Dodaj do ulubionych

Koniak Skanderberg - podróbki

05.08.16, 20:25
Witam , mam pytanie dotyczące tegoż trunku tzn. ponoć ten koniak jest dość często podrabiany i chciałbym się dowiedzieć jak rozróżnić podróbkę od prawdziwego ? Każdy wie ze koniak najlepszy to ten prawdziwy. Będziemy w Shkoder . Pozdrawiam smile smile
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Koniak Skanderberg - podróbki 05.08.16, 21:47
      No cóż... Nie jestem w stanie odpowiedzieć, jak rozróżnić podróbkę od prawdziwego... Mogę jedynie powiedzieć, że ten prawdziwy smakuje wybornie. smile Kupowaliśmy w jednym ze sklepów w Kruji. niestety nie pomnę ceny, ale nie była zbyt wysoka. Ten sprzedawany na bazarach niewątpliwie jest dużo (nawet podobno i 4 razy tańszy) tańszy, więc to już powinno zastanawiać.
    • miras59 Re: Koniak Skanderberg - podróbki 05.08.16, 21:56
      W Sarandzie i Wlorze kosztował około 650 leków-bardzo dobrysmile
      • aseretka Re: Koniak Skanderberg - podróbki 05.08.16, 22:39
        Masz rację. smile Chyba była to cena ok. 600-700 leków. A na bazarze ktoś tam kupił w ładnej butelce za ok. 200-300 leków i cieszył się, że udało mu się nie przepłacić.
        • iwwo2 Re: Koniak Skanderberg - podróbki 05.09.16, 13:17
          Ciężka sprawa z tym oryginałem. Jak aseratka pisała, w Kruji jest tego pełno. Cen nie pamiętam, ale oczywiście kupiłem - czy oryginalny nie wiem. Miałem mieszane uczucia. Potem we Wlorze, w centrum w supermarkecie kupiłem ponownie. Cena była podobna, ale smak chyba lepszy, ale czy były to podróbki, czy oryginały to nie mam pojęcia. Zawsze można pojechać do źródła:
          www.kantinaskenderbeu.al/contactus/ na przedmieściach Durres. Ja nie miałem czasu. W zupełności zadowoliłem się winami i raki z Cobo Winery koło Beratu. Nawiasem mówiąc szczerze polecam, choć ceny mocno odbiegają w górę od albańskich. Cóż jakość kosztuje, nawet w taniej Albanii.
          • aseretka Re: Koniak Skanderberg - podróbki 06.09.16, 20:10
            Właśnie otworzyłam ostatnią butelkę Skanderberga. (Nawet nie wiedziałam, że poniewiera się po barku jeszcze jeden.) Jak zauważyłam ten oryginalny powinien mieć pomarańczowo-brązową akcyzę na zakrętce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka