Gość: osc IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 08:56 j.w. trochę się nazbierało a w sklepach nie chcą przyjmować albo tylko na paragon.;//? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loki Re: skup butelek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 08:34 no właśnie też szukam, ktoś coś? Butelki po 0,50 zł ;) i ze 40 sztuk by sie znalazło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: skup butelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.14, 09:28 Musi być coś w okolicy bo dopiero po przeprowadzce na Bielany spotkałem bezdomnego pana zbierającego butelki (miał cały wózek) Odpowiedz Link Zgłoś
f.sinatra Re: skup butelek 27.03.14, 10:24 Na rogu Broniewskiego i Rudnickiego jest bazarek, za nim, w kierunku Kochanowskiego, Megasam, a za nim nieduża budka, w której, głównie, jeden z najlepszych w Polsce sklepów z polskimi i okolicznymi piwami, ale też okienko-skup opakowań szklanych. Można podjechać samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: skup butelek 27.03.14, 13:44 Owszem skupują, ale za grosze, dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
f.sinatra Re: skup butelek 27.03.14, 14:16 Aha, no to przepraszam, ale ostatni raz byłem klientem tego okienka ok.1988 roku. Wtedy płacili normalnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: skup butelek 27.03.14, 14:20 Przy ul. Izabelli niedaleko Broniewskiego. Za stawem w którym łowiłem rybki (idąc od Literackiej), w takiej rozpadającej się chałupie.W pobliżu rozstawiało się wesołe miasteczko z Czechosłowacji.Ostatni raz sprzedawałem tam butle jakieś 35 lat temu.:):):) Szkoda, że nie aktualne - może pod trasą AK leżą jeszcze resztki kolorowego szkła...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: skup butelek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 20:46 wychodzi, że A) miasto podniosło ceny za śmieci b)każe segregować c) z butelkami po piwie nie ma co zrobić bo nikt ich nie chce przyjąć ekologia pełną gębą! Butelki owszem po 0,50 zł np. w sklepie Broniewskiego/Reymonta, ale przyjmować nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger43 Re: skup butelek 27.03.14, 21:29 Gość portalu: loki napisał(a): > Butelki owszem po 0,50 zł np. w sklepie Broniewskiego/Reymonta, ale przyjmować > nie chcą. A nie po 0,35 zł? Ja w tym sklepie oddaję, po 1-2 sztuki i tak się daje bez problemu. ................................................................ Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Re: skup butelek IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 22:38 otóż nie, ciechan np 0,50 zł i jeszcze krzyczą na klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: skup butelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.14, 10:04 To prawda z butelkami po piwie jest jakaś paranoja. W serpolu kupiłem ciechana następnego dnia chciałem oddać butelkę i usłyszałem że nie przyjmują :O WTF! W krajach cywilizowanych takich jak Danie można oddać wszelkie opakowania nawet słoiki i plastiki u nas lobby producentów jest chyba tak silne że od lat nic się nie da z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanin Re: skup butelek IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.14, 10:50 "wychodzi, że A) miasto podniosło ceny za śmieci b)każe segregować c) z butelkami po piwie nie ma co zrobić bo nikt ich nie chce przyjąć ekologia pełną gębą! Butelki owszem po 0,50 zł np. w sklepie Broniewskiego/Reymonta, ale przyjmować nie chcą. " Ta ich ekologia polega na tym, że nie masz zarabiać tylko te butelki wrzucić do kontenera, potem przyjedzie MPO i tak zmieli wszystko do kupy z odpadami......no ale im łatwiej sortować...kpina. Odpowiedz Link Zgłoś