Dodaj do ulubionych

Co byście zmienili w Wawrze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:08
Prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: mlp Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 193.41.113.* 25.05.05, 16:17
      Oczywiście i bezwłocznie władze samorządowe Dzielnicy.
      • Gość: krzyhu Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 193.109.123.* 25.05.05, 18:29
        cały skład rady dzielnicy wraz z tzw burmiszczami
        • Gość: żólta Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 16:11
          mozna przecież odwołać Radę Gminy -dlaczego tego nie zrobicie??
          • Gość: krzyhu Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 193.109.123.* 27.05.05, 18:09
            ...bo ciężko pracujemy, wracamy do domu po 19-tej, albo i później, więc nie
            zostaje nam wiele czasu na życie rodzinne, nie mówiąc już o walce z wawerskimi
            pseudospołecznikami.
        • Gość: Colber Co byście zmienili w Wawrze-zarzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 19:48
          Zdecydowanie caly zarzad - "burmistrza" i jego kolesi, czyli darmozjadow !!!
    • wojtow Re: Co byście zmienili w Wawrze 26.05.05, 07:05
      Posprzątałabym w Wawrze jest straszny śmietnik. Szczególnie w Miedzeszynie przy
      ul. Agrestowej naprzeciwko sklepu z alkoholem. Lasek przypomina śmietnik !
      Może Panie ze sklepu dałyby parę groszy tym Panom co piją i posprzątaliby po
      sobie ?
      Druga sprawa, że tam stały pojemniki na makulaturę itp. Oczywiście ktoś to
      wywalał i fruwały te smieci po tym lasku. Tragedia.
      • Gość: jabym Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.tele2.pl 28.05.05, 12:49
        taa, te pojemniki do recyclingu ciagle zmieniają miejsce...pozatym przydałyby
        się jakieś kawiarenki czy chociaz ogródki piwne do postoju na rowerze..
        • odpi Re: Co byście zmienili w Wawrze 30.05.05, 14:42
          postój rowerzysty w ogródku piwnym?
          Czemu nie!
          W zasadzie, piwo to sprawdzony przed wiekami napój energetyczny ;)
          A w Wawrze nic nie trzeba zmieniać, wystarczy wsystko co na forum jest
          krytykowane polubić .... jak piwo i pić mimo goryczy, że inni mają
          władze,zarządy,samorzady i co tam jeszcze z korytem się kojarzy,
          nie tylko tytularne,
          ale również zarządzające czasem i sensownie.
    • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:44
      1. Wybudowalbym jeden wielki park kulturalno-rozrywkowy, w ktorej to bylaby
      gorka rodem ze Szczesliwic co bym w zimie mogl pojezdzic na niej na nartach
      razem z synem bo 2 h jazdy na Szczeslice aby pojezdzic przez 0,5 h jest moim
      zdaniem bezsensowne.
      2. Wybudowalbym tor samochodowo-motorowy aby wszyscy miejscy sciganci probowali
      swych sil na tym torze a nie na drogach.
      3. Wybudowalbym rondo na skrzyzowaniu Lucerny i Traktu Lubelskiego bo ciezko
      jest tam czasmi przejechac.
      4. Wybudowalbym sciezki rowerowe wzdluz Traktu Lubelskiego i Lucerny bo jezdnia
      jest waska i kierowcy grzeja rowno a miejsca jest dosyc.
      5. Wybudowalbym miejsce-tor dla rolkarzy i deskorolkarzy bo wole aby oni
      bezpiecznie sie bawili na zamknietym obiekcie a nie na chodnikach i sklepowych
      schodach
      6. W MPK utwardzilbym szutrem wszystkie szlaki rowerowe bo jazda z dzieckiem w
      kopnym piachu jest koszmarem.

cdn...
      • Gość: mlp Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 193.41.113.* 01.06.05, 12:04
        Dlaczego tego wszystkiego nie realizują władze samorzadowe albo chociaż nie
        planują, chociaż własnie za zarządzanie i za planowanie biorą pieniądze.
        Podtrzymuję to co już napisałem: zmienić /czytaj: przegonić/ aktualnych
        zarzadców dzielnicy.
        A co do ulic - proszę popatrzeć jak zrobiono ulice Błękitną - więc jednak można,
        a teraz Szanowni Państwo - zgadnijcie kto tam mieszka.
    • leysa Re: Co byście zmienili w Wawrze 31.05.05, 17:41
      A ja bym zrobiła chodniki wzdłuż Traktu Lubelskiego, bo to co jest teraz to
      tragedia. Po jednej stronie piach i kałuże, a po drugiej niby-chodnik krzywy i
      wąski. Ciężko się przebić piechotą gdziekolwiek nie mówiąc już o np. spacerze z
      dzieckiem w wózku:(
      Aha i wybudowałabym światła na skrzyżowaniu Traktu z Bronowską, bo co chwila
      jest tam stłuczka.
      • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 08:45
        leysa napisała:
        > Aha i wybudowałabym światła na skrzyżowaniu Traktu z Bronowską, bo co chwila
        > jest tam stłuczka

I dzieki temu chociaz na kilka dni eliminuje sie z ruchu wszystkich tych
        narwancow, ktorzy sieja poploch na naszych austostradowych ulicach.
        • leysa Re: Co byście zmienili w Wawrze 01.06.05, 14:25
          To niech się eliminują gdzie indziej. Zdecydowanie jestem za światłami.
          Aha, i dodam jeszcze że wprowadziłabym ogólną kanalizację, czy jak to się zwie.
          Zamiast szambiarek.
          • Gość: kami Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: 62.29.248.* 01.06.05, 18:13
            Skrecam z Bronowskiej w lewo (wiec 'najtrudniejszy' manewer) i zawsze bez
            problemu radze sobie z tym.
            Chcecie kolejne swiatla ktore w efekcie zatruwaja powietrze bo stoi sie tam bez
            potrzeby?
            Czy pomysleliscie ile spala samochod ktory musi ruszyc ze swiatel? Czy nadal
            uwazacie ze to normalne ze w warszawie na kazdym kroku sa swiatla zamiast rond
            (prawdziwych nie ze swiatelkami)?
            Czy wiecie ile kosztuje utrzymanie swiatelek?
            Czy widzieliscie skrajna swiatelkowa glupote przy zjezdzie karowa (stoi tam
            kilkanascie masztow ze swiatelkami!)?

Swiatla tylko tam gdzie to naprawde konieczne - wszedzie indziej ronda.
            • leysa Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel 01.06.05, 22:58
              Ja też skręcam w lewo na Bronowskiej i w godzinach szczytu zdecydowanie
              wolałabym światła. Poza tym na oświetlonych skrzyżowaniach nie ma tylu
              stłuczek, więc myślę, że taka inwestycja to więcej pożytku niż ewentualnych
              kosztów na utrzymanie światełek. Poza tym światła trochę by spowolniły co
              niektórych, bo czasami aż strach przechodzić na drugą stronę ulicy.
              • Gość: Roberto Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:31
                Zadne swiatla nie spowolnia narwancow za kolkiem. Oni i na czerwonym przejada i
                sie w ogole nie przejma. Male rondo to calkiem co innego. Takie rondo potrafi
                zatrzymac kilkunastotonowa ciezarowke wiec to idealna infrastruktora
                spowalniajaca na mistrzow kierownicy z cieniasow.
                • Gość: pool Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: 62.29.248.* 06.06.05, 09:33
                  Oczywiscie, jesli tam ma byc jakas 'infrastruktura' to niech to bedzie rondo.
                  Wszedzie na swiecie sa ronda wiec nie cudujmy stawiajac swiatelka.
                  • Gość: Ked Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: *.trt.estpak.ee 20.06.05, 21:28
                    Rondo, rondo i jeszcze raz rondo!!! Światła to zabójstwo dla lokanego ruchu.
                    Wieczorem stoisz jak palant na czerwonym, bo nie będziesz łamał przepisów,
                    pomimo że 100 razy mógłbyś przejechać. Tylko rondo rozwiązuje takie problemy.
                    • Gość: Merlin Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:20
                      Witaj. O którym skrzyżowaniu piszesz ? "Małe rondo", tj. jednopasmowe w
                      bezpośrednim sąsiedztwie torów kolejowych nie ma sensu; potrzebne są
                      bezkolizyjne przejazdy przez tory (górą albo dołem). Poza tym sygnalizacja
                      świetlna też nie jest najgorsza, byle ktoś pomyślał: np. poza godzinami szczytu
                      wieczornego, dajmy na to ok. 20:00 światła można przełączyć na pulsujące żółte.
                      Jednak w mojej opinii, gdy będzie już wybudowana S2, to ruch będzie stale duży.
                      Niechże będzie więc "duże rondo", ale z daleka od torów.
                      • Gość: marmaj Re: Niech tylko nie stawiaja tam swiatel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:32
                        Moim zdaniem w celu poprawy komunikacji Anina, Międzylesia i Radości ze
                        Sródmieściem konieczne jest wybudowanie co najmniej dwóch rond przy Trakcie
                        Lubelskim na wysokosci ul. Lucerny i Bronowskiej. Z pewnością usprawni to
                        płynność jadących tędy samochodów, ograniczy prędkość niektórych debili i
                        ciężarówek oraz spowoduje zmniejszenie stłuczek. Czy może ktoś wie czy w ogóle
                        jest to w planie na najbliższy termin? Nie wspomnę już o przedłużeniu Lucerny
                        przez Wąbrzeską i Kadetów do Wału Miedzeszyńskiego. Może powinniśmy razem (mam
                        na myśli tych, którym na tym zależy) przeprowadzić jakąś akcję? Co wy na to?
    • Gość: HIRSZ ZBYTKOWER Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:03
      POSTAWIŁBYM KINO

POSTAWIŁBYM TEATR

POSTAWIŁBYM KOMPLEKS SPORTOWY I BASENY

ŚCIEŻKI ROWEROWE GĘSTO BYM ZASADZIŁ

ODWRÓCIŁBYM WAWRER KU WIŚLE

TRZY MOSTY PRZEZ WISŁE BYM PRZERZUCIŁ

A DO TYCH MOSTÓW WYGODNY DOJAZD ZAPEWNIŁ

CENTRUM HANDLOWE BYM POBUDOWAŁ

KLIMAT ZDROJOWY BYM ZACHOWAŁ

FAŁSZYWYCH PROROKÓW Z WAWERSKIEGO RATUSZA BYM W SZAMBACH POTOPIŁ

I CHOĆ GOJE SENTYMENT DO SZAMB CZUJĄ, TO JA BYM KANALIZACJE ZROBIŁ

SYNAGOGI TRZY BYM POBUDOWAŁ

WYSZYNKI KOSZERNE BYM PROPAGOWAŁ

MĄDRYCH RABINÓW BYM DO RATUSZA WYBIERAŁ

SZALOM , W GEMAINSZAFCIE SIŁA BYĆ MUSI!!!
      EHH, TAM Z GOJAMI TO MOŻNA...
      NA DZIURAWEJ BALI DO WALII....
      • Gość: calipso Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:54
        Cyrk i wesołe miasteczko, na stałe!!!
    • Gość: Merlin Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:28
      1. Jak wody potrzeba nam szybkiej budowy basenu kąpielowego (okolice
      skrzyżowania Lucerny i Traktu Lubelskiego) 2. Niezbędne jest przebudowanie rond
      przy torach (szczególnie po stronie zachodniej), tak aby były dwupasmowe i
      umożliwiały jazdę, gdy są zamknięte przejazdy. Obecne problemy z jazdą są
      niczym w porównaniu z tymi, które nastaną jak ruszy szybka kolej miejska. 3.
      Pilnie potrzebna jest sygnalizacja świetlna (ew. rondo) na skrzyżowaniu Lucerny
      i Traktu Lubelskiego. 4. Wskazane byłoby poszerzyć do dwóch pasów w każdą
      stronę ulice: Patriotów i Trakt Lubelski. 5. Gdzie tylko można trzeba budować
      kanalizację i odwodnienia ulic, a pajęczyny kabli napowietrznych linii
      energetycznych i telefonicznych trzeba schować pod ziemię. 6. Ulice Wawra muszą
      być wreszcie utwardzone i mieć chodniki. 7. Przydałaby się prawdziwa księgarnia
      (nie sklep z materiałami biurowymi) lub EMPiK oraz poczta. 8. Niezbędny jest
      bankomat (najlepiej PKO BP). 9. Potrzebny jest pilny remont kładki nad
      Płowiecką i przejścia pod torami stacji Warszawa-Wawer. 10. Mam nadzieję, że
      zjazd z Płowieckiej w Ostrobramską będzie się odbywał estakadą, a przedłużenie
      asfaltowej Lucerny do Wału Miedzeszyńskiego nastąpi już w tym roku ;). 11.
      Życzę wytężonej pracy osobom realizującym (ew. którzy będą realizowali)
      wymienione zadania.
      • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:55
        Gość portalu: Merlin napisał(a):

> 1. Jak wody potrzeba nam szybkiej budowy basenu kąpielowego (okolice
        > skrzyżowania Lucerny i Traktu Lubelskiego)

Przydaloby sie ale nie w tym miejscu gdyz 3 km dalej masz Wodnika

> 2. Niezbędne jest przebudowanie rond
        > przy torach (szczególnie po stronie zachodniej), tak aby były dwupasmowe i
        > umożliwiały jazdę, gdy są zamknięte przejazdy.

Nie moga byc 2 pasmowe gdyz to sa male ronda a wlasnie male ronda sa
        jednopasowe.

> 3.
        > Pilnie potrzebna jest sygnalizacja świetlna (ew. rondo) na skrzyżowaniu
        Lucerny
        >
        > i Traktu Lubelskiego.

Rondo tak, sygnalizacja - nie!

> 4. Wskazane byłoby poszerzyć do dwóch pasów w każdą
        > stronę ulice: Patriotów i Trakt Lubelski.

Tych inwestycji nie bedzie gdyz jest planowana obwodnica Wawra wiec inwestycje
        w poszerzanie drog, ktore w przyszlosci beda drogami lokalnymi calkowicie mija
        sie z sensem.

> 5. Gdzie tylko można trzeba budować
        > kanalizację i odwodnienia ulic, a pajęczyny kabli napowietrznych linii
        > energetycznych i telefonicznych trzeba schować pod ziemię.

jestem ZA!

6. Ulice Wawra muszą
        > być wreszcie utwardzone i mieć chodniki.

Jestem ZA!

7. Przydałaby się prawdziwa księgarnia
        > (nie sklep z materiałami biurowymi) lub EMPiK oraz poczta.

EEEE...czyzby?

> 8. Niezbędny jest
        > bankomat (najlepiej PKO BP).

A ile i w ktorych miejscach sa obecne?

> 9. Potrzebny jest pilny remont kładki nad
        > Płowiecką i przejścia pod torami stacji Warszawa-Wawer.

Ale taki remont, ktory by uwzglednial potrzeby rowerzystow, niepelnosprawnych i
        innych ludzi poruszajacych sie pojazdami kolowymi, wiec: ZADNYCH SCHODOW!

> 10. Mam nadzieję, że
        > zjazd z Płowieckiej w Ostrobramską będzie się odbywał estakadą, a
        przedłużenie
        > asfaltowej Lucerny do Wału Miedzeszyńskiego nastąpi już w tym roku ;)

Oby

>. 11.
        > Życzę wytężonej pracy osobom realizującym (ew. którzy będą realizowali)
        > wymienione zadania.

A ja zycze szybkiego zrealizowania w/w postulatow ( moze byc bez wytezonej
        pracy)
        • Gość: Merlin Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:20
          Witaj Roberto! Oto kilka słów komentarza:
          1. Jak wody potrzeba nam szybkiej budowy basenu kąpielowego (okolice
          skrzyżowania Lucerny i Traktu Lubelskiego).
          „Wodnik” jest położony poza Wawrem. Jestem za basenem, który promuje
          mieszkańców Wawra (vide Józefów, gdzie dzieci mieszkające na terenie Józefowa
          mają darmowe godziny pływania lub duże zniżki w czasie np. wakacji (lato w
          mieście, zima w mieście itd.). O gęstość sieci basenów bym się nie frasował –
          im więcej tym lepiej (dzieci - zdrowsze, mężczyźni – z mniejszymi brzuchami,
          kobiety – jeszcze piękniejsze).
          2. Niezbędne jest przebudowanie rond przy torach (szczególnie po stronie
          zachodniej), tak aby były dwupasmowe i umożliwiały jazdę, gdy są zamknięte
          przejazdy. Obecne problemy z jazdą są niczym w porównaniu z tymi, które nastaną
          jak ruszy szybka kolej miejska.
          Całkowicie pominąłeś sprawę tzw. szybkiej kolei miejskiej. Oczywiście, że ronda
          są zbyt małe (wg mnie zaprojektowano je zbyt blisko torów); gdy zapory kolejowe
          będą wiecznie zamknięte (normalny ruch kolejowy + co 10min szybki pociąg w
          każdą stronę), to dopiero zobaczysz, że poranne korki na Wale M. (teraz sięgają
          za Falenicę) są śmiesznie małe. Jedyne co może nas uratować to bezkolizyjne
          przejazdy nad lub pod torami (patrz rozwiązania trasy S2).
          3. Pilnie potrzebna jest sygnalizacja świetlna (ew. rondo) na skrzyżowaniu
          Lucerny i Traktu Lubelskiego.
          Nie upieram się – może być dwupasmowe rondo. Każde rozwiązanie będzie lepsze od
          aktualnego stanu (podobnie ze skrzyżowaniem Traktu Lubelskiego z Bronowską).
          4. Wskazane byłoby poszerzyć do dwóch pasów w każdą stronę ulice:
          Patriotów i Trakt Lubelski.
          Patrz pkt 2. Ulice Patriotów, Trakt Lubelski i Wał Miedzeszyński (ten ostatni
          na szczęście ma po dwa pasy) będą stanowiły główne połączenia Obwodnicy S2 z
          Płowiecką (też jest wielopasmowa). Wcześniej czy później każde „wąskie gardło”
          będzie generowało korki pod oknami. Poza tym popatrz na krzyże na trasie Wawer –
          Otwock.
          5. Przydałaby się prawdziwa księgarnia (nie sklep z materiałami biurowymi)
          lub EMPiK oraz poczta.
          Najbliższa przyzwoita księgarnia (EMPiK) jest w nowej Promenadzie, a w stronę
          Falenicy czy Starej Miłosnej – posucha. Podobnie z pocztą, na którą
          niekoniecznie trzeba jechać samochodem, by nadać list polecony.
          6. Niezbędny jest bankomat (najlepiej PKO BP).
          Podtrzymuję swoje zdanie – najbliższy dla mnie jest na Korkowej lub na
          B.Czecha; wypada znowu jeździć samochodem (rower odpada – nie a sił nosić).
          7. Potrzebny jest pilny remont kładki nad Płowiecką i przejścia pod torami
          stacji Warszawa-Wawer.
          Żadnych schodów!!! – dobry pomysł, szczególnie jeżeli chodzi o dziecięce wózki
          (może windy :)). Sytuację pewnie rozwiązałyby kładki (takie jak nad Trasą
          Łazienkowską między okolicami Parku Ujazdowskiego i Zamku Ujazdowskiego), ale
          chyba na takie rozwiązanie nie ma dość miejsca.
          Pozdrawiam - Merlin
          P.S. Wypowiadam się jako mieszkaniec Nowego Wawra. Mniej interesują mnie sprawy
          Anina czy okolic Falenicy. Nie chcę także rozmawiać o problemach całej
          Dzielnicy Wawer.
      • Gość: kayenne1 Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 00:26
        Lista życzeń długa, ale władze samorządowe maja to gdzieś.
        Przez dwa lata mieszkałem w okolicy Wału i Traktu Lubelskiego i tak miałem dosyć
        tych urzedasów zawsze zajętych (głównie chyba sobą i szperaniem w necie - mam
        tam kumpla na praktykach to mi mówił jak praca wygląda), nie umiejących
        rozwiązać najbardziej błahej sprawy, że sprzedałem co miałem i wyprowadziłem sie
        do innej dzielnicy. Wieleu problemów teraz nie mam. I urzędnicy jakby z innej
        półki, przynajmniej wyższej kultury (nie jedz a kanapek przy interesantach itp,
        i pomagaja. A szkoda, bo takie w Wawrze są piękne tereny, ale infrastruktura
        była i pozostanie na poziomie np.Otwocka
    • faalaa Re: Co byście zmienili w Wawrze 12.06.05, 21:49
      Nic!
      Trzeba docenić mieszkanie,w skansenie:-)))
      Jest super.
      • w_v_w Re: Co byście zmienili w Wawrze 13.06.05, 11:24
        Ja sugerowałabym wiecej betonu, beton jest ekologiczny, a nie jakas gnijąca
        zielen na jesieni :DDDD
        Pozdrawiam
        Wawerka
        • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.05, 14:56
          Kolo Walu i linii PKP jest troche wolengo terenu wiec moze bys tam tak
          zamieszkala? Jak mniemam zyjesz w lesie?
          • w_v_w Re: Co byście zmienili w Wawrze 13.06.05, 22:04
            Roberto, jesli nie potrafisz czytac ze zrozumieniem, to nie komentuj, to taka
            sugestia moja...

Wawerka
            • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:47
              Potrafie czytac ale jakos w twoich wypowiedziach ironi sie nie doczytalem
              • w_v_w Re: Co byście zmienili w Wawrze 14.06.05, 13:37
                Chyba jednak nie za bardzo, ale może z czasem, kto wie :DDDD
    • Gość: Karolina Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.kinres.com.pl 15.06.05, 14:15
      Nikt nie wspomniał o "placu zabaw" na rogu ulic Osadniczej i Wapiennej oraz o
      całodobowym sklepie przy ulicy Lucerny. Te dwie instytucje wzajemnie się
      wspierają - wandale i bandyci zaopatrują się w alkohol w sklepie po czym
      przesiaduję od popołudnia do późnej nocy na placu. Nasze dzieci nie mają czego
      tam szukać - zepsuty sprzęt i potłuczone szkło tak z grubsza wygląda. Policja i
      Straż Miejska są bezradne. Podsumowując:
      1. Plac porządnie zagospodarować (dlaczego można to zrobić na Ursynowie, a u
      nas nie?)albo sprzedać osobie prywatnej
      2. Cofnąć licencję na alkohol albo ograniczyć godziny otwarcia sklepu na
      ul.Lucerny
      • Gość: Roberto Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:03
        UPS! prawda nie wspomnialem o tym, a powinienem gdyz mam male dzieci. A moze
        tez celowo gdyz od przesiadywania na laweczce wole dziecku zafundowac bardziej
        aktywny wypoczynek.

Ale, ale...ja na samym poczatku wspomnialem o gorce i terenach rekreacyjnych a
        umijscowienie tam ogrodka byloby idealnym powiazaniem.
        • Gość: Merlin Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:37
          Witaj Roberto!
          Plac zabaw ? Czemu nie. Może sztuczna górka na zimę ? Jednak większość pociech
          mieszka w Wawrze w domkach z własnymi ogródkami. Bardziej przydałby się chyba
          równy chodnik, aby idąc do sklepu nie przeciągać wózka przez piach naszych ulic.
          A co z pozostałymi problemami. Zakończyliśmy już dyskusję ?
          Pozdrawiam.
    • wiaterek Re: Co byście zmienili w Wawrze 22.06.05, 15:38
      Hmm......może nie 'CO' A 'KOGO' .... ZARZĄD DZIELNICY !

... ale to w najbliższych wyborach samorządowych !
      bo czymają się panowie ręcami i nogami ... swoich stołkow.

Gość portalu: Kris142 napisał(a):

> Prosze o odpowiedz.
    • fenume Re: Co byście zmienili w Wawrze 23.06.05, 22:32
      po pierwsze: zminiłbym burmistrza wawra. ale ja nic nie moge zrobic bo mam 17
      lat :P... slyszeliscie moze o tej wycince drzew na ul. Błękitnej? to jego
      pomysl... teraz tu jest pustka i obskurna ulica a bylo super.

oprocz tego problemem jest to, ze dzieciaki ktore (tak jak ja) jezdza na
      deskorolkach, badz na rolkach nie maja co ze soba zrobic bo nie ma
      zadnego "skateparku" w poblizu. Najblizszy jest na ul. Rozbrat w centrum, a gdy
      jezdzimy po ulicach wszyscy sie do nas czepiają :P:P:P

Zgadzam sie z ludzmi, ktorzy mowia o sprzataniu wawra. faktycznie jest tu sporo
      smieci...

i moje ostatnie zyczenie brzmi: niech postawia DUUZO laweczek, zeby mozna bylo
      sobie posiedziec...
      Pozdrawiam!
      • wiaterek Re: Co byście zmienili w Wawrze 24.06.05, 10:29
        Zapewne nie wiesz "fenume", ale przy ul. Błękitnej, bądż nieopodal mieszka
        jeden z burmistrzów (bezradnych !) zarządu dzielnicy :((

Może to on sobie tą wycinkę zafundował???
        Zapewne kurz sypie się do okienek jego domku, dlatego kawałek drogi
        wyasfaltować sobie postanowił, co by mu nie sypało.......w oczki!

A że drzewka tam rosną? Cóż.... zastąpi je (może) ekranami ?? bo przy ulicy to
        i gwarno a i tory pkp - to i pociągi spać nie dają??:)p

Przyłączm się do Twoje prśby 'fenume' o konieczność pojawienia się ławeczke w
        dzielnicy, tak , jak miejsca wyznaczonego dla 'rolkarzy, deskarzy i innych
        fanów spotrów" nie koniecznie wodnych:)

Tak nie wiele brakuje nam do szczęścia, a tak niechętnie sobie je fundujemy!
        Co za natura w nas???:)p

Pozdrawiam, pa
    • Gość: Gosc Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 212.160.172.* 18.08.05, 12:33
      1. Nowoczesne place zabaw
      2. PRZEDSZKOLA!!! Sprowadza się coraz więcej młodych ludzi, jest coraz więcej
      małych dzieci, a miejsc w przedszkolach brak (a gdy na osiedlu ktoś chciał
      otworzyć przedszkole prywatne, został spacyfikowany przez nasz wspaniały Urząd
      Gminy)
      3. Autobus na Lucerny. Mieszkam w połowie drogi między Traktem Lubelskim a
      Patrotów, i tu i tu jest daleko, szczególnie w zimie :(
      4. Ronda na kolizyjnych i ruchliwych skrzyżowaniach (Trakt Lub./Lucerny,Trakt
      L./Bronowska)
      5. Spowalniacze na Mrówczej - w tej chwili kierowcy robią tam sobie tor
      wyścigowy
      6. I na koniec: aby stał się cud i okoliczne lasy stały się czyste i zadbane (a
      chyba mozna, czego przykładem jest las w Międzylesiu za Centrum Zdrowia
      Dziecka).

• Gość: mlp Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: 193.41.113.* 18.08.05, 14:43
        Od maja ten wątek istnieje i co się zmieniło na lepsze... Cały czas trwa wielka
        inwestycja budowy zatoczek autobusowych na Patriotów. Szczególnie podziwiam
        kunszt inzynierski, śmiałość rozwiązań i organizację pracy na przystankach przy
        stacji Warszawa Wawer.
        • odpi Re: Co byście zmienili w Wawrze 18.08.05, 15:16
          Zatoki i ronda to jedna wielka ślimacząca się porażka, już w tej chwili nawet
          nieistotne czyja.

Natomiast zakończony remont wiaduktu Płowieckiej to przykład wspaniałej jak na
          nasze okolice działalności.
          Panom budowlańcom i ich majstrom z firmy "Warbud" należy się uznanie i
          podziękowanie, że nie doświadczyli nas takimi obrazkami jakie oglądamy na tych
          rondkach, wysepkach, zatoczkach i innych placykach tzw. robót.
    • Gość: tomek Re: Co byście zmienili w Wawrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:33
      a ja bym chciał aby powróciły pojemniki do segregacji opakowań które stały na
      tyłach sklepu "borowik" Kajki/V Poprzeczna,bo teraz muszę zawozić do
      Międzylesia.
      • optyma1 Re: Co byście zmienili w Wawrze 20.08.05, 00:09
        Gdzie w Międzylesiu stoją pojemniki? Od jakiegoś czasu wszystkie wywiało, bo
        podobno ludzie wrzucali tam śmieci "jak leci" i dzielnica zrezygnowała. Gdzie
        stoją? Też chcialabym wywozić, a najbliższe na Gocławiu.
        • Gość: Colber Co byście zmienili w Wawrze-zarzad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:04
          Zdecydowanie caly zarzad - "burmistrza" i jego kolesi, czyli wszystkich
          darmozjadow !!!
          • terjan Re: Do Optima 23.08.05, 23:06
            Pisalem juz o tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=26582636
            • terjan Re: Do optyma1 23.08.05, 23:08
              Przepraszam za pomylke w nicku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka