Gość: anatol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:53 Niech nowy burmistrz teraz kiedy ma pelnie władzy wezmie sie za budowe dlugooczekiwanego centrum handlowego w miedzylesiu.Trzeba likwidowac zapóznienia po szkodniku godlewskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miedzylesianin1 Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 17.05.06, 11:06 Apo co centrum handlowe w Międzylesiu ? Najpierw trzeba zrobić dojazdy i wyjazdy z tego centrum! A to trochę potrwa. Nie jest uregulowana do końca sprawa gruntów. Daleka droga do entrum handlowego. Bez dobrej infrastruktury projekt nie ma szans. Ten temat był już poruszany na łamach forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:31 Powinni wymoc na inwestorze CH budowe tunelu badz wiaduktu przez tory.Zasadniczo powinno sie tez wywłaszyc tereny i poszezyc ciag Zwolenska - Zeganska do Dzieci Polskich bo ruch tam z roku na rok coraz wiekszy ale to juz zadanie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: 217.8.186.* 17.05.06, 11:37 Dzień Dobry, niedługo zamieszkam w Miedzylesiu i uprzejmnie zapytowywuje w którym miejscu jest planowana budowa tego centrum handlowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 11:56 Sa przymiarki do budowy na terenie ABB Zwar przy zeganskiej ale na razie nie wiadomo co z tego wynikinie.Podobno lobby kupieckie powiazane z lokalnymi kacykami w samorzadzie silnie protestuje bo to zburzy ich interesy na straganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.devs.futuro.pl 17.05.06, 18:34 I mają rację że się burzą. Tacy ludzie tez muszą z czegoś zyc. CH zabierze klientow wciskając im stary popsuty pozagatunkowy towr ale wciśnie go TANIO> Zachęcam do kupowania. Pracowałam w takim CH i wiem jak to wygląda. Zyczę smacznego:) Ja juz się wyleczyłam z zakupów CH. Kupuję tam wyłącznie papier toaletowy i ręczniki jednorazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 17.05.06, 19:05 Skoro straganiarze mają tak wspaniały świezy towar, to nie powinni sie niczego obawiać :))))) To klient ma mieć wybór a nie "kupcy" :) BTW ma tam powstać Piotr i Paweł, a nie Biedronka Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
silezius.monachijski na razie Qpcy wciskają ekstemalnie drogo 17.05.06, 21:47 na przykład sklep na osiedlu IBJ - licznie występuje tu społeczność moherowa pozbawiona dojazdu do Geanta choćby, i ceny są co najmniej bardzo wysokie. Np. kefir Bakoma - 2.60, w innych dzielnicach 2.10, w Geancie 1.90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z daleka Re: na razie Qpcy wciskają ekstemalnie drogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:03 >... kefir Bakoma - 2.60, w innych dzielnicach 2.10, w Geancie 1.90 Ale jak napisał wyżej Gość, który już nie kupuje w CH, kefir w sklepiku jest zapewne pierwszej świeżości, a w Geancie - stary i przterminowany. Stąd ta róznica w cenie. <g> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lepperowo mi Re: na razie Qpcy wciskają ekstemalnie drogo IP: *.jjs.pl 18.05.06, 10:11 > Ale jak napisał wyżej Gość, który już nie kupuje w CH, kefir w sklepiku jest > zapewne pierwszej świeżości, a w Geancie - stary i przterminowany. Stąd ta > róznica w cenie. hehehe, nie ma to jak trochę wishful thinking z rana. Ogólnie wiadomo, że są rzeczy, do których w Geancie nie należy się zbliżać: niektóre owoce, pieczywo, wędliny. Ale wiele jest też takich, które po sprawdzeniu daty ważności są OK. Ale widziały gały co brały. A w małych sklepikach w tej okolicy często wtrynią coś na granicy przydatności albo i przedatowane. W owym sklepie IBJockim zdarza się to często, bo ze względu na wysokie ceny mało im schodzi tego. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: na razie Qpcy wciskają ekstemalnie drogo 17.05.06, 22:17 Na ośiedlu IBJ dodaja widocznie "klimatyczne" ;) Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
nowa112 Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 18.05.06, 00:42 Ratujcie polsji handel żadnych marketów nie pozwalajcie stawiać Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 18.05.06, 06:24 O czym ty mówisz? Centrum handlowe, Piotr i Paweł, to polska sieć, sklepów z najwyższej półki, i takiego sobie zyczę, tak jak bardzo wielu Mieszkańców, mam dosyc blaszaków, łozek polowych i szczęk oraz sklepików gdzie klient ociera się o skrzynki z pietruszką i cebulą. Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 09:44 Czy ty polski handel utozsamiasz tylko z zapyziałymi budami i straganem. Nie masz pojecia ze moze to wygladac w cywilizowanej formie.Jak ci sie niebedzie podobało bedziesz sie mogl przeniesc ze swoim kramem na na targ w Grojcu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 18.05.06, 14:31 Bardzo prosze o stosowny przykład, choćby z naszej dzielnicy... Ja nie handluje,wiec nie rozumiem tego ostatniego zdania :( Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 14:43 WVW to nie do ciebie uwaga tylko do nowa112.Nie wiem czemu sie wyswietlio pod twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Egmont Ferio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=32758362 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D'Egmont Re: Ferio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 16:00 Z tego co wiem firma definitywnie zrezygnowała z lokalizacji wawerskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Ferio 18.05.06, 16:50 Gość portalu: D'Egmont napisał(a): > Z tego co wiem firma definitywnie zrezygnowała z lokalizacji wawerskiej... A dziwisz się, kto zaryzykuje inwestycję, gdy zawsze jest ktos, kto oprotestuje, tak po prostu :) Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 18.05.06, 16:48 Czasem tak sie zdarza, bezpiecznie jest cytować :))) Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ked Re: Centrum Handlowe Miedzylesie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 23:58 Miałem okazję robic już kilka razy zakupy w nowo otwartym Piotrze i Pawle przy Trasie Toruńskiej. Po prostu klasa. Carrefour, czy Geant to po prostu stodoły, nie wspomnę o ohydnych budach w Międzylesiu tzw. kupców. Piotr i Paweł to tak jak piszesz całkowicie polski kapitał, prawdziwe delikatesy pasujące do charakteru naszej dzielnicy. Tylko nasze władze i ich układziki blokują co mądre i sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 19.05.06, 01:41 "władze" sie zmieniły na szczęście, może cos drgnie, chociaż czasu mało:) Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
odpi Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 19.05.06, 07:53 drgnie, czy nie drgnie przy prawdziwej inwestycji, to zobaczymy tymczasem, daje się zauważyć powolne zamieranie straganów, przynajmniej na międzyleskiej głównej handlowej, wielu "kupców" w drzwiach wyczekuje na klientelę, we wnętrzach kiochów też jakby mniej "towaru", Żeganska pustoszeje na korzyść Zwoleńskiej, mała to pociecha ale drobne zmiany zachodzą, jak sie "kupcy" rozśrodkują, problem z nimi, sam upadnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Centrum Handlowe Miedzylesie 19.05.06, 07:59 Tak, tylko dlaczego Mieszkańcy mają czekać tak długo na "zejście"... Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś