jan-w 03.10.06, 15:02 Taki projekt został przedstawiony na konferencji prasowej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3660243.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 03.10.06, 15:05 Daj spokój, stek bzdur. To jest korytarz powietrzny dla śródmieścia, guzik tam wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 03.10.06, 16:23 Oczywiście że stek bzdur ;-) Ale tak zapowiedzieli. Podobnie jak tunel Ursynów-Bielany, Odpowiedz Link Zgłoś
hipotamica Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 03.10.06, 17:16 Tam gdzie stoi Marina też był korytarz powietrzny i jakoś wybudowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zupa Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. IP: 80.51.234.* 05.10.06, 09:18 Korytarz powietrzny to ciagnie sie tez dalej czyli przez cmentarz wojsk radzieckich z parkiem az po osiedle marina do torow kolejowych. Osiele marina stoi wlasnie w korytarzu powietrznym. Krotko jak bedzie kasa to wszystko sie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska Moje Pole Mokotowskie. IP: *.swn.vectranet.pl 03.10.06, 17:05 Pola Mokotowskie nie mogą być zlikwidowane , to organiczna część naszego Mokotowa w takiej historycznej formie. A przy okazji: wybudowanie tzw miasteczka akademicka /gdziekolwiek/ to niezbyt dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Moje Pole Mokotowskie. 03.10.06, 18:03 Łapy precz od Pola Mokotowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
mmeva Re: Moje Pole Mokotowskie. 03.10.06, 18:18 > A przy okazji: > wybudowanie tzw miasteczka akademicka /gdziekolwiek/ to niezbyt dobry pomysł. Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska Re: Moje Pole Mokotowskie. IP: *.swn.vectranet.pl 03.10.06, 18:45 Nie można tworzyć enklawy /getta in +/ dla określonej grupy, zebrani razem studenci będą wyalienowaną grupą w swoim miasteczku - a to bardzo źle. Powinni być razem ze społeczeństwem np. jak akademik w mieście z dojazdem do uczelni, sklepami , kinami w zasięgu swoich chęci. Takie miasteczko to jak obiekty studentów w Moskwie na Leninowskich Wzgórzach - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmeva Re: Moje Pole Mokotowskie. IP: *.chello.pl 05.10.06, 23:53 Kto tu mówi o getcie, jedno drugiego nie wyklucza, studenci krakowscy jakoś na swoje miasteczko specjalnie nie narzekają. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Moje Pole Mokotowskie. 13.10.06, 10:00 Taka organiczna część, że w większości leży na Ochocie, a w części w Śródmieściu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hk Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. IP: *.ATRADIUS.com 04.10.06, 10:16 w rzepie dzis napisali, ze miasteczko studenckie to pomysl pis na zagospodarowanie tarenow MPO, za biblioteka. PO chce natomiat park, a MPO mowi, ze to ich tereny, darowane przez Kaczynskeigo za prezedentury warszawskiej. gadka wyborcza, ale bzdurna. jak wybyduja w takim miejscu akademiki, to jakiego studenta bedzie na to stac? pozdrawiam H Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 04.10.06, 12:11 Pomysł lekko przerażający, ale szczerze mówiąc nie jestem szczególnie zaskoczony "kreatywnością" pisowczyków, niech jeszcze zamienią Łazienki na Warszawie City z biurowcami, Park Skaryszewski na galerie handlowe, Las Kabacki wykarczują pod nowe osiedla (w ramch obiecanych 3mln mieszkań), Puszczę Kampinoską mogą ewentualnie oszczędzić przenosząc ją do Białowieży. Odpowiedz Link Zgłoś
lecteur Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 04.10.06, 12:44 Zupelnie fatalne. Latwo zlikwidowac, pozniej bedzie wiezowiec na wiezowcu.. pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 05.10.06, 12:14 Ruszając Pola Mokotowskie nie wiedzą co czynią bo Warszawiacy tu się ostro wqrwią! Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 05.10.06, 12:30 i od Pola Mokotowskiego maja sie odpieprzyc a takze od dzialek na Odynca. Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. 05.10.06, 15:54 Działki na Odyńca to raczej stoją na straconej pozycji. Nie chroni ich ani plan zagospodarowania, ani Ochrona Przyrody. Grunt tam strasznie drogi, więc na pewno znajdzie się paru chętnych aparatczyków, aby go sprzedać inwestorom, jak dostaną odpowiednie boki pod stołem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 dzialki na Odynca 05.10.06, 21:12 tez przypuszczam, ze PISowcy po sowiecku ludziom dzialki na sile odbiora ( istnieja ponad 100 lat !) , wezma lapowki i zabetonuja... Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: dzialki na Odynca 13.10.06, 13:48 Genialne są te działki przy Odyńca. Bieda-domki i badyle przy linii metra i tuż koło centrum, a domy buduje się 20 km od centrum. Ot polski wynalazek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olszewska Pole Mokotowskie dla wszystkich.. IP: *.swn.vectranet.pl 05.10.06, 16:06 Pola Mokotowskie Park Pole Mokotowskie im. Marszałka Józefa Piłsudskiego to współczesny park sportowo - rekreacyjny o powierzchni 65 ha. W 1818 roku powstało na tych terenach Mokotowskie Pole Wojenne - miejsce ćwiczeń wojskowych, później tor wyścigów konnych. Na początku XX wieku funkcjonowało tutaj lotnisko. W 1935 roku odbyły się tutaj uroczystości pogrzebowe Józefa Piłsudskiego. Drzewa w parku pochodzą głównie z lat 40 i 50-tych, a krzewy z lat 70 i 80- tych XX wieku. Charakterystycznym elementem jest czterorzędowy żywopłot izolujący park od Alei Niepodległości. Park zyskał ogromną popularność w dużej mierze dzięki wielu pubom mieszczącym się na terenie parku - Lolkowi, Bolkowi, Toli i innym. W pobliżu baru Lolek znajduje się odsłonięty niedawno pomnik Szczęśliwego Psa. W okolicach parku mieści się wiele znanych warszawskich dyskotek - Park, Proxima oraz Stodoła. Nie dajmy ich, niech zostaną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Pole Mokotowskie do likwidacji. IP: 81.210.22.* 05.10.06, 19:30 zawsze wiedzialam ze pis to dzi.wki bez szkoły. co to za pomysł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Marcinkiewicz to burek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 03:50 Jak moze przybleda z Gorzowa zrozumiec nasze miasto?? To skandal zeby ktos z zewnatrz mial kandydowac na prezydenta NASZEGO miasta. Do Gorzowa drogi panie Kaziu! Odpowiedz Link Zgłoś