Dodaj do ulubionych

Pitman Qualifications

12.09.05, 13:28
No wlasnie: czy ktos moze slyszal o tych certyfikatach z roznych dziedzin. Na
ile to warte szczegolnie z punktu widzenia pracodawcy.
Chcialabym zrobic kurs z Sage i pan w jednej ze szkol wskazal to jako jedna z
najwiekszych korzysci jesli wybiore ich zamiast innej szkoly. Czy
rzeczywiscie gra jest warta swieczki? Druga szkola jak na razie wygrywa pod
wzgledem zakresu: tzn oferuje wiecej wiedzy za ta sama cene.
A moze ktos z Was moze polecic jakis kurs Sage w Londynie?
Bede wdzieczna za informacje.
Pozd
Monika
Obserwuj wątek
    • natalia.brzeska Re: Pitman Qualifications 12.09.05, 21:24
      O ktore certyfikaty Ci dokladnie chodzi?
      W Polsce przygotowywalam uczniow do Pitman City & Guilds (taka jest chyba pelna
      nazwa) z English for Business Communications.
      Szkola mowi sluchaczom jakie to wazne egzaminy, jak bardzo rozpoznawlane w
      Europie, jak wkrotce przebija egzaminy Cambridge i LCCI (Londynskiej Izby
      Handlu i Przemyslu), jednak prawda jest taka, ze w Polsce malo osob o nich
      slyszalo, a w UK tez chyba wieksza popularnoscia sie nie ciesza.
      • monikaj Re: Pitman Qualifications 13.09.05, 09:48
        Natalia wielkie dzieki za odpowiedz. Wyglada na to ze polularnosc tych
        certyfikatow polega na tym, ze szkola Ci mowi jak sa popularne... Przeszukalam
        wczoraj internet i wyskoczyly mi tylko wlasne strony tych szkol.
        Mi chodzi nie o kurs angielskiego tylko o kurs programu ksiegowego Sage ale
        organizowanego w szkole Pitmana. Z tego co sie zorientowalam te certyfikaty
        dostaje sie po ukonczeniu wszystkich ich kursow a maja oferte nie tylko z
        j.ang. Raczej sie nie skusze na certyfikat Pitmana bo inna szkola z mojego
        punktu widzenia ma ciekawsza ofetre.
        Pozd
        Monika
        • kasia799 Re: Pitman Qualifications 13.09.05, 11:04
          Ja sie wlasnie zapisalam na taki kurs.
          Mialam isc w poprzednim semestrze ale kurs jest bardzo popularny i miejsca
          szybko sie zapelnily.
          Przegladajac oferty roznych szkol, musze powiedziec ze bardzo wiele ma go w
          swojej ofercie, niestety wtedy ja szukalam w okolicy mieli tylko kontynuacje
          kursu.
          A ty Monikaj jaki kurs wybralas jesli nie pitman?
          • monikaj Re: Pitman Qualifications 13.09.05, 12:13
            Hej Kasia
            Mysle o zapisaniu sie tutaj:
            www.oxfordhouse.co.uk/home.asp
            Ale jeszcze nie podjelam ostatecznej decyzji. Zalezy mi aby byl to wylacznie
            Sage a nie kurs ksiegowosci od podstaw z elementami Sage (jak wiele
            oferowanych).
            Kasiu a Ty gdzie sie zapisalas?
            Pozd
            Monika
            • kasia799 Re: Pitman Qualifications 13.09.05, 21:36
              Ja zapisalam sie do collegu najblizej domu: South thames colege
              www.south-thames.ac.uk/courseinfosheet.asp?recid=117
              Tam trzeba jakas wiedze juz miec wiec mam nadzieje, ze nie bedzie tak wszystko
              od podstaw.
              Ten kurs, o ktorym myslisz tra tylko 12 godzin, troche krotki.

Pisalas kiedys ze jestes na CIMA, jak Ci idzie?
              • monikaj Re: Pitman Qualifications 15.09.05, 08:45
                To prawda ze 12 godzin ale sa 3 poziomy i zakres programu obejmuje duzo wiecej
                niz Pitman. Poza tym Pitman za cene 3 poziomow (36 godzin) oferuje 20 godzin i
                tylko polowe wiadomosci. Ja juz znam inny program ksiegowy wiec mniej wiecej
                wiem jak to dziala i mysle ze to ulatwi sprawe.
                Co do CIMA to na razie czeka na lepsze czasy. W tej chwili raczej skupiam sie
                na znalezieniu innej pracy. A Ty robisz jakies kwalifikacje?
                Pozd
                Monika
                • balbi6 Re: Pitman Qualifications 19.09.05, 23:57
                  Witam. Jestem w trakcie robienia kursow w Adult Education w miejscowej szkole.
                  Jestem po ksiegowaniu manualnym poziom 1, Sage 1 . Mysle o payrollu ale
                  wszystkie kursy w okolicy sa bez egzaminu koncowego, a to mnie nie interesuje.
                  Znalazlam kursy do kupienia bezposrednio u Sage, ktore robi sie w domu a prace
                  przesyla do opiekuna i te kursy koncza sie certyfikatem . W trakcie szukania
                  payrolla trafilam do Pitman-a. Najpierw byl telefon , facet umowil sie na
                  wizyte w domu, pozniej przychodzil dwa razy bo koniecznie chcial rozmawiac z
                  moja druga polowka( nie wiem dlaczego?) i zeby zrobic kurs payrolla mialam
                  ponownie uczyc sie tego wszystkiego , czego uczylam sie juz wczesniej i zdalam
                  egzaminy. Na moje kilkakrotne pytanie o cene tego kursu odpowiedzi nie
                  dostalam. Powiedzialam facetowi ,ze mowi o wszystkim tylko nie o tym co mnie
                  interesuje grzecznie mu podziekowalam. Stwierdzil ze jezeli nie chce robic u
                  nich Sage 1 i 2 to i payrolla tez nie zrobie.
                  A tak na marginesie moze ktos wie jakie certyfikaty potrzebne sa tutaj zeby
                  zaczac prace w ksiegowosci? Praktyke mam juz z Polski a teraz wychowuje corke i
                  w tym czasie chcialabym sie doszkolic "po angielsku" , zeby moc pozniej
                  szukac "normalnej" pracy.
                  Pozdrawiam.
                • kasia799 Re: Pitman Qualifications 20.09.05, 11:58
                  Bylam wczoraj na pierwszych zajeciach.
                  Program wyglada na latwy w obsludze, wiecej pewnie wyjdzie w praniu.
                  Monika pisalas o cenach kursow ale czy wiesz ze ten kurs w roznych szkolach ma
                  inna cene? W tamtym semestrze ten, na ktory chodze kosztowal £57. Teraz duzo
                  podrozal £140. Ale w sasiednim college`u kosztuje okolo 200.
                  I nie ma jakiegos podzialu na wyklady i cwiczenia. Po prostu robimy wszystko na
                  kom i nauczyciel na biezaco tlumaczy.

Co do kwalifikacji, to na razie nie robie, chociaz bardzo bym chciala.
                  Jak sie w koncu wezme za siebie i zaczne szukac pracy to chcialabym znalezc
                  pracodawce, ktory pomoglby mi to sfinansowac.
                  Zobaczymy czy sie uda.
                  Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka