Dodaj do ulubionych

Dobr gimnazjum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 18:56
Witam,
robię mały rekonesans po gimnzjach w okolicy Rembertowa. Które i dlaczego polecacie? Ja szukam przede wszystkim miejsca w miarę spokojnego, bezpiecznego, bez wyścigu szczurów, z kompetentną i przyjazną kadrą pedagogiczną. Może to marzenia, a może gdzieś takie gimnazjum jednak jest?
Będę wdzieczna za wpisy.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Dobr gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 13:32
      Czyżby nie było???
      Ator wątku
      • Gość: tia Re: Dobr gimnazjum IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.12.11, 13:39
        Było, było, wystarczy poszukać.
        P.S. To nie czat.
    • Gość: a Re: Dobr gimnazjum IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.11, 00:26
      Nie ma. Twoich (i moich) oczekiwań żadne gimnazjum nie spełnia.
    • Gość: Asia Re: Dobr gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 12:42
      Witam!
      Mam ten sam dylemat. Moja Księzniczka kończy w tym roku s 6 klasę. Mieszkamy w Wawrze, dowiedziałam się o gimnazjum na ul.Patryjotów 347, czesne 1200 zł, wakacje 750 zł( w tym wyżywienie: śniadanie, obiad, podwieczorek) Patrząc na tabelę wyników pełna satysfakcja, miła atmosfera itp. Do końca marca należy złożyć ksero świadectwa z 5 klasy i zaświadczenie o ocenach z 1 semestru 6 klasy. Jeżeli Ktoś ma opinię na temat tej szkoły proszę o info. Powodzenia Asia
      • komisarz_ryba Re: Dobr gimnazjum 10.01.12, 16:52
        Ażeby zostać przyjętym do Prywatnego Gimnazjum Nr 1 przy ul. Patriotów należy zdać również egzamin wewnętrzny organizowany przez władze szkoły. W tym roku Prywatną Szkołę Podstawową nr 92 (ta sama lokalizacja) opuszczą 3 klasy szóstoklasistów (około 60 uczniów), a pierwsze klasy w Gimnazjum zawsze są dwie (40 miejsc) , będzie zatem więcej chętnych niż miejsc.
        Pierwszeństwo w przyjęciach mają laureaci konkursów przedmiotowych, a takich co roku jest co najmniej kilku w tej szkole. Tak wygląda realna sytuacja na dziś.

• Gość: MAMMA Re: Dobr gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 23:59
          Nie warto:):):)Wyscig szczurow?????i tak niczego nie ucza.....material,program i wielkie nic......
          • komisarz_ryba Re: Dobr gimnazjum 21.05.13, 16:46
            Mam nadzieję, że tak radykalna opinia jest poparta rzetelną analizą wyników gimnazjów i konkretnymi faktami.
            W Wawrze jako dzielnicy liczą się gimnazja na Bajkowej, na Azaliowej, na Patriotów oraz szkoły Stowarzyszenia Sternik.
            Na pewno nie można posądzić o wyścig szczurów gimnazjum przy ul. Króla Maciusia ale czy to jest dobra szkoła ? Wyniki z egzaminów tego nie potwierdzają.
            • Gość: Kalina Re: Dobr gimnazjum IP: 194.181.94.* 17.09.13, 16:46
              Absolutnie odradzam wszystkim prywatną szkołę podstawową 92 i gimnazjum przy Patriotów w Wawrze. Moje dziecko skończyło obie te szkoły i uważam, że był to poważny błąd. Dopiero teraz w liceum nastąpił głęboki oddech i dzika radość. Nawet nie chce rozmawiać o starej szkole. Musieliśmy np. zmienić język dodatkowy (i nie tylko my) na zupełnie nowy, ponieważ niemiecki nie tylko był na dramatycznym poziomie, ale Pani doprowadziła do tego, że dziecko nawet nie chce słuchać tego języka :( W podstawówce poziom angielskiego jest tak marny, że wszystkie dzieci z naszej klasy brały regularne lekcje poza szkołą :( to chyba mija się z ideą edukacji na wysokim poziomie w prywatnej szkole? Wielokrotnie poruszaliśmy tę kwestię z dyrekcją, ale efekty były zerowe :(
              Mimo, że dziecko było dobrym uczniem i miało wysoką średnią zarówno z egzaminów, jak i stopni, nie dostało się do liceum pierwszego i drugiego wyboru. Zdaje się, że niewielu uczniów dostało się do pierwszego wyboru. Szkoła nie zrobiła nic, żeby dzieciakom pomóc w rekrutacji, ponieważ ważne dla pani dyrektor były tylko wyniki egzaminów - to ustawia ją wysoko w rankingach :( niestety, dzieciom to nie pomogło, bo ciężko im było wyciągać stopnie końcowe.
              W tej szkole wszyscy - również rodzice, traktowani są jak dzieci - pani dyrektor absolutnie nie zwraca uwagi na życzenia, prośby i oczekiwania rodziców. Rodzic jest po to, by płacić czesne, a o reszcie pani dyrektor decyduje sama. Wszystko załatwiane jest straszeniem, koniecznością ciągłego przepraszania pań i awanturami z uczniami. Bukiety okazjonalne dla pań są niemalże mierzone centymetrem, który największy. Dopiero teraz dystansu widzę, że ta szkoła to chora rzeczywistość :( a dzieci są tam zajęte od świtu do nocy i poważnie zniechęcone. Zadawane jest mnóstwo prac domowych i dzieciaki nie wyrabiają się z tym wszystkim. Szczerze mówiąc, żal mi było mojego dziecka, kiedy patrzyłam, jak pracuje po szkole ciężkie godziny :(
              Oczywiście, moja opinia może wydać się komuś zbyt negatywna, ale zbudowałam ją na podstawie wieloletniego doświadczenia w tym miejscu. Być może będzie to przynajmniej przyczynek do poważnego przemyślenia swojej decyzji dla rodziców rozważających oddanie tam swojego dziecka.
              • Gość: Anka Re: Dobr gimnazjum IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.10.13, 08:27
                Kalina,
                bardzo dziękuję za post. Ja zastanawiałam się właśnie nad tą szkołą. Szkoda, że tak mało osób wśród nas dzieli sie opiniami. Byłoby nam wszytskim łatwiej. Tym bardziej dziękuje ci za poświęcony czas na taki opis szkoły. Bardzo mi pomogłaś. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w dalszej nauce.
      • masza143 Re: Dobr gimnazjum - polecam!!! 13.10.13, 12:38
        Witam, chciałabym napisać kilka słów o tej szkole. Uczęszczałam do niej przez 10 lat (zerówka, podstawówka, gimnazjum). Uważam, że jest to świetna szkoła, nauczyciele cudowni, często rozszerzają materiał, są bardzo mili, pomocni. Szkoła bardzo dobrze przygotowuje do egzaminów (szóstoklasisty i gimnazjalnego). Większość dostaje się do wymarzonych liceów i bardzo dobrze sobie radzi. W soboty dla szósto- i trzecioklasistów organizowane są fakultety. Lekcje odbywają się zazwyczaj w godzinach 8:30-16.00, po 16 dzieci zostają pod opieką nauczyciela na tzw. "odrabiankach" Cały wachlarz zajęć pozalekcyjnych, np. judo, teatr, języki. Angielski na BARDZO wysokim poziomie, raz w tygodniu basen i tańce, 3 posiłki (śniadanie, obiad, podwieczorek). Wiele wycieczek do kin, teatrów, muzeów, raz do roku również kilkudniowa. W szkole jest monitoring, pilnuje jej kilku ochroniarzy, więc nie trzeba się bać o bezpieczeństwo dziecka. Są 2 boiska, a latem również stoły do ping-ponga. Nie ma nacisku i presji, fakt, Pani Dyrektor zależy na wynikach, ale nie jest to wyścig szczurów Wbrew wszelkim opiniom nie jest to Beverly Hills, nie ma tu snobów. Szkoła jest bardzo dobrze wyposażona. Raz do roku odbywa się już kultowy Piknik Charytatywny, podczas którego dzieci występują, są kiermasze, aukcje, a zebrane pieniądze idą na szczytny cel. Oczywiście, są też pewne wady, ale gdzie ich nie ma? Jestem wdzięczna rodzicom, że mnie tu posłali i jak najbardziej POLECAM szkołę!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka