Dodaj do ulubionych

lisy na woli

IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.07.12, 22:45
Myślałem że to jakies majaki. raz zauważyłem lisa w wykopie metra przy Daszyńskiego. Wczoraj będąc na spacerze znowuż zauważylem lisa na Skierniewickiej.Wybiegł z terenu zajezdni,przebiegł w stronę Płockiej i z powrotem wrócił w kierunku fotonu. Podobno jest ich więcej. Czy ktoś z Was zauważył jeszcze lisy na Woli?
Obserwuj wątek
    • Gość: henio Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 11:02
      W ostatnią zimę były widziane w parku Szymańskiego.Podobno koczują również w zajezdni na Redutowej,i cmentarzu prawosławnym.Wiadomo już dlaxzego kaczuszek ubywa;)
      • Gość: anasz Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 22:28
        Całą zimę wspólnie z osiedlowymi szczurami żywiły się tymi resztkami jedzenia, które mieszkańcy osiedla Wolska między ul.ul. Wolską a Kasprzaka , zwykli wyrzucać przez okna .
        • agatelek2 Re: lisy na woli 24.07.12, 23:08
          Też widziałam przy Daszyńskiego ale jakiś taki dziwny był-wyglądał na chorego...Pomyślałam,że dlatego zabłąkał się w te okolice....
          • Gość: wolak Re: lisy na woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.07.12, 23:51
            Rozmawiałem z mieszkańcami tej okolicy Okazało się że sporo osób widziało lisy między Bema a Okopową. Zacząłem się zastanawiać, coraz częsciej widzę rozszarpane gołębie. Czż by to była sprawka lisów?
            • Gość: henio Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.12, 13:58
              Lisy naocznie stwierdzone,ale powiedzcie skąd one przyszły?Przecież okoliczne parki i lasek wolski to chyba za skromne obszarowo na te zwierzaki?Ubywa w związku z ich bytnością i kaczek i kotów.:(
              • Gość: wolak Re: lisy na woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.07.12, 23:43
                Dzisiaj znów spotkałem lisy na Woli przy Karolkowej koło zajezdni
    • ewa_mama_jasia Re: lisy na woli 02.08.12, 08:42
      Dlatego była akcja rozkładania szczepionek przeci wścieklixnie na tym terenie - widziałam ulotkę informacyjną na basenie na Kasprzaka.
      • Gość: henio Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 15:56
        A ta szczepionka to nieszkodliwa dla psów i kotów?
        • f.sinatra Re: lisy na woli 03.08.12, 12:44
          Pracuję co prawda w Al.Jerozolimskich, ale mam widok na tereny kolejowe na Czystem i tam widuje lisy 1-2 razy w tygodniu. Pewnie przywędrowały tu wzdłuż torów.
          • Gość: Henio Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 13:20
            Fiu,fiu,to jakaś super inteligentna generacja lisów się wykształciła;)Pewnie pozjedzeniu tej szczepionki!
            • Gość: wolak Re: lisy na woli IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.08.12, 23:07
              Otóż nie po zjedzeniu tych przysmaków. Zacząłem prowadzić swoje dochodzenie. Tu gdzie mieścił się browar przy Grzybowskiej, okoliczni mieszkańcy ale nie tylko oni dokarmiają lisy. Podobno jest tam ich sporo
    • Gość: z Woli Re: lisy na woli IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 14:17
      Ja widziałam lisa na wieczornym spacerze, przebiegał ul. Górczewską na wysokości Parku Moczydło i pomknął w stronę Parku Szymańskiego. Było to jakiś tydzień temu, myślałam do tej pory, że może jednak był to jakiś psiak, ale widać nie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka