Gość: rzędas IP: *.171.125.3.static.crowley.pl 11.07.11, 18:49 HGW przyznała rację Hlebowiczowi. Uznała jego liberum veto! Konkus do śmieci poszedl sobie. Czy to dobrze? Co teraz będzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wg_tvnwarszawa Re: fort obciachu IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 20:02 www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,konkurs-na-fort-uniewazniony-przez-adres-burmistrza,243098.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-wicz ale obciach z tym projektem sielewicz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.07.11, 05:46 Jak udało się dowiedzieć portalowi tvnwarszawa.pl wątpliwości dotyczą Witolda Sielewicza, wiceburmistrza z lokalnego ugrupowania Projekt Żoliborz. Sielewicz miał mieszkać pod adresem, pod którym zarejestrowana jest Fundacja Odnawiania Znaczeń. Szok i zdziwienie - Jestem zszokowany. Żeby móc głosować na Żoliborzu, przed wyborami zgłosiłem jako miejsce zamieszkania adres w Al. Wojska Polskiego, ale trwało to zaledwie kilka miesięcy. To było mieszkanie pani Zawadowskiej, z którą przyjaźniłem się wiele lat. Kiedy zmarła, więcej się tam nie pojawiłem – tłumaczy Witold Sielewicz. Dodaje, że nie miał nic wspólnego z zarejestrowaną tam fundacją. - Ktoś taki jak ja, funkcjonujący w życiu społecznym od lat, zna wielu aktywnych żoliborzan, bo to jest mała dzielnica. Dlatego uważam podany przez ratusz powód za dziwny – argumentuje. Wiceburmistrz przekonuje, że trzymał się z dala od konkursu, bo nie zajmuje się kulturą. Ponadto nie brałby udziału w decyzji zarządu, ponieważ do 27 lipca przebywa na urlopie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f kurde, tak cicho myslalem, ze 12.07.11, 09:35 osoba "znanego restauratora" to przeciez dawne wielkie pieniadze "z miasta", bardzo ciemne zwiazki niektorych KLD i piskorczykow z biznesem miejskim i restauracjami i nieruchomosciami i przekretami. Ale tez mialem nadziej, ze sie pokonczylo... oj naiwny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: fort obciachu IP: *.itsa.net.pl 12.07.11, 12:11 Zrozumiałam, że wiceburmistrz chciał mieć "działkę" z zysków z Fortu... Taką gwarancję na lata, gdy już wiceburmistrzem nie będzie... Bo w cudowne przypadki nie wierzę. Ale może sie mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
realestate1 Re: fort obciachu 12.07.11, 12:55 -Ja mieszkam w Nadarzynie, ale przed wyborami zameldowałem się u mojej znajomej na Żoliborzu. Ona zmarła, a teraz okazuje się, że pod tym adresem jej zięć zarejestrował fundację. Nie znam go, nie miałem o tym pojęcia i nie mam nic wspólnego z tą fundacją – tłumaczy Sielewicz. www.zw.com.pl/artykul/1,615252.html Wybory były jesienią 2010 roku a fundacja została zarejestrowana 8 lat wczesniej i tylko biedny viceburmistrz tego nie wiedział do wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
beata_z_rudy Re: fort obciachu 12.07.11, 14:57 Przytoczone tłumaczenia są tak naiwne, że nasz ośmioletni syn - gdyby chciał - wymyśliłby coś logiczniejszego. Czy ktokolwiek w nie uwierzy? ech... że też słowa "honor" i "wstyd" dla niektórych na zawsze wyszły z użycia. Po ludzku zastanawiam się, jak po takim obciachu można się komukolwiek dalej pokazać na oczy. A jednak pewnie można. Po czasie jeszcze okaże się, że "przecież to było jakieś nieporozumienie" i kolejna organizacja powstanie i gdzieś przecież nie każdy się dopatrzy "nawarstwienia" adresów. I gdzieś się w końcu uda zakotwiczyć, mimo przekrętu. Obciach do sześcianu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: fort obciachu IP: 178.73.48.* 12.07.11, 19:45 W temacie urlopu Pana Wiceburmistrza - ale Pani Nalberczak nie przebywa na urlopie a to przecież wyjątkowy upór tej Pani doprowadził do tego że Pan Sielewicz jest nadal burmistrzem na Żoliborzu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: fort obciachu IP: *.plusgsm.pl 12.07.11, 19:56 czy to juĹź koniec zameldowanego nie tu viceburmistrza? po co no sie meldowal? Wystarczloby gdyby sie wpisal do rejestru wyborcow pod tym adresem. To niemadre dzialanie meldunkowe plus glupie tlumaczenie dziecka przylapanego - dyskalifikuja go jako urzednika! Co teraz zrobi PO z takim koalicjantem? obciach nad obciachy@ Odpowiedz Link Zgłoś