Dodaj do ulubionych

czatowanie

14.11.05, 13:32
Mając wolny czas, czatujecie?, bo ja tak:)
Obserwuj wątek
    • fatemeh Re: czatowanie 14.11.05, 17:29
      Mialam kiedys silna "faze na czata": mirc wciagnal mnie bez reszty i uleglam
      magii tego wszystkiego o czym rozpisuja sie gazetki - anonimowosc, pelna swoboda
      etc. Mialam zmienny numer IP - co mialo swoje zady i walety: na jedne "czaty"
      nie moglam wejsc (z miejsca mialam bana - zbyt obawiali sie niezdrowych
      dowcipnisiow) na inne wchodzilam i jak ktos chcial nie mogl mojego
      polaczenia/kompa namierzyc... Teraz czasem nawet bym chciala ale nie mam
      polaczenia w domciu :((
    • jagienkaa Re: czatowanie 14.11.05, 18:01
      kiedyś uwielbiałam IRCa ale nie mogę rozmawiać przez BT.
      Inne czaty jakoś mnie nigdy nie wciągnęły, czasu nie mam na to teraz.
      • effata Re: czatowanie 14.11.05, 18:09
        Czatowanie ostatnio kojarzy mi się tylko z czatowaniem na to, aż moja córka
        otworzy gębkę i mi się uda coś tam wcisnąć :)
        Chat roomy to dla mnie magia. Nigdy jeszcze nie wchodziłam na coś takiego.
        Co to jest IP (zmienne czy niezmienne?) albo IRC?
        --
        Don't guess.
        • azbestowestringi Re: czatowanie 14.11.05, 18:56
          ja czatuje czasami, glownie gdy karmie cycem przed kompem. na czacie poznalam 4
          lata temu meza :)
          • leggetta Re: czatowanie 14.11.05, 19:40
            ja mojego slubnego na IRC-u:)
            • catriona Re: czatowanie 15.11.05, 20:33
              i ja, i ja, i ja!!
              ja mojego ukochanego na talkcity.com
              6 lat temu...
        • tuti effata, irc , ip 15.11.05, 09:49
          effata,
          ip to adres twojego komputera
          kilka(nascie) cyferek, zmienne/stale, zalezy od prividera, od internetu jaki masz.
          oba maja swoje wady/zalety
          mowi sie ze zmienne ip jest bezpieczniejsze- przy kazdym polaczeniu sie z netem
          otrzymuujesz inny adres ip, wogbec czego jest sie mniej zagrozonym atakami, ze
          ktos znajdzie twoj ip i sie wkradnie do ciebie.

irc IRC (Internet Relay Chat) jest programem slużącym do porozumiewania się
          wielu ludzi ze sobą przez siec Internet. Przy pomocy IRC rozmawiać może dowolnie
          dużo ludzi jednocześnie z jednoczesnym umożliwieniem wymiany zdań pomiedzy
          dwojgiem ludzi, tak że jest to niesłyszalne dla innych.
          do uzywania, potrzebujesz program mIrc, otwierasz, i tysiace pokoi do czatowania
          stoi dla ciebie otworem. nie przecze ze iteraz mirc jest hiper popularny, ale
          teraz co druga strona internetowa ma swoj czat.

ja tez mialam faze czatowania byle gdzie, jakies 7 lat temu, jak zaczynalam z netem.
          teraz mam swoich znajomych,swoje programy no i w ogole, w internecie jakos tak
          tloczno sie zrobilo,wiec to dla mnie strata czasu .
    • princessjobaggy Re: czatowanie 16.11.05, 23:40
      Czatowalam pare lat temu, a raczej probowalam, z miernym skutkiem. Nie udalo mi
      sie nigdy trafic na jakas osobe na poziomie, z ktora moglabym sobie poczatowac.
      Wszystkie rozmowy zaczynaly sie tak samo: 'Skad klikasz?', 'Ile masz lat?', a
      potem cala reszta coraz bardziej plytkich pytan.

Moze inaczej jest na czatach dotyczacych konkretnych zagadnien, ale tak sie
      zniechecilam, ze nie probowalam pozniej na takie wchodzic. Dla mnie strata
      czasu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka