Gość: 2222 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 17:27 Czy są już jakieś wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 09:02 Wyniki były juz wczoraj, ale nie miałam pod ręką. Na Służewcu Forcie przyszło tylko 7.5% uprawnionych, a na Służewcu Południowym jeszcze mnie - 3.9%. Żeby wybory były wazne, musi byc powyżej 10% głosujących. Tak więc 36 tys. złotych poszło w błoto. Dziwię sie mieszkańcom. Wybory prawdopodobnie wobec pasywnej postawy mieszkanców nie zostaną powtórzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:00 AMBIWALENCJA- (to tak jak z tą teściową co do studni wpadła..)-chęć działania dla wyłączenia spraw dot.Służewca i samodzielność przez samorząd,a dostrzeganie u ludzi organizujących to chęć wybicia się.Znam wielu z tej listy. Moim zdaniem byłoby to dobre dla Służewca i niechby ci organizatorzy przypieli sobie medalem.Zostaje jednak przekonanie innych do tego ,a o to zabiegano najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:07 A dlaczego na Słuzewcu organozowali wybory w tak nietypowym terminie. Nie jestem za bardzo na bieżąco, bo okolica dość odległa od mojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:12 Bo kolejne są na rdnych... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:31 Na radnych? Przeciez juz dawno były w całej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 12:49 W 2000 były w gminie Centrum bo wcześniej cośtam cośtam im nie wyszło... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu 16.01.02, 12:57 No to z jednej strony dziwię się ludziom, ze na wybory nie poszli. Z drugiej niby nie, bo najczęściej przekonuja się, ze od nich bardzo niewiele zależy. Ale np. w moim bloku mieszka radna z Mokotowa i muszę powiedzieć, ze bardzo się stara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 13:00 HB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PTee Re: Z innej beczki, że tak zapytam... IP: *.bresa.com.pl 17.01.02, 03:22 Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego nazwę "Służewiec Fort" nadano terenowi leżącemu na północ od Al. Lotników? Przecież Fort jest właśnie w tej drugiej części, która zowie się "Służewiec Południowy"... Czy nie lepiej byłoby nazwać to "Służewiec Północny"(lub historycznie "Zagościniec") dla części północnej i "Służewiec Fort" dla części południowej... Odpowiedz Link Zgłoś
mysza33 Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 03:48 W warszawie jest wiele takich niekonsekwencji, a dlaczego stacja metra na dworcu południowym nazywa się Wilanów a nie Dworzec Południowy? Nazwy nadają urzędnicy, którzy kilka miesiecy wczesniej sprowadzili się do Warszawy i jej nie znają. Sama pamietam wypowiedź takiego urzędnika w sprawie wilanowskiej, który tłumaczył dziennikarzowi, że przecież nazwa Dworzec Południowy jest zupełnie nielogiczna bo przy Puławskiej niema przecież żadnego dworca i linia kolejowa zawsze biegła kilka kilometrów na zachód od tego miejsca ...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 09:17 mysza33 napisał(a): > W warszawie jest wiele takich niekonsekwencji, a dlaczego stacja metra na > dworcu południowym nazywa się Wilanów a nie Dworzec Południowy? > Nazwy nadają urzędnicy, którzy kilka miesiecy wczesniej sprowadzili się do > Warszawy i jej nie znają. Sama pamietam wypowiedź takiego urzędnika w sprawie > wilanowskiej, który tłumaczył dziennikarzowi, że przecież nazwa Dworzec > Południowy jest zupełnie nielogiczna bo przy Puławskiej niema przecież żadnego > dworca i linia kolejowa zawsze biegła kilka kilometrów na zachód od tego > miejsca ...!!! Ja to tez pamiętam. Dobiło mnie to wówczas Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 11:52 Też byłam załamana, dla kandydatów do stanowisk na których trzeba podejmować jakies decyzje związane z miastem i jego tradycjami powinien być obowiązkowy egzamin z jego historii i wymóg mieszkania okresloną liczbę lat Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 12:07 kasia-s napisał(a): > Też byłam załamana, dla kandydatów do stanowisk na których trzeba podejmować > jakies decyzje związane z miastem i jego tradycjami powinien być obowiązkowy > egzamin z jego historii i wymóg mieszkania okresloną liczbę lat Oczywiście, co najmniej dwadzieścia. Wtedy by nam zaden desant nie groził. A w ogle to witam Cię Kasiu z radością. Wczoraj byłas na wagarach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.01.02, 12:33 Cześć Eelu i wczoraj i dzisiaj i jutro nie pracuję. Ale wchodzenie na tą stronę powoli wchodzi mi w nałóg i nawet w domu jak otworzę komputer ... to jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 17:05 Gość portalu: kasia-s napisał(a): > Cześć Eelu i wczoraj i dzisiaj i jutro nie pracuję. Ale wchodzenie na tą stronę > > powoli wchodzi mi w nałóg i nawet w domu jak otworzę komputer ... to jestem. To bądź jak najczęściej, bo momentami jestem z chmarą panów sama Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 17:24 mimo wszystko czasem coś robię jeszcze nie całkiem poddałam się trmu nałogowi, ale będę się starać sprostac Twojej prośbie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 18.01.02, 08:26 Staraj się, ja chyba tez wpadłam w nałóg. Nawet nie wiem, czy się cieszyć czy smucić :)) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Z innej beczki, że tak zapytam... 17.01.02, 09:16 Gość portalu: PTee napisał(a): > Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego nazwę "Służewiec Fort" nadano terenowi leżącemu > na północ od Al. Lotników? Przecież Fort jest właśnie w tej drugiej części, > która zowie się "Służewiec Południowy"... > > Czy nie lepiej byłoby nazwać to "Służewiec Północny"(lub > historycznie "Zagościniec") dla części północnej i "Służewiec Fort" dla części > południowej... Oczywiście, że było by lepiej. Głosuje za Zagościńcem i Słuzewcem Fortem. A tak w ogóle to z nazwami w Warszawie jest bardzo dziwnie. Pewnie chrzcił ktos spoza Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu 20.01.02, 17:09 Podobno na Służewcu z głosowaniem była afera. ludzie jeszcze w pitek nie wiedzieli, od której głosowanie. gdy w niedzielę po mszy poszli głosowac, zastali jeszcze pozamykane lokale wyborcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 17:16 Zbyszek wie co mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu 20.01.02, 17:19 przepraszam, jaki Zbyszek? Wiesz, ja chyba za toba nie nadążam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2222 Re: Wybory na Służwcu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 17:29 Zbyszek Jaros... /METRO-ostatnie str4 / Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Wybory na Służwcu/orzeczenie sądu 11.02.02, 11:21 NSA uchylił zapis o obowiązkowej 10% frekwencji w przypadku wyborów do rady osiedlowej. To moze oznaczac, że wyniki wyborów na Służewcu sa jednak ważne. Odpowiedz Link Zgłoś