Dodaj do ulubionych

Wybory na Służwcu

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 17:27
Czy są już jakieś wyniki?
Obserwuj wątek
    • eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 09:02
      Wyniki były juz wczoraj, ale nie miałam pod ręką. Na Służewcu Forcie przyszło
      tylko 7.5% uprawnionych, a na Służewcu Południowym jeszcze mnie - 3.9%. Żeby
      wybory były wazne, musi byc powyżej 10% głosujących. Tak więc 36 tys. złotych
      poszło w błoto. Dziwię sie mieszkańcom. Wybory prawdopodobnie wobec pasywnej
      postawy mieszkanców nie zostaną powtórzone
      • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:00
        AMBIWALENCJA- (to tak jak z tą teściową co do studni wpadła..)-chęć działania
        dla wyłączenia spraw dot.Służewca i samodzielność przez samorząd,a dostrzeganie
        u ludzi organizujących to chęć wybicia się.Znam wielu z tej listy.
        Moim zdaniem byłoby to dobre dla Służewca i niechby ci organizatorzy przypieli
        sobie medalem.Zostaje jednak przekonanie innych do tego ,a o to zabiegano
        najmniej.
        • eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:07
          A dlaczego na Słuzewcu organozowali wybory w tak nietypowym terminie. Nie
          jestem za bardzo na bieżąco, bo okolica dość odległa od mojej
          • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:12
            Bo kolejne są na rdnych...
            • eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:31
              Na radnych? Przeciez juz dawno były w całej Polsce
              • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:49
                W 2000 były w gminie Centrum bo wcześniej cośtam cośtam im nie wyszło...
                • eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:57
                  No to z jednej strony dziwię się ludziom, ze na wybory nie poszli. Z drugiej
                  niby nie, bo najczęściej przekonuja się, ze od nich bardzo niewiele zależy. Ale
                  np. w moim bloku mieszka radna z Mokotowa i muszę powiedzieć, ze bardzo się
                  stara.
                  • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 13:00
                    HB?
                    • eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 13:27
                      nie, KA
    • Gość: PTee Re: Z innej beczki, że tak zapytam... IP: *.bresa.com.pl 17.01.02, 03:22
      Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego nazwę "Służewiec Fort" nadano terenowi leżącemu
      na północ od Al. Lotników? Przecież Fort jest właśnie w tej drugiej części,
      która zowie się "Służewiec Południowy"...

Czy nie lepiej byłoby nazwać to "Służewiec Północny"(lub
      historycznie "Zagościniec") dla części północnej i "Służewiec Fort" dla części
      południowej...
      • mysza33 Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 03:48
        W warszawie jest wiele takich niekonsekwencji, a dlaczego stacja metra na
        dworcu południowym nazywa się Wilanów a nie Dworzec Południowy?
        Nazwy nadają urzędnicy, którzy kilka miesiecy wczesniej sprowadzili się do
        Warszawy i jej nie znają. Sama pamietam wypowiedź takiego urzędnika w sprawie
        wilanowskiej, który tłumaczył dziennikarzowi, że przecież nazwa Dworzec
        Południowy jest zupełnie nielogiczna bo przy Puławskiej niema przecież żadnego
        dworca i linia kolejowa zawsze biegła kilka kilometrów na zachód od tego
        miejsca ...!!!
        • eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 09:17
          mysza33 napisał(a):

> W warszawie jest wiele takich niekonsekwencji, a dlaczego stacja metra na
          > dworcu południowym nazywa się Wilanów a nie Dworzec Południowy?
          > Nazwy nadają urzędnicy, którzy kilka miesiecy wczesniej sprowadzili się do
          > Warszawy i jej nie znają. Sama pamietam wypowiedź takiego urzędnika w sprawie
          > wilanowskiej, który tłumaczył dziennikarzowi, że przecież nazwa Dworzec
          > Południowy jest zupełnie nielogiczna bo przy Puławskiej niema przecież żadnego
          > dworca i linia kolejowa zawsze biegła kilka kilometrów na zachód od tego
          > miejsca ...!!!

Ja to tez pamiętam. Dobiło mnie to wówczas
          • kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 11:52
            Też byłam załamana, dla kandydatów do stanowisk na których trzeba podejmować
            jakies decyzje związane z miastem i jego tradycjami powinien być obowiązkowy
            egzamin z jego historii i wymóg mieszkania okresloną liczbę lat
            • eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 12:07
              kasia-s napisał(a):

> Też byłam załamana, dla kandydatów do stanowisk na których trzeba podejmować
              > jakies decyzje związane z miastem i jego tradycjami powinien być obowiązkowy
              > egzamin z jego historii i wymóg mieszkania okresloną liczbę lat

Oczywiście, co najmniej dwadzieścia. Wtedy by nam zaden desant nie groził. A w
              ogle to witam Cię Kasiu z radością. Wczoraj byłas na wagarach?
              • Gość: kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.01.02, 12:33
                Cześć Eelu i wczoraj i dzisiaj i jutro nie pracuję. Ale wchodzenie na tą stronę
                powoli wchodzi mi w nałóg i nawet w domu jak otworzę komputer ... to jestem.
                • eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 17:05
                  Gość portalu: kasia-s napisał(a):

> Cześć Eelu i wczoraj i dzisiaj i jutro nie pracuję. Ale wchodzenie na tą stronę
                  >
                  > powoli wchodzi mi w nałóg i nawet w domu jak otworzę komputer ... to jestem.

To bądź jak najczęściej, bo momentami jestem z chmarą panów sama
                  • kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 17:24
                    mimo wszystko czasem coś robię jeszcze nie całkiem poddałam się trmu nałogowi,
                    ale będę się starać sprostac Twojej prośbie :))))
                    • eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 18.01.02, 08:26
                      Staraj się, ja chyba tez wpadłam w nałóg. Nawet nie wiem, czy się cieszyć czy
                      smucić :))
      • eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 09:16
        Gość portalu: PTee napisał(a):

> Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego nazwę "Służewiec Fort" nadano terenowi leżącemu
        > na północ od Al. Lotników? Przecież Fort jest właśnie w tej drugiej części,
        > która zowie się "Służewiec Południowy"...
        >
        > Czy nie lepiej byłoby nazwać to "Służewiec Północny"(lub
        > historycznie "Zagościniec") dla części północnej i "Służewiec Fort" dla części
        > południowej...

Oczywiście, że było by lepiej. Głosuje za Zagościńcem i Słuzewcem Fortem. A tak w
        ogóle to z nazwami w Warszawie jest bardzo dziwnie. Pewnie chrzcił ktos spoza
        Warszawy
    • eela Re: Wybory na Służwcu 20.01.02, 17:09
      Podobno na Służewcu z głosowaniem była afera. ludzie jeszcze w pitek nie
      wiedzieli, od której głosowanie. gdy w niedzielę po mszy poszli głosowac,
      zastali jeszcze pozamykane lokale wyborcze
      • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 17:16
        Zbyszek wie co mówi...
        • eela Re: Wybory na Służwcu 20.01.02, 17:19
          przepraszam, jaki Zbyszek? Wiesz, ja chyba za toba nie nadążam :))
          • Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 17:29
            Zbyszek Jaros... /METRO-ostatnie str4 /
    • eela Re: Wybory na Służwcu/orzeczenie sądu 11.02.02, 11:21
      NSA uchylił zapis o obowiązkowej 10% frekwencji w przypadku wyborów do rady
      osiedlowej. To moze oznaczac, że wyniki wyborów na Służewcu sa jednak ważne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka