Dodaj do ulubionych

wawer-segmenty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 20:16
Szukam segmentu i powoli trace nadzieję :( Developer House buduje nieładne
klocki bez kawałka ziemi, Ajax i Brandt wszystko sprzedali na Sęczkowej i
Ligustrowej. W planach mają mniejsze segmenty (100 m) na Sęzckowej, ale nic
nie wiadomo. Mostostal Technika buduje za daleko dla mnie, osiedle Wędkarska
czy Rybaki odpadają. Niedawno widziałam świetne segmenty/bliźniaki chyba na
ul. Wiązanej 8. Większość była od dawna zamieszklana, ale na końcu zobaczyłam
nowe inwestycje - nie wiecie kto tam buduje?
Obserwuj wątek
    • cinsan Re: wawer-segmenty 22.06.05, 08:47
      Ponad pół roku temu byliśmy w podobnej sytuacji. Sęczkowa odpadła zresztą z
      uwagi na konieczność ogrzewania kominkowego i brak gazu. Wsiedliśmy wtedy w
      samochód i objechaliśmy cały Wawer. Trafiliśmy na prywatnych inwestorów
      budujących domki wolnostojące i bliźniaki. Cena co prawda znacznie wyższa niż
      oczekiwana w stosunku do segmentu, ale standard nieporównywalny.
      Proponuję zrobić tak samo. Dodatkowo możesz zasięgnąc informacji w gminie
      Wawer. Tam wiedzą kto dzieli grunty, kto się stara o zezwolenie na budowę.
      Pewnie nie podadzą Tobie danych osobowych, ale wskażą chociaż ulicę ;-)
      Powodzenia.
    • Gość: Roberto Re: wawer-segmenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 09:23
      Jak bedziesz taka pie.. to nigdy nic nie znajdziesz. Oto kilka faktow:

>W planach mają mniejsze segmenty (100 m) na Sęzckowej, ale nic
      > nie wiadomo.

Wiadomo. Segmenty 100 m ruszaja od wrzesnia. Bedzie je budowal Brand zoo a
      Brand SA bedzie budowal segmenty o powierzchni okolo 180 m.

A ogrzewanie kominkowe moze byc dodatkiem gdyz od listopada bedzie tam gaz.

• Gość: agnieszka Re: wawer-segmenty IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:15
        No cóż... odpowiedź z klasą tak zwaną. Dzięki i za to :)
    • Gość: Ja Re: wawer-segmenty IP: 212.180.158.* 22.06.05, 09:24
      Mieszkam właśnie w jednym z segmentów na Ligustrowej, sprawdzałam ostatnio
      gdzieś w internecie, chyba na www.trader.pl nieruchomości i wynikało że kilka
      segmentów na nowym osiedlu jeszcze jest wolnych. Ale pewnie masz bardziej
      aktualne informacje. Powodzenia w szukaniu segmentu lub domku!
      • Gość: agnieszka Re: wawer-segmenty IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 14:57
        Hej Ja :)
        mam pytanko - jaki masz segment - narożny czy srodkowy i z jaką działką? A jak
        ta działak wygląda w praktyce, czyli ile ma metrów szerokości i długości nez
        zabudowy?
        • Gość: Ja Re: wawer-segmenty IP: 212.180.158.* 23.06.05, 16:01
          mam segment środkowy, ogródek jest malutki, coś ok. 60m2 i od strony wejścia po
          drugiej stronie domu grządka przy płocie. Widziałam ostatnio taką ofertę
          www.trader.pl/details,192,23237-19509.asp, może sprawdź czy jeszcze
          faktycznie są wolne domki:)
          • kaye A jak się mieszka? 27.06.05, 15:07
            Jaki standard wykonania?
            Czy developer dotrzymuje zobowiązań?
            Nie za mały ten ogródek?

Pozdrawiam
            • Gość: agnieszka Re: A jak się mieszka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:21
              Racja, nowa inwestycję zaczyna BRANDT SA na Sęczkowej. Segmenty od 130 do 180
              metrów. Znam juz ceny i... lekka przesada, chociaż cena gruntu znacznie ja
              podwyzsza.Segment 180 metrów na działce 500 metrów za cenę 545 tysięcy :)
              • Gość: gość Re: A jak się mieszka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:38
                W tej cenie, w Wawrze, można mieć bliźniak z cegły ceramicznej, dachówką
                Brassa, z ogrzewaniem gazowym itp. itd.. Jednym słowem nieporównywalnej
                jakości.
                • Gość: mlp Re: A jak się mieszka? IP: 193.41.113.* 29.06.05, 09:57
                  Tak w ogóle te domki Brandla wygladają na bieda-domki, a ceny niebotyczne.
                  • Gość: gość Re: A jak się mieszka? IP: 217.17.37.* 26.09.05, 13:33
                    Firma Brandt jest wyjątkowo nierzetelna. Nie wywiązuje się z terminów. Robi
                    przekręty. Ludzie, chcecie mieć problemy - kupcie tu segment. My kupiliśmy i od
                    4 miesięcy nawet niewiemy czy będzie to naszą własnością!
                    • joda4 Re: A jak się mieszka? 26.09.05, 21:12
                      No no, mieszkam w segmencie Brandta od 4 miesiecy, juz podpisalam akt notarialny
                      i mam zlozone wszystkie dokumenty o zalozenie ksiegi wieczystej,od firmy mam
                      rzetelne informacje i jak na razie nic mnie nie przeraza,sa w stosunku do
                      wiekszosci klientow prawdomowni i chyba niczego nie ukrywaja, chyba ze Ty masz
                      jakies informacje, ktore do ciebie dotarly poczta pantoflowa??
                      Jesli chodzi o terminy to znajdz mi prosze developera ktory co do dnia i minuty
                      oddaje to co wybuduje? Jestem zadowolona jak narazie. Pozdrawiam,
                      • Gość: kleo Re: A jak się mieszka? IP: *.tele2.pl 26.09.05, 23:36
                        ja też nie miałam większych problemów z tą firmą. Mieszkam w segmencie 1,5
                        roku, akt notarialny od dawna jest i nie było żadnych "przejść" z tym
                        związanych, a Brandt poszedł wobec nas na spore ustępstwa.
    • monika.zb Re: wawer-segmenty 07.04.06, 19:11
      chcę kupic mieszkanie od dewelopera np. Mostostal Technika, ale nie wiem czy
      warto od nich kupować czy lepiej omijać ich z daleka. Jeśli masz jakieś
      informacje na ten temat prosze odpisz.
    • Gość: romiko Re: wawer-segmenty IP: *.crowley.pl 09.04.06, 22:52
      Po pierwsze to pytanie czy oferowane ceny dotycza stanu surowego czy pod klucz,
      jełsi pod klucz to spory bałach, z reguły wykończeniówa kosztuje i to sporo,
      jełsi twierdzą że wybudujapod klucz za 380 tys. czy 400 tys. zł to znaczy że
      dadza spory szajs, mnie to kosztowało prawie milion i to sa realne ceny no
      chyba że chce się miec wszystko w panelach laminowanych itp. Poza tym radze
      uważac na Developer House. to dawny Aardom, proponuję odwiedzic wątek
      deweloperski o tej nazwie... Ostatnio segmenty w Wawrze nie maja szczęścia,
      dziwne projekty i bardzo małe ogródki a poza tym sąsiad zagląda sądsiadowi w
      okno... czyli bez sensu!
    • Gość: marta1621 Re: wawer-segmenty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.06, 17:11
      Ja też szukam segmentu na Wawrze, mam prośbe o opinie nt. Ajax.
      • miedzylesianin1 Re: wawer-segmenty 16.05.06, 09:30
        Witam!
        Polecam www.pogodneosiedle.pl
        Segmenty po ok.170 m kw + działka ok. 350 m kw w cenie 450 tys.
        Firma solidna. Dobry standard wykonania.
        • Gość: mlp Re: wawer-segmenty IP: 193.41.113.* 16.05.06, 12:32
          Tylko, że lokalizacja pod Falenicą.
        • Gość: agata Re: wawer-segmenty IP: 217.8.186.* 16.05.06, 12:36
          Obok pogodnego osiedla planowana jest budowa trasy szybkiego ruchu.
          • Gość: d Re: wawer-segmenty IP: 80.50.201.* 18.05.06, 13:48
            ktos pytal o mostostal technika - mieszkam w ich segmencie prawie 2 lata.
            wszystko bylo w terminie, niezla jakosc (ale za szukanie wykonawcow wykonczenia
            bralem sie sam, i dobrze bo firma polecana przez mostostal strasznie sknocila
            robote u kilku sasiadow). architektura przyjemna i rzetelne wsparcie mostostalu
            w trakcie powstawania inwestycji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka