IP: *.acn.waw.pl 23.11.01, 15:33
Czy na Bemowie sa osoby zainteresowane narciarstwem?
Tak tylko pytam, sezon sie zbliza to moze cos lokalnie podyskutowac. Zaczynam
bez palacego problemu, ale moze sie wywiaze jakies zycie ;))))
Klondike
Obserwuj wątek
    • naska Re: narty 24.11.01, 17:01
      a moze byc na zoliborzu?
      • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 26.11.01, 00:51
        moze byc, jak najbardziej ;))))
        na listach narciarskich, na wortalach narciarskich najwiecej ludkow jest z
        poludnia polski, a mnie gula rosnie jak opisuja ze wyskoczyli sobie w sobote,
        niedziele na nartki, pol godzinki sa na stoku. A my tu w wawie skazani na
        szczote, a snieg jakby chcial, a nie mogl padac.
        Dlatego tak lokalnie zaczalem, przynajmniej mamy taki sam dystans w gorki :))
        Pozdrawiam
        • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.11.01, 07:33
          a w ukochane moje slowackie Tatry chcialoby sie pojechac :-((( ech, marzenia,
          marzenia... moze kiedys sie ziszcza jak dostane urlop w zime :-)
        • naska Re: narty 26.11.01, 23:05
          niestety masz racje z tym poludniem. Moj przyjaciel mieszka w Katowicach i jak
          mi ostanio powiedzial, ze sobie znowu jada na jeden dzien w gory( i nie traca
          go bynajmniej na dojazd i powrot)to mnie zatkalo... my mamy wszedzie daleko nad
          morze w gory, w bieszczady,do Europy totalny biegun ( zeby chociaz snieg
          byl).pozdrawiam
          • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 27.11.01, 01:40
            Mam ochote wybrac sie na weekend w gorki, ale nie chce mi sie myslec, ze bede
            tlukl sie kilka godzin w gorki, na miejscu zjedzie sie gawiedz z calej polski
            (z wawy tez), bede stal w kolejach jak nie wiem, a pozniej znowu droga do domu,
            bleeeee. A poludniowcy wsiadaja se w autko rano, sa na stoku caly dzien i do
            domciu na kolacyjke, a jeszcze czasem w tygodniu urwa sie z roboty wczesniej i
            sobie wyskocza poszussssssowac ;))))))
            Cysorz to mial klawe zycie ;)))
            Mam nadzieje ze niedlugo uda sie w wawie na stoku szczesliwickim na sniezku
            pochasac, oby nie byly to plonne nadzieje
            Pozdrawiam klondike
            • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.01, 07:23
              o ile dobrze sie orientuje, to wyciag narciarski i zjazd (wylozony takimi
              zielonymi plytami) czynny jest przez caly rok? a moze sie myle?
              • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 27.11.01, 10:43
                Zgadza sie, ze jest, ale to nie to samo.
                Zreszta nie moglbym na szczocie jeszdzic na swoich nartach, bo bylyby do
                wyrzucenia, a nie oplaca mi sie placic stale za wypozyczenie, jak mam
                wlasne ;)))
                Czekam na mroz moze dosypia cos sztucznego chociaz.
                Pozdrawiam
                • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.11.01, 13:55
                  Dosypia, w zime chyba rok temu widzialem tam takie fajne armatki, co sniegiem
                  pluly :-)
                  • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 27.11.01, 17:57
                    Az mnie zaciekawilo co tam sie dzieje, i nic sie nie dzieje
                    armatki nic nie sypia, mata tylko popruszona sniezkiem, generalnie dalej jazda
                    po szczocie. Snieg zalegal tylko na tarasie i bylo tam tak slisko, ze omal nie
                    polamalem sobie nog, to byloby przykre tak na samym poczatku sezonu :((
                    Poczekamy, zaczekamy, moze wreszcie dosypie samo z gory ;)))))
                    pozdrawiam klondike
                    • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.11.01, 07:26
                      podobno zima w tym roku zapowiada sie na `prawdziwa` zime, a nie taka jak w
                      ostatnich latach?
                      • naska Re: narty 28.11.01, 08:04
                        czy to oznacza,ze dzieki naszym drogowcom nie bedzie mozna dojechac tam, gdzie
                        snieg bedzie? mam taki drobny problem np. w sylwestra - na wyjazd wymyslilismy
                        sobie bieszczady i osrodek z wlasnym nasniezanym i oswietlonym stokiem i co?
                        otoz nie wiadomo czy w ogole tam dojedziemy bo ...zima zaskoczyla..... i mozna
                        jechac jakies 20 km/h.
                        • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 28.11.01, 09:13
                          Sylwester, to jeszcze miesiac, a juz chcialbym byc tam, nie tylko sie
                          rozmarzylem, ale problem dojazdu jest troche meczacy (ta niepewnosc, bedzie
                          czarna droga, czy biala). Wybralismy miejsce na slowacji tak zeby mozna bylo
                          tluc sie przez polske glownymi drogami (do korbielowa), na slowacji jest
                          kawalek, ale do ich drogowcow mam wieksze zaufanie, jakos nigdy nie mialem tam
                          problemu z przejezdnoscia.
                          Wspierajmy drogowcow duchowo ;)))))))
                          pozdrowienia
                          • naska Re: narty 28.11.01, 09:25
                            a dokad wy na ta slowacje jedziecie na sylwestra? i jakie warunki?
                          • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.11.01, 11:05
                            Racja, racja... polskie drogi sa niestety jednymi z najgorszych w Europie :-(
                            jezdzilem sporo po calym kontynencie i za kazdym razem przejazd przez granice
                            do Polski sprawial na mnie wrazenie, jakbym znalazl sie w `innym swiecie` :-(
                            • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 28.11.01, 12:34
                              Jedziemy w tatry zachodnie w okolice zuberca i zverovki (warunki podobno
                              niezle, kilka tras, nasniezanie, dwa stoki oswietlone)
                              Lokalowo tez niezle cala chalupa nasza, po dwa, trzy pokoje na lazienke, tak
                              samo z kuchniami, sala do imprezowania.
                              Wazne zeby bylo pelno sniegu, stok, wyciag i jest zabawa
                              Drogi na slowacji sa o tyle dobre, ze mnij dziu a sypia jakims grysem drogi, ze
                              jak nawet troche napada to wystaje spod sniegu i da sie jechac, no i czesciej
                              odsniezaja drogi. Co do jazdy po polsce to dlatego lubie ten kierunek na gory,
                              bo do Bielska-B. jest dwupasmowka, a dalej tez jeszcze niezla droga. Nieznosze
                              zakopianki i kierunku na wschodnia czesc naszych gor- wasko i niebezpiecznie.
                              Przez to wszystko utrudniony jest wypad w weekend na narty, droga meczaca.
                              Pozdrawiam
                              • kerewe Re: narty 28.11.01, 12:58
                                mniam... sa jeszcze jakies wolne miejsca i kiedy wyjazd? ;->
                                • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 28.11.01, 13:37
                                  wiem, ze mniam..
                                  Niestety mamy nadkomplet :(( (mam nadzieje, ze bede mial lozko hehe), jak
                                  zawsze na poczatku bylo nas malo, teraz juz niewiele czasu i jest tylu
                                  chetnych, ze hej!!
                                  Wyszukalismy to miejsce w sieci, moze cos tam jeszcze ciekawego wyszukacie,
                                  kilka chalupek tam jest- www.habovka.sk
                                  Mam nadzieje, ze bede tam tydzien, tyle wystarczy zeby poszalec, ale wartoby
                                  bylo troche sie rozruszac w wawie, naprawde licze na szczesliwice i teraz
                                  moczydlo ;)))
                                  Pozdrawiam
    • kerewe Re: narty 28.11.01, 11:28
      jak snieg spadnie, to na gorce w parku Moczydlo bedzie mozna szusowac :-) nawet
      wyciag bedzie
      • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 28.11.01, 12:37
        Powaznie, to super, moze tam gdzie kiedys byla wyrwiraczka;)))
        Jak bylae w lecie to widzialem slupy do starej linki, ciekawe czy teraz bedzie
        jakis inny siekawy patent na dostanie sie na gore ;?
        Pozdrawiam
        • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.11.01, 12:46
          O, to bedzie fajnie :-) bede mial 200 metrow do wyciagu narciarskiego i tyle
          samo, zeby na lyzwach po stawie pojezdzic :-)
          • kerewe Re: narty 28.11.01, 12:57
            Żeby pojeździć na łyżwach, to woda w stawach musi ładnie zamarznąć... chyba, że
            będzie się chciało komuś wylać na to trochę wody, żeby była idealnie równa
            tafla, bo inaczej to nie ma sensu...
            • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 15:10
              jakos tak mi sie widzi, ze w zime jakies tam dziadki polewaja co kilka dni te
              stawy, zeby wyrownac tafle lodu, wiec bedzie chyba kul :-)
    • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 28.11.01, 13:43
      Jesli chodzi o wypady weekendowe, to gdzie najblizej wawy (oprocz szczesliwic i
      moczydla) znajduja sie gorki i przyzwoite stoki.
      Czytalem gdzies o wyciagach w Kielcach, czy cos jeszcze znacie, moze blizej,
      ciekawiej?
      Pozdrawiam
      • naska Re: narty 29.11.01, 13:54
        Gość portalu: klondike napisał(a):

> Jesli chodzi o wypady weekendowe, to gdzie najblizej wawy (oprocz szczesliwic i
        >
        > moczydla) znajduja sie gorki i przyzwoite stoki.
        > Czytalem gdzies o wyciagach w Kielcach, czy cos jeszcze znacie, moze blizej,
        > ciekawiej?
        > Pozdrawiam

UWAGA, sie teraz zaznacze dla potomnosci: w Kielcach jezdzi sie na stoku gory
        Telegraf, trasa ma 450m podwojny orczyk jest oswietlona, sztucznie nasniezana i
        dziala od 9 do 22. Jest tez do nich telefon (41) 361 83 40 oczywiscie z prefiksem
        i oczywiscie nie tepsy....ja rowniez pozdrawiam narciarska brac
        • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.11.01, 15:11
          Telegraf?

Ciekawe, czy doczekam się góry o nazwie Telefon :-)

albo Telewizor?

:->>>
          • naska Re: narty 29.11.01, 21:23
            Ty wstreciuchu to sie naprawde tak nazywa :)))))
            • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 29.11.01, 23:52
              Czy caly stok jest pod pradem?;))) Pewnie zamiast wyciagow sa gole kable
              telegraficzne i podlaczaja ludzi do pradu, sami wtedy zasuwaja na gore hehe:>>>
              Tak, czy inaczj ciekawa propozycja, calkiek blisko,tylko ciekawe jak tam z
              ludzmi, pewnie tlumy :(((
              Pozdrawiam
            • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.11.01, 07:40
              :-))) a moze ta góra została usypana ze wszystkich niedoręczonych telegramów z
              ostatnich kilku dziesięcioleci? :-)
              • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 30.11.01, 17:26
                Zawyzone rachunki i listy petentow dra i robia sztuczny snieg, coz za
                oszczednosc wobec kosztu armatek.
                Tak powaznie to moze ktos zna jakies ciekawe miejsca na nartki na warmii i
                mazurach, podobno sa tam wyciagi ;0 ?
                Pozdrawiam
                • Gość: mnk Re: narty IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.12.01, 07:57
                  hu hu hu ha ha ha skad ja to znam :->>>

Pozdrawiam z biurwolandu :-))))

biurwa mnk
    • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 01.12.01, 15:59
      Zebysmy szusowali po stokach tak jak Adas skacze!!!!!!!
      Pozdrawiam
    • Gość: klondike giełda IP: *.acn.waw.pl 02.12.01, 13:34
      Bylem dzis na gieldzie, ale tam nart uzywanych, same klasyki, dlugasne i proste.
      Pelno tez stoisk z nowymi nartami, a jacy wspaniali doradcy. W sklepikach,
      specjalisci, forumowcy, wszyscy jak sie ich pytasz o porade to mowia sprobuj
      zobacz sam co ci pasuje bo to bardzo ciezko komus obcemu doradzic, inaczej jest
      na gieldzie sprzedawca doradza pewnie i zdecydowanie, wie najlepiej czego ci
      potrzeba. Sam spytalem o Rossignole viper x, a spredawca ze tu maja promocje na
      viper s, niby nic ale to zupelnie inna narta, inny charakter jazdy, ale tam to
      nie wazne, byleby wcisnac im zapomniec.
      Pozdrawiam i radze uwazac na porady specjalistow na gieldzie.
      • Gość: mnk Re: giełda IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.12.01, 07:56
        Nic dziwnego - sprzedawcom na gieldzie zalezy, zeby szybko opchnac to, co
        zalega im w magazynie, albo kiepsko idzie.

Nigdy nie nalezy wierzyc sprzedawcom nart/sprzetu AGD/itp... zawsze dla nich
        najlepsze i najbardziej odpowiadajace potrzebom klienta bedzie to, co wlasnie
        idzie najgorzej...
        • Gość: klondike Re: giełda IP: *.acn.waw.pl 03.12.01, 10:46
          Lepiej jest w malych sklepach (szczegolnie razem z serwisami narciarskimi), tam
          czesto pracuja fachowcy, zagorzali narciarze, ktorzy doceniaja sprzet
          konkurencji, np did sport, na solidarnosci, naprawde z gosciem gadalem godzine,
          polecal rozne marki, ktore sam wyprobowal, ale tez nie sciemnial ktore marki
          zna najlepiej bo nimi handluje, najwiecej jezdzi na nich i je serwisuje. Jasno,
          szczerze i rzeczowo, polecam
          Pozdrawiam
          • naska Re: giełda 03.12.01, 22:21
            czesc klondike, chce Cie tylko zapytac w ktorym miejcsu na solidarnosci jest
            ten sklep bo nie bardzo kojarze a chetnie tam sie przejade, zwlaszcza po Twej
            opinii:)pozdrawiam
            • Gość: klondike Re: giełda IP: *.acn.waw.pl 03.12.01, 23:57
              Czesc,
              Sklep jest stary (pracuja tam ludzie bioracy udzial w testach ntn'u),
              naprzeciwko sadow, idac od al.j.pawla, mijasz delikatesy, jest zalamanie
              budynku i wejscie w tym zalamaniu, obok piekarni, duzo ciekawych zeczy
              dowidzialem sie tez w hurtowni heada(elite-sport na bema, na odcinku przy przy
              al rewolucji(dawniej), czlowiek zwiazany ze stowarzyszeniem sport XXI,
              posrednio z NTN'em), troche opowiedzieli mi w sklepie na rogu zelaznej i
              zlotej, a mamy sklep na bemowie, rossignol (na rogu powstancow i gorczewskiej-
              nowy blok po drogiej stronie powstancow od osiedla gorce), maja niezle ceny na
              rossignola.
              Pozdrawiam
              • Gość: mnk Re: giełda IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.12.01, 07:39
                Ja tu troche nie o nartach, ale rowery - goraco polecam sklep rowerowy na
                Andersa, przystanek za pl. Bankowym w strone Zoliborza, dokladnie na rogu
                (bodajze) Anielewicza.

Kupowalem tam juz trzy rowery (nie tylko dla siebie) i zawsze bylem zachwycony
                poziomem obslugi :-)
    • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 11.12.01, 22:42
      Czy byl ktos na szczocie szczesliwickiej, albo zna jakas ich strone, lub numer
      do nich?
      Pozdrawiam
    • Gość: klondike Re: narty IP: *.acn.waw.pl 17.12.01, 02:00
      Bylem w niedziele na gieldzie i byly dwa stoiska z tymi nartami (kolory
      niebieski i rozowy wsciekly;))) wraz z innymi podobnymi markami.
      Pytam co to za narta- Atomic produkowany w Austrii na rynek wloski do
      wypozyczalni, pytam z czego sa- nie wiadomo.
      Na nastepnym stoisku (sadze, ze to ta sama firma tylko mieli kilka stoisk) o
      tej samej narcie, ze jest to narta na licencji Salomona (mode zeszloroczny)
      produkowana w Bulgarii dla wypozyczalni hehe, w zeszlym tygodniu mowili ze to
      Atomic robiony we Wloszech na rynek Japonski.
      Nawet nie ustalili wspolnej wersji, Chyba maja niezly ubaw wciskajac ludziom
      takie kity ;))))
      Pozdrawiam
    • Gość: klondike Sylwester IP: *.acn.waw.pl 21.12.01, 19:13
      Gdzie jedziecie na sylwestra (jesli wyjezdzacie rzecz jasna), na narty, czy nad
      morze;))))
      Ja nie moge sie doczekac pierwszych szusow na stoku, sniegu pod dostatkiem
      trzeba to wykorzystac.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka