Dodaj do ulubionych

najbrzydsze osiedle na Woli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 14:23
Moim zdaniem okolice Skierniewickiej i Płockiej. Mało tego, że straszą stare i
niesprzątane bloki, brak zadbanej zieleni, to na domiar jeszcze okropna
okolica i niemili ludzie. Generalnie wygląda, jakby komuna się tu jeszcze nie
skończyła! Podobno zresztą mieszkają tam byli działacze służb, milicji i ormo.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiechecki Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: 193.17.14.* 23.07.06, 16:10
      jak bocian cie na wsi porwał i wysrał nad warszawą:)))i nie umisz sie odnaleźć i uważasz że wszyscy powinni ci sie kłaniać w pas jak na twojej wiosce to się pomyliłeś ale.Ludzie ze służb mieszkali kiedyś w okolicach HaliKoszyki i potem na oś.Bernardyńska.Wola jest dzielnicą ludzi szczerych,którzy rożnych burków nie lubią(buraków tez).
      • Gość: asr Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 07:49
        Urodziłam się w małej mieścinie i przeniosłam do Warszawy. Pytam, co to zmienia.
        Na pewno jednak mnie nikt nie wysrał. Współczuję, że ty tą drogą znalazłeś się
        na świecie. Za buraka się też nie uważam. To ty jesteś kretynem i burakiem i mam
        nadzieję, że jak wyjedziesz za miasto wszyscy cię osikają z takim poziomem
        kultury. Takiego chamstwa dawno nie widziałam ani na formu, ani wśród moich
        sąsiadów, wśród których moje pochodzenie nie jest tajemnicą.
      • Gość: Ptak Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 10:10
        Dobrze, że ty się "umisz" znaleźć!
      • Gość: mavvi Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.sgh.waw.pl 28.09.06, 15:19
        ...i chyba właśnie o tobie pisał platfus
    • Gość: ppp Do wiecheckiego. IP: *.centertel.pl 24.07.06, 08:42
      Czy ty człowieku umiesz czytać ? . Co ma jedno do drugiego ? . Aaaa no chyba że
      chciałeś zaistnieć na forum . To miałeś swoją chwilę prawdy :-).
    • Gość: kixx Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 24.07.06, 13:30
      chodzi ci o sm strop,dantex,i te reszte nowych blokow,ktore przy Plockiej
      zwlaszcza po nieparzystej stronie,powstaly w przeciagu ostatnich 6-ciu lat???
      i jeszcze ci niemili ludzie??
      wydaje mi sie,ze musiales przezyc gleboki szok ,gdy ochrona wyrzucala rano za
      rozgrzebywanie smietnikow
      • Gość: ppp Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.centertel.pl 24.07.06, 15:12
        Te " nowe " bloczyska przy Płockiej które chyba ruscy projektowali ( moda
        moskiewska ) już się zdegenerowały równając do poziomu okolicy.
        • Gość: kixx Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 24.07.06, 19:24
          yhm
          zapewne masz duze porownanie bo mieszkasz w "apartamentowcach" na Tarchominie
          ciekaw jestem co mozna miec do budynkow Dantexu,budynku GFU,budynku polozonego
          na zbiegu ulic Plockiej i Ludwiki,do tego przy Kasprzaka,czy nawet do osiedla
          polozonego przy stadionie Sarmaty.Nie sa to oczywiscie jakies perelki
          architektury,ale tak sie teraz buduje w tym kraju i w tym miescie.Opinie o
          zdegenerowaniu sie tych budynkow tez "uwazam za mocno przesadzone".Moge sie
          tylko zgodzic w tej opinii w stosunku do dwoch wielkich potworow stojacych po
          obu stronach Plockiej przy Wolskiej-tamte budynki sa na najlepszej drodze do
          spsienia-zwlaszcza ten starszy,po wschodniej stronie Plockiej
          • Gość: ppp Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.centertel.pl 25.07.06, 11:48
            Nie mieszkam na Tarchominie , broń Boże , mieszkam na Woli , głównie chodzi mi o
            te dwie ochydne wieże po obu stronach Płockiej , osiedle Dantexu i owszem może i
            ładne , tylko przydałoby się jeszcze Sarmatę zaorać.
            • Gość: kixx Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 14:30
              takie plany sa
              teren juz zostal wykupiony pzez jakas hiszpanska firme,ktora ma zmiejszyc
              tereny sportowe do dosc waskiego pasa rownoleglego do Wolskiej ,postawic tam
              kameralna hale sportowa i stadionik(w ci szczerze mowiac nie wierze),a na
              reszcie terenu wybudowac osiedle mieszkaniowe
              na razie radni stoja okoniem podobno
      • Gość: adek Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 16:13
        Oj , bo te bloki są dziwne . Mało zieleni , itp .
        Mnie rażą te ocieplane przy Wolskiej .
        Zastanawiam się , czy runą, jak ruszą prace na Sarmacie .
        Oby nie , bo szkoda ludzi . Podobno są jakieś eksperymentalne , ale nie znam
        szczegółów .
        • Gość: kixx Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 25.07.06, 21:21
          one sa nie tyle eksprymentalne ,a posadowione na niezbyt pewnym podlozu
          w tym miesjcu ponoc kiedys byly jakies glinianki i stawy-wiec budynki te
          powinny podobno miec glebsze fundamenty,czego ponoc zaniedbano
          wyszlo to prz budowie nowszego z dwoch tych wysokich budynkow,kiedy to
          najblzszy mu budynek zaczal sie niebezpiecznie odchylac od osi.Wstrzymano
          nawet na dwa prawie lata budowe tego molocha -do czasu przeprowadzenia
          ekspertyz budowlanych.Na razie ponoc jest tam bezpiecznie,choc gdzies
          czytalem,ze w niektorych scianach porobily sie spore szczeliny.
          Jak wplynie na ten budynek nastepna budowa,przy ktorej znow byc moze trzeba
          bedzie robic palowanie ze wzgledu na niezbyt pewny grunt ciezko powiedziec.
          W kazdym badz razie zakup mieszkania w tym budynku nie bylby zbyt pewna
          inwestycja
    • Gość: manolo komu się Wola nie podoba to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 23:29
      ...wypieprzać na Tarchomin, tam cała wiocha się zbiera
      • Gość: ppp Re: komu się Wola nie podoba to... IP: *.centertel.pl 27.07.06, 01:58
        Pomimo że szaro i pijaczków trochę jest , mnie tam Wola się podoba , a o
        Tarchominie , hmm , no cóż , przy zjeździe z mostu Grota powinno postawić się
        tablicę z przekreślonym napisem " Warszawa" :-)
        • orita Re: komu się Wola nie podoba to... 27.07.06, 18:56
          a ja mieszkam niedaleko Płockiej i nigdy mnie nic nieprzyjemnego nie spotkało.
          Tlkko koty tu ciągle giną, non stop widzę nowe ogłoszenia...
      • Gość: Kut.s Re: komu się Wola nie podoba to... IP: *.acn.waw.pl 28.07.06, 16:33
        uważaj żebyś kogoś nie zjadł z tej wściekłości ...
        a tu w każdej rodzinie był ,jest lub będzie ktoś ze wsi..
        na Woli co druga rodzina jest ze wsi .....
        sam zapytaj rodziców jakie są twoje korzenie ... bo warczysz zawodowo ...
        • Gość: Anka Re: komu się Wola nie podoba to... IP: *.chello.pl 06.08.06, 21:42
          Ta tarchomin to jedna z najszybciej rozwijajacych sie dzielnic WARSZAWY głąbie.
          Tylko przez biurokracje nie mamy jeszcze drugiego mostu...wy stoicie wmiesjcu a
          TARCHO rosnie w siłe!
    • Gość: ciężko wybrać ciężko wybrać IP: *.aster.pl 28.07.06, 09:06
      Przyjechałem do Warszawy w 1993 i niemal od początku mieszkam na Woli. Lubię tą
      dzielnicę, i w sumie łatwiej przychodzi mi przyznanie się do wolskiej
      tożsamości, niż do warszawskiej. Ale muszę powiedzieć, że jak na mój gust to w
      porównaniu z niemal wszystkimi lewobrzeżnymi dzielnicami Wola jest wybitnie
      niepiękna.

Które rejony są szczególnie, hm, piękne inaczej? Ciężko powiedzieć, niemal
      wszystkie... Dziki Zachód Mirowa wzdłuż Żelaznej? Przykolejowe Czyste w
      rejonach Kasprzaka? Stara Wola wzdłuż Wolskiej i Górczewskiej? Młynów i Koło
      wzdłuż Obozowej? Rejony w okolicach Redutowej? Wszędzie tam jak nie zaniedbane
      czy wręcz ruderowate kamienice to makabryczne szafy z lat 70 albo w najlepszym
      razie niskie bloki wątpliwego uroku z lat 50, a wszystko to przetykane różnej
      skali zabudową przemysłową i postprzemysłową. Jeśli już jakaś spółdzielnie czy
      deweloper zbuduje ładny dom czy czy kilka domów, to stoją one samotnie w
      oceanie brzydoty. Nie ma tu niemal parków, ładnych placyków, sympatycznych
      szlaków spacerowych, jakie nietrudno znaleźć na Ochocie czy Żoliborzu. Wola
      jest bezładna, amorficzna, odmiennie niż inne dzielnice nie ma nawet swojego
      centrum. Jeśli już jakiś rejon Woli jest mniej brzydki niż okolica, to chyba
      tylko Muranów, ale to na zasadzie na bezrybiu i rak ryba. Ale czy Muranów to
      naprawdę Wola, a poza tym ja w tamtym rejonie zawsze czuję swąd drugowojennej
      spalenizny.

Szanse na powstanie ładnych i atrakcyjnych okolic w skali kwartału czy kilku
      kwartałów widzę dla okolic Grzybowskiej. Ten postprzemysłowy region to wielkie
      niewykorzystane tereny – kiedy patrzy się na nie z góry, z wyższych pięter WTC,
      to widać, jak są ogromne. Ocean warsztacików, magazynów, baz transportowych
      etc. To wszystko pójdzie zaraz pod młotek deweloperów, i to z ogromne
      pieniądze – jak rejony wokół Bellony. Jeśli nie kupi tego JW Contruction etc,
      reprezentujące najniższy poziom deweloperki, to powstanie tam albo aleja
      apartamentowców zapoczątkowana przez Meridian na Chłodnej, albo nowoczesny
      pasaż biurowy w rodzaju północnej pierzei Kasprzaka. Wtedy zrobi się ładnie –
      inna sprawa, że będzie to luksus dla wybranych.
      • Gość: Swojak z Woli Re: ciężko wybrać IP: *.aster.pl 29.07.06, 17:55
        piep.rzysz jak potłuczony, kolego "ciężko wybrać"! O ile można coś na temat
        Woli pewnego powiedzieć, to tyle, że nie masz tam bardziej ohydnego rejonu jak
        właśnie okolice Grzybowskiej! Czego tam się spodziewasz??? Przecież wszędzie
        mają powstać monstrualne szafy a la już istniejący potworek JWC; developerzy
        chcą wycisnąć z metra ile wlezie, a Pan Borowski oficjalnie poparł stawianie w
        tym rejonie mieszkalnych wysokościowców rodem z Kuala Lumpur. Oczywiście,
        spodziewam się, że mieszkania w tych, pożal się Boże, apartamentowcach zostaną
        na pniu wykupione przez przyjezdnych wieśniaków bez cna pomyślunku i wiedzy na
        temat normalnych warunków życia w mieście dla białego człowieka.

A Stara Wola, tam gdzie nie ma szpetnych wieżowców, jest absolutnie do
        uratowania. I może być piękna! Jeśli kiedyś przebiją tunel pod torami
        kolejowymi na przedłużeniu Kopińskiej/Grzymały (Trasy Ł), to Czyste odżyje -o
        ile oczywiście sprzedajni włodarze miasta nie zgodzą się tam wcześniej na
        rabunkową zabudowę... Są na Woli 3 parki obok siebie, bardzo piękne, których
        nawet nie raczyłeś dostrzec, są właściwie połączone ze sobą (Sowińskiego,
        Szymańskiego i Moczydło), drzemie w nich potencjał drugiego Pola Mokotowskiego.
        Również dalej przy Połczyńskiej są tereny zielone, które miasto chce
        rewitalizować. Jest wyjątkowy Lasek na Kole. Drobne meneliki to zakała tej
        dzielnicy, ale urokliwe szlaki spacerowe/rowerowe są jak najbardziej. Są też
        całe kwartały, które potencjalnie mogą się wydźwignąć np. rejony niskiej
        zabudowy jednorodzinnej na Kole.

Uwaga na marginesie -nie do Ciebie personalnie kolego, tylko ogólnie. Nie wiem
        skąd to się bierze, ale standardowy przyjezdny człeczyna to osobnik o
        małomiasteczkowej mentalności, któremu podobają się wyłącznie przekubaturowane
        wstrętne bloki, określane przez developerów -właśnie dla takich ciemniaków -
        mianem "apartamentowców". Otoczenie nieważne, "okna w okna" nieważne, brak
        zieleni nieważne... najważniejsze, żeby było zamykane i cieć stał na dole! Wot
        mentalność...
        • Gość: szczurwa Re: ciężko wybrać IP: *.aster.pl 04.08.06, 21:23
          Swojak, masz głos poparcia z Mokotowa..!
        • Gość: typowa warszawska typowa warszawska wiocha IP: *.aster.pl 06.08.06, 23:20
          "przyjezdni wieśniacy bez cna pomyślunku i wiedzy na temat normalnych warunków życia w mieście dla białego człowieka" - to o tych, którzy chcą mieszkać ładnie i czysto.

Nieprzyjezdni wieśniacy z największej wioski w Polsce wiedzą, jak w mieście wyglądają warunki dla białego człowieka. Wystarczy przejść się Płocka, Obozową. Syreny - widać, słychać i czuć.
          • Gość: Swojak z Woli Re: typowa warszawska wiocha IP: *.aster.pl 12.08.06, 22:27
            Głupia jesteś i tyle. Twoje horyzonty myślowe wyznacza czysty bunkier
            mieszkalny z cieciem na dole. Dlaczego ładny? No bo czysty...

Przyjezdny prostak zawsze pozostanie mentalnym wieśniakiem i nawet nie jarzy o
            co chodzi w dyskusji o normalnym mieszkaniu. Przejedź się choćby do Berlina,
            pospaceruj po Zehlendorf, to zobaczysz jak mieszka cywilizowany biały człowiek.
            • Gość: "głupia jesteś i t "głupia jesteś i tyle" IP: *.aster.pl 24.08.06, 13:29
              "głupia jesteś i tyle" - oto lekcja kultury w wykonaniu lokalnych samozwańczych
              arbitrów estetycznego kanonu.

Czy to dziwi? skądże znowu. Tak właśnie wyglądają realia wśród wieśniaków z
              największej wiochy w Polsce.
      • Gość: oleoganja@stofanet Re: ciężko wybrać IP: *.rev.stofanet.dk 01.08.06, 22:40
        Kolo i Obozowa prosze zostawic w spokoju...moze nie piekne,ale tu sie
        wychowalam u moich Dziadkow na Deotymy....stare dobre czasy...juz takie nie
        wroca....
    • basia.z Re: najbrzydsze osiedle na Woli 29.07.06, 22:09
      Powoli najbrzydze staje się "rewitalizowane" osiedle Górczewska. Malowane w
      urocze, oblaskowe kolorki, chyba WSZYSTKIE, jakie byly w hurtowni. Jak ruski
      cyrk.
    • Gość: Q Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.acn.waw.pl 02.08.06, 21:33
      a nie sm centrum wola
    • kazuyoshi78 Re: najbrzydsze osiedle na Woli 05.08.06, 01:27
      Najbrzydsze jest osiedle w rejonie Redutowej i Olbrachta.
    • Gość: mieszkaniec Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: 213.17.170.* 24.08.06, 09:33
      Dla mnie najbrzydsze jest Czyste, Młynów (w szczególności okolice Płockiej,
      Wolskiej i Leszno), Koło (Obozowa) oraz okolice Zelaznej, Grzybowskiej
      • Gość: nieznajomy Re: najbrzydsze osiedle na Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:09
        OKOPOWA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka