Dodaj do ulubionych

Pogryziony kontroler

14.08.11, 19:55
Kraków,w tramwajach parcuja kontrolerzy, którym firma placi za wylapywanie pasażerow jadacych na gapę i nakladanie kar.
Przyłapano obcokrajowca Nigeryjczyka, ten wyskoczyl przez okienko rozbil sobie twarz i uciekal dalej.
Ale kontrolerzy go dogonili---w obronie pasażer na gape pogryzł kontrolera.Teraz jest zmarwienie czy gapowicz nie jest czasem chory na HIV.
Trwaja badania krwi Nigeryjczyka a poszkodowany kontroler zaczął brak lekarstwo przeciwko zakażeniu wirusem HIV
Takie sa niebezpieczeństwa wykonywania pracy w pewnych zawodach tak jak policjanci w kontaktach z narkomanami, czy też lekarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe murzyn z hiv pogryzł białego pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.11, 20:23
      gdzieś skłamałem? hehe
      • Gość: Michał Re: murzyn z hiv pogryzł białego pana IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.11, 11:24
        Nie,nie skłamałeś.Kanary nie maja prawa urządzać pościgu za gapowiczem,stosować przymusu fizycznego ani go legitymować.
      • Gość: sos Re: murzyn z hiv pogryzł białego pana IP: *.ip.netia.com.pl 16.08.11, 15:11
        hehe dobre:)))
    • 33qq Re: Pogryziony kontroler 14.08.11, 21:15
      ktoś tu twierził, że nic mu nie będzie, a jeśli, to da się zarazić, czy będzie dalej mędrkował?

Z tym zagrożeniem nie jest tak źle jeśli chodzi o kanarów, znam wiele bardziej niebezpiecznych zawodów
    • potwor_z_piccadilly Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 08:07
      Moja babcia powtarzała mi pewną prawdę "kto mieczem wojuje, od miecza ginie". No i tu ta prawda się sprawdziła. Ktoś jakimś prawem kaduka pozwolił niewyszkolonym i nieprzygotowanym pod kątem psychologicznym osiłkom używać przymusu fizycznego wobec ludzi.
      No i mamy efekty.
      • dunajec1 Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 12:40
        Proponuje zrobic glosowanie o wprowadzeniu dekretu na noszenie kagancow dla kolorowych aby nie mogli grysc.
        O!
        • Gość: muzin Re: Pogryziony kontroler IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:02
          spoko, zacznij inicjatywę, podpisz się imieniem i nazwiskiem
    • bling.bling Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 13:19
      ryzyko transmisji HIV w przypadku ugryzienia przez osobę zarażoną HIV jest niezwykle małe. O wiele większe jest ryzyko zarażenia zwykłą żółtaczką.
      Informacja o całym zdarzeniu ma podłoże wybitnie rasistowskie.
      • voxave Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 13:24
        Bling----nie ma podłoża rasistowskiego jest autentyczne a że gryzacy kolorowy no to co ?
        SLyszalam o tym jak biały ugryzł bialego i co tez sie cos mamy dopatrywać---dajecie spokoj bez przesady.
        • Gość: kalka Re: Pogryziony kontroler IP: *.as13285.net 15.08.11, 14:31
          tak sobie mysle, ze zamiana ( koloru) dokonuje sie gdzies na bocznicy miedzy Krakowem, a Dzierzoniowem i wlasnie przy pomocy "podloz a"

aha Marys, nie denerwuj sie:)

• bling.bling Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 14:58
          informacja ma podłoże rasistowskie już na etapie selekcji. Jej pojawienie się w mediach było motywowane "kolorytem" zdarzenia, egzotycznością postaci. Potem zaczęła żyć własnym życiem karmionym stereotypami rasowymi i dając pokarm powszechnym lękom związanym z obcowaniem z ludźmi o innym kolorze skóry. Poczytaj komentarze w internecie pod tą wiadomością. W kontekście przecież pochodzenia i koloru skóry Nigeryjczyka natychmiast zrodziła się kwestia "bezpieczeństwa" kontrolera oraz rzekomego zarażenia HIV. Bo co innego skłoniło nagle tylu ludzi na raz do podejrzeń na temat tego dość jednoznacznie kojarzonego w Polsce wirusa jak nie kolor skóry? Brak jest informacji czy kontroler jest zarażony żółtaczką a jeśli tak, to Nigeryjczyk o wiele łatwiej może się zarazić tą chorobą niż transmitować HIV. A co jeśli kontroler jest już nosicielem wirusa HIV i jakkolwiek nieprawdopodobnie to może mieć miejsce ale to w skutek ugryzienia to Nigeryjczyk zarazi się HIV.
          • Gość: kalka Re: Pogryziony kontroler IP: *.as13285.net 15.08.11, 15:26
            trudno nie zgodzic, blink. choc mnie sie widzi, ze taki bezmozgi selekcjoner (panowie- na prawo, panie- na lewo) wlasne braki w wiedzy zrzuca na nasza odpowiedzialnosc, a zaslaniajac sie misja tabloidu w ktorym popisuje.
            poza tym mysle, ze pan Nigeryjczyk zachowal sie tak, jak zwykle zachowuje sie nastolatek, rozwscieczony "slepym" postempowaniem PanaWladzyKanara.
            z moich doswiadczen z tzw sluzbami mundurowymi (gran kanaria, sokowirowki) wynika, ze wciaz nie udaje sie im sluzyc bo mundur naciska guziki ( w ich mozgach)
            • Gość: hihihi ja myślę że one je nie kochał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 15:34
              ten murzyn co zarażał Polki AIDS, pamiętacie?
            • bling.bling Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 16:49
              w kategoriach medialnych wiemy że wieść gdy pies pogryzie człowieka to nie jest żaden news ale gdy człowiek pogryzie psa... Kto w tym zdarzeniu gra rolę psa a kto człowieka to zostawiam do rozgryzienia przez imaginację...
              • Gość: balbina Re: Pogryziony kontroler IP: *.bayern.de 15.08.11, 16:57
                Pogryzienie człowieka przez psa to wydarzenie wyższej wagi niż pogryzienie psa przez człowieka i jako takie bardziej zasługuje na medialną uwagę. Dowód? Pies co odważył się pogryżć człowieka dostaje czapę, znaczy zostaje uśpiony, zaś człowiek, który pogryzł psa, zostanie ukarany najwyżej mandatem karnym.
              • 33qq Re: Pogryziony kontroler 16.08.11, 08:46
                To jest kategoria z cyklu staruszek ugryzł kontrolera, dziewczyna ugryzła kontrolera, koza ... nie żaden rasizm tylko tania sensacja
          • voxave Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 16:13
            Bliniu -
            • bling.bling Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 16:48
              voxie, ja ciebie nie oskarżam o rasizm, więc nie musisz się tłumaczyć a już z pewnością nie prze mną. Ale zostając przy temacie to tak jak ty tylko zauważyłaś "sensacyjną" wiadomość i chciałaś się nią natychmiast podzielić to ja zauważyłem inną regułę i też chciałem się nią podzielić, nie zarzucając nikomu rasizmu, bo rasizm jest na tyle okropny że to zbyt mocny epitet by rzucać się nim na forum ot tak.
              • voxave Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 16:58
                Bliniu--ja nie odebralam twojego postu jako domniemanie mojego rasizmu -
        • 0ffka oj biada nam, biada... Babilon upada 15.08.11, 17:11
          Voxave,
          Niedawno w Warszawie w biały dzień dwie białe dziewczynki spacerujące po torach tramwajowych pobiły dotkliwie motorniczego, który prosił je, aby łaskawie pozwoliły mu prowadzić pojazd z punktu A do B. Pasażerowie przyglądali się temu zdarzeniu ostentacyjnie i nikt nie przybyły z pomocą mężczyźnie!
          Ja zaś widziałam, jak przed dworcem centralny na przystanku tramwajowym w al. Jerozolimskich dwóch kontrolerów wytrzaskało po gębie dotkliwie młodą Rosjankę też w biały dzień. Pasażerom to zwisało kalafiorem. Panna nie miała biletu i nie chciała im pokazać paszportu. Wyglądała na studentkę turystkę. Była ze swoim chłopakiem.
          • 33qq Re: oj biada nam, biada... Babilon upada 16.08.11, 08:48
            i co zrobiłaś?
            • 0ffka Re: oj biada nam, biada... Babilon upada 16.08.11, 17:00
              ... a Ty co byś zrobił?
              :)
      • Gość: hehe murzyn pogryzł człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 13:37
        gdzie tu widzisz rasizm? tak było
        • ramatoulaye rasistowskie świnie wtrącają się do rozmów ludzi 15.08.11, 16:04
          na forum. Hehe
          • Gość: hehe lewak zaraz będzie próbował mi wmówić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:23
            że czarne jest białe :) i że to nie murzyni z afryki przywożą HIV do Europy, może nawet że w afryce nie ma wcale problemu HIV
            • ramatoulaye Re: lewak zaraz będzie próbował mi wmówić 15.08.11, 23:01
              murzyni przywożą ze sobą mnóstwo problemów, ale to nie pozbawia ich człowieczeństwa.

Gość portalu: hehe napisał(a):

> że czarne jest białe :) i że to nie murzyni z afryki przywożą HIV do Europy, mo
              > że nawet że w afryce nie ma wcale problemu HIV

• Gość: hehe Re: lewak zaraz będzie próbował mi wmówić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 10:08
                gryźć kogoś mając HIV? toż to próba zabójstwa, ten czarny to zwykła świnia!
    • Gość: balbina Re: Pogryziony kontroler IP: *.bayern.de 15.08.11, 13:56
      Najpierw rozbił sobie twarz, a potem tą rozbitą twarzą pogryzł jeszcze naszego kontrolera. Trzeba zachować szczególną ostrożność w pobliżu Nigeryjczyków, bo są jacyś nie do zdarcia.
      • voxave Re: Pogryziony kontroler 15.08.11, 14:19
        Dlaczego nie kupil biletu za 3 zł.--dlaczego tak desperacko uciekał a dl czego nadgorliwi konrolerzy go gonili---to wszystko jest male, sieszne i absurdalne.Ale fakty sa faktami.
    • Gość: hehe generalnie Kraków, hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 15:36
      miasto do życia trudne
      • voxave Re: generalnie Kraków, hehe 15.08.11, 16:21
        Zawsze zadziwia mnie postawa przecietnego obywatela----broni przestepce a nie osobe przeznaczona do utrzymywania porządku.
        Osoba postepujaca nagannie jest pasażer, który nie posiada biletu a kontroler ma obowiązek to sprawdzić.
        Zobaczcie jak wyrażacie sie o kontrolerze który wykonuje swoje obowiazki---z niechecia,ze złościa,z nienawiscia----to samo odnosi sie do innych stróżów prawa nazywany jest psem,glina itd.
        Co to by byla za anarchia gdyby ich nie było.Nikt z nas nie byłby bezpieczny.
        Ja nie mam takich negatywnych odczuć do osób pilnujacych porządku w spoleczeństwie poniewaz zawsze mam bilet,nigdy nie przekraczam predkości nie przewożę niedozwolonych towarów itd. czyli stosuje sie do zaleceń prawa.
        Czego i wam moi mili zyczę :)
        • Gość: hehe eee, to na pewno też nie pójdziesz z nami lewakami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:25
          plądrować Galerię, jak będzie okazja?
        • Gość: kalka Re: dzierze Krakow IP: *.as13285.net 15.08.11, 16:33
          pewnie zadziwia Cie Mario- zawsze, bowiem dlatego, gdyz ostatnio zawsze jestes podnad (average) i nie pamietasz normalna- przecietna postawe.
          ( tym( ponad) na Tobie zeruja ale nie chcesz przyjac tego do wiadomosci czym "nakrecasz" tym ponad - tylko tatystyki:)
          • Gość: translate Re: dzierze Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:35
            perhaps surprising Cie Mario-forever, because why, because you're always last podnad (average) and did not remember normal-average attitude.
            (This (above) to reset, but you do not want to acknowledge this and then "screw" the over - just tatystyki:)
            • Gość: tłumacz Re: dzierze Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:36
              może dziwić Cie Mario-na zawsze, bo dlaczego, bo zawsze jesteś ostatni podnad (średnio) i nie pamiętam normalny średniej postawy.
              (To (powyżej), aby zresetować, ale nie chcesz przyjąć tego do wiadomości, a następnie "ślimaka" nad - po prostu tatystyki:)
              • Gość: translate Re: dzierze Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:37
                may wonder Cie Mario-forever, because why, because you're always the last podnad (average) and do not remember the normal average behavior.
                (This (above) to reset, but do not want to acknowledge this, and then "screw" over - just tatystyki:)
                • Gość: tłumacz Re: dzierze Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 16:38
                  Można się zastanawiać Cie Mario-na zawsze, bo dlaczego, bo zawsze jesteś ostatni podnad (średnio) i nie pamiętam normalne zachowanie średniej.
                  (To (powyżej), aby zresetować, ale nie chcą przyjąć tego do wiadomości, a następnie "ślimaka" nad - po prostu tatystyki:)
                  • Gość: kalka Re: dzierze Krakow IP: *.as13285.net 15.08.11, 16:44
                    to jakies takie Doskonale, jest lejtorze a nwet tu macz wiecej Twoje niz moje znakomite
                  • klosowski334 Re: dzierze Krakow 15.08.11, 17:52
                    O kurde, to jest boskie!!! Bling, czy to Ty za tym stoisz? Kaalka rzeczywiscie pisze tak jakby korzystala z elektronicznego translatora, dlatego wychodzi to co wychodzi, a niektorzy tutaj doszukujac sie nawet w jej tworczosci podtekstow, ukrytych znaczen, wyrafinowanych metafor i innych subtelnych dwuznacznosci :D A przeciez wystarczy tekst przepuscic w obie strony przez elektronicznego translatora i mamy druga Kaalke ;)

• voxave Re: dzierze Krakow 15.08.11, 17:01
            Kalka----ja lubie sobie pogadac i nie obchodzą mnie inne przyczyny przyczyn :)Niczego w niczym sie nie dopatruje bo mnie to nie interesuje.
            • kalllka Re: dzierze Krakow 15.08.11, 17:37
              Zawsze zadziwia mnie postawa przecietnego obywatela----broni przestepce a nie osobe przeznaczona do utrzymywania porządku.
              Osoba postepujaca nagannie jest pasażer, który nie posiada biletu a kontroler ma obowiązek to sprawdzić.
              Zobaczcie jak wyrażacie sie o kontrolerze który wykonuje swoje obowiazki---z niechecia,ze złościa,z nienawiscia----to samo odnosi sie do innych stróżów prawa nazywany jest psem,glina itd.
              Co to by byla za anarchia gdyby ich nie było.Nikt z nas nie byłby bezpieczny.
              Ja nie mam takich negatywnych odczuć do osób pilnujacych porządku w spoleczeństwie poniewaz zawsze mam bilet,nigdy nie przekraczam predkości nie przewożę niedozwolonych towarów itd. czyli stosuje sie do zaleceń prawa.
              Czego i wam moi mili zyczę :)

> ----ja lubie sobie pogadac i nie obchodzą mnie inne przyczyny przyczyn :)N
              > iczego w niczym sie nie dopatruje bo mnie to nie interesuje.

no widzisz ,a mnie zadziwia relatywizm Twojej caly czas logicznej, zdaloby sie, postawy.
              • voxave Re: dzierze Krakow 15.08.11, 17:43
                Kalka----jestes jak pasozyt przewodu pokarmowego-----trzeba bedzie pogryść troche pestek dyni dobre na pasożyty :)
                Zrobiłas papke mieszając wszystko do kupy---to specyfika niektórych forumowiczów.
                • Gość: kalka Re: dzierze Krakow IP: *.as13285.net 15.08.11, 18:02
                  ehh dajze Mario spokoj z tymi gownianymi skojarzeniami. nie licuja z Toba.
                  ja mam naprawde dobre motywacje i ladnych kilka lat w sieci, wiec oprocz tego, ze stary ze mnie "wyjadacz" to wiem, ze nie wszystko dobre co mnie smakuje.
                  zawsze wiec staram swiadomie delikatnie ze swiezymi postepowac- pamietajac wlasne przezycia.
                  bo mozna niezle pokrzywic czlowieka -pomagajac (w jego mniemaniu) a w tforzeniu tylko masowki.
                  wiec proszac o przyjrzenie sie mojej opozycji- z innej perspektywy, z gory dziekuje.
                  • voxave Re: dzierze Krakow 15.08.11, 18:18
                    Kalka----przeciez wiesz dobrze,że cie lubię :)
                    Niesforne ze mnie dziecko.
        • Gość: Irka Re: generalnie Kraków, hehe IP: *.aboo.pl 15.08.11, 17:44
          a może masz schizofrenię
          bo gdzie indziej popierasz kradzież w hipermarkecie?
          • voxave Re: generalnie Kraków, hehe 15.08.11, 17:48
            Irka---a może to ty masz schizofrenie bo nigdzie nie popieralam kradziezy w markecie a jedynie snulam obawy co do swego lakomstwa
            To zasadnicza różnica.
            Udowodnij mi moje popieranie .
    • Gość: balbina Re: Pogryziony kontroler IP: *.bayern.de 15.08.11, 16:46
      Niekoniecznie wina musi leżeć po stronie Nigeryjczyka. Może należałoby nią bardziej obarczyć polskie urzędy imigracyjne, które przy okazji przyznawania pobytów obywatelom z Afryki, zapominają im wyraźnie zaznaczyć, że w Polsce kanibalizmu uprawiać nie wolno.
      • narfi Re: Pogryziony kontroler 16.08.11, 07:14
        Moze oni juz tak w genach maja :D

www.ebaumsworld.com/video/watch/551008/
    • Gość: stary krakus za gubernatora Franka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 13:54
      takie coś byłoby nie do pomyślenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka