Dodaj do ulubionych

Informacje ze Stegien

26.02.06, 17:55
Stegny to jedna z największych dzielnic Mokotowa. W tym watku piszcie co
nowego dzieje sie w blokowiskach osiedla.
Obserwuj wątek
    • Gość: klippi Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 27.02.06, 20:40
      to osiedle a nie dzielnica :)) pozdrowaśki
      • 242429tw Re: Informacje ze Stegien 27.02.06, 22:50
        Oczywiście ! oczywiście masz rację.Zupełnie nieświadomie popełniłem gafę.Stegny
        to osiedle !.Pozdrawiam.
        • Gość: Alicja5 Re: Informacje ze Stegien IP: *.cust.tele2.ch 29.07.06, 01:56
          Moze cos wiecie ,gdzie na Stegnach jest jakis bar,mala jadlodajnia,czy
          miejsce gdzie mozna cos zjesc np. w niedziele lub inny dzien'
          Pozdrawiam i dziekuje
      • eltad Re: Informacje ze Stegien 12.04.06, 19:19
        Niestety ,mało inwestycji sportowych.Co będzie na sporym placu koło kościoła
        O.O Marianów przy pętli na Bonifacego ? Czy ktoś wie?
    • kalasanty76 Re: Informacje ze Stegien 02.03.06, 14:12
      ooo? a nie wygląda jak jedne z największych
      • baba67 Re: Informacje ze Stegien 12.04.06, 21:59
        Chyba Nad Dolinka jest wieksze...
        A nawet nie chyba, tylko na pewno.Stegny sa w sam raz.Caly czas sie cos
        remontuje i wymienia.Moj blok na przyklad ocieplono juz 20 lat temu jako jeden z
        pierwszych.
        Gdy jade przez Ursynow, to mnostwo blokow widzi sie nieocieplonych.
        Najbardziej brak porzadnego domu kultury, bo ten, co jest jest za maly-nie ma
        nawet porzadnej duzej sali.
        • 242429tw Re: Informacje ze Stegien 14.04.06, 13:36
          22 kwietnia na boisku przy Barcelońskiej Parafialny Klub Sportowy Stegny
          organizuje piłkarski turniej "Czterech Parafii" Będą atrakcje! Naprawdę grają w
          meczu pokazowym księża zakonnicy z parafii o.o Marianów.
    • e-tam Re: Informacje ze Stegien 13.04.06, 13:11
      Pętlę autobusową będą przebudowywać. ZTM właśnie przetarg ogłosił. Jeśli to
      kogoś interesuje...
      • piscina Re: Informacje ze Stegien 13.04.06, 21:19
        Ale pętla nadal będzie?
    • taeva Re: Informacje ze Stegien 15.04.06, 17:38
      Zajrzyjcie na stronę internetową Ojców Marianów ze Stegien.
      www.stegny.marianie.pl
      Do poprawki jedynie część o sporcie naszej młodziezy.
    • Gość: m Re: Informacje ze Stegien IP: *.acn.waw.pl 18.04.06, 12:22
      Czy ktoś wie, co budują na placu między szkołą 307, placem zabaw dla dzieci i
      boiskiem?
      • baba67 Re: Informacje ze Stegien 18.04.06, 15:26
        rekreacyjny zbiornik na wode deszczowa(????)
        Nie pytaj mnie, wiem tyle co i Ty...
        • Gość: Don VITO Re: Informacje ze Stegien Zbiornik przy Szkole 30 IP: 80.50.35.* 06.05.06, 14:33
          A więc na terenie tym jest budowany zbiornik wodny... który prawdopodobnie
          będzie "przykryty"... a jest on budowany dla celów odwodnienia gruntów pod
          nowobudowanymi budynkami na polu obok :-))) co mnie akurat cieszy bo
          przynajmniej jest pewność, że na tym polu juz nic nie wybuja :-)))
      • Gość: mo Re: Informacje ze Stegien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:59
        "zbiornik wodny o przeznaczeniu rekreacyjnym"
        wyglada na retencyjny raczej, ale piekni mezczyzni o czerwonych twarzach spod mokpol'u z cala
        pewnoscia beda sie tam plawic w cieple dni. o tak.
    • eltad Re: Informacje ze Stegien 20.04.06, 19:03
      Czy koś wie o meczu sobotnim księża Marianie -drużyna Soszyńskiego burmistrza
      na boisku przy ul.Maltańskiej ?
      • Gość: kaka Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.06, 00:03
        Podobno mecz ten ma być rozegrany na boisku Energetyka o godz.16.00 , ale juz o
        godz.10.00 ma tam być turniej parafialny w piłce nożnej.
        • Gość: kaka Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.06, 00:07
          Więcej o parafialnym klubie ,parafii i imprezie można dowiedzieć się na stronie
          www.stegny.marianie.pl -
          • Gość: gość Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 22.04.06, 20:52
            Byłam na meczu Księża Marianie-Samorząd Mokotowa.W rzutach karnych wygrali
            zakonnicy.Wszystko fajnie tylko dlaczego boisko wygląda bardzo zaniedbanie ? kto
            jest uzytkownikiem ?
    • Gość: gosc Re: Informacje ze Stegien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:42
      sama lipa
      • eltad Re: Informacje ze Stegien 18.05.06, 21:07
        Gosciu ! co to znaczy " sama lipa" malkontent jestes czy co ?
    • taeva Re: Informacje ze Stegien 20.05.06, 22:20
      Brawo eltad ! tak nalezy cwiczyc malkontentow !
    • Gość: gość z Urzedu Mias Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 24.05.06, 21:39
      Dobre wiadomosci dla uprawiajacych sport ! Dzieki aktywnosci PKS Stegny
      niezagospodarowany plac /wybieg dla piesków/ przy wschodniej stronie zakonu
      Marianów- będzie tam boisko ze sztuczną nawierzchnią. Do regulaminowego zabrakło
      10 metrów.Ale i to dobrze ! Pieniądze prawie 2 mln pochodzą z programu rozwoju
      piłki nożnej, ponoć z Norwegii.
      • Gość: Kazik ze Stegien Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.06, 00:43
        Sz.Gościu z UM.Macie dobry pomysł z boiskiem ze sztuczną trawą , ale czy nie
        lepiej wykorzystać wymiarowe boisko "Energetyka"-to boisko służy niemal przez
        cały dzień okolicznej młodzieży -to jedyne boisko w tej okolicy w miarę
        wymiarowe i pozwalałoby rozgrywać "prawdziwe" mecze.Przy całym szacunku ,ale
        chyba dość marnowania funduszy na mini-boiska dla nikogo - bo nawet
        przedszkolaki chcieliby bawić się na prawdziwym boisku.Przy okazji -Sz.Państwo
        z UM i Dzielnicy Mokotów , najwyższy czas zagospodarować teren nad
        jez.Czerniakowskim (dziś Delta stworzyła tam komercyjny klub_"Szkołkę" dla
        zamożnych)-tam od dawna winien być Ośrodek Sportu i Rekreacji dla okolicznej
        młodzieży i mieszkańców-to Wasz obowiązek zapewnienia rekreacji dla
        mieszkańców.Chowanie głowy w piasek i udawanie ,że wszystko jest w porządku
        świadczy albo o Waszej nieznajomości tematu ,albo o braku kompetencji-jak
        dotychczas wszystko wskazuje na to drugie-bo to dyr,Biura Sportu i Turystyki
        p.Artur Piłka interweniował w nieprawidłowości w Delcie- Wy forsujecie jakieś
        podejrzane przetargi o ten teren w sytuacji sportowej pustyni na Mokotowie
        dzięki Waszej "owocnej" działalności .
    • Gość: gość -Stegny Rożek Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 28.05.06, 14:03
      Kaziku ! o co chodzi ? jak ludzie coś dodatkowego załatwią tym bardziej dla
      ubogiej infrastrutury w naszym osiedlu- to źle? Będzie dodatkowe boisko i o ile
      wiem to ma być otwarte dla wszystkich.Tamto ligowe jest fajne ale zamknięte i
      użytkowane przez "Energetykę".Ciekawi mnie kto jest prezesem tego klubu i gdzie
      jest jego siedziba.Pozdrwionka.
      • Gość: Kazik ze Stegien Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 22:31
        Do "gościa" ze Stegny Rożek - przepraszam widocznie niezbyt jasno napisałem o
        co mi chodzi.Oczywiście ,że inicjatywa wybudowania nowego boiska jest
        doskonała ,przy tak ubogiej ilości boisk na naszych Stegnach i na Mokotowie
        szczególnie.Boisko na "Energetyku" jest dostępne dla każdego , prezesem jest
        pan Wojciech Kaszyński-co prawda boisko jest "zamykane" ,ale tylko po to
        by "mądrzy" ludzie nie parkowali tam samochodów.Tyle tylko ,że to boisko jest w
        opłakanym stanie , a spółdzielnia nic nie robi, by to naprawić ,głuche są też
        władze Mokotowa.Moim zdaniem jedynym ratunkiem dla tego boiska jest sztuczna
        trawa ,bo przy tak dużej ilości bawiącej się młodzieży to jedyna szansa na
        normalne warunki treningu i zabawy i tylko o to mi chodzi ,że być może przy
        okazji inicjatywy Parafialnego klubu i ich działaczy -których znam i szanuję-
        może obudzą się władze spółdzielni "Energetyka" i władze Mokotowa-te ostatnie
        jeśli chodzi o zapewnienie możliwości odpowiednich warunków dla sportu i
        rekreacji są najgorsi w Warszawie ,powiem więcej TO ICH KOMPROMITACJA -gdzie są
        lokalne Ośrodki Sportu i Rekreacji ?- popatrzcie na dawny
        stadion "Poloneza"(sztuczna trawa) , czy to co zrobiono na Targówku, a na
        Mokotowie nadal pustynia -bo oczkiem w głowie jest dla nich "Warszawianka" -
        machloje jakie tam zrobiono powinny już dawno znależć się u prokuratora.Ktoś
        przecież z Mokotowa dopuścił do utopienia państwowych pieniędzy w ...prywatny
        biznes kolesiów.
        • Gość: urzędnik Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 29.05.06, 22:20
          Panie Kaziku ! ciekawe sprawy Pan porusza , tylko co z tego jak konkretnie nic
          Pan nie podał.Co można zrobić republice kolesi jak brak dowodów.jestem pewien ze
          od jesieni nowi szefowie sportu warszawskiego poprawia sytuację.
          • Gość: Kazik ze Stegien Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 23:58
            Do pana "urzędnika" , sprawę "Warszawianki" opisywała prasa m.in."Gazeta..."-
            we Władzach Warszawy doskonale wiedzą o co chodzi i podobno probują to
            naprawić.Mnie przeraża beztroska Władz Miasta i Mokotowa w rzeczywistej
            poprawie struktury sportu .W Europie w każdej niemal szkole są minimum dwa
            BOISKA DO GRY W PIŁKĘ ZE SZTUCZNĄ TRAWĄ- są też kluby ,ale we scisłej
            współpracy z lokalną władzą.U nas w pogoni za pieniążkami sprzedaje się(
            ładniej mówić daje w dzierżawę)atrakcyjny teren ,który pożniej "dziwnym" trafem
            zostaje zabudowany apartamentowcami (patrz "Olimpia","Sarmata" ).Mam duze
            zastrzeżenia do obecnego skladu zarzadu "Delty"(rodzinny układ i zaporowy
            statut-warto przeczytać,by zrozumieć dlaczego tak bardzo zależy im na pozbyciu
            się lokalnych działaczy).Moim zdaniem by sprawę "Delty" i terenu nad
            jez.Czerniakowskim wyczyścić należy jak najszybciej stworzyć tam Ośrodek Sportu
            i Rekreacji-np.pod patronatem lokalnych organizacji społecznych (TSK Miasto
            Ogród Sadyba), np.we wspołpracy z SEMP-em z Ursynowa.To mieszkańcy i okoliczna
            młodzież ma tam sie bawić , a nie komercyjna "szkółka piłkarska".W każdym
            normalnym kraju i klubie osiedlowym najwazniejsza jest lokalna społeczność -nie
            enklawa ,a przy niej "przykrywka" niby klubu,gdzie za wszystko płacą rodzice
            nie mając wiedzy ,że Urząd Miasta proponuje specjalne programy dofinasujące
            dzialalność uczciwych klubów ( za to chwała Miastu).Wierzę,że nowi szefowie
            sportu poprawia sytuację sportu na Mokotowie - wiem ,że jest sporo do
            naprawienia.Pozdrawiam Kazik
    • taeva Re: Informacje ze Stegien 01.06.06, 23:19
      Budowa boiska chyba niebawem ruszy.Wczoraj widziałem komisje z Urzędu Dzielnicy
      która przemierzała plac , roztaczając wizję.Swoją drogą to dobrze że ten teren
      teraz dla pieskow ,będzie zagospodarowany.
      • Gość: gość z Rożka Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 02.06.06, 23:03
        W dzień dziecka na Stegny do szkoły intergracyjnej przy ul.Bonifacego przybyli
        mistrz o0limpijski Robert Korzeniowski,były reprezentant obecnie poseł PO Roman
        Kosecki i redaktor Polskiego Radia jednocześnie rzecznik prasowy PKOL-u Henryk
        Urbaś.Była to kolejna impreza zoorganizowana przez Klub Olimpijczyka działający
        przy parafii O.O Marianów.Brawo ! tak dalej, rozruszacie te senne blokowiska !
        • Gość: Kazik Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.06.06, 23:35
          Też jestem pod wrażeniem owocnego działania Parafialnego Klubu Sportowego przy
          kościele O.O.Marianów.Widziałem ich w akcji w ostatnim turnieju piłki nożnej
          parafialnych drużyn ( świetna forma m.in.proboszcza parafii ) .Świetna impreza
          dla amatorów.Szkoda ,że o swoich planach zbyt mało piszą na swej stronie
          internetowej .Może są skromni ? - ale oby tak dalej.
        • Gość: katol Re: Informacje ze Stegien IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 29.06.06, 23:49
          Ksieża i zakonnicy niech zajmą sie religią a nie życiem publicznym. Tam ich
          miejsce.
          KONIEC RELIGII W ŻYCIU INSTYTUCJI PUBLICZNYCH I ZA ŚRODKI PUBLICZNE!!!
          • Gość: Kazik Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.06, 11:27
            "Katol" stosując się do twojej "inteligencji" stwierdzam ,że twoje miejsce jest
            w "wariatkowie"-nie masz pojęcia o życiu o czym piszesz.Parafia na Stegnach
            robi bardzo dobrą robote i to za pieniążki wiernych (m.in.-moich ) i wara ci od
            tego .Pokaż co ty zrobiłeś dla innych.
    • cintus Stegny 03.06.06, 16:36
      Fajnie, że doceniacie działalność mariańskich duszpasterzy i ich
      duszpasterstw. :) Jeszcze fajniej, ze zaglądacie na stegny.marianie.pl
      W USA i nie tylko często się zdaża, że społeczność lokalna skupia się wokół
      kościoła, parafi... Na Stegnach jak ktoś wspomniał brakuje Domu Kultury (pod
      tym względem podziwiam Ursynów), który by organizował różne imprezy i oferował
      coś młodzieży. Sam jestem jednym z młodych, którzy korzystają z tego co
      proponują Marianie.
      • Gość: gość -Stegny Rożek Re: Stegny IP: *.aster.pl 04.06.06, 13:26
        Wczoraj na placu gdzie mam nadzieje będzie boisko ze sztuczną nawierzchnią,
        młodzież z PKS Stegny organizowała mały sportowy piknik.Budującym było to że
        brali udział rodzice którzy aktywizowali się w meczu piłkarskim.Wg.informacji
        młodziezy duszą calego klubu i pomysłodawca jest pani Ela-nazwiska nie znam.
        Wydatnie pomagają jej księża zakonnicy z proboszczem i ks.Michałem.Zazdroszczę
        że na moim osiedlu nic nie można zdziałać.
        • Gość: Alicja5 Re: Stegny IP: *.cust.tele2.ch 21.06.06, 02:18
          Czy ktos wie,czy na Stegnach jest jakas kawiarenka internetowa? Dziekuje!
          • Gość: gośc z Krymskiej Re: Stegny IP: *.aster.pl 28.06.06, 16:19
            Chyba nie znajdziesz na naszych Stegnach kawiarenki internetowej.Szukaj mena z
            internetem...może coś przy okazji wyjdzie...
            • piscina Re: Stegny 28.06.06, 20:04
              Jednak jest, w budynku żłobka na Stegnach Północ.
              Pozdrawiam :-)
    • Gość: Jola-z Burgaskiej Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 13.06.06, 18:54
      PKS Stegny organizuje obóz sportowy w Spale dla młodzieży 12-16 lat.Słyszałam że
      są jeszcze wolne miejsca.Kłopot z tym ze nie wiem do kogo sie zwrócić w sprawie
      dalszych informacji.Kto wie prosze napisać.
    • Gość: gość z Krymskiej Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 29.06.06, 21:39
      Przez 4 dni 23-27.06 nasza młodzież ze Stegien uczestniczyła w III Olimpiadzie
      Mariańskiej która była zorganizowana w Puszczy Bolimowskiej.Nasze dzieciaki
      wypadły nieźle ale były lepsze drużyny.Cel został osiągnięty.Teraz najlepszych
      czeka obóz w Spale.
    • taeva Re: Informacje ze Stegien 11.07.06, 20:36
      Ratujmy trawniki ! zobaczcie co zostało !
      • Gość: EWa Re: Informacje ze Stegien IP: *.cust.tele2.ch 29.07.06, 02:02
        Czy na Stegnach jest jakis bar ,jadlodajnia,restauracja, gdzie mozna cos
        zjesc ?? . Wydaje mi sie,ze to absolutna pustynia, gdyby ktos chcial cos
        otworzyc!!
        Nawet kawiarnia, przyniosla by dochod? Co myslicie?
        • baba67 Re: Informacje ze Stegien 29.07.06, 18:48
          Na Mangalia jest chiski barek.Bralam na wynos jest niedrogo i smakowalo mi.
          Czy tam w srodku jest przyjemnie to nie wiem.
          • Gość: ADAM Re: Informacje ze Stegien IP: 80.50.74.* 02.08.06, 08:26
            Z większości wypowiedzi można wnioskować, że jedyny sport uprawiany na Stegnach
            i w Warszawie to piłka nożna, a gdzie tor łyżwiarski, działalność i dobre
            wyniki łyżwiarzy szybkich. Polecam stronę www.stegny.com.pl.
    • Gość: gość z Krymskiej Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 08.08.06, 23:26
      Nasza młodzież stegieńska z PKS "Stegny" po raz drugi wyjeżdża na obóz
      sportowo-rekreacyjny do Sopały.Program bardzo bogaty ale treningi piłkarskie
      przede wszystkim.Dzieki uprzejmości dyrekcji COS w Spale będą mogli korzystać z
      obiektów sportowych ośrodka.
    • Gość: rodzice z Batumi Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl 09.08.06, 22:55
      Jakie kluby ,stowarzyszenia sportowe działają na Stegnach ?
    • Gość: kaka Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.06, 10:01
      Na Stegnach działa "Energetyk" - w sierpniu jadą na obóz (przy ul.Barcelońskiej
      1 -kontakt, boisko przy Maltańskiej) i Mariański Klub Sportowy przy Parafii
      ul.Bonifacego (przy pętli )
      • Gość: nina Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.06, 08:05
        Czy ktoś wie ile bierze proboszcz w parafii w tym czerwonym kościele z cegły za
        ślub?
        • taeva Re: Informacje ze Stegien 14.08.06, 23:00
          A ja wiem który ślub niedawno został udzielony bez opłaty. Więc ksiądz " nie
          bierze" - tylko taki jest zwyczaj i w rozmowie indywidualnej ustala się wysokość
          ofiary. Wiem równiez że niektóre dzieci dostały od proboszcza parafii
          dofinansowanie do wakacji sportowych w Spale.
          • Gość: Kika o. Re: Informacje ze Stegien IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.06, 12:10
            Byle więcej takich księży.
    • eltad Re: Informacje ze Stegien 05.09.06, 21:44
      Jaskółki doniosły że w dobrze działającym dla młodzieży Parafialnym Klubie
      Sportowym Stegny może nastąpić kryzys. Znana w naszym osiedlu pani Ela która
      postawiła klub na nogi i rozszerzyła działalność m.inn. o wolontariat -
      zapowiedział po obozie młodzieżowym w Spale rezygnacje z działalności.Myślimy
      że to chwilowa słabość bo kto dokończy budowę boiska przy kościele ?
      • cintus Re: Informacje ze Stegien 07.09.06, 19:04
        co się takiego stało w Spale?

i czy budowa się rzeczywiście zaczeła, coś tam ruszyło?
        • 17karo zlota raczka 24.09.06, 11:39
          Witam, czy ktos zna jakiegos pana majsterkowicza tzw. zlota raczke na Stegnach. Mam w domu takie
          drobne rzeczy do naprawy i "fachowcy" nie chca sie podjac. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka