Dodaj do ulubionych

"Kurwa, diabeł"

07.07.11, 08:35
Ciekawy eksperyment przeprowadzono na prowincji, gdzieś tam w Polsce. Rzecz polegała na ubraniu się w inne ciuchy niż typowy kowboj czy dżentelmen. Reakcje przechodniów były różne.
od "ku..., diabeł", do "My tu wszyscy katolicy, a oni tu szerzą jakieś bujdy. Będą nas jeszcze naciągać na te ich religie. I weź tu się nie zdenerwuj! Słyszałam, że kradną ludzi na narządy. Sama bym podeszła i szurnęła torebką, ażby się zęby jak różaniec posypały. Ale się boję. A jak one uzbrojone?"

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,9904988,Eksperyment_licealistow___smutna_lekcja_nietolerancji.html

Rzecz dziwna wczoraj premier mówił o otwartości. Ale wojny religijne prowadzone przez Polskę, nagłaśniane w mediach robią swoje.
Obserwuj wątek
    • remez2 Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 08:46
      Tolerancja made in Poland. :- (
    • hummer Śmiano się z Zapatero, iż wycofał Hiszpanię 07.07.11, 08:48
      z inwazji na Irak.

wyborcza.pl/1,75248,9905630,Oburzeni_w_Madrycie_gonia_policje.html
      A poszło o emigranta z Senegalu.
      Pośród krzyków: "Precz stąd!", "Żaden człowiek nie jest nielegalny!", auto w końcu odjechało na posterunek.

Więcej... wyborcza.pl/1,75248,9905630,Oburzeni_w_Madrycie_gonia_policje.html

Tak się zastanawiam, co wniesie nasza prezydencja do UE?
    • 3alfa.alfa Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 08:51
      hummer napisał:

> Ciekawy eksperyment przeprowadzono na prowincji, gdzieś tam w Polsce. Rzecz pol
      > egała na ubraniu się w inne ciuchy niż typowy kowboj czy dżentelmen.
      >

Odwrotnościa tej sytuacji jest kiedy murzyn arab czy żyd przebiera się nasze ciuchy. I o ile tego pierwszego czy drugiego łatwo zidentyfikować to żyda juz niekoniecznie. A co sie z tym wiąże chyba nie muszę pisać
      • hummer Ale po co identyfikować, przyklejać łatki? 07.07.11, 08:57
        3alfa.alfa napisała:

> hummer napisał:
        >
        > > Ciekawy eksperyment przeprowadzono na prowincji, gdzieś tam w Polsce. Rze
        > cz pol
        > > egała na ubraniu się w inne ciuchy niż typowy kowboj czy dżentelmen.
        > >
        > Odwrotnościa tej sytuacji jest kiedy murzyn arab czy żyd przebiera się nasze ci
        > uchy. I o ile tego pierwszego czy drugiego łatwo zidentyfikować to żyda juz nie
        > koniecznie. A co sie z tym wiąże chyba nie muszę pisać

Wojenki prowadzone przez naszych przodków spowodowały, że w Polsce ludzie są tak wymieszani, że prawdziwych Polan już nie ma. Zrób sobie doświadczenie, daj zbadać skąd pochodzą Twoi przodkowie. W dobie badań DNA nie jest to trudne. Ale może być szokujące i pouczające.

Gdyby to ode mnie zależało, to nie karałabym NOP przymusowym sprzątaniem miasta. Przebierałabym ich za Arabów lub Żydów. Bezcenny widok.

Więcej... wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,9904988,Eksperyment_licealistow___smutna_lekcja_nietolerancji.html#ixzz1ROsIxAa4
    • hummer Wątek przeniesiony z Forum Kraj 07.07.11, 09:21
      Jak zauważył, w innym poście internauta, to TO MEDIA LANSUJA WIZERUNEK ARABA TERRORYSTY Z KARABINEM !!! I CZARNEGO SOMALIJCZYKA PIRATA I MORDERCE!!!

A ludzie są zwierzętami stadnymi. Myślenie zwykle włączają w sytuacji zagrożenia. A tak ulegają lansom, autorytetom, itd. Idą za "pasterzem", jak barany.

Tu na Społeczeństwie pewnie zginie w niebycie. Szkoda.
      • remez2 Re: Wątek przeniesiony z Forum Kraj 07.07.11, 09:55
        > Tu na Społeczeństwie pewnie zginie w niebycie. Szkoda.
        Z najwyższą przykrością stwierdzam, że niczego innego nie oczekiwałem.
        • hummer Wyczuwam sarkazm w Twoim wpisie. 07.07.11, 19:14
          remez2 napisał:

> > Tu na Społeczeństwie pewnie zginie w niebycie. Szkoda.
          > Z najwyższą przykrością stwierdzam, że niczego innego nie oczekiwałem.

A rzecz tyczy się prawa. Tak jak w Stanach można pozwać szefa, za seksualną uwagę w pracy, tak samo uwagi "Kurwa, diabeł" też winny być obarczone odpowiedzialnością karną. Od prawa stanowionego mamy polityków. To oni uchwalają Ustawy. Dlatego wątek pierwotnie był na polskiej scenie politycznej. Opisuje coś więcej niż społeczeństwo przewodzące narodom Europy. Nie ma różnicy czy ktoś jest xenofobem z racji preferencji politycznych, religijnych czy rasowych. Xenofob zostanie xenofobem. Taki już jego urok.
          • wielki_czarownik Proponujesz co? 08.07.11, 21:05
            Wprowadzić ustawy północnokoreańskie, stalinowskie czy hitlerowskie? Bo to w takich właśnie systemach karze się za poglądy i przekonania.
      • klosowski333 Re: Wątek przeniesiony z Forum Kraj 07.07.11, 10:01
        Niekoniecznie, ale prawdopodobnie.

Co do artykulu z Wroclawia - ciekawa lekcja pogladowa dla mlodych ludzi. Ale tez warto zauwazyc, ze dzisiejsi mlodzi ludzie sa znacznie bardziej otwarci i tolerancyjni niz przedstawiciele starszych pokolen, zwlaszcza pochodzacych z prowincji. Tamten swiat totalnego zascianka powoli odchodzi, miejmy nadzieje, ze bezpowrotnie.
    • apodemus Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 09:58
      Niepojęty jest dla mnie poziom nienawiści okazywany przez osoby starsze. Być może niektóre z tych osób pamiętają czasy, kiedy Polacy byli tępieni za to, że są Polakami - a teraz prezentują identyczne podejście w stosunku do innych. Dlaczego!?
      • hummer Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 19:17
        apodemus napisał:

> Niepojęty jest dla mnie poziom nienawiści okazywany przez osoby starsze. Być mo
        > że niektóre z tych osób pamiętają czasy, kiedy Polacy byli tępieni za to, że są
        > Polakami - a teraz prezentują identyczne podejście w stosunku do innych. Dlacz
        > ego!?

Konwenanse. "Tak mnie mamusia nauczyła i taką zejdę". A przecież świat się zmienia. Już starożytni mówili, że nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki.
    • bling.bling Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 10:09
      fajne. Szczególnie że wspominają eksperyment Jane Elliot. Przyznać trzeba że eksperyment Elliot był aż nadto wymowny i według dzisiejszych standardów niemożliwy do przeprowadzenia:

www.youtube.com/watch?v=IOOCQ_C7pKk
    • Gość: i wszystko Re: "Kurwa, diabeł" IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 14:08

Łatwo jest zrobić niepełny eksperyment, pominąć kilka elementów, a potem wyciągać uogólnione wnioski - ot, taka pseudonauka na poziomie słabego liceum
    • chai22 Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 15:10
      ło matko jaki zaje..sty eksperyment. nie bede mogla spac ze taka nietolerancja jest.
    • Gość: rasista Re: "Kurwa, diabeł" IP: *.244.206.34.static.midphase.com 07.07.11, 15:49
      Jestem rasista i wcale się tego nie wstydzę ani nie wypieram. Nie znoszę czarnych, hindusów, azjatów, arabów i całej tej kolorowej zbieraniny z całego świata. Nawet ukraińcy wyzwalają we mnie odruch niechęci. Mam prawo tak myśleć, bo jestem białym, wolnym człowiekiem. Ja się nie wpieprzam murzynom do ich krajów, więc po co jeden z drugim tu przyjeżdża? Nie mają swoich krajów? Nie opowiadam się za przemocą wobec migrantów którzy już tu są, ale wolałbym, żeby ich nie było. Za moimi poglądami nie stoi żadna ideologia ani wizja społeczeństwa jednorazowego i jednonarodowego, po prostu ich nie lubię i koniec. Nie znoszę ich na tej same zasadzie co np. komarów albo kleszczy, z których istnieniem też muszę się przecież godzić. Możecie sobie mnie potępiać, atakować, nawet skasować mój post, ale jeżeli to zrobicie, to pokażecie, że sami nie jesteście tolerancyjni. Tolerancja wymaga poszanowania każdego, kto nie narusza wolności innych, a ja nie naruszam, więc proszę i mnie tolerować.
      • hummer Ależ jesteś tolerowany. Twój wpis świadczy o Tobie 07.07.11, 19:19
        nie o mnie. I niech tak pozostanie. Szkoda tylko, że tak odważny kowboj, zapomniał się podpisać, choćby nickiem.
      • minniemouse Re: "Kurwa, diabeł" 07.07.11, 23:50
        . Tolerancja wymaga poszanowania każdego, kto nie narusza wolności innych, a ja nie naruszam, więc proszę i mnie tolerować.

totez toleruje cie jak g..o. jakim jestes.
        lezysz gdzies, np w parku smierdzisz mi, ale co mam zrobic..
        i tak za chwile cie mine.

Minnie
        • Gość: rasista Re: "Kurwa, diabeł" IP: *.244.206.34.static.midphase.com 08.07.11, 12:30
          Jedyną rzeczą, której nie toleruję czynnie, jest chamstwo. Ja nie wyzywam arabów ani murzynów na ulicy, bo jak już zyją, to niech sobie żyją, byle z daleka ode mnie. Jestem rasistą ale w przeciwieństwie do ciebie nie jestem chamem
          • kicior99 Re: "Kurwa, diabeł" 08.07.11, 12:38
            Nie tolerujesz cudzoziemców a Twój IP wskazuje, że nie jesteś u siebie. Jak to godzisz? Podwójne standardy?
          • minniemouse Re: "Kurwa, diabeł" 10.07.11, 00:09
            Ja nie wyzywam arabów ani murzynów na ulicy, bo jak już zyją, to niech sobie żyją, byle z daleka ode mnie. Jestem rasistą ale w przeciwieństwie do ciebie nie jestem chamem

chamstwo??? zaraz chwilenke...

czy ja gowno (gownowi?) cos zlego robie? zle o nim sie wyrazam? wyrzadzam mu krzywde?
            depcze po nim?
            alez nie, toleruje je, nie dotykam go, omijam je szerokim lukiem, dokladnie tak jak ty
            swoich Arabow i Murzynow wiec o co chodzi, jakie znowu chamstwo ????

tak jak ty napisalam swoja opinie, mam prawo, i teraz prosze ja tolerowac i szanowac.

Minnie

ps - a co bys zrobil jakby Arab czy Murzyn BLISKO, to co wtedy??? po tolerancji???
    • Gość: DSD Re: "Kurwa, diabeł" IP: *.231.14.164.koba.pl 08.07.11, 21:02
      Niech się przebiorą za Polaka i przejdą po ulicy w Ulsterze. Piętnujmy nienawiść ale nie świrujmy masochistycznie.
    • qqazz Dobrze wiedziec 09.07.11, 12:58
      żeby na przyszłosc nie posyłac dzieciaka do takiej szkoły.

pozdrawiam
      • hummer Re: Dobrze wiedziec 10.07.11, 22:05
        qqazz napisał:

> żeby na przyszłosc nie posyłac dzieciaka do takiej szkoły.

A szkoda, bo w szkoła ta cieszy się zasłużą renomą. Ale mądry tatuś zrobi dziecku krzywdę.
    • 0ffka Re: "Kurwa, diabeł" 10.07.11, 22:14
      A to Polska właśnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka