Dodaj do ulubionych

Zajączka 8

25.10.12, 21:51
Byt, który ponoć otwierał się już w czerwcu - nazywał sie In Warsaw Zajączka 8 otwiera się jutro jako Usiądź sobie. Ciekawe czy będzie to coś ciekawszego niż milion kawiarni o wdzięcznych nazwach i tym samym repertuarze i cenach (wysokich). www.facebook.com/?sk=welcome#!/UsiadzSobie?fref=ts
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość z daleka Re: Zajączka 8 IP: 94.42.225.* 25.10.12, 22:28
      Przechodziłem dzisiaj obok, zajrzałem. Kolejna tandeta beznadziejnie zlokalizowana, która padnie jeszcze szybciej niż sąsiedni Bluszcz. Nawet fejbuk tu nie pomoże.
      • Gość: Paweł Re: Zajączka 8 IP: *.com 29.10.12, 02:29
        To już plaga jest na Żoliborzu z lansiarsko-hipsterskimi "norkami" wypełnionymi meblami z Ikei/poduszkami za 5 zł na taboretach do siadania itp. Widocznie model starbucksa (w wersji trendy-artystycznego niesieciowego miejsca) się sprawdza. Amrest, właściciel marek Pizza Hut i Starbucks zamierza likwidować Pizze Hut m.in. na Wileńskim i wstawić tam Starbucksa. Powód? Taniej "zatrudnić" (cudzysłów-umowa śmieciowa) 10 studentów-podawaczy kawy, niżeli 4 kucharzy po gastronomiku do wypiegu pizzy i 6 kelnelów-studentów. Taniej sprzedać kawę za 10-15 złotych, niżeli pizzę za 20-30. Na szczęście Amrest na Żoliborzu nie ma czego likwidować, ale i tak wolałbym już na Żoliborzu - jeśli gastronomię - to poważne restauracje (mogą być drogie!) obym tylko miał poczucie, że wiem za co płacę. Te wszystkie trendy-kawiarenki poupadają po parunastu miesiącach.Zaszliśmy parę razy do Kawalerki ze znajomymi i cóż... - odczucia moje są takie - nie warto płacić za kawę tak absurdalnych cen, w tak tandetnych wystrojach i tak tandetnym otoczeniu, z widokiem na najbardziej hałaśliwy plac na Żoliborzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka