Dodaj do ulubionych

Carrefour Klaudyny - dramat

IP: 204.45.133.* 21.09.11, 22:58
Lokalny monopolista handlu wielkopowierzchniowego robi co może by odstręczyć od siebie klientów.Robię tam codziennie drobne zakupy i zawsze jest to dla mnie dramatyczne przeżycie. W sklepie panuje totalny syf w szerokim tego słowa znaczeniu. Bardzo często ekspedientki, szczególnie te starsze, są nieuprzejme i opryskliwie. Najgorsze jest jednak zawsze płacenie. Najpierw spędzasz 20 minut w kolejce do jednej z dwóch czynnych kas gdyż sklep jest zawsze pełen emerytów traktujących zakupy jaką codzienną rozrywkę. Gdy już dochodzisz do kasy widzisz, że pracuje na niej nie do końca sprawny intelektualnie, bezzębny obywatel, który właśnie coś zepsuł. Przed Tobą kolejne minuty czekania w następnej kolejce...Masakra.
Rekomendacje:
a) wymiana osoby zarządzającej sklepem w trybie ekspresowym
b) wymiana 90% odstraszającej załogi (zostawić trzeba koniecznie prześliczną "rudzinkę" o zniewalających oczach. To prawdziwa perła tego kołchozu i jedyny powód dla którego jeszcze tam chodzę)
c) wymiana kas, bo psują się jeszcze szybciej niż wizerunek sklepu
d) wprowadzenie 5% rabatu dla emerytów pomiędzy 8 - 10, żeby w innych godzinach człowiek mógł normalnie zrobić szybkie zakupy.

Jeżeli powyższe punkty nie staną się ciałem, życzę szybkiego bankructwa i powstania na tym miejscu sklepu z prawdziwego zdarzenia.
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Głosuj portfelem 22.09.11, 03:15
      Co tylko się da, kiedykolwiek się da - kupuję gdzie indziej.
      Wiem, że płacę (zazwyczaj) parę groszy więcej - za to szybciej i przyjemniej.
      Globi dla mnie to ostateczność.
      • prawdziwy_cubic Re: Głosuj portfelem 23.09.11, 11:59
        Mało kto pamięta już Globi... hmmmm <rozmarzenie> :)

Ja z tego sklepu korzystam tak rzadko jak tylko mogę. A jak już coś kupuję to zgrzewkę wody, piwo i wszelkie produkty zamknięte hermetycznie, bo drugą zmorą tego sklepu jest strasznie słaba jakość i świeżość produktów. Fatalne warzywa i owoce, okropne pieczywo i przeleżane wędliny. A za lody, które trzymają w stanie w połowie rozpuszczonym to kiedyś kierownik sklepu pójdzie siedzieć. Ja po lodach z Globiego kiedyś przesiedziałem dzień w toalecie, ale kiedyś ktoś się pewnie poważniej zatruje i do sklepu wejdzie prokurator.

Dlatego życzę temu sklepowi szybkie zamknięcie, a na jego miejscu chciałbym porządny sklep. Może Almę??
    • Gość: Ewa Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: 91.224.144.* 23.09.11, 11:59
      100% racji. A co do uprzejmości i obsługi to sama zostałam potraktowana dwa razy po prostu skandalicznie. Też nmam nadzieję, że zbankrutują.
      • prawdziwy_cubic Re: Carrefour Klaudyny - dramat 23.09.11, 12:39
        Niestety chyba nie zbankrutują. To jedyny duży sklep w okolicy i nawet ja, który ich nie znoszę, robię co jakiś czas duże zakupy :(
    • Gość: vis-a-vis Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.etop.pl 23.09.11, 14:50
      Jakość gorsza od Stonki, ceny nierzadko z Piotra i Pawła. Zakupy sprzed 3 dni: zaziębione brzoskwinie, szynka, która wczoraj była już do wyrzucenia + obowiązkowe odstanie haraczu przy kasie. Może lepiej zwolnić tych mistrzów obsługi klienta i wprowadzić kasy samoobsługowe...?? Osoba zarządzająca tym bałaganem może być z siebie naprawdę dumna...
    • Gość: gość Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: 194.156.44.* 24.09.11, 13:22
      Może napiszcie też pod ten adres:
      Carrefour Polska
      ul. Targowa 72
      03-734 Warszawa

Przez samo pisanie na forum nic się w tym sklepie nie zniemi.
      BTW: chyba wszystkie osiedlowe Carrefour są tak samo bezniadziejne.
    • Gość: K Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: 212.180.165.* 25.09.11, 00:28
      > Robię tam codziennie drobne zakupy

> sklep jest zawsze pełen emerytów
      > traktujących zakupy jaką codzienną rozrywkę

Może zacznij od spojrzenia na siebie...?
      • taki-sobie-nick Re: Carrefour Klaudyny - dramat 05.05.15, 19:30

>
        > Może zacznij od spojrzenia na siebie...?

Kolega tam chodzi dla rudzinki*. Jak wiadomo, w mniemaniu Polaków patrzenie na atrakcyjną kobietę nie jest rozrywką - jest prawem.

*A ja myślałam, że po jedzenie.
    • sonalis Re: Carrefour Klaudyny - dramat 25.09.11, 12:00
      Korzystam z tego sklepu jak najrzadziej ,faktycznie sklep nieporozumienie obsługa fatalna,towar powinien być wyjęty na półki przed otwarciem sklepu a nie wtedy kiedy ludzie się kręcą po sklepie.Ale z drugiej strony jakie pieniądze takie zaangażowanie owego personelu.
    • metron1 Carrefour tak jest wszędzie 26.09.11, 13:06
      Identyczna sytuacja panuje niemal w każdym osiedlowym sklepie Carrefour.
      W każdym w którym byłem zawsze panuje totalny syf, czynne są najczęściej jedna lub góra dwie kasy które notabene psują się co chwila, kasy obsługiwane są przez niepełnosprawnych umysłowo pracowników
      Kiedy jeszcze chodziłem robić zakupy Carrefourze nie wytrzymałem i po 40 minutach stania w kolejce wyszedłem zostawiając swoje zakupy
      To jest norma w tej sieci, widocznie zarobki są tak nędzne że pracownicy którzy znają się na swojej pracy dawno już pracują w innych sieciach a zarządzający tą firmą nie za bardzo wiedzą jak opanować sytuację
      • Gość: a Re: Carrefour tak jest wszędzie IP: *.klaudyny.waw.pl.174.23.193.in-addr.arpa 29.10.11, 19:26
        a może po prostu pracownicy sa leniwi...wolniej obsluguja,a co tam.pensje dostana taka sama,wiec po co sie rpzemeczac.
        • Gość: Diana Re: Carrefour tak jest wszędzie IP: *.free.aero2.net.pl 10.04.15, 16:42
          Leniwy jest Twój komentarz.jaka płaca taka praca.więc jeżeli nie posiadasz doświadzenia w takowej pracy nie śmiej się nawet wypowiadać,jest to poprostu żenujące.Nie chcesz stać w kolejkach nie rób zakupów.
          • Gość: zoliborzanin Re: Carrefour tak jest wszędzie IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.15, 21:23
            A poszła z tym starym pasztetem, kyszzzzzzzz.
      • taki-sobie-nick Ale sprawdzałeś? 05.05.15, 19:32
        Może są po prostu zwyczajnie tępi?

ps. Każdy może zostać niepełnosprawnym umysłowo i to wcale nie jest żart.
    • Gość: Anula Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.aster.pl 26.09.11, 20:19
      O ja też ten sklep omijam najdalej jak się da.
      Obsługa fatalna.
      Jakość produktów jeszcze gorsza!
      Jak już ktoś musi tam kupować, to sprawdzajcie wszystkie daty, bo połowa produktów jest przeterminowana. A wędlin nie polecam nawet najodważniejszym.
    • Gość: Młody emeryt Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.etop.pl 07.10.11, 10:10
      Byłem tam wczoraj. I to był ostatni raz. Czegoś takiego nie widziałem nigdy w żadnym sklepie! Po całej powierzchni porozwalane rozbebeszone palety utrudniające normalne zakupy. Wszystkie pracownice, które spotkałem (w tym kobieta na serach!) - uświnione bluzki. Podłoga zasyfiona. W kas kilometrowe kolejki. Po prostu trzeci świat
      • Gość: mamcik Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 18:27
        macie nie tak daleko Lidla jakość znacznie lepsza,ceny przystępne.Tylko radykalny spadek dochodów skłoni kierownictwo do zmian
        • Gość: ? Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.aster.pl 18.10.11, 20:10
          Gdzie jest Lidl?
          • elfkabezhaltera Gdzieś lecz nie wiadomo gdzie ... 19.10.11, 03:31
            Najbliższy znany mi Lidl jest na skrzyżowaniu Sokratesa i Kasprowicza.
            Dojad pod drzwi autobusem 121.
            Czasem jeżdżę tam po puszki mięsne marki Pikok :)
        • Gość: gość Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.10.11, 18:40
          Jest jeszcze drugi Carrefour - na Potoku - przy zjeździe z Gwiaździstej w Tylżycką.
          • Gość: ja Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: 178.73.48.* 21.10.11, 00:20
            Sklep jak sklep, przynajmniej ceny są przyzwoite, a w tym Carrefour na Potoku, ceny z kosmosu, nawet w okolicznych małych osiedlowych sklepikach jest taniej. Np. "tylko" o około 2 złote, jest wyższa cena butelki wody żywiec niż w innych sklepach, że o innych produktach nie wspomnę. W Euro-shopie przy Mickiewicza na Potoku - ceny również z kosmosu, nie ma chyba droższego sklepu w Warszawie. Obsługa na dziele mięsnym - rodem z WSS Społem - z czasów dawno minionych. Zdarza się, że ceny za kupowane na wagę produkty są źle naliczanie. Żenada, po prostu żenada.
            Natomiast utrapieniem centrum handlowego na Klaudyny są bardzo natrętni menele, którzy "czatują" na podjeżdżające samochody w celu napastliwego dopominania się o pieniądze, rzekomo na jedzenie a wiadomym jest, że chodzi tylko i wyłącznie o alkohol. Ostatnio taki jeden wyrażał swoje głębokie niezadowolenie, że otrzymał suchą bułkę i machając nią żadał pieniędzy na wędlinę - bo przecież suchego nie będzie jadł. Potrzeby fizjologicznie załatwiają w biały dzień sikając gdzie się da, obrzydlistwo. Jak widzą podjeżdzający samochód Straży Miejskiej, to się chowają za budki i po odjeżdzie radiowozu dalej napastują ludzi. I z tym należałoby zrobić porządek.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Carrefour Klaudyny - dramat IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.15, 22:29
            W sklepie na Gwiaździstej jest jeszcze większy syf. Mieszkam w bloku, w którym znajduje się Carrefour i z pełną premedytacją chodzę gdzie indziej. Zastanawiam się, czy nie zgłosić do sanepidu tego, co się tam wyprawia. Trują ludzi z pełną świadomością tego, co robią.
            • remislanc Re: Carrefour Klaudyny - dramat 27.04.15, 06:59
              A kogo otruli ? Tak konkretnie ?
            • larson Re: Carrefour Klaudyny - dramat 27.04.15, 09:57
              Faktem jest, że trzeba tam (Carrefour Gwiaździsta /Tylżycka) być wyjątkowo czujnym - już wiele razy nadziałem się na produkty przeterminowane, albo z wyższą ceną przy kasie niż na półce. Do tego notorycznie "mogę być winna grosik?", ale gdy ja raz spytałem czy mogę być winny grosik, to była obraza majestatu.

Na szczęście kilkadziesiąt metrów dalej otwiera się Żabka (zamiast Czubaka), więc będzie większy wybór i konkurencja.
              • Gość: Mania Re: Carrefour Gwiaździsta - dramat IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.15, 19:11
                Od początku ten sklep nie był taki jak być powinien, ale po zmianie właściciela, co zostało uwidocznione na paragonach , pogorszenie jakości towarów i nagminny problem z przeterminowaną żywnością to codzienność, np. przeterminowane parówki jubilatki, do tego stopnia, że się lepiły, na wszystkim co się tam kupuje należy sprawdzać termin przydatności; trzeba po prostu powiadomić sanepid, za wystawiane przeterminowanej żywności sprzedawca ponosi karę ..... ja i kilka osób znajomych przestaliśmy tam kupować;
              • Gość: Mania Re: Carrefour Gwiaździsta - dramat IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.15, 19:14
                Dodam jeszcze tylko, że zgodnie z obowiązującymi przepisami klient ma prawo zapłacić za towar tę cenę jaka jest uwidoczniona na półce a nie tę naliczoną w kasie, szczególnie jeżeli ta pierwsza jest korzystniejsza; brak korekty wystawionych cen świadczy również o dużym niedbalstwie personelu.
                • taki-sobie-nick Re: Carrefour Gwiaździsta - dramat 05.05.15, 18:24
                  Gość portalu: Mania napisał(a):

> Dodam jeszcze tylko, że zgodnie z obowiązującymi przepisami klient ma prawo zap
                  > łacić za towar tę cenę jaka jest uwidoczniona na półce a nie tę naliczoną w kas
                  > ie, szczególnie jeżeli ta pierwsza jest korzystniejsza; brak korekty wystawiony
                  > ch cen świadczy również o dużym niedbalstwie personelu.

A upominasz się przy kasie o cenę półkową?
    • taki-sobie-nick No, no, wysokie wymogi, tych emerytów to mają 05.05.15, 18:23
      wygnać?

A zatrudnianie niepełnosprawnych bardzo popieram. Przy okazji, sklep wielkopowierzchniowy to NIE JEST KLUB GO-GO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka