Gość: klondike IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.09.02, 14:01 Czy ktos kojarzy to liceum, Wolskie liceum, gdzie chodzilo b. wiele osob z Bemowa i Jelonek???? Ja tam tez uczeszczalem, kto jeszcze?? Milego dnia klondike Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algirdas Re: XXX LO- Sniadek 20.09.02, 14:19 Gość portalu: klondike napisał(a): > Czy ktos kojarzy to liceum, Wolskie liceum, gdzie chodzilo b. wiele osob z > Bemowa i Jelonek???? > Ja tam tez uczeszczalem, kto jeszcze?? > Milego dnia > klondike Choć dziś te rejony to juz inny świat To do tej szkoły chodził mój rodzony brat I ja miałem tam chodzić - lecz o mały włos... ...przez przypadek inny był mój życia los. Pozdrawiam Algirdas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: XXX LO- Sniadek IP: *.centrala.kbsa / 10.2.24.* 20.09.02, 14:47 XXX skonczylam w 1976r. w tych czasach byla jedna z lepszych srednich szkol na Woli.ela. Odpowiedz Link Zgłoś
metto Re: XXX LO- Sniadek 21.09.02, 21:48 Ja skonczylem sniadka w 1995 roku :),choc wiecej czasu spedzilem chyba na boisku naszego L.O. niz w samej szkole :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: XXX LO- Sniadek IP: *.pkobp.pl 24.09.02, 10:27 ja kończyłam w 92r. i bardzo miło wspominam, choć pewnie bardziej podwórko po drugiej stronie niż samą szkołę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klondike Re: XXX LO- Sniadek IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.09.02, 10:36 Popalalo sie???? Czy wylacznie w celach towarzyskich ;))) Czy ktos ma dobre skojarzenia z Mistrzem z uczeszczajacych do tego zacnego przybytku??? Poz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: XXX LO- Sniadek IP: *.pkobp.pl 30.09.02, 11:39 i i :) a co do Mistrza, to ja do jego zagorzałych fanów nie należałam i nawet kilka ostrzejszych zdań wymieniliśmy.... ale dziś i jego wspominam z uśmiechem Coś mało absolwentów się odzywa , niestety... ciekawe dlaczego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: XXX LO- Sniadek IP: *.centrala.kbsa / 10.2.24.* 30.09.02, 11:42 Kto to jest Mistrz,kiedy ja konczylam te szkole nikogo z nauczycieli tak nie nazywalismy.Pozdrawiam ela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: XXX LO- Sniadek IP: *.pkobp.pl 02.10.02, 10:26 uczył ZPT, czy jak to się tam nazywało:) miał swoich zwolenników i zagorzałych przeciwników... dość ciekawy typ, choć mi jego sposób bycia niezbyt odpowiadał..... miał dośc prymitywny dowcip - niestety a za Twoich czasów to pewnie był Plemnik? - ja się na niego załapałam w I klasie pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: XXX LO- Sniadek IP: *.centrala.kbsa / 10.2.24.* 02.10.02, 10:45 Dzieki za wyjsnienie.Plemnik byl,byla jeszcze wsiekla baba od geografii,pomylona baba od chemii (chyba Gaciag),wsiekla gruba baba od angielskiego (chyba Szymanska)i stara panna od rosyjskiego,z ktora chlopaki,ale tylko oni,mieli super.Byla tez,ale bardzo krotko super babka od historii-szybko ja zwolnili,bo "ubierala sie za bardzo modnie i mlodziez za bardzo do niej lgnela" taki zarzuty postawil jej dyrektor szkoly,pozniej on uczyl nas historii.Wiesz ja chodzilam do XXX w latach 72-76,byly to czasy, gdzie wszystko musialo byc poukladane w/g "obowiazujacych regul" i ktos kto bardziej przypominal uczennice niz profesora nie miescil sie w rych regulach.Pozdrawiam ela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: XXX LO- Sniadek IP: *.pkobp.pl 08.10.02, 10:44 dzięki:) pouśmiechałam sie czytając Twoje wspomnienia:) ja się urodziłam w 73r. więc dla mnie to coś jak wspomnienia rodziców ( no troszkę przesadziłam, ale każde pokolenie ma swoje "odpały" a co do wściekłej anglicy (Szymańska) to mnie też uczyła, ale z wściekłości to jej niewiele zostało, miała już bidulka początki choroby Parkinsona i teraz jak pomyślę jacy byliśmy złośliwi, to mi wstyd pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy1 Re: XXX LO- Sniadek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.02, 23:28 Ja tez skończyłam tę szkołę (niedawno, 98'). Ostatnio się przespacerowałam w tamte rejony, i coż, okolica zmieniała się prawie nie do poznania. Niestety mam słabą pamięć- kojarzę teraz jedynie Szymańską od angielskiego i Mistrza (mimo że mnie nie uczył). Pozdrawiam absolwentów trzydziestki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrzyk Re: XXX LO- Sniadek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.02, 21:05 kończylem w 96. Później mówiono, że to przedostatni ciekawy rocznik. Utrzymujemy stałe kontakty z jakimiś 20 osobami z roczników 95 96 97. Teraz coraz rzadziej, ale dużo ludzi ze śniadka można było spotkać w Karuzeli na os. przyjaźń. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś