Dodaj do ulubionych

Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwidacja

IP: 178.73.49.* 09.11.11, 06:28
Jak rodzice chcą kameralnej placówki to niech sami za nią płacą. A w Izabelinie takiej kameralnej placówki nie da się utworzyć? Oświata to dziura bez dna. Ale wpływy do budżetu maleją i racjonalne cięcia w oświacie trzeba zacząć robić.
Obserwuj wątek
    • trocheozyciu Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwidacja 09.11.11, 07:53
      Nie rozśmieszaj mnie - na jakiej podstawie wnioskujesz, że wpływy do budżetu maleją i w dodatku nie z winy rządzących? Bo usłyszałeś w telewizji, że za wszystko co złe odpowiedzialny jest kryzys? Analizowałeś choć raz budżet Warszawy (podpowiem na przyszłość, że jest dostępny w pdf na stronie urzędu)? Prawda jest taka że HGW i PO zadłużyli stolicę na ~6mld PLN i to nie na inwestycje tylko np. na rzesze nowych urzędników idące w tysiące osób. Z jednej strony zamyka się szkoły tam gdzie jest niedobór, z drugiej nie otwiera się tam gdzie jest nadmiar, a z trzeciej wywala się na fontanny 11,5mln PLN, na LEDy na moście Ś-D 1,5mln PLN, a na nagrody dla urzędników 60mln PLN. Ale co z tego jak społeczeństwo reprezentują głównie tacy specjaliści jak ty - niewiele wiedzą bo się nie interesują, ale odpowiedź na wszystko i tak mają.
      • Gość: oiooo dobrze, że IP: 194.156.48.* 09.11.11, 08:14
        społeczeństwo ma takich specjalistów jak Ty, którzy wiedzą jeszcze lepiej a ich odpowiedź jest jedynie słuszna.
    • Gość: ziazbelina Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 08:17
      A zastanowiłeś sie gdzie ci rodzice pracują generując dochód? Gdzie firmy w których pracują płacą podatki? Gdzie robią zakupy, gdzie zostawiają pieniądze? Może w Izabelinie? Urodziam się w Warszawie, pracuję w warszawie, uczyłam się i studiowałam w Warszawie, co więcej jestem zameldowana w Warszawie. Traktowanie nas jako nie-warszawiaków tylko dlatego że śpimy 2 km od Warszawy jest śmieszne. A za chwilę bedzie: olaboga, nowe osiedle a do szkoły 10 km. Dokładnie jak 10 lat temu z przedszkolami.
      • Gość: Anna Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 08:55
        No, ale nie możecie mieć szkoły w Izabelinie, tylko w Warszawie, dlaczego?
        • Gość: zizabelina Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 09:30
          Mamy szkołę w Izabelinie ale jadąc do niej musze się cofać 5 km. To chyba jasne że każdy wozi dziecko najbliżej domu względnie najbliżej/po drodzę do pracy. Kwestja bezpieczeństwa w szkole też była dla mnie ważna. Jak zlikwidują 79 to będę woziła dzieci do Warszawy-centrum, nie do Izabelina. I tyle miasto zaoszczędzi:)
          • Gość: z warszawy Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: 194.29.130.* 09.11.11, 10:02
            to woź zobaczymy komu będzie gorzej miastu czy tobie i twojemu dziecki spędzającemu 3 godziny dziennie w samochodzie
            • Gość: zizabelina Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.11, 11:38
              To wytłumacz mi jak moje 7 letnie dziecko ma wrócić do domu? 5 km autobusem kursującym co godzinę czy lepiej 2 * 45 minut samochodem? A szkoła od miasta należy się moim dzieciom jak psu micha, wystarczy że je przemelduję tam gdzie ja jestem zameldowana. W końcu tam płacę podatek.
            • Gość: koko Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 20:52
              Wbrew pozorom tak duzo uczniów z izabelina czy lasek nalezacych do gminy tam nei ma wiekszosc wybiera podstawowke w izabelinie ktora, faktycznie ma nieco wyzszy poziom.Jesli szkola zostanie zlikwidowana wszystkie dzieci z wólki moscisk i innych poddzielnic naprawde nie beda mialy gdzie chodzic zwlaszcza ze cala arkuszowa rano jest zakorkowana 3 gminy tam jezdza-babcie izabelin i wolka
          • Gość: niezłośliwy;) Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.ip.netia.com.pl 09.11.11, 10:02
            Hmm, bloczków dla "młodych wykształconych" budują na Bielanach na potęgę, a szkoły nasza władzunia likwiduje (a w końcu mieszkańcy tych "apartamentowców" się rozmnożą). Według naszych rządzących to chyba najlepiej by było jakby w szkole-molochu było równie luźno jak w tramwaju linii 17 przy przystanku Kielecka:)
            • Gość: Pola Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.szeryf.waw.pl 09.11.11, 14:43
              forum.gazeta.pl/forum/w,296,130465037,130465037,Likwidacja_szkol_na_Bielanach.html
    • Gość: gość Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwidacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 15:54
      Zapraszam wszystkich do zapoznania się z infrastrukturą okolic szkoły. Jest to teren o zabudowie luźniej. Z roku na rok powstaje coraz więcej osiedli domków jednorodzinnych. Nie jest to okolica na wymarciu a tek jest traktowana przez władze dzielnicy. Za kilka lat będą szukać terenu pod nowa szkołę. A tę istniejącą od ponad 90 lat, kameralną, rodzinną, bez przemocy i problemów z narkomanią ale za to w wartościowym budyku z terenem wokół można zamknąć a budynek ...
      • Gość: Z Bielan Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.aster.pl 09.11.11, 20:11
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Zapraszam wszystkich do zapoznania się z infrastrukturą okolic szkoły.

Warto by jeszcze spojrzeć, że na Chomiczówce buduje się wciąż nowe bloki.
        • Gość: gość Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.11.11, 23:23
          Dla dzieci z chomiczówki będzie nowa podstawówka na Conrada.
          Nikt z Chomiczówki nie będzie woził dzieci na Arkuszową.
          Wg mnie nie stać nas jako dzielnicy na finansowanie nauki dzieci z Izabelina.
          • Gość: Jaga Re: Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwid IP: *.devs.futuro.pl 30.11.11, 00:30
            nowa szkoła? A niby gdzie?
    • Gość: nadzieja Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwidacja IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 14:18
      To już teraz wszystko rozumiem. Skoro na Bielanach z taką łatwością likwiduje się szkoły, to nie dziwię się , że zlikwidowano tyle cennych inicjatyw w dziedzinie kultury na Bielanach, a skandalem jest likwidacja zespołu estradowego "Bielany" działającego w Bielańskim Ośrodku Kultury ok. 13 lat. Być może przyjdzie też czas na likwidację stanowiska z-cy Burmistrza d/s kultury na Bielanach. A może niepotrzebny jest też naczelnik d/s kultury . Szkoda też że tą sprawą nie zainteresowali się członkowie różnych partii działających na Bielanach często oklaskujących występy zespołu. A może także tą sprawą zainteresuje się także Pan Burmistrz dzielnicy Bielany.
      Obserwator
    • Gość: odremont.staredomy Problemy dot. Arkuszowej IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 22:48
      Myślę, że szkół nie można zamykać, tym bardziej jeśli w okolicy jest tylko jedna. Druga sprawa dot. ul.Arkuszowej to stare domy, część z nich ceglane, murowane, dwa chyba drewniane, niektóre z nich jeszcze przedwojenne. Powinny zostać wyremontowane i uratowane. Np. Nr: 64, 86, 98, 102 a, 102, 105, 106, 126a, 143. Są w coraz gorszym stanie. Nawet mają urok te domki. Czy tam mieszkają ludzie? Może ktoś byłby chętny kupić i odresturować? Dzielnica dostaje też środki z UE? Są na Bielanach ślady stare , o które powinno się zadbać, póki nie będzie za późno. Też kapliczki, dom kolejowy. O dużych wartościach jest stary kościół, pałac.
      • edyta95 Re: Problemy dot. Arkuszowej 27.11.11, 18:24
        Druga sprawa dot. ul.Arkuszowej to stare domy, część z nich ceglane, murowan
        > e, dwa chyba drewniane, niektóre z nich jeszcze przedwojenne. Powinny zostać wy
        > remontowane i uratowane.

To są wszystko domy prywatne bez wartości zabytkowej. Jeśli właściciel nie chce sprzedać, albo remontowac to nic się nie poradzi. Zresztą, kto wtedy miałby poniesć koszty tych remontów?
    • lpaluch Rodzice bronią małej szkoły. Grozi jej likwidacja 24.11.11, 21:15
      tak jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka