Dodaj do ulubionych

park na Moczydle

IP: 195.187.84.* 24.06.02, 15:00
Podobno mieli tam postawić latarnie, zagęścić zieleń, zbudować nowe schody na
górkę. Zaczęli już coś przy tym robić? Rzadko tam chodzę, może ktoś z
mieszkających w pobliżu cos wie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • deotyma23 Re: park na Moczydle 24.06.02, 21:40
      mieszkam na tyle blisko że codziennie tam jestem. Dużo jest już zrobione- ładny
      plac zabaw dla dzieci, uporządkowane stawy, zmienia się nawierzchnię alejek,
      dostawiane są ławki i jeszcze będą przebudowane schody. Podobno władze
      dzielnicy wzięły to miejsce sobie za punkt honoru i remontują ile wlezie- acha
      latarnie też są.To się teraz zrobił śliczny park. Dla mnie najważniejsze jest
      to że giełda która tu urzęduje w niedziele na Olimpii nie ma wyjazdu przez
      park. Nie wiem komu za to dziękować ale DZIĘKUJĘ BARDZO,BARDZO !!!!!!!!!
      Szlak człowieka trafiał jak przez park- nie licząc się ze spacerującymi ludźmi,
      dziećmi i psami przejeżdżały samochody- a jak człowiek zwracał im uwagę że to
      park to jeszcz człowieka opie...... spotykał ze strony tychże kierowców.Teraz
      jest już normalnie - i chwała za to komu trzeba.
      Pozdr.
      • Gość: mnk Re: park na Moczydle IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 08:24
        Park zostal rzeczywiscie odstawiony na cacy - Urzad Dzielnicy Wola ma u mnie
        duzy plus :-)
    • Gość: 7933135 jest dobrze IP: *.shell.nl 28.06.02, 09:16
      jakiś czas temu byłem tam nocą na rowerze i omal się nie wywróciłem z wrażenia,
      jak było ładnie i wygodnie. Wjechałem na szczyt bez żadnego kłopotu. I pewnie
      połowy z tego co warto pochwalić nie widziałem, bo było ciemno. A właśnie -
      dlaczego góra jest nieoświetlona? Dla nastroju?

Mój typ: do zimy wszystko możliwe do uszkodzenia zostanie zdewastowane.
      • Gość: mnk Re: jest dobrze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 09:22
        Mysle, ze nie... Ławki i latarnie wyglądają na raczej solidne... zresztą ławki
        to już od zeszłego roku stoją.
      • Gość: zet Re: jest dobrze IP: 195.187.84.* 28.06.02, 09:48
        Góra podobno też ma być oświetlona.
        Co do ewentualnych dewastacji - możliwe, a nawet bardzo prawdopodobne. W
        zeszłym roku zamontowali oświetlenie w Parku Krasińskich - zimą ulubioną zabawą
        dzieciaków był rzut śniegiem lub kamieniem w latarnie. Efekt - kilka już nie
        świeci, poza tym jakiś maniak z piłą poprzecinał gdzieniegdzie żelazne nóżki
        ławek. No cóż - Polska.
        • Gość: mnk Re: jest dobrze IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 11:32
          a ja sie tak zapytam... Gdzie do k...y nędzy byli opiekunowie tych smrodów,
          Policja, Straż miejska...?
          • Gość: zet Re: jest źle (przynajmniej z policją) IP: 195.187.84.* 28.06.02, 13:39
            Smrody są już tak duże, że nie wymagają opieki (na oko jakieś 13-15 lat).
            Jeszcze trochę a będą mogły mieć własne smrody.
            Policja??? Straż miejska???? HAHAHAHA!!!! Nie rozśmieszaj mnie, ich nigdy nie
            ma tam, gdzie być powinni. Widziałam, co oni robią - przesiadują w holu mojej
            pracy (to akurat mogą robić wszyscy), skrobią cóś w tych swoich zeszycikach i
            ani myślą o patrolowaniu ulic! Wrrrrr..
            • Gość: mnk Re: jest źle (przynajmniej z policją) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 13:49
              Moze cos sie poprawi jak straz zostanie przeksztalcona w Policje Municypalną?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka