Dodaj do ulubionych

KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 23:08
Przeciez Hala Wola jest na Jelonkach (Bemowie) wiec skad ta Wola??
Stoi przy Czluchowskiej wiec czemu ma sie nie nazywac HALA CZŁUCHOWSKA ??
Kto za niech sie wpisze a potem wyslemy to do Prezesa Hali Wola jako wniosek.
Pozdrowionka dla Jelonkowiczow i Klientow Hali Człuchowskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: zytka Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:57
      jestem za.
      jaka Wola z Jelonek?!
      nazwę trzeba zmienić i przy okazji te super miłe kasjerki:) w większości są
      mega nie miłe!!!
      • woy Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? 06.07.04, 15:49
        Racja, jakoś nigdy tej sprzeczności nie zauważyłem.
        w.

Gość portalu: zytka napisał(a):

> jestem za.
        > jaka Wola z Jelonek?!
        > nazwę trzeba zmienić i przy okazji te super miłe kasjerki:) w większości są
        > mega nie miłe!!!
        • umfana tu byla kiedys dzielnica Wola a nie gmina Bemowo.. 06.07.04, 19:04
          coz moze tak Hala Sarenka z Jelonek ;)
          szanujcie historie imigranci!
          • Gość: olutek Re: tu byla kiedys dzielnica Wola a nie gmina Bem IP: *.era.pl 07.07.04, 08:45
            szacuneczek umfana
            dodam od siebie, ze WOLAłbym: "Hala Yelonky"
            • umfana Re: tu byla kiedys dzielnica Wola a nie gmina Bem 07.07.04, 14:45
              Respect (*-*)
            • Gość: JElonKOWICZ Re: tu byla kiedys dzielnica Wola a nie gmina Bem IP: 80.51.237.* 07.07.04, 14:56
              a dla mnie powinna zostać nazwa hala wola ,Jelonki są bemowem gdzieś od 8lat
              wcześnej były Wolą,mieszkam na jelonkach 31lat i czuje sie wolakiem,a to co tu
              wypisyjecie świadczy że mieszkacie tu bardzo krutko!
              • umfana Jelonkowicz szacunek! Imigranci milczec! 07.07.04, 16:41
              • Gość: Yelonek KRUTKO ? a szkół przez 31 lat nie kończyłeś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 04:16
                • umfana Re: KRUTKO ? a szkół przez 31 lat nie kończyłeś 08.07.04, 23:30
                  nie konczylam ....
                  • Gość: zygi Re: KRUTKO ? a szkół przez 31 lat nie kończyłeś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 08:33
                    dało się zauważyć
                    • Gość: JElonKOWICZ Re: KRUTKO ? a szkół przez 31 lat nie kończyłeś IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 09.07.04, 18:11
                      Buraki wypierdal...ć z Jelonek i z Warszawy JEloNki WoLa POwEr!pozdro umfana
                      • umfana Yo Yo Yo JElonKOWICZ...a imgranci 09.07.04, 19:08
                        Emigrejszon from Yelonkas!Niom!
                        • Gość: UK krutko IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.04, 01:06
                          nieuki są na Człuchowskiej
                          • umfana a UK ma male IQ ;o))))))))))))))) 11.07.04, 15:05
              • Gość: zytka Re: tu byla kiedys dzielnica Wola a nie gmina Bem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:14
                mieszkamy krótko, bo pewnie jesteśmy młodzi i ciężko było nam mieszkać tu 31
                lat temu:)
    • Gość: Ktoś Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.04, 00:30
      Jaja sobie robisz?
      • Gość: gocha Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.crowley.pl 08.07.04, 11:21
        mieszkam na Bemowie już 24 lata i odkąd pamiętam mówiło się, że sie idzie do
        hali Człuchowskiej - jestem za zmianą
        • umfana Rotfl ! 09.07.04, 19:10
          na sarenkie ...???
          buhahahahah ...!!!
        • Gość: JElonKOWICZ Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 11.07.04, 14:55
          może bemowiaki tak mówili na Jelonkach mówiło sie Hala Wola
    • Gość: Ma Jestem przeciw IP: *.chello.pl 09.07.04, 23:03
      Człuchowska to za długa nazwa. A przy okazji - bliżej nam do Woli niz Bemowa.
      • umfana ma respect... 10.07.04, 13:30
        zagadzam sie z toba ziomalu!
    • Gość: dsdsdsds Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.acn.pl 10.07.04, 10:46
      zgadzam się. jelonki to bardziej wola jak bemowo a podzial jest cholernie
      sztuczny.
      • umfana Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? 10.07.04, 13:33
        podzial jest kretynski...widac wladzom bardziej pasowala nazwa wojskowego bemowa ( od gen bem) niz Jelonki. szkoda
    • bocian1 Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? 02.09.04, 18:50
      Przecierz Jelonki to Wola tak było i tak zostanie!
    • Gość: NIEE Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 00:19
      Niee masz poważniejszych tematów?
    • Gość: Karolina Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.kdpw.com.pl 03.09.04, 10:24
      Mieszkam na Woli. Ale od ponad 20 lat wśród mojej rodziny i znajomych zawsze
      funkcjonuje nazwa Hala Chłuchowska. Taki chyba był kiedyś neon na górze nad tą
      halą. Potem został zamieniony na "Wola".
      W końcu mamy Halę Banacha (a nie Hala Ochota), Halę Kopińską, Halę Marymont.
      Wszystkie nazwy pochodzą od nazw przyległych ulic, więc i tu tak być powinno. A
      czy jest za długa? A komu to przeszkadza. Powtarzam i tak urtarła się nazwa
      Hala Człuchowska i już.
      • Gość: Ma Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.chello.pl 05.09.04, 18:45
        A ja mieszkam na Jelonkach i według mnie utarła sie nazwa "Hala Wola" - w
        końcu tak się nazywa, nie? Nota bene chyba i tak większośc mówi "idę do
        hali", "pod halą sprzedają" itd. bez drugiej częsci nazwy - w końcu wszyscy
        wiedzą o jaką halę chodzi.
      • joly.roger Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? 27.09.04, 19:18
        Gość portalu: Karolina napisał(a):

> A komu to przeszkadza. Powtarzam i tak urtarła się nazwa
        > Hala Człuchowska i już.

Tak jest a wiem co mowie bo mieszkam na Czumy od ponad cwierc wieku :)
        Ale moze to akurat wsrod moich znajomych sie tak utarlo, jak inni sie
        przyzwyczaili do 'Hali Wola' to wojny domowej wszczynac nie bede, choc to
        faktycznie nieco nielogiczne :)
    • lenin33 Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? 22.09.04, 18:11
      mieszkam na jelonkach przez dwadzieścia pare lat niech ktoś spróbuje coś
      zmienić z nazwie hali wola
      poszczuje psem
      zawsze była hala wola i niech tak pozostanie
      • umfana zpraszam na Jelonki 22.09.04, 19:29

• Gość: Lelis Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 12:49
      czesc, ja mieszkam na Gorcach (to jeszcze dalej w strone Bemowa niz Hala Wola)
      i od zawsze uwazalam sie za mieszkanke Woli, a nie Bemowa. Wiec Hala Wola to
      wedlug mnie swietna nazwa :P Zawsze taka byla i mam do niej sentyment. Zostawic
      Stara Nazwe!
    • Gość: swedol Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 13:37
      Jelonki zawsze były na Woli a hala nazywała się Człuchowska. Ktoś zmienił tą
      nazwę na "Wola" i nie wiedzieć czemu. Sprawa polega na tym, że ludkowie już się
      przyzwyczaili do " Woli ".
      Natomiast moje prywatne zdanie to powrót do " Człuchowskiej "
      • Gość: Mika Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.crowley.pl 15.10.04, 12:11
        Jeśli ktoś z forumowiczów widział kiedyś "HALĘ CZŁUCHOWSKĄ" to musiał być
        zupełnie w innym mieście. Hala zawsze była WOLA od poczętku istnienia tj. od 22
        lipca 1980r. Wiem co mówię bo tu mieszkam i pracuje w niej prawie od początku
        istnienia Hali WOLA. A tak na marginesie, to zmiana nazwy firmy wiąże się z
        ogromnymi zmianami urzędowymi, więc nie wymyślajcie z nudów rzeczy, które są
        nie realne. Może ktoś z Was zmieniłby sobie nazwisko?
        • Gość: jl Re: KTO ZA PRZEMIANOWANIEM HALI WOLA ??? IP: *.greennet.org.pl / 80.51.237.* 03.12.04, 23:49
          Mieszkam na jelonkach 23lata i nigdy nie powiem że jestem z bemowa!!!!dla mnie
          Jelonki to zawsze będzie wola!!!najgorsze jest to że nikt sie niepytał
          mieszkańców czy chcą zmiany na bemowo!!!!zbierzmy 2tyś podpisów i zanieśmy do
          gminy NIECH WRÓCI WOLA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka