zanka123 26.02.12, 17:54 Witam, będę wdzięczna za Wasze opinie na temat powyzszej szkoły. Z tego co dotychczas widziałam to są podzielone :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wika_30 Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 23:33 Byłam za szkołą integracyjną, ale od czasu kiedy moje dziecko poszło właśnie do tej szkoły do 1-szej klasy jestem rozczarowana. Mam sporo zastrzeżeń ogólnie do systemu oraz do pracy samych nauczycieli. Być może rodzice dzieci z "orzeczeniami" będą mieli inne zdanie. Dla mnie integracja w tej szkole nie istnieje mimo starań. Dodatkowo świetlica pozostawia bardzo wiele do życzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 21:23 Bardzo fajna szkoła. Oczywiście zależy na jakiego traficie wychowawce. Moje dzieci mają super wychowawców. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.s.f Re: szkoła 214 na Fontany 1 24.05.12, 13:08 Gość portalu: kasia napisał(a): > Bardzo fajna szkoła. Oczywiście zależy na jakiego traficie wychowawce. Moje dzi > eci mają super wychowawców. Gorąco polecam. taaa... a ja najgoręcej odradzam!!!! moje dziecko miało najgorszą tzw. wychowawczynię jaka mogła się przydarzyć (potwierdzenie tezy, że w tym zawodzie działa selekcja negatywna...) reszta nauczycieli taka sobie, panie ze świetlicy koszmar, szkolny tzw. pedagog i psycholog to rzecz chyba do kuratorium (choć niektórzy rodzice twierdzili, że bardziej do prokuratury). uprzedzając prośby o rozwinięcie: widząc wątek o 214 musiałam się odezwać, ale dogłębniej analizować i wracać do absolutnie fatalnego czasu, kiedy dziecko tam chodziło nie chcę (szczęśliwie skończyło ja dwa lata temu), bo jeszcze dziś na samo wspomnienie tej szkoły siada mi totalnie humor. dodam tylko, że nie jestem w ocenie tej szkoły odosobniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 16:45 Trochę dziwne jest to co piszesz. Dwa lata temu wychowawcą w jednej z klas była pani R. Super pedagog, ale bardzo szczery. To się oczywiście nie podobało wszystkim rodzicom. Większość klasy została po podstawówce w gimnazjum, które jest przy tej szkole. Jest to najlepyszy egzaminem dla szkoły. Ja szkołe naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
julia.s.f Re: szkoła 214 na Fontany 1 28.05.12, 14:41 Gość portalu: k napisał(a): > Trochę dziwne jest to co piszesz. > > Dwa lata temu wychowawcą w jednej z klas była pani R. Super pedagog, ale bardzo > szczery. w klasie mojego dziecka wychowawcą nie była pani R... i to może wiele wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 16:43 od czasu kiedy moje dziecko chodzi właśnie do tej nieszczęsnej szkoły, też totalnie siadł mi humor, nie wiem nawet czy nie zahacza o totalną deprechę. Już dziecka nawet w świetlicy tam nie zostawiam, bo ono marzy tylko o tym, żeby jak najszybciej z niej wyjść. Tak właśnie jest zżyte ze szkołą, nauczycielami itd....szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.152.132.228.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.05.12, 19:31 absolutnie zgadzam się z julią s. f - to fatalna szkoła! zabrałam stamtąd dziecko po roku chodzenia. właśnie ze względu na wychowawczynie (były dwie, bo to klasa integracyjna). integracja miała tyle wspólnego z integracją co hemoroid z komfortem siedzenia. szkoła jest nieporozumieniem z fatalną kadrą i obłudną dyrektorką. nie wiem czemu to jeszcze w takim kształcie funkcjonuje. odradzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 22:24 Z panią dyrektor nie mamy dużo wspólnego. Jedynie na rozpoczęciu i zakończeniu roku szkolnego. Dzieci nie stwarzają w szkole problemów, więc na temat pani dyrektor nie wiele mogę powiedzieć. Wychowawców dzieci mają suuuuuuuuuuper. Pozdrawiam Mama Kasia. Najstarszego dziecko jest w gimnazjum na Przybyszewskiego, to dopiero jest szkoła. Młodsze dzieci zostaną w gimnazjum na Fonatny :), ale to już inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.12, 19:40 Szkoła jest taka jak pani Dyrektor. W szkole nie ma żadnej dekoracji, kwiatków, firaneczek. Nie wiszą żadne prace dzieci. W pazdzierniku na korytarzu dekoracja:wiosna tuż tuż i tak ze wszystkim............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 19.10.12, 12:43 stołówka do kitu, obiady takie że dzieci nie chcą ego jeść,śniadania non stop serek topiony i żółty, odkąd porobiły się ajencje to wszystko do kitu, aby w swoją kieszeń napchać, a że nie dobre niezdrowe to kogo to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.mm.pl 20.10.12, 21:21 Witam, a jak wygląda świetlica i poziom nauczania w porównaniu z innymi szkołami na Bielanach? W przyszlym roku tez bede musiala dokonac wyboru a ta jest naszym rejonie. Warto skladac papiery do innych szkol w okolicy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 16:31 Wystarczy poszukać rankingów. Są takie dostępne w internecie, co roku robi je np. Rzepa. Co do świetlicy, to brak odpowiednich warunków lokalowych, ciasno, tłoczno, duszno, głośno....zresztą trzeba pójść i zwiedzić, żeby samemu ocenić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.mm.pl 23.10.12, 20:09 O rankingach wiem, ale zawsze warto dowiedziec się opinii rozdziców dzieci, które juz chodzą do szkoły. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 16:34 Wcześniej też było do kitu, wydaje mi się, że może od tego roku trochę obiady się poprawiły, ale moje dziecko i tak nie chce ich jeść. Wyrzucone pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annia Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.12, 21:25 wcale się nie dziwie że dzieci nie chcą jeść jak na obiad są placki ziemniaczane z cukrem lub keczupem zupa paprykowa co to w ogóle za obiad jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.12, 12:50 co dzieci nie zjedzą to dla pieska po się odłoży , znajoma lata tam po jedzenie dla psa te resztki z dziecięcych talerzy więc może specjalnie tak kiepsko gotują, czy takim kucharkom nie jest głupio jak dzieci zwracają pełne talerze bo im nie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
madziara781 Re: szkoła 214 na Fontany 1 05.03.13, 14:17 Araya - i na jaką szkołę się zdecydowałaś? Będę bardzo wdzięczna za informację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 18:48 Jestem byłą uczennica tej szkoły. Miło wspominam czas tam spędzony. Zaangażowani nauczyciele, piszący projekty edukacyjne, aby zainteresować nas nauką i rozwijać nasze zainteresowania. Tak naprawdę doceniłam Ich starania dopiero, gdy skończyłam szkołę. Obiady, owszem nie zawsze były rewelacyjne. Zazwyczaj mi smakowały. Ale, czy Państwa dzieci tak chętnie wszystko jedzą? Zresztą trzeba być nie lada kucharką, aby za te fundusze tak gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 20:49 chciałam zadać pytanie mój syn ze spectrum autyzmu idzie od września do tej szkoły na orzeczeniu ma że potrzebuje terapi si oraz treningi umiejętności społecznych czy szkoła jemu to zapewni czy muszę szukać prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Re: szkoła 214 na Fontany 1 IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 20:23 Moje dziecko chodzi do szkoły na Fontany 1 już 4 rok. Według mnie szkoła jest godna polecenia, są tam sympatyczni i zaangażowani w swoją pracę nauczyciele. Moje dziecko chętnie do niej uczęszcza! Odpowiedz Link Zgłoś