Dodaj do ulubionych

pola mokotowskie

IP: *.chello.pl 17.11.02, 16:24
hej!ciekawi mnie czy bywa tu ktos z pol mokotowskich?
chodzi mi raczej o ludzi ktorzy wiedza gdzie jest ,,gorka"?
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: pola mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 17:45
      Oczywiście że tak np. ja. Mieszkam przy samych polach i często tam bywam.
    • Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 18.11.02, 01:27
      Gość portalu: cukier metal napisał(a):

> hej!ciekawi mnie czy bywa tu ktos z pol mokotowskich?
      > chodzi mi raczej o ludzi ktorzy wiedza gdzie jest ,,gorka"
      Jasne, mieszkalam niedaleko Pol Mokotowskich jakies siedem lat temu, ale
      jeszcze pamietam gdzie jest "gorka".Przyznaj jednak, ze troche sie zmienily te
      Pola.
      Jeszcze w latach '80-tych, kiedy chodzilam do Szk. Pdst. Nr 57 przy Narbutta
      (moze ktos sie tam uczyl??), no wiec w tym czasie bylo na Polach takie bajoro
      dla psow i plywaly w nim nawet kijanki. A teraz, az milo popatrzec. Bajorko
      przemienilo sie w kapielisko.Hurra.
      Szkoda, ze juz tu nie mieszkam.
      • kaate Re: pola mokotowskie 19.11.02, 14:14
        jezeli przy polach i na narbutta to chyba 37!!! ja tez tam chodzilam - prof
        Gradkowska, Mikulska, Zientarska, Brylicki. Jest co wspominac. Pozdrawiam!!!
        • Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 19.11.02, 18:28
          kaate napisała:

> jezeli przy polach i na narbutta to chyba 37!!! ja tez tam chodzilam - prof
          > Gradkowska, Mikulska, Zientarska, Brylicki. Jest co wspominac. Pozdrawiam!!!

Zietarska pamietam, chociaz mnie nie uczyla. Z Balickim mialam matematyke, a z
          Jablonowska ( niech ja szlag trafi) j. polski. Moze sie znamy? Ja jestem z
          rocznika '74. A szkola byla nr.57 im Czwartakow AL. No i co?
          Pozdrawiam
          Bugi
          • Gość: Peppers Re: pola mokotowskie IP: *.acn.pl 20.11.02, 13:19
            Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie jest
            gorka.
            • Gość: alik Re: pola mokotowskie IP: *.crowley.pl 20.11.02, 14:52
              Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie
              jest
              > gorka.
              nie o LO, tylko AL, a tak wogóle, to SP 37 jest pod numerem 65 na Narbutta, a
              SP 57, pod numerem 31 - ot, co. Waszą szkołą chyba rzeczywiście były pola
              mokotowskie.
              • Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 20.11.02, 15:01
                Gość portalu: alik napisał(a):

> Gość portalu: Peppers napisał(a):
                >
                > > Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie
                > jest
                > > gorka.
                > nie o LO, tylko AL, a tak wogóle, to SP 37 jest pod numerem 65 na Narbutta,
                a
                > SP 57, pod numerem 31 - ot, co. Waszą szkołą chyba rzeczywiście były pola
                > mokotowskie.

Moze i byly. Ty za to nie chodziles do zadnej szkoly, skoro piszesz "w ogole"
                "wogole". Zanim cos napiszesz, proponuje zajrzyj do slownika ort.
                • bmw1 Re: pola mokotowskie 20.11.02, 15:33
                  Witam,
                  Ja w sprawie SP 57. Też tam chodziłam do szkoły, ale w latach 70 tych.
                  Matematyki uczyła mnie p. Białach a j.polskiego p.Śleszyńska (matka Hanki,
                  która nota bene też chodziła do tej szkoły). Teraz mieszkam niedaleko na
                  Dąbrowskiego, a na Pola Mokotopwskie chodzę na spacery z moim psem - suczką
                  imieniem PANDA, bardzo do pandy podobna.
                  Serdecznie pozdrawiam,
                  BMW
                  • Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 20.11.02, 17:15
                    A za moich czasow (lata '80)do 57 chodzil syn Holubkow - Jasiek. Pamietam, ze
                    jako dyzurna stawialam go (byl mlodszy ode mnie) za glupie bieganie podczas
                    przerwy, do kata. Kiedy o tym pomysle, wydaje mi sie to takie smieszne i takie
                    glupie zarazem. Pozdrowienia

A, jadnak jest o szkole.
                    • Gość: alik Re: pola mokotowskie IP: *.crowley.pl 21.11.02, 09:03
                      Holoubek się pisze poprawnie - ignorantko bugi. W ogóle przekręcanie nazwisk
                      jest wielce niekulturalne.
                      • Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 21.11.02, 23:10
                        Gość portalu: alik napisał(a):

> Holoubek się pisze poprawnie - ignorantko bugi. W ogóle przekręcanie nazwisk
                        > jest wielce niekulturalne.

Bije sie w piersi! Mea Culpa! Bardzo mi przykro za ten przekret z Holoubkiem.
                        Uklony, Bugi
    • nauma Re: pola mokotowskie 22.11.02, 20:18
      Jak sama nazwa wskazuje :))) Pola Mokotowskie znajdują się w większej części na
      Ochocie, a w mniejszej w Śródmieściu. Więc co ten wątek robi w "Mokotów,
      Ursynów"???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka