Dodaj do ulubionych

SP.307 Barcelońska

11.12.14, 21:59
Bardzo proszę o PILNĄ POMOC!! Zastanawiam się nad przeniesieniem tam dziecka do 2 klasy, zna ktoś może tą szkołę? Jakieś informacje czy jest dobra, jak z nauką języków, opieką w świetlicy? Czy jest sens oddawać tam małego? Wiecie coś może o nauczycielach prowadzących klasy drugie (Iwona Januszewska, Ewa Mizgier, Anna Mazur, Aleksandra Pęczalska-Wiśniewska) - kto dobry a kogo unikać? Będę wdzięczny za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • lalkazestrychu Re: SP.307 Barcelońska 12.12.14, 06:37
      Cóż, szkoła jak szkoła. Jedni chwalą inni narzekają. Mam dwoje dzieci w tej szkole. Co mogę napisać to to, że klasy są duże - powyżej 25 osób! Dzieci uczą się angielskiego, w czwartej klasie dochodzi rosyjski. Jest też możliwość nauki angielskiego w FCE - zabierają dzieci ze świetlicy.
      Świetlica podzielona jest wiekowo - drugoklasiści nie widują się z czwartoklasistami. Zajęć trochę jest, choć przy tak dużej ilości dzieci są stanowczo za nudne - to zdanie mojego syna. Często oglądają bajki. Organizowane są również kółka np. plastyczne.
      Z nauczycielek znam p. Ewę i to tylko dlatego, że jest pracownikiem świetlicy oddelegowana na zastępstwo za inną panią na macierzyńskim - nie wiem jakim jest nauczycielem. Pani Ola jest nowym nauczycielem - również w zastępstwie - uczy moje dziecko. Według mnie świetny pedagog - wymagająca ale i dająca wiele od siebie. Syn bardzo Ją lubi.
      • fmar2 Re: SP.307 Barcelońska 12.12.14, 08:31
        Lalkazestrychu wielkie dzięki za informacje!!!. A jaki jest poziom angielskiego w FCE, warto inwestować, daje to coś dzieciom, czy raczej średni poziom i szukać kursu na własną rekę? No i jak jest z jedzeniem w szkole, dzieci chętnie jedzą czy raczej niesmaczne?
        • lalkazestrychu Re: SP.307 Barcelońska 12.12.14, 18:18
          Poziom angielskiego raczej średni, może średnio wyższy. Materiał bardzo zbliżony do tego ze szkoły, więc na pewno pomaga w nauce. Moje dzieci, oprócz powtarzania słówek, nie muszą - przynajmniej na razie - uczyć się w domu, mogą skupić się na innych przedmiotach. Mam nadzieję, że w wyższych klasach poziom będzie jeszcze wyższy. Dla mnie ważne jest, że nie musimy jeździć na angielski gdzieś dalej - brak czasu :/
          Moje dzieci na obiad nie chodzą, ale inne dzieci chwalą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka