Dodaj do ulubionych

nieruchomośc w Albanii

04.10.06, 20:14
Jestem albańczykiem i mieszkam od 15 lat w polsce.Bardzo dobrze sie orientuje
w sprawach polsko-albańskich ( biznesowych równiez ).

Czy ktos powaznie się interesuje zakupem nieruchomości w Albanii??

Proszę pisac na forum a dla tych bardziej zdecydowanych proszę podac e-mail
prywatny.

Na początku mam w ofercie mieszkania w miescie VLORA( dla tych którzy nie
byli tam, proszę sprawdzic np. www.vlora-guide.com , www.united-
albania.com
jest to miasto gdzie morze Adryatyckie styka się z morzem Jońskim, ze
wspaniałymi plazami i piaszczyste jak i rowniez skaliste.

Miasto połozone w bardzo dobrym punkcie,200km od Durres (port , promy z
Włoch, Ancony, Trieste), 250 km od Tirany oraz prawie tak samo tyle do Sarandy
( naprzeciwko Korfu ). Najblizszy punkt do Włoch (promem do Brindisi ok 70-
80km).

Oprócz plaz, niedaleko jest tez osrodek wypoczynkowy w stylu alpejskim , domy
drewniane las.).

Mieszkania w centrum miasta w nowym kompleksie mieszkalnym.

Tez oferty mieszkań w miescie Durres, Tirane.

Załatwienie wszystkich formalności oraz obsługa fachowa w języku polskim.

Osoba bardzo zaufana.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mcoo Re: nieruchomośc w Albanii 05.10.06, 10:41
      z jakim kosztem należałoby sie liczyc? chodzi mi o cene za m2,podatek od
      nieruchomości i ewentualnie jakies inne koszty
      • tirana1 Re: nieruchomośc w Albanii 05.10.06, 13:18
        na mieszkania trzeba liczyc od 500 euro i wzwyz za m2.
    • deshmoret Re: nieruchomośc w Albanii 15.11.06, 12:31
      No coz drogi kolego. Wszytsko napisales pieknie tyle ze .....
      Plaze zasyfione, ogolnie Albanczycy uchodza za brudasow chociaz sami uwazaja
      sie za czysty narod.
      W dobrym punkcie ????
      Chyba zartujesz sobie. Z Durres zeby dojechac do Vlory potrzeba 5-7 godzin
      najlepiej autem terenowym. Zaledwie kilkanascei kilometrow tzw. autostrady a
      reszta to off-road.
      Droga do Sarandy to zupelny koszmar (poza odcinkiem w gorach, gdzie naprawde sa
      piekne widoki i nowa droga). Zacznijmy od tego ze wlasciwie w niektorych
      miejscach wogole nie ma drogi i trzeba sie domyslac ktoredy jechac (polecam
      navigacje iGO).

Ceny z kosmosu i na zadupiu, gdzie codziennie sa problemy z dostawa pradu,
      wody. Tak naprawde tam nie ma nic poza pieknem natury i tak juz zdewastowanej
      przez ten barbarzynski narod.
      Nigdy nie wiadomo czy przy zakupie lokalu wszystkie sprawy formalne sa do konca
      zalatwione. Nie wiadomo kto jest wlascicielem ziemi, czy bylo pozwolenie na
      budowie. Dopiero co niedawno w centrum Tirany wyburzano budynek, ktory zostal
      postawiony bez zezwolenia.
      Nie polecam dla obcokrajowca, zdecydowanie nie.
      • tirana1 Re: nieruchomośc w Albanii 16.11.06, 23:04
        Rozumiem że nie kazdemu Albania się podoba,że to forum i każdy pisze co chce,
        ale uwazaj z takimi epytetami jak "barbarzyński" itp.

Lepiej troche przeczytaj o historie tego narodu, a nie oceniac to pochopnie i
        bez zastanowienia się.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale tak samo mówią o Polsce zachodni sasiedzi, a
        jednak moim zdaniem bardzo się mylą, bo Polska to przyjemny kraj.

Co do infrastruktury, to fakt że jest duzo do robienia, ale tez zauwaz, że cały
        czas coś się dzieję.
        Nie wiem czy byłeś w Albanii 10 lat temu. Obraz Albanii teraz z tym 10 lat temu
        to zupełnie coś innego.
        Może to cię zdziwy, ale Albania to najbardziej dinamiczny kraj na Bałkanach
        (oprócz Grecji, który malezy w UE od dwudziestu paru lat.)

A o plazach, fakt że niektóre sa brudne, ale plaże takie jakie są we Riwierze
        Albańskiej ( odcinek VLORA-SARANADA) moim zdaniem, i nie tylko moim są
        fantastyczne.

No chyba że to dla ciebie codzienośc bycia na lepszych rajskich plażach,
        niealbańskich.

Co do mieszkań mówimy o ofertach, gdzie mieszkanie ma hipotekę.

• deshmoret Re: nieruchomośc w Albanii 20.11.06, 13:17
          Moj drogi kolego ....
          Opinia barbarzynskiego narodu jest calkiem prawdziwa. Nie rozumiem dlaczego to
          negujesz przeciez znasz prawo Kanonu, znasz vendette czyli tzw "gjaramarrja".
          Skoro jestes z Albanii orientujesz sie zapewne lepiej niz ja w tym temacie.
          Mordowanie kobiet, dzieci dla Ciebie nie jest barbarzynstwem ? Napisz prosze
          dlaczego cala rodziny nie wychodza z domow, dzieci nie sa wysylane do szkol,
          dlaczego cale rodziny uciekaja za granice aby uniknac zemsty. Ja nie mowi o
          polnocnych, niedostepnych czesciach Albanii ja mowie o stolicy - Tiranie.
          Napisz dlaczego w centrum przy rzece Lanie na Bulevardi Gjergj Fishta stoi
          budynek (taki z rozowa fasada), ktory architektura do niczego nie pasuje,
          napisz dlaczego ludzie tam mieszkajacy od wielu lat z niego nie wychodza?
          Moze jako rodowity Albanczyk podzielisz sie z nami tymi informacjami .....
          • tirana1 Re: nieruchomośc w Albanii 20.11.06, 16:38

Vendeta działa tez we Włoszech.
            Czy to tez "barbarzyński" kraj?

Jednak, dalej nie chciałbym kontynuowac tej diskusji, bo ona do niczego nie
            prowadzi.

deshmoret napisał:

> Moj drogi kolego ....
            > Opinia barbarzynskiego narodu jest calkiem prawdziwa. Nie rozumiem dlaczego
            to
            > negujesz przeciez znasz prawo Kanonu, znasz vendette czyli tzw "gjaramarrja".
            > Skoro jestes z Albanii orientujesz sie zapewne lepiej niz ja w tym temacie.
            > Mordowanie kobiet, dzieci dla Ciebie nie jest barbarzynstwem ? Napisz prosze
            > dlaczego cala rodziny nie wychodza z domow, dzieci nie sa wysylane do szkol,
            > dlaczego cale rodziny uciekaja za granice aby uniknac zemsty. Ja nie mowi o
            > polnocnych, niedostepnych czesciach Albanii ja mowie o stolicy - Tiranie.
            > Napisz dlaczego w centrum przy rzece Lanie na Bulevardi Gjergj Fishta stoi
            > budynek (taki z rozowa fasada), ktory architektura do niczego nie pasuje,
            > napisz dlaczego ludzie tam mieszkajacy od wielu lat z niego nie wychodza?
            > Moze jako rodowity Albanczyk podzielisz sie z nami tymi informacjami .....
            • erionka Re:do DESHMORET 20.11.06, 23:16
              Droga Deshmoret, napisz mi skad masz takie wieści, mieszkałaś kiedys w Tiranie?
              Nie ma w tym pytaniu zadnej ironii, poprotu pytam, skad masz tego typu opinie.
              Ja byłam kilkakrotnie w albanii i jest to kraj kontrastów, ale zgodze sie ze
              wiele sie zmienia na lepsze, nie mowie, ze to raj, nie, ale tez nie jest tam
              tak tragicznie jak to opisujesz. ja spotkalam samych sympatycznych ludzi, i
              uwazam ze twoja opinia uogolniająca na niekorzyść wszystko co albanskie jest
              naprawde bardzo krzywdzaca. I w sumie czemu mi piszesz, ze lepszy polak byle
              nie albaniec? Daj mi silne argumenty....Pozdrawiam
          • agxa1 mozesz napisac cos blizej? 30.01.07, 14:46
            "Napisz dlaczego w centrum przy rzece Lanie na Bulevardi Gjergj Fishta stoi
            budynek (taki z rozowa fasada), ktory architektura do niczego nie pasuje,
            napisz dlaczego ludzie tam mieszkajacy od wielu lat z niego nie wychodza?"
            witaj zainteresowalo mnie to co napisalas/es...moglbys napisac cos wiecej o tym
            budynku bo nie znam tego przypadku.dzieki
      • bzzzz3 Re: nieruchomośc w Albanii 27.11.06, 11:40
        Deshmoret - skąd w Tobie tyle jadu i nienawiści? Po co w ogóle wypowiadasz się
        na temat kraju, którego tak nienawidzisz? Przeczytałam chyba wszystkie Twoje
        wypowiedzi i jestem szczerze przerażona. Wszystko, co piszesz to Twoje bardzo
        subiektywne wrażenia i do tego rozmijasz się z prawdą. Nie masz zielonego
        pojęcia o mentalności Bałkanów i trudno się dziwić, że z takim podejściem do
        kraju, w którym byłas ( byłeś ) tylko gościem mogły spotkać Cię jakieś
        nieprzyjemności. Wyśmiewasz drobne błędy językowe Albańczyków mieszkających w
        Polsce, a z Ciebie naprawdę taki poliglota? Nie wypowiadaj się proszę wiecej na
        temat Albanii, dla zdrowia psychicznego Twojego i innych. Polecam psychologa,
        bo i ksenofobię i osobiste urazy można i trzeba leczyć.
        • deshmoret Re: nieruchomośc w Albanii 27.11.06, 13:11
          Hej Bzzzz3 i Shehaj.
          Naprawde warto by bylo zapoznac sie ze znaczeniem slow takich jak:
          - psychiatra
          - psycholog
          - ksenofobia
          - kompleks
          Chyba sami nie rozumiecie co piszecie. Ja rozumiem, fajnie jest pochwalic sie
          szerokim zasobem slownictwa na forum ale na Boga, zanim cos napiszecie
          upewnijcie sie, ze jestescie swiadomi znaczenia tych slow.
          Shehaj a jak nie dasz rady zrozumiec to zapytaj kolegow z oddzialu (o ile
          wogole masz jakichkolwiek), zapewne pomoga.
    • ibriz Re: nieruchomośc w Albanii 27.11.06, 12:03
      a czy orientuje sie pan jaka moze byc cena za wynajecie willi 300m2 w centrum
      Tirany ulica tuz obok piramidy okolice ul Variboba?
    • buildingservices Re: nieruchomośc w Albanii 03.12.06, 17:19
      A gdzies na wsi masz jakas posiadlosc?
      Jakie ceny?
      • tirana1 Re: nieruchomośc w Albanii 05.12.06, 16:50
        kupno terenu na wieś nie jest jeszcze popularne w Albanii. Zalezy jaka wieś,
        jaka cześć kraju. Na północy może byc bardzo tanio, ale co z tego jak tam nie
        ma infrastruktury, albo są miejsca gdzie domy stoją puste, bo ludzie
        pouciekaliz takich miejsc.Więc zależy jaka miejscowość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka