Dodaj do ulubionych

Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze!!

IP: *.aster.pl 03.11.06, 17:08
Aster city oszukują warszawskich klientów zawyżając opłaty.
W Warszawie za taki sam pakiet, który w Krakowie kosztuje 99.99 złotych,
żądaj 210,98 (pomijam że w Krakowie dodatkowo jest tv cyfrowa).
Dowód:
( oferta: telewizja & TwójDom & TwójKomfort)
Warszawa<br>
(i odpowiednio: Wrześniowy czteropak):
Kraków<br>
Wszystkie osoby które korzystają z oferty aster, piszcie do nich.
Chociaż nie proponują nic imponującego teraz, za ~177 złotych ( telewizja &
TwójDom & TwójCzas które normalnie kosztuje 220,98 w Warszawie).
Nie zmienia to faktu, że w krakowska oferta jest o niebo lepsza.
Odpowiedź aster:
"Uprzejmie informujemy, iż ceny i oferta są dyktowane przez lokalny rynek. Nie
możemy dążyć do ujednolicenia naszej oferty niezależnie od lokalizacji."
No tak w końcu koszty w Krakowie są dużo niższe. Żałosne po prostu!

Proszę o przekazywanie tej informacji wszystkim znajomym, może wreszcie Aster
zaproponuje lepszą ofertę.
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad.boryczko Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.tcompressor.com 04.11.06, 20:17
      Wiesz, to jest niestety do bolu proste. Aster City jest prywatna firma i dyktuje ceny takie, jak sobie tam wymysli. Jest to jej ryzyko gospodarcze. Nie bedzie chetnych - straca.
      Niestety chetnych maja. Nie jestem w stanie tego zrozumiec, ich oferta, nawet na rynku warszawskim, jest cenowo bardzo slaba. W moim bloku sie wepchali juz na etapie budowy, skutecznie zniechecajac konkurencje. Efekt jest taki, ze ci sasiedzi, ktorzy nie sa zainteresowani ani kablowka, ani telefonem stacjonarnym nie maja praktycznie zadnej mozliwosci znalezienia dostepu do internetu po wzglednie przystepnej cenie. Ja po dlugich poszukiwaniach wzialem iPlusa, ktory moze nie jest idealem, ale jest bardzo wygodny (reklamy nie bedzie). Tylko ze za takie pieniadze w firmach typu net serwis, bait, net partner itp. moglbym miec lacze o lepszych parametrach. Ale dla trzech osob (w dodatku z roznych krancow budynku) zadna z tych firm nie chce inwestowac. Wielka szkoda.
      BTW jak wreszcie TPSA sie ugnie pod placonymi karami i zacznie oferowac neostrade bez abonamentu telefonicznego, to Aster znaaaaacznie spusci z ceny. To sie nazywa rynek, choc w jego niewidzialna reke akurat nie wierze...
      pzdr.
    • Gość: tomek Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.chello.pl 04.11.06, 22:13
      Jest prosta alternatywa: Chello Light z UPC, miesięcznie przy umowie na 12
      miesięcy kosztuje 70 zł brutto w promocji "Jesień 2006".

Łącze 1,5 Mb. Działa bardzo dobrze.
      • 444a Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! 05.11.06, 02:23
        Niestety istnieje jakiś podział stref wpływów Aster i UPC. Od kilku lat
        sprawdzam swój adres i UPC nie zamierza podciągać tu kabla, jest tylko aster.
        • Gość: pixawon Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.acn.waw.pl 05.11.06, 07:25
          Do 444a.
          Tu nie chodzi raczej o podział wpływów.W bloku w którym mieszkam była swego czasu propozycja instalacji sieci UPC.Wspólnota mieszkaniowa musiała wystąpić z wnioskiem do UPC o zainstalowanie sieci TVK.Tak przynajmniej powiedzieli w UPC.Niestety nie było zbyt wielkiego zainteresowania ze strony lokatorów i sprawa upadła.
          Generalnie o instalację sieci musi wystąpić "Wspólnota Mieszkaniowa" lub "Administracja" i raczej wtedy nie ma problemów.Podejrzewam że mogą być nawet dwie sieci(Aster i UPC).
          • Gość: zby Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.aster.pl 05.11.06, 08:51
            Czasami są dwie sieci, jak u mojego Ojca na Mokotowie ale u mnie, w
            Śródmieście, jest tylko Aster i UPC nie ma w planach "okablowania" tych
            budynków. Szkoda, bo są lepsi, szybsi i bardziej niezawodni.
          • Gość: d Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:50
            tak jest w naszym domu
            jest UPC i aster i oczywiście tpsa
    • Gość: Rosa Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.acn.waw.pl 05.11.06, 11:51
      Może i jest jakis podział ale np na Gocławiu jest zarówno Aster jak i UPC i mozna sobie wybrać dostawcę.
      • Gość: qronix Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.aster.pl 05.11.06, 12:40
        Na Gocławiu nie wszędzie jest. U mnie np. nie ma, jest tylko aster :/
    • Gość: realista Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 00:20
      Na szczęście już nie mam Astry. Sami mi odłączyli. Podobno nie opłaciłem jednej
      faktury. Po awanturze włączyli. Podobno wystawili dwie faktury za jeden miesiąc
      i jedna nie była opłacona. Jednak ze względu na mierną ofertę i wysokie opłaty
      zrezygnowałem. Ach jakie były zabiegi, chcieli nawet dać linię telefoniczną w
      promocji.
      • Gość: heh Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.acn.waw.pl 08.11.06, 21:35
        A co to znaczy drogo? To pojęcie względne. Nie podoba Wam się to nie bierzcie.
        Jeżeli w danym budynku nie ma alternatywy dla Aster to widocznie nie jest on
        taki atrakcyjny pod względem inwestycyjnym, więc może lepiej cieszyć się, że coś
        jest w ogóle. Jak ktoś wcześniej pisał "zaprosić" na budynek firmę może
        Administracja lub Wspólnota mieszkaniowa. Skoro nie zaprasza znaczy, że albo nie
        chce albo nie może.
        Sam używam Chello, bo szybkie, chociaż przeszkadzają mi limity ściągania danych
        (których z kolei nie ma w Aster), także są plusy i minusy. Zresztą czym tu się
        podniecać
    • Gość: Kron To nie jest oszustwo IP: *.aster.pl 09.11.06, 11:14
      Zastanów się zanim użyjesz takich mocnych słów. Nikt tu nikogo nie oszukuje -
      podali cenę i się ją płaci. Nie chcesz nie musisz. Chcesz taniej - jedź do
      Krakowa. W Warszawie wszystko jest drożej i żadne to odkrycie. Jakbyś pojechał
      do Nowego jorku to też chciałbyś za tyle co w Krakowie? Młot.
      • Gość: Zigi Re: To nie jest oszustwo IP: *.aster.pl 09.11.06, 11:18
        tu jest Warszawa
        • Gość: qronix Re: To nie jest oszustwo IP: *.aster.pl 09.11.06, 18:30
          Ten wątek miał na celu zwrócenie uwagi na dwie rzeczy.
          - Cena w Krakowie jest niższa. (koszty utrzymania linii itp. są takie same)

- drugie może ważniejsze, chociaż może za mało zaakcentowane. Aster jak się
          samemu nie upomnisz sam nie da Tobie nic. Dopiero jak napisałem do aster pół
          roku po tym jak skoczyła mi się umowa terminowa, gdy dowiedziałem się o ofercie
          w Krakowie. Nagle się okazało że aster jednak ma nieco ciekawszą ofertę dla
          mnie(wyższy pakiet internetu oraz wyższy pakiet telefonu za ta samo cenę co do
          tej pory płaciłem). Sami wcześniej się nie odezwali dopiero gdy napisałem że
          nosze się z zamiarem rezygnacji z ich usług. Oczywiście życie jest brutalne,
          prawa rynku nie ubłagane, jeśli ktoś płaci to niech płaci tak długo ile się da.
          Ponieważ dowiedziałem się że dopiero po napisaniu do nich składają lepszą ofertę
          napisałem o tym, żeby także inni pisali do nich i nie płacili za coś co mogą
          mieć taniej, lub przy tej samej cenie coś więcej.
          Tyle w tym temacie.
    • Gość: ioi Re: Aster city w Warszawie Oszuści i naciągacze! IP: *.aster.pl 25.12.06, 16:21
      ja też uważam, że ASTER przegina z cenami w Warszawie
      mieszkam na Bemowie i we wszystkich blokach jest wyłącznie ASTER bez jakiejkolwiek innej alternatywy, ani nie ma UPC ani TP SA
      ceny kosmiczne - najwyższe na rynku

oferta programowa tv kablowej w ASTER dużo gorsza od oferty UPC

ale w starych blokach jest pełna konkurencja: ASTER, UPC i TP SA
      dla każdego coś miłego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka