo Re: Nowy ststys SM JARY IP: *.acn.waw.pl 21.02.02, 18:49
        Ja nie jestem prawnikiem nie znam się na tym. A prawnicy w naszej spółdzielni
        są przecież na garnuszku zarządu więc zrobią wszystko tak żeby Zarządowi było
        dobrze. I daleki jestem od snucia przypuszczeń o ogólnoświatowym spisku. Po
        prostu sam się przekonałem jacy ludzie nami rządzą.
    • miriam_73 Re: Nowy ststys SM JARY 21.02.02, 20:58
      Trwają i nie jest to żadna tajemnica. A to my poprzez przedstawicieli albo je
      zaakceptujemy albo nie. Kwestia zainteresowania i wywarcia odpowiednich
      nacisków na przedstawicieli.
      • Gość: jumper Re: Nowy ststys SM JARY IP: *.netix.pl 23.02.02, 22:53
        Koleżanko pokaż mi taki zapis w Prawie Spółdzielczym lub naszym Statucie,
        który mówi o tym, że przedstawiciel ma obowiązek głosować zgodnie z wolą
        swoich wyborców a nie zgodnie z własnym sumieniem.
        • miriam_73 Re: Nowy ststys SM JARY 23.02.02, 23:07
          ty wybierasz tego przedstawiciela. jest on twoim reprezentantem.
    • Gość: emeryt Re: Nowy statut SM JARY ?!? IP: *.pl 24.02.02, 11:01
      Czyli caly czas gangrena toczy osiedle Jary. Ta gangrena to wladze osiedla
      ktore chca sobie zawlaszczyc decyzje nie liczac sie z mieszkancami. Zarzad Jar
      ma wielka wladze. Robi co chce w swoim interesie utrzymania sie na
      stanowiskach, a powolna mu rada nadzorcza wszystko zatwierdza. Czy wiec nie
      nalezy podzielic ta spoldzielnie Jary na mniejsze sprawniejsze, gdzie zarzady
      mozna latwiej kontrolowac? Czas skonczyc z balaganem na ursynowskich Jarach!!!
      • belbo_ Re: Nowy statut SM JARY ?!? 24.02.02, 20:39
        Uwaga słuszna ale nie takie to proste. To trzeba skalkulować , przemyśleć.
        gdyby wszystkie enklawy doszły do tego wniosku ..ale każdy się boi.
      • Gość: Zbigniew Re: Nowy statut SM JARY ?!? IP: *.astercity.net / 10.128.128.* 01.03.02, 08:32
        Nigdy gangrena nie dosięga głowy , toczy zawsze członki.
        I tym razem jest tak samo gangreną naszej spółdzielni jest kilku członków
        którzy zamiast rozumu mają kocie odchody bez urazy dla kotów.

• Gość: miśka Re: Nowy statut SM JARY ?!? IP: *.biol.uw.edu.pl 01.03.02, 13:38
          przepraszam najmocniej SMB JARY a nie SM
          • Gość: miśka Re: Nowy statut SMB JARY ?!? IP: *.biol.uw.edu.pl 01.03.02, 13:38
            • Gość: a@b Re: Nowy statut SMB JARY ?!? IP: *.astercity.net / 10.128.128.* 21.03.02, 00:12
              Ostatnia wiadomość o statucie była 01 03 2002, widzicie wszyscy osrywają statut
              SMB Jary.
              • Gość: Belbo Re: Nowy statut SMB JARY ?!? IP: *.acn.waw.pl 21.03.02, 00:40
                A tos się chłopie( lub niewiasto) wypowiedział ( -ała).
                Gratuluje ale jake jest tego przesłanie?
                • Gość: A@B Re: Nowy statut SMB JARY ?!? IP: *.astercity.net / 10.128.128.* 23.03.02, 09:10
                  belbo ty sieroto ciebie tesz osrywają.
                  • Gość: Belbo Re: Nowy statut SMB JARY ?!? IP: *.acn.waw.pl 23.03.02, 21:44
                    Ja rodziców mam , a ty kultury osobistej za grosz. Żal mi Ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka