Dodaj do ulubionych

ALLEGRO ZACOFANY SERWIS KRAJOWY ! NIE ŚWIATOWY !

17.10.10, 13:55
Witam.

Dlaczego allegro nie dorosło jeszcze do przesyłek
zagranicznych z odległych Państw?
Żenującą jest sprawą to że,wystarczy że klient zgłosi pretensje że nie otrzymał przesyłki np. po 2 tyg. i jak się nie odpowie na durnowate tickety bądź nie posiada potwierdzenia przesyłki to ALLEGRO blokuje konto ? Masakra? Jak można z góry zakładać że allegrowicz to oszust i nie przesłał przesłki.Przecież towar wysłany np. z Chin dochodzi czasami po miesiącu jak np. będzie przechodził przez urząd celny ! No i nie zawsze się ma potwierdzenie z chińskiej poczty ! Powinien być dłuższy okres zaufania wobec klienta allegro np. 45 dni na przesyłki z zagranicy.Przecież klient dokonując zakupu towaru z zagranicy powinien zdawać sobie sprawę z tego że przesyłka dotrze później niż krajowa ! Wystarczy że sprzedający poinformuje go w opisie aukcji o możliwym okresie dostawy lub w mailu.
NIE CHCĘ CZEKAĆ DŁUGO NA PRZESYŁKĘ,NIE KUPUJĘ ! PROSTE !
Ale widocznie ALLEGRO jeszcze nie dorosło do klasy światowej i będzie tym sposobem ograniczone jedynie do klientów krajowych bo nikt nie będzie miał ochoty sprzedawać towaru z zagranicy na takich warunkach współpracy !
Jest na szczęście EBAY i ALLEGRO na obecnym etapie pod tym względem jeszcze nie dorasta do pięt.

Z poważaniem
Zawiedziony Allegrowicz
Obserwuj wątek
    • anetaklara Re: ALLEGRO ZACOFANY SERWIS KRAJOWY ! NIE ŚWIATOW 22.12.10, 20:39
      Witam,
      osobiście też jestem ogromnie zawiedziona postępowaniem serwisu Allegro. Wysyłam im e-maile codziennie, aby zmienili komentarz jaki otrzymałam. Dostałam negatywa od sprzedającego choć zakupy były udane wyraziłam to pozytywem i pochwaliłam sprzedającego. Sprzedający mimo to okazał się dziwnym gościem mówiąc baaardzo delikatnie. Jak można wystawić komuś negatywa skoro wszystko było ok i ja osobiście dałam pozytyw. Allegro umywa ręce i zasłania się regulaminem. Mam wrażenie, że rozmawiam z automatem, a nie człowiekiem bo puszcza suche formułki. Poza tym w regulaminie jest napisane iż "11.6.QXL może, według własnej decyzji, zablokować możliwość wystawienia, usunąć albo edytować komentarz lub odpowiedź w szczególnie uzasadnionych przypadkach, gdy: treść komentarza jednoznacznie wskazuje na pomyłkę co do typu komentarza (pozytywny, negatywny, neutralny)" moim skromnym zdaniem mój komentarz został wystawiony być może pomyłkowo. Allegro umywa ręce i twierdzi, że nie może tego zmienić. To po co ten regulamin właściwie jest? Poza tym w allegro ten co kupuje od sprzedającego nie ma możliwości zmiany swojego komentarza, a sprzedający może zrobić co chce. Gdzie tu sprawiedliwość? Pytam się gdzie? Allegro powinien dać użytkownikowi możliwość zmiany komentarza, dodania, edytowania, a nie że jestem zdana na ich wielką łaskę. To jest chore. Serwis z wielką dziurą wobec użytkowników, którzy nie mają własnych praw do komentarzy. Osobiście jestem oburzona postawą Allegro. Nie polecam tego serwisu, bo jak przyjdzie co do czego i pojawi się kłopot to się wypną i tyle z tego jest.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka