Dodaj do ulubionych

Walther Meble-cwaniaki

IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 25.09.03, 13:00
Jestem wstrząśniety usługami Walther. Odwalają chałę ! Kupiłem u nich
meble,przywieźli mi z 6 wadami!!Dodam,ze zamawialem w czerwcu,jest prawie
pazdziernik,a ja mam meble jeszcze niekompletne, tzn. takie, jakie chciałbym
mieć.Reklamowany towar przywieźli, ale drzwiczki od komody o różnym odcieniu.
Nie zauważyłem tego od razu, dopiero potem,dzwonię, a pani mówi, że juz
raklamacje składałem raz, więc mogłem to zauważyć przy montażu. Bezczelni!
Ciągle zasłaniaja się, że kierownika nie ma, jak chce się z nim pogadać. A
pani, z która się rozmawia nic nie może...tak zawsze jest. Człowiek
bezsilny !! ODRADZAM kupno w Walther Meble !! Same kłopoty z nimi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klient Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.acn.pl / *.acn.pl 26.09.03, 01:07
      Kurcze, a ja niedawno zamowilem sypialnie wlasnie w Walther Meble :( A moze
      odezwie sie ktos, kto mial dobre doswiadczenia z tym sklepem?
      • jan-w Re: Walther Meble-cwaniaki 06.12.03, 12:21
        Mam wyłącznie dobre doświadczenia z Walther Meble. Obecnie oczekuję na dostawę
        2 łóżek z niemiec i też ni sądzę żebym się zawiódł.
      • Gość: Boskazuzanna Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 22:48
        8 listopada wpłaciłam zaliczkę na lampę[1000 zł].Do tej pory lampy nie mam.
    • Gość: nestor Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 26.09.03, 09:37
      Jesli nie będziesz miał żadnych wad w przywiezionym towarze, to masz szczęście,
      bo Twój kontakt z nimi na tym sie skończy. Gorzej jak będziesz składał
      reklamacje. To już wtedy zadowoleni nie będą.
      • kixx Re: Walther Meble-cwaniaki 27.09.03, 23:45
        Ja z reguły oglądam towar ,który kupuję.
        I tyle.
    • Gość: nestor Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 29.09.03, 09:58
      No ale kupując meble nie widzisz jakie dostaniesz, bo oni zamawiaja u
      producenta (tym bardziej, że te moje były z Niemiec), nie biora ich z wystawy,
      więc nie ma takiej możliwości.
    • asztet Taki to u nas styl prowadzenia biznesu 04.10.03, 17:48
      Potwierdza się to chyba niezależnie od branży.
      Gdy chcemy klienta przyciągnąć (czytaj wyciągnąć mu co nieco z portfela) -
      wtedy jest naszym panem, wtedy po butach go będziemy nawet całować.
      Ale jak już klient zapłaci za towar/ wpłaci zaliczkę/ podpisze umowę - i mamy
      względną pewnosć, że nam z pieniędzmi nie ucieknie - wtedy jest traktowany jak
      ostatnie popychadło - zwłaszcza gdy ma czelnosć czegoś od nas wymagać.

Przykładów na pęczki - każdy znajdzie w swoim otoczeniu po kilka.

Bo to taki marketing jaskiniowy jest - już nie jest jak w PRL-u, że klient to
      najgorsza zaraza i lepiej żeby go nie było - ale jeszcze się nie myśli o tym,
      że cenniejszy jest ten który wyda mniej, ale wróci wiele razy niz taki, z
      którego może i zedrze się więcej, ale przy okazji tak się go zniechęci
      nieudolnością, niekompetencją, czy jakimś wisizmem, że więcej się nie
      pofatyguje.
      • Gość: gabwww Re: Taki to u nas styl prowadzenia biznesu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 09:49
        > Gdy chcemy klienta przyciągnąć (czytaj wyciągnąć mu co nieco z portfela) -
        > wtedy jest naszym panem, wtedy po butach go będziemy nawet całować.
        > Ale jak już klient zapłaci za towar/ wpłaci zaliczkę/ podpisze umowę - i mamy
        > względną pewnosć, że nam z pieniędzmi nie ucieknie - wtedy jest traktowany
        jak
        > ostatnie popychadło - zwłaszcza gdy ma czelnosć czegoś od nas wymagać.

Na szczęście sprzedawca, z którym ja miałem do czynienia, był nieuprzejmy zanim
        cos zamówiłem. Dlatego zakończyłem znajomość z Walther bez strat ;-)
    • Gość: :-) Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.acn.waw.pl 05.10.03, 01:23
      a ja kupilem u nich za...ste dywany na wyprzedazy i jestem BARDZO zadowolony.
      • Gość: marcin Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.acn.waw.pl 01.11.03, 21:03
        Dlaczego wybieracie Walthera? Troche dalej jest IKEA i tam nie bedziecie mieli
        podobnych problemow. Wszysko szybko i przyjemnie ale trzeba samemu poskladac.
        Walther to chyba w wiekszosci niemiecki szajs 2 czy 3 kategorii a dla szwedow
        pracuje duza ilosc naszych producentow.

pozdr
        m
        • Gość: Klient Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 01:01
          A ja kupilem lozko. Mialo byc najpozniej na koniec pazdziernika, ale
          zadzwonili do mnie, ze sprzedawca sie pomylil, bo takie lozko to moze byc
          dopiero na koniec listopada. SKANDAL! Powiedzialem im, co mysle o
          ich "profesjonalizmie" i ze licze na porzadny RABAT z powodu tak duzego
          opoznienia. Pani stwierdzila, ze prawdopodobnie bedzie to mozliwe, ale nie
          potrafila podac mi kwoty. cdn...
          • Gość: Klient Walther Meble - NIE zawsze cwaniaki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 17:53
            I ciag dalszy nastapil. 20 listopada zadzwonili do mnie z informmacja, ze
            lozko "juz" czeka. Zapytalem o obiecany rabat. Pani stwierdzila, ze opuszcza
            500 zl. Panowie zjawili sie z lozkiem punktualnie, a montaz byl ekspresowy
            (niecala godzina). Lozko, odpukac, sprawuje sie swietnie, ale to nie powinno
            mnie dziwic, bo jak powiedziano mi w sklepie, to "mercedes" wsrod lozek :)
        • Gość: klientka IKEA tez nie lepsza IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.11.03, 22:07
          Jakis czas temu znajomy kupil w IKEI biurko. Jak juz zlozyl, okazalo sie, ze
          ma zarysowanie i w jednym miejscu brakuje kawalka okleiny. I jak tu udowodnic
          w sklepie - w tym wypadku oslawionej IKEI, ze uszkodzenie juz bylo, a nie
          nastapilo w wyniku "niefachowego" montazu ?!
          • jean-baptiste Re: IKEA tez nie lepsza 08.12.03, 12:38
            Najgorsze w IKEA jest niska jakość. Sam możesz sobie złożyć, ale nic nie
            pasuje. No i nie ma na stanie np. szuflad do szaf.
            Kupiłem szafę nexus czy jakoś tak, a na szuflady czekam od września :(
            Reklamacje są uwzględniane, ale faktem jest, ze przed transportem nie
            sprawdzają ładunku. Jedne drzwi były wgniecione. Widoczne to było przez
            rozdarty karon.
            Ale fakt, przyjechali i przywieźli nowe. Wszystko na telefon.
    • Gość: Przemek Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 22:03
      Gość portalu: nestor napisał(a):

> Jestem wstrząśniety usługami Walther.

***Możesz napisać jakie konkretnie mebla kupiłeś? Jakiej firmy?
      • Gość: Nestor Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.11.03, 09:16
        Meble do pokoju dziennego Colorit. Ja też domagałem się jakiejś rekompenasty w
        formie bonu czy cos innego z powodu tego, że zamawiałem meble na początku
        czerwca, jest listopad a mam nadal meble z wadą (cały czas załatwiają
        reklamację), ale nie dostałem nic, pani odmówiła.
    • phans Re: Walther Meble-cwaniaki 19.01.04, 16:10
      ja też czekam na realizację zamówienia. już opóźniają się 5 tygodni i nie raczą
      nawet zadzwonić aby podać przyczyny opóźnienia.
      Zgodnie z umową (ogólne warunki sprzedaży towarów i usług) nie wywiązują się z
      umowy!!!
      • jan-w Re: Walther Meble-cwaniaki 31.01.04, 15:57
        2 dni temu odebrałem z Walther meble 2 zamówione łóżka. Dotarły dokładnie w
        terminie, jakość i solidność wykonania fantastyczne. To są łóżka dla moich
        synów, ja i żona niestety mamy łóżko z IKEA, są to rzeczy absolutnie
        nieporównywalne, np w łóżku z ikei wezgłowie mocowane jest do ramy łóżka dwoma
        wkrętami, w łóżach NOLTE z Walther są to dwie 7 mm grubości stalowe sztaby
        (schowane za wezgłowiem).
      • Gość: Mebelek Re: Walther Meble-cwaniaki IP: *.net 31.01.04, 22:44
        ja czegoś nie rozumiem, czekasz na meble od 5 tygodni już! i nie próbujesz się
        dowiedzieć co z nimi?
        Wiele moglo się przecież wydarzyć?
        Może nie mają do Ciebie telefonu np.?
        proponuję wydać tych parę groszy na tel., DUSIGROSZU!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka