Gość: WSTYD I HAŃBA IP: *.home.aster.pl 09.03.11, 12:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenides Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem 09.03.11, 13:37 Dzień jak co dzień - byk na głównej stronie - co to jest KOPRUPCJA ? Odpowiedz Link Zgłoś
cynek2003 To jest małe miki! 09.03.11, 13:45 Pamietacie honorowego obywatela Wrocławia, nijakiego Wojciecha "hrabię" Dzieduszyckiego? Facet zbierał pochwały przez 50 lat, za wkład w kulturę Wrocławia, a towarzysz Dutkiewicz wręczył mu nawet osobiście klucze do miasta. Co z tego, że pa hrabia wsadził do UBeckich więzien około 20 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: To jest małe miki! 09.03.11, 14:03 czy Twój post o wrocławskim konfidencie bezpiecznosci peerelowskiej /dzieduszycki/ dotyczył textu:"Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem"? Czy "Wyjątkowo zgodni radni: Nie chcą nowej patronki ronda " o Emilii Malessa "Marcysia"? bo jakoś do obydwu pasował... Odpowiedz Link Zgłoś
kawanalawee Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem 09.03.11, 14:13 To jest wierzchołek góry lodowej! A samorządowcy plotą głupoty. Mieli wiele informacji od pracowników i byłych pracowników na piśmie, o tym co wyrabia ta Mucha. Teraz udają głupków, że miała super renomę. Chyba tylko u nich i gwardii przybocznych super opłacanej kadry kierowniczej!!! WSTYD PANOWIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 09.03.11, 14:26 Zespół radnych komisji rewizyjnej zbadał wtedy zlecenia z lat 2005-06. Zauważył, że żoliborski OPS korzysta od lat z tej samej firmy, która wygrywa przetargi, bo proponuje relatywnie niską cenę. Potem jednak żąda waloryzacji, OPS uznaje wniosek za słuszny i faktyczna cena usługi o kilkadziesiąt procent przewyższa wartość uzyskaną w przetargu. Nie znalazłem żadnego śladu kontroli OPS samorzadu żoliborza orócz tego: bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/00C7CDC5-8FDB-4E72-88B4-410F8C2A6131/668147/Protokol_z_kontroli_ops_zoliborz1.doc Żoliborscy radni mieli nadzieję, że pomoże im ratusz, który po kontroli żoliborskich radnych zarządził w żoliborskim OPS profesjonalny audyt. Kontrolerzy ratusza nie znaleźli jednak śladów korupcji. Czyli miejskie biuro kontroli wewnetrzenej jest jeszcze mniej kompetentne od żoliborzkich radnych. Od niefachowej nieprofesjonalnej tylko spolecznej komisji kontrolnej radnych.. i tu te teksty kawanalawee sa na miejscu. > Mieli wiele informacji od pracowników i byłych pracowników na piśmie, o tym co > wyrabia ta Mucha. Teraz udają głupków, że miała super renomę. Chyba tylko u nic > h i gwardii przybocznych super opłacanej kadry kierowniczej!!! > WSTYD PANOWIE!!! Miejska kontrola wewnetrzna nie istnieje! Za co Oni biorą pensje - nasze pieniądze? - pytam Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 09.03.11, 14:35 - Nasz raport mówi jedynie o drobnych uchybieniach w prowadzonych przez OPS przetargach - mówi Jarosław Jóźwiak, wiceszef gabinetu Hanny Gronkiewicz-Waltz. ...terefere, buzia raczka - a gdzie mozna w internecie przeczytać to niezwykle profesjonalne dzieło ratusza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Co to jest koprupcja ? IP: *.acn.waw.pl 09.03.11, 14:54 Czy to to samo co koprekta ? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Co to jest koprupcja ? 09.03.11, 15:06 A co Ty tak wierzysz nagle gazetom? ;-) Lepiej zobacz co się rzeczywiście dzieje i działo na Komisji Polityki Społecznej, czy wszyscy byli tacy zachwyceni panią M... Mnie to co się stało jakoś szczególnie nie zdziwiło, ale nie dlatego, że mam jakąś tajną wiedzę, a dlatego, że mam oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANUSZ Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 15:25 Biedactwo popełniło niewybaczalny błąd ,nie zapisała się PO bo wtedy była by REWELACYJNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.u.itsa.pl 09.03.11, 15:34 I teraz padł strachna OPS-y innych dzielnic, bo tam tez żoliborska firma wygrywała przetargi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIk Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: 192.193.245.* 09.03.11, 16:23 Same wałki i przekręta, ręka rękę myje, pewnie w ratuszu też niezłe łapówy szły skoro kontrola wykonana na zlecenie ratusza nic nie wykazała. Trzeba to zgłosić do CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: A co dalej? IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.03.11, 16:43 Nawet zupe bezdomnym na Żoliborzu słyszałem ,że nie one lecz straż miejska rozwozi .To pytam po kiego grzyba one tam są ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jutro Wola a jutro szok na Woli? IP: *.acn.waw.pl 09.03.11, 17:07 Ciekawe co stary burmistrz MA i jego kochanka AFN mają na PO,że po aferach w wolskim urzędzie dostali robotę od HGW w samorządzie i to oboje bez żadnych kwalifikacji?No poza przynależnością do PO i chyba papierkami na nią.Aleobowiązuje cisza przedwyborcza i ataki na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaaa dyrektorka widać była z tzw. niezatapialnych IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 17:35 przeżyła na stołku masę ekip samorządowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik I przyszła kryska na Matyska. W końcu. IP: *.tpnet.pl 09.03.11, 18:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stelęgowska Re: I przyszła kryska na Matyska. W końcu. IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 07:37 Ta kryska powinna teraz zawitać do Wydziału Zasobów Lokalowych i pań - Jaworskiej i Stefaniuk, bo tez mozna im sporo zarzucić, mówiac wprost nadużycia i nieuczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stelegowska Re: dyrektorka widać była z tzw. niezatapialnych IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 07:18 Tam jest wiecej takich niezatapialnych. O nadużyciach kierującej WZL od kilkudziesieciu lat p. ALICJI JAWORSKIEJ piszę m. inn. w komentarzu do "Błedy urzędników nie bedą już anonimowe - Informacje-E-Prawnik". Powiadomiłam tez o nich wszystkich radnych i ciekawa jestem, czy w końcu z tą panią coś zrobią, zwłasza, że ma godną siebie następczynię - p. MAGDALENĘ STEFANIUK, której uczciwość też budzi ogromne zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutella Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.aster.pl 09.03.11, 18:01 Pani Prezydent i Radnym chciałabym zasygnalizować ,że może pojawić się kolejny problem jeśli nie zainteresują się uczciwie sytuacją panującą w SPZZLO Warszawa Żoliborz.Problem podobny - na zewnątrz, w mediach,na ścianach przychodni jest wszystko SUPER ,ale prosiłabym porozmawiajcie z osobami tam pracującymi to Wam przedstawią inną,smutniejszą rzeczywistość w ZOZ-ie.Co myślą o metodach kierowania placówką przez panią Dyrektor.Nie mogą już wytrzymać ciągłego zastraszania (mobbingu !!), obawiając się o pracę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavell Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.acn.waw.pl 09.03.11, 18:24 Podobne rzeczy moga sie dziac w tzw OPP na Popieluszki/Stolecznej - wynajmowanie sal po godzinach bez kwitow, imprezki wieczorne po za oficjalnym grafikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żoliborzanka Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.acn.waw.pl 25.06.11, 00:51 Też się dziwię. Wygrywają konkursy na najlepszą przychodnię. Pozornie przychodnia jest taka wspaniała, a naprawdę to: w większości kiepscy lekarze siedzący tam od lat, u których ludzie nie chcą się leczyć. np. konował urolog, pani ginekolog siedzą tam od lat i jak ktoś do nich pójdzie to na ogół nowy lub nie ma wyjścia. Przychodnia źle funkcjonuje , jest źle zagospodarowana i kiepscy lekarze. Ja tam już nie korzystam z żadnych wizyt. Jedynie dobre jest laboratorium analityczne, a przynajmniej panie pobierające krew - robią to fachowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.11, 18:18 na Zoliborzu az wrzalo od negatywnych opinii o Musze , mozna byc radnym i nie chciec tego zauwazyc, poza tym mogla byc inna w stosunku do wladzy a inna do reszty, poza ty czy ta wladza nie korzystala z uslug opiekunczych dla mamy, dalszej rodziny to trudno udowodnic a pomoc spoleczna jest wladza, duzo mozna, W bezposredniej rozmowie potrafila powiedziec zeby nie pisac o nie negatywnie wyzej ?do komisji/ bo ona ma tam znajomych i nikt nie wygra.A fundusze tez potrafila nakrecac tak zeby bylo jak najwiecej a wykorzystywane byly w beznadziejny sposob, ludzie sie tylko mogli dziwic. I bac pani Dyrektr. Trzeba miec tupet. Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem 09.03.11, 18:34 koprupcja to straszna rzecz, prawie jak koprofagia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.acn.waw.pl 09.03.11, 20:57 Witam, przeczytałam wszystkie wsześniejsze komentarze zamieszczone pod artykułem, szczególnie trzy mnie zainteresowały, jeden a propos pracowników OPS, drugi dotyczący SPZZLO, trzeci dotyczący OPP na Popiełuszki. Jestem od listopada radną na Żoliborzu i między innymi członkiem Komisji Polityki Społecznej i Zdrowia. Te trzy osoby bardzo proszę o kontakt albo za pośrednictwem Wydziału Obsługi Rady lub podczas dyżuru 21 marca od 17 do 18 w Urzedzie na Słowackiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno @ Monika 09.03.11, 21:38 Pani Moniko.Jeśli jest Pani pracownikiem Urzędu Dzielnicy,to gorąco polecam wzięcie "pod Lupę" działalności a właściwie bezczynności pań zatrudnionych w OPS przy ul.Dembińskiego. Za co te osoby pobierają wynagrodzenie? Za tkwienie na ciepłej posadce,czy też za rzetelną pracę na rzecz ludzi w trudniejszej sytuacji? A może za picie kawki i surfowanie po sieci lub też wymyślanie kolejnych przeszkód,kolejnych nikomu nie potrzebnych świstków,zaświadczeń i oświadczeń? OPS jak sama nazwa wskazuje jest powołany do udzielania pomocy ludziom w trudniejszej sytuacji,potrzebującym realnego wsparcia a zatrudnione tam osoby powinny "czuć" tą robotę i potrzeby innych a nie tkwić tylko na etacie w godzinach od-do. Długo można by pisać...... Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: @ Monika 09.03.11, 23:14 Radny to nie pracownik U.D.! Ale przyjrzeć się bliżej mamy (mieliśmy już przed aferą) szczery zamiar, bo dotyczą nas te sprawy mocno! Ewentualnie jeśli ktoś nie chce się ujawniać to ja proszę o maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stelęgowska Re: @ Monika IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 07:24 Ależ ja chcę sie ujawnić i robię to opisując naduzycia urzędu nawet w internecie. Do radnych też. Konkretnie chodzi mi o panie ALICJĘ JAWORSKĄ i MAGDALENĘ STEFANIUK z WZL. Prosze sie nimi zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.03.11, 07:31 Korupcja i machlojki w stołecznych ops to codzienność. Również np. w zakładach gospodarki komunalnej - np. Wola. Władze to tolerują. Argumentacja że firma wygrywa przetarg a potem aneksuje wyższe ceny jest zgodne z prawem- tylko potwierdza popieranie korupcji. W stołecznej pomocy społecznej jest sitwa naczelników w dzielnicach, dyrektorów ops. Są to sprawy znane. Ale komu to przeszkadza? A panią dyrektor załatwiła konkurencja nie uwzględniona w przetargach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 08:37 Jak zwykle w wyborczej piszą bzdury! O przekrętach w OPS wiedziano od dawna, a p. Mucha miała fatalną opinię ( szczególnie wśród pracowników których zastraszała). Dopiero po wielu anonimach do urzędu miasta ktoś się tym zajął. Nie się radni Żoliborza nie kompromitują tym "zdziwieniem". Nikt nie jest zszokowany, wielu natomiast czuję ulgę z powodu braku pani Muchy. mieszkaniec żoliborza Odpowiedz Link Zgłoś
rock-1 Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 10.03.11, 09:26 A ja się dziwię, że radna przedstawia się jako Monika. To nie podstawówka. DOROSŁY człowiek przedstawia się imieniem i nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 11:17 Prewencja ogólna, to bardzo ważna sprawa! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.acn.waw.pl 10.03.11, 22:35 Witam, ponownie. Bardzo chętnie się przedstawię imieniem i nazwiskiem, ale nie koniecznie całej Polsce i światu. Osoby ewentualnie zainteresowane kontaktem ze mną otrzymały wystarczające informacje, żeby sie ze mną bez problemu skontaktować. A rock1 to imię czy nazwisko? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 23:41 Z tego co się orientuję, to Monika i Rock-1, to nie są na forum ani nazwiska, ani imiona, lecz nicki. Oczywiście, to nie jest żadne odkrycie Ameryki. Według mnie, nie powinno się używać nazwiska pani doktor dyrektor - bo po co cała Polska ma wiedzieć. Istnieje przecież ochrona danych osobowych. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 11.03.11, 08:08 > A ja się dziwię, że radna przedstawia się jako Monika. To nie podstawówka. DORO > SŁY człowiek przedstawia się imieniem i nazwiskiem. Rock-1 czepiasz się każdy wie ze 21 radnych Żoliborza nosi różne imiona. Każda i każdy ma inne imie, więc nie ma anonimowości.. - jesli Monika to Kurowska; - jeśli Donata to donkej - jeśli Grzegorz to Hlebowicz - itd... a ty rock-1 jesteś dorosły? to się przedstaw! Odpowiedz Link Zgłoś
kawanalawee Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem 11.03.11, 10:12 O tym, że Mucha ze swoim hmm... przyjacielem od serca ma samochód z szoferem na wyłączność też nikt nie wiedział od tylu już lat. A tu następna :( www.se.pl/wydarzenia/warszawa/warszawa-prywatny-folwark-pani-dyrektor-alicji-witoszynskiej-z-osrodka-pomocy-spolecznej-z-targowka_175250.html#comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARRCUSS Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 13:25 Zdziwienie? Pod przykrywką działalności od lat wyprowadzano pieniądze. Ogromnym przekrętem była akcje EFS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żoliborzanka Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.aster.pl 14.03.11, 23:50 Jest znakomita okazja dla samorządowców,burmistrza aby zapoznali się ze sposobami zarządzania placówkami na terenie dzielnicy oraz zastanowili się czy nie nadszedł czas na radykalne zmiany. Obawiam się,że przypadek OPS-u może nie być odosobniony.Żebyśmy nie czytali kolejnych wypowiedzi .."miała autorytet,była taka wspaniała ,pełna osiągnięć , nic nie wskazywało i.t.d" . Należy być mądrym przed szkodą. Odpowiedz Link Zgłoś
kamele Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 02.04.11, 19:41 Czemu jeszcze tego nie zdjęli? Czy Mucha ma powrócić wprost z aresztu? ops-zoliborz.waw.pl/node/1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cegła Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.aster.pl 06.04.11, 20:22 znam Anną i ABSOLUTNIE W TO NIE WIERZĘ!!! i od wyroku jest sąd, a nie Wy Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor 06.04.11, 21:26 Gość portalu: Cegła napisał(a): > znam Anną i ABSOLUTNIE W TO NIE WIERZĘ!!! > i od wyroku jest sąd, a nie Wy Tia jasne. Myslisz,że przymknęli twoją znajomą bo mieli taki kaprys? Szkoda tylko,ze tak późno a paniusia tak długo mogła kręcić lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cegła Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.aster.pl 15.04.11, 20:12 Nie sądź, żebyś nie był sądzony ! Ja uniewinnią, a Wam będzie głupio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stelegowska Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żoliborzem IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 07:02 Ja o nadużyciach urzędu poinformowałam właśnie wszystkich radnych i ciekawa jestem , czy coś z tym zrobią. Moje doswiadczenia dotyczą Wydzialu Zasobów Lokalowych. W 1968 r. wydał nielegalną decyzje przydziału na moje mieszkanie. Postępowanie o stwierdzenie jej nieważności trwało 5 lat i fakty wskazuja na korupcyjne powiazania urzędu z organami wyższego stopnia, a nawet prokuratorami i to znaczącymi ( piszę o tym w komentarzu do hasła "Błędy urzędnikó już nie będą anonimowe Informacja -E-Prawnik" ). Jeszcze przed zakończeniem tego postępowania Kierownik WSL - p. ALICJA JAWORSKA nielegalnie rozkwaterowała moje mieszkanie na wniosek osoby nie mającej do mieszkania praw ( wynikały z tej nieważnej decyzji ). Osoba ta była najemcą innego mieszkania kwaterunkowego i właścicielem domu, wiec p. Jaworska winna go uprawnień pozbawić ( do czego zobligował ją Dyrektor Biura Spraw Lokalowych m. st. Warszawy ), ale zdecydowała, że lepiej bedzie rozkwaterować wbrew mojej woli moje i przydzielić mu kolejne, co uczyniła. 18 lat urząd uchylał się od przesłania mojego odwołania od tej decyzji do Prezydenta m.st. Warszawy. Kolejna Kierowniczka WZL - p. MAGDALENA STEFANIUK przysłała mi pismo informujace mnie, że moje odwołanie stało sie bezprzedmiotowe. Ponieważ poinformowałam ją, że bezprzedmiotowe jest pisanie do mnie takich pism i mimo ogromnych oporów jednak zmusiłam administracje, by moje odwołanie zostało rozpatrzone ( nakazało to SKO ), urząd rozpatrzył je w ten sposób, że wydał decyzję o umorzeniu postępowania jako bezprzedmiotowego. Nadużycia tego urzedu są wręcz groteskowe, a i głupota urzędników niebywała, bo przecież wiedzą, że znam swoje prawa i tego tak nie zostawię. Tylko mnożą swoje przekręty i biorą w nich juz całe pokolenia urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stelegowska Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.12, 07:32 Włączyłam powiadomienia radnych o nowych wpisach i nie moga powiedzieć, że nie wiedzą, co dzieje sie w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoliborzanin Re: Aresztowanie za koprupcję wstrząsnęło Żolibor IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.12, 12:21 Dobra robota Towarzyszko ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś