Gość: cukier metal IP: *.chello.pl 17.11.02, 16:24 hej!ciekawi mnie czy bywa tu ktos z pol mokotowskich? chodzi mi raczej o ludzi ktorzy wiedza gdzie jest ,,gorka"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agata Re: pola mokotowskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 17:45 Oczywiście że tak np. ja. Mieszkam przy samych polach i często tam bywam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 18.11.02, 01:27 Gość portalu: cukier metal napisał(a): > hej!ciekawi mnie czy bywa tu ktos z pol mokotowskich? > chodzi mi raczej o ludzi ktorzy wiedza gdzie jest ,,gorka" Jasne, mieszkalam niedaleko Pol Mokotowskich jakies siedem lat temu, ale jeszcze pamietam gdzie jest "gorka".Przyznaj jednak, ze troche sie zmienily te Pola. Jeszcze w latach '80-tych, kiedy chodzilam do Szk. Pdst. Nr 57 przy Narbutta (moze ktos sie tam uczyl??), no wiec w tym czasie bylo na Polach takie bajoro dla psow i plywaly w nim nawet kijanki. A teraz, az milo popatrzec. Bajorko przemienilo sie w kapielisko.Hurra. Szkoda, ze juz tu nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaate Re: pola mokotowskie 19.11.02, 14:14 jezeli przy polach i na narbutta to chyba 37!!! ja tez tam chodzilam - prof Gradkowska, Mikulska, Zientarska, Brylicki. Jest co wspominac. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 19.11.02, 18:28 kaate napisała: > jezeli przy polach i na narbutta to chyba 37!!! ja tez tam chodzilam - prof > Gradkowska, Mikulska, Zientarska, Brylicki. Jest co wspominac. Pozdrawiam!!! Zietarska pamietam, chociaz mnie nie uczyla. Z Balickim mialam matematyke, a z Jablonowska ( niech ja szlag trafi) j. polski. Moze sie znamy? Ja jestem z rocznika '74. A szkola byla nr.57 im Czwartakow AL. No i co? Pozdrawiam Bugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Re: pola mokotowskie IP: *.acn.pl 20.11.02, 13:19 Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie jest gorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: pola mokotowskie IP: *.crowley.pl 20.11.02, 14:52 Gość portalu: Peppers napisał(a): > Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie jest > gorka. nie o LO, tylko AL, a tak wogóle, to SP 37 jest pod numerem 65 na Narbutta, a SP 57, pod numerem 31 - ot, co. Waszą szkołą chyba rzeczywiście były pola mokotowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 20.11.02, 15:01 Gość portalu: alik napisał(a): > Gość portalu: Peppers napisał(a): > > > Mialo tu byc o Polach Mokotowskich a nie o jakims tam LO. Tak, wiem gdzie > jest > > gorka. > nie o LO, tylko AL, a tak wogóle, to SP 37 jest pod numerem 65 na Narbutta, a > SP 57, pod numerem 31 - ot, co. Waszą szkołą chyba rzeczywiście były pola > mokotowskie. Moze i byly. Ty za to nie chodziles do zadnej szkoly, skoro piszesz "w ogole" "wogole". Zanim cos napiszesz, proponuje zajrzyj do slownika ort. Odpowiedz Link Zgłoś
bmw1 Re: pola mokotowskie 20.11.02, 15:33 Witam, Ja w sprawie SP 57. Też tam chodziłam do szkoły, ale w latach 70 tych. Matematyki uczyła mnie p. Białach a j.polskiego p.Śleszyńska (matka Hanki, która nota bene też chodziła do tej szkoły). Teraz mieszkam niedaleko na Dąbrowskiego, a na Pola Mokotopwskie chodzę na spacery z moim psem - suczką imieniem PANDA, bardzo do pandy podobna. Serdecznie pozdrawiam, BMW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 20.11.02, 17:15 A za moich czasow (lata '80)do 57 chodzil syn Holubkow - Jasiek. Pamietam, ze jako dyzurna stawialam go (byl mlodszy ode mnie) za glupie bieganie podczas przerwy, do kata. Kiedy o tym pomysle, wydaje mi sie to takie smieszne i takie glupie zarazem. Pozdrowienia A, jadnak jest o szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: pola mokotowskie IP: *.crowley.pl 21.11.02, 09:03 Holoubek się pisze poprawnie - ignorantko bugi. W ogóle przekręcanie nazwisk jest wielce niekulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bugi Re: pola mokotowskie IP: *.ipt.aol.com 21.11.02, 23:10 Gość portalu: alik napisał(a): > Holoubek się pisze poprawnie - ignorantko bugi. W ogóle przekręcanie nazwisk > jest wielce niekulturalne. Bije sie w piersi! Mea Culpa! Bardzo mi przykro za ten przekret z Holoubkiem. Uklony, Bugi Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: pola mokotowskie 22.11.02, 20:18 Jak sama nazwa wskazuje :))) Pola Mokotowskie znajdują się w większej części na Ochocie, a w mniejszej w Śródmieściu. Więc co ten wątek robi w "Mokotów, Ursynów"??? Odpowiedz Link Zgłoś