Dodaj do ulubionych

kablówka na Stegnach

02.03.06, 11:01
Witam, niedawno zakupiłam mieszkanie na Stegnach. Przy okazji załatwiania
spraw w Spółdzielni dowiedziałam się, że kablówkę jaką mogę mieć podłączoną
do mieszkania to tylko ta od Astera, bo jedynym dostawcą w/w usług w zasadzie
jest WYłĄCZNIE Aster, i absolutnie nie mam żadnego wyboru!!! Chciałam zapytać
mieszkańców Stegien, czy tak jest naprawdę, czy rzeczywiście działa tu tylko
Aster City i nikt inny? Będę wdzięczna za inf.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajtek Re: kablówka na Stegnach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.06, 11:12
      Niestety mamy tylko do "wyboru" Aster City , ale jak na razie nie można
      narzekać.jestem ich klientem od samego początku , teraz korzystam z ich
      podłaczenia telewizji , internetu ,telefonu i... oby tak dalej.Można dyskutować
      o doborze kanałów tv kablowej - np. nie ma włoskich RAI , czy francuskich TF1 ,
      ale u innych też nie ma .
    • zwierz.alpuhary Re: kablówka na Stegnach 02.03.06, 11:20
      a UPC? Sprawdź na ich stronie, jest tam kilka ulic ze Stegien www.upc.pl
      • barbra125 Re: kablówka na Stegnach 02.03.06, 11:47
        Aster jest kiepski jeśli chodzi o ofertę programową rzeczywiście (naprawdę
        uwierz mi inne kablówki mają włoskie kanały, i to takie kablówki, które
        działają na Sadybie np. czyli bardzo blisko :) (Ja z kolei nie mam dobrych
        wrażeń jeśli chodzi o Aster, ba! ale chodzi mi o jakiś wybór, konkurencję.
        Zastanawiam się czy Spółdzielnia ma prawo zabronić innym dostawcom usług
        medialnych dostarczania swoich produktów, czy to jest zgodne z prawem. Co do
        UPC pytałam, nie mają tam swojego kabla, jak kilku innych operatórów na tym
        właśnie osiedlu... Dziwny zbieg okoliczności...:)
        • kalasanty76 Re: kablówka na Stegnach 02.03.06, 14:10
          a ja na Sadybie miałem "do wyboru" Elartnet. 31 zł za kablówkę, 73 za internet.
          jest ok
          m
          • meret Re: kablówka na Stegnach 02.03.06, 14:54
            wiem, ja też miałam ELART jak mieszkałam na Sadybie, sąsiednim osiedlu... I
            nawet tu już nie chodzi o te koszty tylko nie rozumiem, nie roumiem dlaczego na
            tamtym osiedlu była możliwość wyboru, a na tym nie ma i dlaczego wyłączność ma
            tutaj tylko Aster, a nie np. UPC!? Błagam niech mi to ktoś wyjaśni ..:(:)
            • Gość: niezadowolony Re: kablówka na Stegnach IP: *.aster.pl 02.03.06, 18:23
              >i dlaczego wyłączność ma
              >
              > tutaj tylko Aster, a nie np. UPC!

prezes spoldzileni dostal odpowiednia kwote pieniedzy i podpisal umowe z aster
              na wylacznosc, choc w moim obcenym bloku wylacznosc ma UPC a ja mam Aster i
              zaluje jak cholera, jak tylko skonczy mis ie umowa to przechoze do UPC.
            • Gość: egejska :) Re: kablówka na Stegnach IP: *.aster.pl 02.03.06, 22:12
              meret napisała:
              >i dlaczego wyłączność ma
              > tutaj tylko Aster, a nie np. UPC!?

nie ma czegos takiego jak wylacznosc. na nowych blokach oddawanych do uzytku
              odbywa sie przetarg i tam zapewne jest jakis okres czasu wylacznosci ale
              zawzwyczaj ok 1 roku.
              jest wiele miejsc gdzie ludzie chca aster bo maja tylko upc i odwrotnie. jest
              wiele terenow gdzie jest upc i aster nie wchodzi i na odwrot - upc nie ma po co
              wywalacz kasy i wchodzic na osiedle okablowane przez konkurencje jak moze
              wywalic kase na przetarg mariny i zgarnac pare ladnych tysiecy mieszkan na
              wylacznosc oddawanych do uzytku.
              • barbra125 Re: kablówka na Stegnach 03.03.06, 08:37
                W takim razie dlaczego mimo, że na klatce schodowej są inne "puszki" od innych
                operatorów, sygnał dostarczany jest TYLKO od Astera? Jak to wytłumaczyć? Poza
                tym ja nie mówię o nowych blokach, mieszkam przy Capri :)
                • e-tam Re: kablówka na Stegnach 04.03.06, 01:24
                  Krawarkon. Działa na Sadybie, ale ma siedzibę na Stegnach. Więc tam chyba też
                  działa. 022 651-78-48
                  • Gość: soad Re: kablówka na Stegnach IP: 195.205.152.* 04.03.06, 09:29
                    Krawarkon jak najbardziej dziala na Stegnach, dostarcza rowniez Internet. Rejon
                    Stegny - Rożek. Maja siedzibe w blaszaku przy bazarku sobieskiego/czarnomorska.
                • Gość: egejska Re: kablówka na Stegnach IP: *.aster.pl 04.03.06, 10:03
                  mowisz o tych malych podluznych puszkach?
                  to stara osiedlowka ktora dawno temu zostala przejeta i wcielona do aster, poza
                  tym u mnie na wierzchu sa puszki od tp. i poza tym sa puszki - puste nie ma w
                  nich nic zadnych kabli.
                  Ja sie ciesze ze jest aster - to jedyny operator netu ktory nie ma limitu na
                  sciaganie danych, jak mialam upc jak mieszkalam na ursynowie wciaz te limity
                  byly przekroczone i nie mozna bylo z netu korzystac. sieci osiedlowe? nie
                  trzymaja przepustowosci. a ja wlasnie dostalam telefon na rok na probe za free z
                  aster.
                • stegnex Re: kablówka na Stegnach 06.05.06, 14:41
                  barbra125 napisała:

> W takim razie dlaczego mimo, że na klatce schodowej są inne "puszki" od
                  innych
                  > operatorów, sygnał dostarczany jest TYLKO od Astera? Jak to wytłumaczyć? Poza
                  > tym ja nie mówię o nowych blokach, mieszkam przy Capri :)

www.2a.pl bardzo dobry provider... od kilku lat korzystam z ich usług na
                  ul. Iberyjskiej i nie mam żadnego "ale".
    • eltad Re: kablówka na Stegnach 12.04.06, 19:16
      Ja nie narzekam.Uważam Aster za dobrą inwestycje.
    • andrzejno Re: kablówka na Stegnach 17.04.06, 15:05
      A co ty masz do Aster, ja mieszkam na Służewcu i mam UPC, ale Aster też jest
      dobrą siecią, przynajmniej tak słyszałem
    • Gość: VNV Re: kablówka na Stegnach IP: *.stegny.2a.pl 23.04.06, 17:57
      Jest jeszcze 2a
      osk.2a.pl/o_sieci.php?net=S
    • Gość: Don VITO Re: kablówka na Stegnach IP: 80.50.35.* 06.05.06, 14:38
      Polecam 2A... Bardzo rzetelny provider... www.2a.pl Korzystam z ich
      usług od kilku lat... do tej pory nie pamiętam żadnej awarii... ani
      czegokolwiek uniemożliwiajacego korzystanie z ich internetu :-)))
    • Gość: gosc Re: kablówka na Stegnach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:42
      wszystkie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka