duende1 30.10.05, 12:32 leca garsciami :( juz zaczelam brac witaminy z mikroelementami, uzywam dobrego szamponu i odzywki i chyba niedlugo bede lysa...moze znacie jakies cudowne sposoby prababci albo rewelacyjne sklepowe remedia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 12:58 W Polsce kupisz tabletki "Vitapil", bierzesz tabletkę rano i wieczorem (na opakowaniu jest jedna dziennie, ale skoro masz az tak duzy problem, lepiej dwie). Po tygodniu powinnaś już zauważyć różnicę. Opakowanie (60 tabletek) starczy na miesiąc. Kosztuje ok 33 PLN. Sama stosowałam kilka razy. Raz na jakiś czas przeprowadzam sobie miesięczną kurację. Bardzo skutkuje, dlatego z czystym sumieniem polecam! Oprócz tego ponoć pomaga olejek rycynowy. Badzo tłuste, po nim kilka razy trzeba umyć włosy, aby się go pozbyć. Robiłam to kilka razy, bardziej na łupież niż wypadanie włosów i na łupież pomogło. Odpowiedz Link
mallgosha Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 14:34 rewelecayjny srodek to sok z czarnej rzepy /rzodkwi/. Nie wiem,czy mozna ja tu kupic. Moze wlosy wypadaja Ci zawsze o tej samej porze roku /np. jesien/? To naturalne i nic na to nie poradzisz. Sok z czarnej rzodkwi nie zaszkodzi. Wcieramy go oczywiscie w skore glowy. Maseczka z oleju rycynowego, oliwy itp nie sprawdza sie w przypadku wlosow przetluszczajacych sie. Wydaje mi sie, ze bardzo skuteczna w przypadku suchych, zniszczonych wlosow. Mozna dodac zoltko jaja. Odpowiedz Link
jaleo Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 14:40 A u lekarza bylas? Moze to jakies zmiany hormonalne? Odpowiedz Link
duende1 Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 15:12 dzieki za rady dziewczyny. tabletki i sok z rzepy zakupie przy okazji swiatecznego pobytu w polsce. a nad hormonami tez sie zastanawialam, chyba powinnam sobie zbadac tarczyce. musze najpierw sie dowiedziec jak cos takiego tutaj zalatwic. Odpowiedz Link
latarnik Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 15:36 A przy okazji ewentualnej wizyty u lekarza przetestuj sie na poziom zelaza. U mnie w rodzinie wlasnie przez niedobor zelaza wypadaly jednej osobie wlosy. Zaczela brac tabletki i problem wlasciwie sie skonczyl, chociaz powracal rowniez okresowo. Co do czarnej rzepy to w Polsce byl szampon z jej dodatkiem, niezbyt przyjemny w zapachu, ale podobno dobry. Moja mama go gdzies kupowala. Odpowiedz Link
jaleo Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 15:39 duende1 napisała: > musze najpierw sie dowiedziec jak cos takiego > tutaj zalatwic. > Idz do GP i opisz sytuacje. Wiem, ze nie kazdy na tym forum ufa GP, ale w koncu wlosy wypadajace garsciami (zakladam, ze to nie po urodzeniu dziecka na przyklad) nie powinny zostac zignorowane. Odpowiedz Link
mallgosha Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 17:25 warto zbadac hormony tarczycowe T3 i T4, ale moze lekarz cos jeszcze wymysli. Zastanow sie, czy cos jeszcze sie zmienilo np waga, skora, zaburzenia miesiaczkowania itp Mam probley z tarczyca od kilku lat i przy jakiejkolwiek wizycie lekarz kieruje mnie na badania hormonalne /w przeciwienstwie do lekarzy w Polsce/. Odpowiedz Link
mgna Powtarzam "fryzjerskiego" watku 30.10.05, 17:52 Re: Fryzjer i wlosy mgna 30.10.05, 15:39 + odpowiedz www.hollandandbarrett.com/ Hair Food 002108 100 Tablets Price: £10.99 Mega Vitamins for the Hair Tablets 002711 90 Tablets Price: £12.99 Vitamins for the Hair Tablets 002104 120 Tablets Price: £10.99 Skin, Hair and Nails Formula Tablets 007584 120 Tablets Price: £12.59 Odpowiedz Link
edavenpo Re: Powtarzam "fryzjerskiego" watku 30.10.05, 19:10 To i ja dorzuce swoje piec groszy ;-) Moim zdaniem najlepsze sa tabletki Merz Speciaal Dragees, ktore dostaniesz w POlsce w aptece. Sa po prostu rewelacyjne. Dwie z moich kumpelek braly na wlosy po ciazy i naprawde pomaga. Ja je biore od lat przez kilka m-cy w roku i moje slabe wlosiny zawsze wygladaja lepiej. Polecam tez szampon Regaine no i jak zasugerowala Jaleo, wizyte u lekarza. Odpowiedz Link
asica74 Re: wypadajace wlosy 30.10.05, 19:14 oj znam to :-(. Mi tabletki nie pomagaja. Jedyna poprawa jaka zauwazam, pojawia sie w przypadku robienia odzywek z jajka, cytryny i kilka kropli olejku rycynowego. Inna rzecz jaka stosuje, to odzywka, ktora mozna kupic w aptece: nazywa sie Henna Wax. Ale i tak lysieje :-( Odpowiedz Link
agcyb Re: wypadajace wlosy 31.10.05, 21:07 Mi tez wypadaja calymi garsciami:( Ale to chyba przez karmienie piersia albo hormony (mam 5 mies coreczke). Czy mozna jakos temu zaradzic? Oczywiscie tabletki nie wchodza w gre. Odpowiedz Link
leggetta Re: wypadajace wlosy 31.10.05, 21:17 mialam podobny problem kilka mies temu. poprosilam o przyslanie z Pl tabletek ze skrzypu polnego. koncze wlasnie drugie opakowanie i nie widze zadnych wlosow na poduszce ani w dloniach podczas mycia. Odpowiedz Link
agcyb Re: wypadajace wlosy 31.10.05, 21:23 A bylabys uprzejma podac nazwe tych tabletek i czy nie ma przeciwskazan do zazywania podczas karmienia piersia? Odpowiedz Link
leggetta Re: wypadajace wlosy 31.10.05, 21:40 nie wiem czy nie ma przeciwskazan co do stosowania w czasie karmienia dziecka. na etykiecie jest co prawda informacja: przeciwskazania: brak ale moze skonsultuj to z lekarzem. tabletki nazywaja sie: wyciag ze skrzypu polnego z witaminami.producent Vitamex AB, Szwecja. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: wypadajace wlosy 31.10.05, 21:39 A czy to wypadanie moze jest po ciazy? Bo jezeli tak to jest to niestety jak najbardziej normalne i potrwa jakies 2 miesiace. Ale potem wlosy zgestnieja. Odpowiedz Link
duende1 Re: wypadajace wlosy - remedium :) 20.11.05, 15:54 chcialam zdac raport. tabletki vitapil, ktore polecila mi natalia brzeska, sa rewelacyjne. faktycznie zauwazylam zmiane po tygodniu - nie ma "pajeczynki" na poduszce z rana, ani wlosow na ramionach po kapieli. zaczelam tez stosowac nafte kosmetyczna firmy "anna" i to do kupy daje naprawde swietne rezultaty. dzieki za podpowiedz natalia :) Odpowiedz Link