faga 22.09.07, 11:18 mam pytanko:P Moje wlosy sie bardzo przetluszczaja, musze je myc codziennie bo inaczej mam smalec na glowie. Czy jezeli zrobie trwala to przestana sie przetluszczac?bo tak slyszalam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Re: trwala 22.09.07, 11:37 To indywidualna kwestia i nikt Ci nie da pewności, że tak czy inaczej będzie. Ale tak, w większości przypadków trwała bardzo pomaga na przetłuszczanie się włosów. Ja miałam bardzo przetłuszczające się włosy, wymagały mycia czasami nawet nie tylko raz, ale dwa razy dziennie. Po trwałej mogłam ich nie myć tydzień, a i tak wyglądały w miarę świeżo (jak wcześniej po 8 godzinach :)). A co najlepsze nawet jak już przestałam ją robić (jakoś po roku, półtora) i cała już z włosów zeszła to i tak nie tłuszczą się tak jak kiedyś :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faga Re: trwala IP: *.crowley.pl 22.09.07, 17:16 Droga Xtrin mozesz mi zdradzic rodzaj trwalej jaki zrobilas?I powiedz mi czy po umyciu wlosow jak juz sie ma trwala mozna je od razu wysuszyc suszarka?i czy wlosy po zrobieniu trwalej wymagaja krecenia czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: trwala 22.09.07, 17:45 Gość portalu: faga napisał(a): > Droga Xtrin mozesz mi zdradzic rodzaj trwalej jaki zrobilas? Oj, to było ładnych parę lat temu (a włosy wciąż mi się nie tłuszczą jak dawniej!), nie pamiętam już dokładnie. Zdaje się delikatna ziołowa. > I powiedz mi czy po umyciu wlosow jak juz sie ma trwala mozna > je od razu wysuszyc suszarka? i czy wlosy po zrobieniu trwalej > wymagaja krecenia czy nie? Wszystko zależy od włosów i rodzaju trwałej. Mogę tylko powiedzieć jak było u mnie. Z suszarką bez problemów. Z tym, że po suszeniu suszarką kręciły mi się mocniej i nieco inaczej niż po suszeniu "wolnym". Ja miałam zrobioną na dość drobnych wałkach, więc po wysuszeniu wychodziły drobne loczko-falki (naturalnie mam proste jak druty). Żeby przerobić je na pełne loki-spirale to trzeba było troszkę lokówką poprawić. Wszystko zależy od włosa, rodzaju trwałej i wałków. Fryzjerka doradzi Ci najlepsze rozwiązanie. Trwała to zawsze pewne niebezpieczeństwo, ale ja osobiście byłam bardzo zadowolona, a problem straszliwego przetłuszczania się rozwiązało mi to na lata. Pamiętaj też, że trzeba zachować min. 2 tygodnie odstępu między trwałą a farbowaniem. Farba chwyta nieco mocniej na włosach po trwałej, łatwiej je wtedy też zniszczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: trwala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 18:15 Kuzynka zrobila sobie styling, co też bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faga Re: trwala IP: *.crowley.pl 22.09.07, 19:33 a co to jest ten styling? mozesz mi cos o nim opowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś