Dodaj do ulubionych

Allegro to ŚCIEMA

25.10.12, 10:37
Allegro to jedna wielka ściema. Nie liczcie na jakąś pomoc z ich strony. Moja transakcja z „toptuning” się nie udała bo Gamoń wysłał nie taki towar jak trzeba pomimo próśb aby dokładnie sprawdzi czy towar nadaje się do mojego samochodu (i tu podałem markę i model). Oczywiście nie sprawdził i przysłał. Więc odesłałem towar i teraz nie mam towaru i pieniędzy. Wykorzystałem wszystkie kroki w celu odzyskania kasy. Niestety skończyło się na wiadomości że mogę wypełnić formularz i radca prawny Allegro poradzi mi co dalej robić. Wypełniłem ten formularz ale nikt do tej pory się do mnie nie odezwał a minęło już 30 dni od czasu wypełnienie formularza a od czasu transakcji 90 dni. Zgłosiłem sprawę na policję i czekam rozwiązania. Pamiętajcie o robieniu zrzutów ekranu bo w przypadku gdy wejdziecie w spór to transakcje znikną z historii a najlepiej dajcie sobie spokój z allegro bo to oszuści.
Obserwuj wątek
    • pantelefon Re: Allegro to ŚCIEMA 07.12.12, 15:23
      Andrzej, jak Ci sie nie podoba to tam nie kupuj.
      • sylwaska Re: Allegro to ŚCIEMA 11.12.14, 09:20
        Dla mnie allegro to fajna alternatywa na szybkie zakupy. Zawsze warto poczytać opinie no i zastanowić się czy np. kupując telefon nie lepiej iść do sklepu albo punktu gsm.
      • buldog2 Re: Allegro to ŚCIEMA 17.10.15, 16:48
        Oczywiście, kupowanie to wolny wybór.
        Ale jeśli kto oszukuje (np. deklarując nabywcy pomoc), to wolno i należy o tym mówić, a występowanie przeciw mówieniu to dokładanie się do oszustwa.
    • diza-jer Re: Allegro to ŚCIEMA 27.05.13, 08:25
      Użytkownik olka-28 czyli sklep allegro.pl/Shop.php/Show?id=9311220 to OSZUŚCI !!
      ZERO KONTAKTU, przedmiot by nie dotarł gdyby nie próba skontaktowania się po raz setny !!
      Obsługują go niepełnosprawni umysłowo. Nie wysyłają w ogóle przedmiotu, potem nagle przychodzi po 2 tygodniach i co najśmieszniejsze - mówią, że przedmiot został wysłany zaraz po kupnie, ale wrócił i został wysłany ponownie dnia ... - podają i tak złą datę. Dopiero kiedy robię zdjęcie koperty i wysyłam im to przyznają się do tego !!! Wystawiają negatywne komentarze na złość !!! ŻAŁOŚNI LUDZIE. Ponoć też części mają podrabiane !!
    • minimalisty2 Re: Allegro to ŚCIEMA 17.07.14, 19:05
      oczywiśćie, że KŁAMCY I OSZUŚCI.
      mnie spotkało to samo. leją wodę że mają POK a w sumie to Gówno prawda.
      traktują ludzi, jak wszyscy w tym kraju - byle wyr......ć z kasy i ADIEU
    • lenaiwanowicz Re: Allegro to ŚCIEMA 10.04.15, 15:46
      nie wiem czemu ludzie bardziej ufają allegro niż sklepom internetowym i tam kupuję... przecież na all jest pełno oszustów, a sklepy można łatwo sprawdzić - regulamin, właściciela itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka