Dodaj do ulubionych

Zielony żoliborz

IP: 91.208.10.* 19.12.12, 14:41
Prawdobodobnie wątek już był ale proszę o opinie inwestycji Zielony żoliborz
i kluczowe pytanie czy przejeżdzajace pociagi są bardzo dokuczliwe
Dziękuję za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Zielony żoliborz IP: 212.160.91.* 19.12.12, 15:10
      są zdecydowanie lepsze żoliborskie lokalizacje, ale to moje zdanie.
      zajrzyj tu
      www.zielonyzoliborz.pun.pl/viewforum.php?id=7
      zaraz pewnie Ola się wypowie :)
      • Gość: gość Re: Zielony żoliborz IP: 91.208.10.* 19.12.12, 15:55
        Dzięki- pytam tutaj bo na forach z konkretnej lokalizacji czesto logują się deweloperzy i opinie trzeba wziać poprawke na opinei
      • Gość: zoliborzanin Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.12, 16:48
        pieski sikają, pociągi jeżdżą,samowola parkingowa ludzie chodzą, słońce świeci...masakra nie warto ! snobo-land ha ha
    • Gość: Paweł Re: Zielony żoliborz IP: *.com 20.12.12, 19:22
      W złe miejsce trafiłeś. To forum Żoliborza i co do zasady pełne jest ludzi mieszkających tu dłużej niż wskazane inwestycje. A to oznacza, że co się głównie możesz dowiedzieć, to że to snoboland, tereny poprzemysłowe, najgorsze miejsce na Żoliborzu, degradacja, że to nie Żoliborz tylko fabryka, że nie Żoliborz zielony a przemysłowy itd itp. :) To chyba oczywiste, że ludzie mieszkający w pobliskich norko-kamienicach i prl-owskich blokach nie będą ci pisać, jakie to piękne i luksusowe bloki powstają w ich pobliżu i obniżą im wartość ich nieruchomości na jakże historycznej dzielnicy:-)) Dla "starych" najchętniej jakby park czy coś powstało, a nie "lepsze" osiedla przy Rydygiera i Przasnyskiej.
      A realia? Fantastycznie blisko centrum, niby blisko szkoły itp. ale pamiętaj, że z tym będzie oczywisty problem dopuki nie powstanie nowa planowana szkoła na Przasnyskiej, a na to się nie zanosi w najbliższym dziesięcioleciu. Jeśli chodzi o pozostałą infrastrukturę:
      - póki co marnie ze sklepami na samej Rydygiera ale to się w oczywisty sposób zmieni, obecnie masz 1 supermarkecik na Rydygiera, spożywczaki w okolicy typu Przasnyska, Simply market na Broniewskiego no i oczywiście Arkadia pod nosem
      - co do samej inwestycji to już sam musisz się zastanowić co wolisz - nowe bloki i słuchanie jak sąsiad chodzi po pokoju za ścianą, zadbany trawnik jako zieleń osiedlowa i oglądanie w oknie co je sąsiad obok, jeśli chodzi o bloki typu studnie to oczywistym problemem jest hałas wewnątrz takiego kuriozum - wystarczy dwóch bachorów na nonsensownym placu zabaw w takiej studni i całe osiedle słucha stukotów, wrzasków itp. To samo z psami na balkonach. Z kolei mieszkania od strony zewnętrznej to rosnący ruch aut na Rydygiera, tory kolejowe - pociągi towarowe zwłaszcza nocą mocno słychać, ale problem ten głównie w porze ciepłej gdy otwierasz okna, po drugie do tego szybko się ludzie przyzwyczająją, głośniej hałasują tam pewnie tramwaje na JP2 od Grunwaldzkiego.
      Przasnyska i Rydygiera to będą najlepsze adresy na Żoliborzu z uwagi na mnogość ciekawych inwestycji i powstających wokół nich atrakcji typu restauracje na parterach, Rydygiera będzie pewnego typu Francuską Saskiej Kępy (na nowo nawierzchnia, poszerzenie, wydłużenie do Powązkowskiej i zamknięcie od Grunwaldzkiego). Ale zanim to licz się z uciążliwym hałasem niekończących się remontów, ciężarówy z piachem i okolicznych wciąż niezamierzających się zwijać zakładów itp.
      Polecam spacer przez całą Przasnyską (a wkrótce przejażdżkę zbiorkomem nawet... idealna opcja z dowożeniem dzieci do szkoły na Przasnyskiej np. z Rydygiera - o to obecnie walczą mieszkańcy) - polecam dlatego, bo znam kilka osób, które rozważając różne za i przeciw wybrały mieszkania w starych blokach na Przasnyskiej, ta sama dobra lokalizacja, a nie ma hałasu, ulica odcięta od arterii komunikacyjnych, śpiew ptaków jedynie zagłusza ciszę :-) rozwinięta od lat duża zieleń no i przede wszystkim - co dla mnie osobiście istotne - zupełnie inaczej planowane mieszkania/bloki dzięki czemu dużo lepsze widoki za oknem a nie okno w okno itd., brak hałaśliwych blokostudni, w niskich blokach budowanych ramą H można dowolnie przestawiać ściany działowe jak w nowych blokach. Największy minus - brak wind i stare klatki. Ze starych bloków na Przasnyskiej ~1200 m do metra, z Rydygiera dalej, ale tam bliżej do Gdańskiego. Podobnie bliżej do Tramwajów plus linie z trasy AK.
      Bynajmniej nie chcę zbijać z tropu bo "zamierzam sprzedać własne". Nie, pod żadnym pozorem, pokazuję tylko pewną alternatywę na jaką zdecydowali się inni, cenowo wyszli podobnie, a z wyposażeniem można się wówczas wstrzymać kosztem życia w starej kanciapie. W nowym mieszkaniu nie da się mieszkać bez wydania natychmiast choćby na WC, wannę, podstawowe urządzenia do kuchni itd.
      Niemniej za pewien czas będę miał już stuprocentowe porównanie z życia w starym i nowym budownictwie na tej ulicy i wtedy mogę wrócić z opiniami:-)
      Przemyśl różne opcje - deweloperów jest tu pod dostatkiem, atelier, zielony, city, splace i pare innych plus dom dev na Powązkowskiej (to ostatnie to moim zdaniem gorsza lokalizacja) no i wspomniany rynek wtórny. Devy mają teraz mokro, można ugrać sporo, ale sporo też mataczą, wolne lokale oznaczają jako zarezerwowane by wcisnąć gorsze itp. różne ściemy mi podsuwali i nie tylko mi, trzeba umieć przekonywać i negocjować, o ile dla kogoś to ma znaczenie, bo są tacy co biorą mieszkania po cenniku jak leci a po zakupie głowią się, czemu słońce do ich mieszkania zagląda tylko do godziny 10 rano.

--
      Walczymy o mikrobusy z Przasnyskiej i Włościańskiej do Marymontu!
      • Gość: magda ale jesteś niesprawiedliwy Pawle IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 09:31
        Ja mieszkanka 130 m mieszkania z norkokamienicy na Mickiewicza bardzo lubię Wasze osiedle i cieszę się że dzielnica zmienia się demograficznie. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora :)
        • Gość: Pawel Re: ale jesteś niesprawiedliwy Pawle IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.14, 12:29
          Przecież nikt tutaj nie pisał, że kogoś nie lubi. Sam mieszkam na tym osiedlu, to znaczy, że je lubię. Tak jak napisałem, jestem zadowolony, ale nie wolno andronów opowiadać, że nie ma tam hałasów i nie słychać pociągów towarowych, które są kilkanaście metrów od budynków.
    • larson PZPR 20.12.12, 22:46
      Kiedyś była taka partia PZPR. W każdym słowie : kłamstwo. Ani nie polska, ani nie zjednoczona, ani partia, ani robotnicza.
      W zasadzie to samo można powiedzieć o osiedlu "zielony żoliborz".

Uwierzysz w co chcesz. ale chyba nie wierzysz ludziom, którzy piszą "dopuki" zamiast "dopóki" albo "niemniej" zamiast "niemniej jednak"? Chyba, że cię kręcą kryminały, cokolwiek by miało znaczyć "Devy mają teraz mokro, można ugrać sporo"
    • Gość: wój Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 23:58
      Podjedź wieczorem, posłuchaj pociągów i zaciągnij się bukietem powietrza. Jak dla mnie tam jest głośno i capi, ale kwestia gustu. Znośne miejsce na biuro (dopóki jest gdzie postawić auto, co nie zostanie na zawsze), ale do mieszkania?
      • wilson05 Re: Zielony żoliborz 21.12.12, 00:14
        > Podjedź wieczorem, posłuchaj pociągów i zaciągnij się bukietem powietrza.
        Oj tam oj tam. Składowisko śmieci jest ponad 200 metrów od okien wieżowca, w Ursusie bloki stoją 50 metrów od wysypiska i mieszkania się sprzedały.
        Poza tym jak komuś przeszkadza hałas od trzypasmowej ulicy, tramwajów i pociągów to i tak będzie miał zamknięte okna, więc smrodu nie poczuje.
        • Gość: wój Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.12, 00:45
          No pewnie, jak się zachciało do miasta, to na pociągi, tramwaje i trzypasmówkę nie wypada narzekać, a lato aż takie długie nie jest, żeby nie dało się wytrzymać ;)
        • Gość: Paweł Re: Zielony żoliborz IP: *.com 21.12.12, 12:27
          Fakt, zapomniałem o śmieciach oraz bazie MPO z drugiej strony torów. Jestem pewny, że może nie za rok-dwa ale za parę lat cała baza MPO wyniesie się z okolicy tak bliskiej centrum na peryferia. Cały ten obszar Powązkowska-tory-Jana Pawła-Radosława zostanie pokryty kiedyś nową zabudową. Pytanie tylko kiedy to nastąpi i czy teraz opłaca się kupować mieszkanie na Rydygiera z widokiem na ten bałagan za torami. Tym bardziej uważam, że dużo lepsze są sąsiednie inwestycje deweloperów na Przasnyskiej i Krasińskiego, okolica o niebo lepsza niż ta bliżej torów. Na rogu Burakowskiej i Krasińskiego jeszcze rusza inwestycja "Krasińskiego 41" o której nie wspomniałem, a na rogu Przasnyskiej i Krasińskiego jest inwestycja "Przy Krasińskiego", tylko nabywcy tych inwestycji muszą brać poprawkę na dwupasmową Krasińskiego pewnie za jakieś 7-10 lat i tramwaje za jakieś - znając życie - dwa razy tyle czasu:)

--
    • borrka Skrajne opinie. 25.12.12, 21:23
      Wiele lat mieszkalem w okolicach torow Gdanskiego i mi nie przeszkadzalo.
      Zachwyty Rydygiera mocno na wyrost, bo nikt nie wie, jaki los czeka IChP itp.
      Ogolnie, raczej na plus, ale porownanie z Francuska ... groteskowe.
      • Gość: Mieszkanka Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 09:47
        A jaki los czeka IChP?

Sama mieszkam na ZZ i moze jestem zbyt malo wymagajaca ale uwazam ze zakup mieszkania tu byl b dobry.
        Sa 3 oczywiste minusy:
        - MPO, ktore czasem czuc ale nie w okolicach samego mojego mieszkania (gorzej maja na pewno Ci od torow). Mam nadzieje ze w ciagu kilku lat to wyleci. Warto wspomniec, ze drugie MPO jest w okolicach SGH, ktore mimo wszystko sa dobrym i drogim adresem.
        Ale tam moze jest lepiej bo jako studentka nic tam nie czulam.
        - mrowisko a wiec to ze bloki sa duze, wysokie, niekameralne (same halasy mi nie przeszkadzaja - w przeciwienstwie do innych lubie czuc, ze nie mieszkam na nowoczesnym zamknietym i wymarlym osiedlu. Kiedys mieszkalam na osiedlu gdzie sasiadow sie nie widywalo i ukrywali sie za wysokimi ogrodzeniami swoich domow a tutaj jest klimat troche "prl" - biegajace latem rozwrzeszczane dzieci i spacerujacy sobie ludzie (czasem nawet sie wygrzewajacy na kocyku). Na forum widac, ze nie brakuje takich, ktorym to przeszkadza bo mysla, ze kupili sobie apartament w luksusowym budynku tymczasem to jest osiedle dla klasy sredniej i mnie to odpowiada.
        - deweloper, ktory faktycznie nieco oszukuje. Nam probowano wcisnac inne mieszkanie, znacznie gorsze miejsce parkingowe etc. Faktycznie trzeba umiec walczyc o swoje. Ostatecznie kupilismy b dobre mieszkanie w b dobrej cenie.

Plusy:
        - ceny przy umiejetnosci negocjacji
        - ladne patio, zelen
        - przyjemna atmosfera
        - mimo wszystko dobry poziom halasu (mnie nie przeszkadzaja dzieci ani sxum tramwajow). Slychac ptaki, samochodow jest coraz wiecej ale nie jest zle.
        - blisko centrum, dobra komunikacja (atramwaje, autobusy, metro).
        - fajne miejsca w poblizu (kawiarnie sklepy). Nawet bliskosc Arkadii okazuje sie swietna sprawa.
        - dla mnie nie do przecenienia jest fakt, ze ten gorszy zoliborz jest b blisko tego najlepszego i ze po 5-10 min juz jestem spacerem np na zoli dziennikarskim. A kazdy kto nie jest zwyklym badz sfrustrowanym malkontentem stwierdzi ze lepiej kupic mieszkanie tutaj za 7 tys i wykonczyc je sobie pieknie aby za calosc zaplacic 9-9,5 tys niz kupic mieszkanie tam za 13 tys i albo mieszkac w starym, omszalym albo wydac na to lacznie 15 tys za mkw (czym bylabym dopiero zainteresowana bedac naprawde zamozna osoba).

W zwiazku z tym motto na dzis: nie dla ludzi typu "wyzej ... niz dupe ma"
        W
        • donkej Re: Skrajne opinie. 04.01.13, 13:19
          > tutaj jest klimat troche "prl" - biegajace latem rozwrzeszczane dzieci i spacerujacy sobie ludzie (czasem nawet sie wygrzewajacy na kocyku).

O nieba...!!!
          • Gość: Paweł Re: Skrajne opinie. IP: *.com 04.01.13, 20:01
            Generalnie decyzja "Żoliborz" jest w ogóle lepsza, niż jakieś Bukowińskie czy inne - nie daj Boże - Tarchominy. Jestem ciekaw jak będzie wyglądało osiedle DD przy Powązkowskiej, które na makietach i wizkach jawi się, jakby to była oaza zieleni i spokoju:) Uważam, że to nieco słabsza lokalizacja pod kątem komunikacyjnym (tak indywidualnym, jak przede wszystkim zbiorkomem) ale nawet to znacznie lepsze, bo blisko do centrum.
            Sąsiedztwo arkadii służy nawet mi - osobie nie lubującej się w natłoku plebsu, tej całej swołoczy biegającej po sklepach, tandetnych marketach. Arkadia to jednak wyjątkowe centrum, spotykam tu znajomych z całej Warszawy, są względnie dobre lokale gdzie można się spotkać, jest siłownia, więc generalnie Arkadia to ogromny plus.
            Marzą mi się jakieś markety typu Piotr i Paweł w okolicy Rydygiera, Przasnyskiej, Krasińskiego, może na rogu Elbląska/Krasińskiego po drugiej stronie coś kiedyś powstanie.
            Niestety trochę wkurza, że wszystkie tereny w miejscowym planie pod usługi i mieszkaniówkę, idą nieustannie pod mieszkaniówkę, a ja bym wolał więcej sklepów typu małe markety jak Simply:)
            Co do patio w ZZ - dla mnie to zgroza. Nie cierpię krzyku bachorów, szczekaniny psów i takich tam udogodnień w tych echo-studniach, na szczęście podjąłem nieco inne decyzje mieszkaniowe w okolicy, tym nie mniej nie gardzę osobami które pokupowały Robygi itd., widziały gały co brały, jak ktoś kupuje mieszkanie to powinien dokładnie obejrzeć na co się decyduje, wybadać plany, okolicę, a nie płakać po zakupie, że widok nie taki, że hałas, że garaże zalewa itd.

--
        • ola Re: Skrajne opinie. 04.01.13, 13:55
          Zgadzam się z sąsiadką.
          Co do argumentu o pociągach - ciekawe, że wmawia się mieszkańcom z Przemysłowego Żoliborza huk pociągów. Ale już te same pociągi po przejechaniu pod wiaduktem ul. Jana Pawła (w stronę dworca), dla mieszkańców Rydygiera i Zajączka po starożoliborskiej stronie w ogóle nie są uciążliwe. Suną cichutko i subtelnie... Koło Multico i apartamentowca Skaska na Zajączka pewnie przejeżdżają na paluszkach?
          Baza MPO też śmierdzi tylko po jednej stronie?
          • Gość: mieszkaniec Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:07
            W starych kamienicach nic nie słychać. I nie są to "apartamenty". A Instytut Chemii Przemysłowej jest na Rydygiera od 1926 r. I prężnia działa ;)
        • Gość: gosc Re: Skrajne opinie. IP: 91.208.10.* 07.01.13, 09:25
          Dziękuję za opinie - jeszcze zapytam i realne ceny za ok 100 metrowe mieszkanie rynek pierwotny i wtorny również mnie interesuje
        • Gość: Greg Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 21:52
          Mieszkanko - czy możesz zdradzić ile udało się wynegocjować za 1m2 mieszkania (po odjęciu garażu i komórki) - jeżeli je kupowałaś? Bardzo by mi to pomogło...
        • Gość: michals Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.13, 14:11
          Ja mocno zastanawiam się nad ZZ, na temat torów i hałasu można trochę więcej przeczytać na forum ZZ: Tekst linka

Wniosek taki, że słychać te pociągi, zwłaszcza towarowe w letnie noce, ale większości jakoś szczególnie to nie przeszkadza (chociaż jedna Pani mocno narzeka). Dużo osób za to narzeka na hałasy z wiaduktu i okoliczne wyścigi samochodowe/motocyklowe.

Trochę mnie zaniepokoiliście tym MPO. Naprawdę czuć ten smród w lato ?
          • Gość: . Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 09:50
            Wybaczcie, ale żadnego smrodu na osiedlu ZZ nie czuć, nawet od strony torów! Przeprowadziłam się tu rok temu spoza Warszawy, gdzie przez parę lat mieszkałam w domu przy lesie i jestem wyczulona na tego typu rzeczy. Oczywiście trzeba sobie zdawać sprawę, że w tak zatłoczonym mieście, blisko centrum, nie będziemy mieli krystalicznie czystego powietrza. Cała Warszawa niestety śmierdzi.
            Nie ma tu idealnej lokalizacji, zawsze coś komuś nie pasuje. I na ZZ jest tak samo. Ale akurat ewentualny smród z MPO nie jest problemem. Już większym problemem jest nieustanny smród ze studzienek kanalizacyjnych, który jest odczuwalny praktycznie na większej części Żoliborza, a już najbardziej na tej super oficersko-dziennikarskiej jego części. Przejść się nie da. A często chodzę tam na spacer. Spróbujcie przejść się w okolicach ul. Mierosławskiego przy samym parku. Dramat.
        • Gość: P! Re: Skrajne opinie. IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.01.14, 20:46
          Droga "W",

Ponieważ interesujemy się z żoną tą inwestycją, chętnie dowiedzielibyśmy się jak negocjowałaś, skoro skutecznie udało Ci się zbić cenę wyjściową.

Czy były jakieś szczególne argumenty, które dobrze podziałały? Czy jest możliwość, abyś napisała, jakiego rzędu obniżkę (% z całości kwoty?) udało Ci się wytargować?

Będziemy wdzięczni za chociaż zdawkowe info :)
          • Gość: gość Re: Skrajne opinie. IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.14, 20:58
            Nie powinno być problemu z obniżką, bo mieszkania w tych blokach nie sprzedają się. Ostatnio często słychać reklamę w pewnym radiu na R. Próbuj
          • ginorossa Re: Skrajne opinie. 29.01.14, 21:28
            Mi przy mieszkaniu wartym katalogowo 995tys. zeszli po długich negocjacjach do 905tys. i dorzucili do tego komórkę lokatorską i dwa garaże. Wszystko oczywiście zależy od miejsca, metrażu etc, ale na pewno uda się coś zejść. Kwestia zdolności negocjacyjnych.

Tym bardziej, że te mieszkania ostatnio im tak już nie schodzą. Obserwuje co jakiś czas dostępność i tak od grudnia widać zastój. Pewnie dlatego, że od nowego roku nie można brać kredytu na pełną kwotę, a więc klientów mniej i można lepsze kwoty wynegocjować.

Marudźcie na to co jest minusem tej inwestycji - hałas z torów i z kładki, bliskość torów, smród z MPO, powiedzcie, że na forum ludzie narzekają, pokażcie, że jesteście mocno niezdecydowani, że się zastanawiacie, że macie tyle i tyle kasy, więcej nie dacie rady etc. i jak zgodzą się na taką i taką kwotę to że podpisujecie umowę następnego dnia. Jest to po prostu gra, na pewno musi być rozpisana na kilka wizyt. Nie ugracie nic po jednej wizycie. Poproście na rozmowę Panią Dyrektor i rozmawiajcie.
    • Gość: muzyk Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.13, 23:59
      Zielony Żoliborz, pieprzony Żoliborz!
      www.youtube.com/watch?v=BrD4r1M5WNk
      • Gość: weterynarz prawa Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.13, 21:05
        Nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałem, że tamtędy mają puścić coś w rodzaju TGV, łączące Paryż i Moskwę.
        Pozdrawiam!
        • ola Re: Zielony żoliborz 09.02.13, 09:44
          dobre :)
          i może jeszcze Nowy York?
        • Gość: maxi Re: Zielony żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.13, 09:05
          nie lepiej zainteresowac sie inwestycja przy ulicy Przasnyskiej- Atelier zoliborz? ładniejsza okolica, daleko od torów, o wiele ładniejszy budynek, wyzszy standard....ceny podobne lub pewnie jeszcze nizsze....
          • Gość: Mag Re: Zielony żoliborz IP: *.play-internet.pl 08.05.13, 13:54
            Straszny hałas dobiegający z kładki (tramwaje, samochody) no i pociągi... Poza tym niewiele osób wie, że w pobliżu ( po drugiej stronie za torami ) znajduje się składowisko metalowych kontenerów na śmieci!!!! lata tam mnóstwo mech, a w lecie tak "daje" że wytrzymać się nie ma. Heheh współczuję mieszkańcom najbardziej latem - otworzycie okno i przyjdzie wam wąchać zapachy śmietnika. Polecam przejść się kładką piechotą w stronę arkadii w cieplejszy dzień i sztachnięcie się ( te kontenery są składowane po prawej stronie jak idziemy w strone arkadii) nie sposób przeoczyć, kupa tam latającego i skrzeczącego ptactwa. Poza tym wszystkie strae bloki (większość jest zarobaczonych - prusaki to norma.
          • Gość: Piotrek Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 23:48
            No nie lepiej bo przy samej 3x bardziej ruchliwej ulicy i w gestym otoczeniu z mega małymi bakonami
            • Gość: maxi Re: Zielony żoliborz IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.13, 18:38
              a co ja mieszkam na balkonie? od tego jest działka by grilowac itp. a poza tym jaka ulica jest3 x ruchliwsza? przasnyska?l
              • Gość: Przemek Re: Zielony żoliborz IP: 217.153.76.* 08.01.14, 10:01
                Problem bazy MPO właśnie zniknął bo została przeniesiona w okolice "Żoliborza Artystycznego" DD - po drugiej stronie torów od tej inwestycji. W Instytucie Chemii właśnie otworzył się nowy market Społem, do tego sklep w winami, piekarnia, itd. Co do hałasu - pociągów osobowych nie słychać w ogóle (mam na myśli kolejkę typu WKD), towarowe przy otwartym oknie słychać. Osiedle nie jest ostoją ciszy ale z drugiej strony jest bardzo blisko i doskonale skomunikowane z Centrum. Jakość materiałów użytych do budowy jest również dobra - dla przykładu ścianki działowe są z silikatu, a w sąsiednim Robyg z GK albo multigipsu. Moim zdaniem atrakcyjna lokalizacja dla tych którzy szukają kompromisu pomiędzy cichą zieloną okolicą a dobrą komunikacją i bliskością Centrum.
                • Gość: Anty naganiacz Re: Zielony żoliborz IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.01.14, 22:03
                  A świstak siedzi i zawija w te sreberka ...
    • ginorossa Re: Zielony żoliborz 16.01.14, 23:24
      Mieszkam tutaj od jakiegoś czasu i bliskość torów to moim zdaniem największa wada tej inwestycji. Pociągi, zwłaszcza towarowe są słyszalne, nawet przy zamkniętych oknach. Jeszcze bardziej dokuczliwy jest hałas z kładki, zwłaszcza wyścigi nocą. Można się przyzwyczaić, ale ja troszkę żałuję.

Kwestia smrodu z MPO nie została chyba rozwiązana, bo nadal na zewnątrz potrafi coś zawiać.
      • Gość: gość z Żoliborza Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 17:46
        przy zamkniętych oknach nic nie słychać, chyba nie jesteś z W-wy, jeśli zwykły szum miasta ci przeszkadza? Jaki smród? A co ma baza MPO, której z resztą już nie ma, do smrodu? Coś ci się pomyliło z wysypiskiem śmieci.....
        • Gość: Paweł Re: Zielony żoliborz IP: 62.159.77.* 17.01.14, 18:10
          Nie opowiadaj głupot. Też mieszkam na tym osiedlu i to słychać. Jak oczekujesz, że nie będzie słychać pociągów towarowych jak są w takiej odległości. Kłania się fizyka. Słychać i już. Tak samo ruch z kładki. No i okoliczne budowy.

Ale też nie przesadzajmy, nie jest to dźwięk młota pneumatycznego, można się przyzwyczaić i tyle. Ja tam jestem zadowolony z zakupu.

Smrodu też nie czuje, ale ja większość dnia jestem poza domem, a więc nie wiem jak w ciągu dnia.
          • Gość: yyy Re: Zielony żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 21:44
            Zastanawiam się na zielonym żoliborzem i żoliborz atelier. robyga odrzuciłam ze względu na tory i duzo negatywnych opinii na forach. Bardziej podobają mi się bloki na zielonym żoliborzu ale przeraża mnie fakt, że grunt nie jest własnością dewelopera tylko jest to użytkowanie wieczyste i ze trzeba bedzie płacić opłaty z tytułu użytkowania jakoś około 500 zł rocznie przy mieszkaniu 60m2. niby uzytkownie wieczyste jest n 99 lat ale chce cos zostawic moim dzieciom i nie chce pozniej ponosic kosztów przekształcenia gruntu we własnośc:( to są moje obawy. Co do biura sprzedaży to uważam, że pracują tam dobrzy sprzedawcy. Klienta traktuja z szacunkiem. Nie naciskają na decyzję. Plusem jest tez fakt, że można wejść na budowę i obejrzeć mieszkania a na atelier nie zezwalają;/ wkurza mnie to bo zupelnie inaczej mieszkanie wyglada an projekcie a inaczej w realu. A jak Wy podchodzicie do kwestii użytkowania wieczystego? Nie zwracacie na to uwagi?
            • ginorossa Re: Zielony żoliborz 04.02.14, 22:16
              No jak Robyga odrzuciłaś ze względu na tory to tym bardziej Zielony Żoliborz powinnaś. Pod tym względem obie lokalizacje są kiepskie. Użytkowanie wieczyste jest minusem, ale jakoś nie martwię się na zapas. Pewnie, że lepiej byłoby mieć własność, ale teraz w Wawie coraz gorzej z tym. Też wykorzystałam to podczas negocjacji, że to duży minus.
            • maleworld Re: Zielony żoliborz 06.02.14, 11:07
              W atelier niestety nic już nie kupisz, wszystko sprzedane. No chyba, że miałeś coś wcześniej zarezerwowane.
    • Gość: yyy atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 20:34
      negocjuję właśnie warunki umowy w atelier i jest jeszcze sporo mieszkań nawet tych z małym metrażem także biuro sprzedaży normalnie działa. Wszystko sprzedane to jest na krasinskiego41. Tam zostały im chyba dwa mieszkania 124 m a tak to wszystko sprzedane. Ile udało się wam wynegocjować na zielonym żoliborzu?
      • Gość: yyy Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 20:43
        a co innego oprócz okolicy "zielonego żoliborza" polecacie???
        • ginorossa Re: atelier żoliborz 06.02.14, 20:45
          Mokotów Park wygląda ciekawie, ale nie wiem czy są jeszcze wolne mieszkania.
        • maleworld Re: atelier żoliborz 06.02.14, 20:56
          jesteś pewny, że w atelier są wolne mieszkania? ja dzwoniłem dziś i mi powiedziano, że wszystko jest sprzedane, że nie zostało nic, więc o co tu chodzi?
          • Gość: yyy Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 21:02
            nie wiem o jaki metraż pytałeś byc może ten o który pytałeś jest już niedostępny. najlepiej sprawdz na ich stronie
            • maleworld Re: atelier żoliborz 06.02.14, 21:08
              interesowało mnie mniejsze mieszkanie, do 50m, jednak powiedziano mi, że sprzedało się wszystko, i mniejsze i te większe, zero mieszkań wolnych, więc stroną się nie sugeruj bo ja się nią zasugerowałem, a okazuje się, że to nie aktualne, więc nie wiem o co chodzi, Ty piszesz, że negocjujesz ceny a mi mówią, że brak jakiegokolwiek mieszkania hehe
              • Gość: yyy Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 21:10
                ja byłam na miejescu w biurze więc mieszkania naprawdę są. Mam normalnie oferty.

śliczny ten mokotów ale jak tam kształtują się ceny?? rzeczywiście jest tak zielono?
                • maleworld Re: atelier żoliborz 06.02.14, 22:05
                  no to kur... za przeproszeniem dzwoniącym by mówili, że mieszkań nie ma ? wtf? a dawno byłeś ?
                  • Gość: yyy Re: atelier żoliborz IP: *.kpww.pl 07.02.14, 09:11
                    byłam w sobotę
                    • maleworld Re: atelier żoliborz 07.02.14, 17:40
                      Faktycznie mieszkania są, dzwoniłem dziś do innego konsultanta i okazało się, że mieszkań jeszcze trochę jest, chyba Pani do której dzwoniłem wczoraj nie miała ochoty na prowadzenie rozmów i powiedziała mi, że wszystko sprzedane haha juz powinna tam nie pracować :) Czy 10 000 zł za m przy mieszkaniu 32m to dużo Waszym zdaniem? Myślicie, że da się wynegocjować coś?
                      • Gość: Afa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.14, 17:54
                        Raczej to wygorowana cena za takie pieniadze masz 42 m na skoroszach z garazem... Przy malym metrazu nie ma za bardzo negocjacji
                        • maleworld Re: atelier żoliborz 08.02.14, 14:06
                          Mam pytanie do osób, które negocjowały cenę swojego mieszkania, jakich argumentów użyć najlepiej, żeby zeszli jak najwięcej z ceny? Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odp :)
                          • Gość: Afa Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.14, 20:02
                            W ten weekend targi mieszkaniowe wiec mozna sie wybrac:)
                        • Gość: Produkt Re: atelier żoliborz IP: *.centertel.pl 18.02.14, 00:16
                          Skorosze... to koniec świata w porównaniu z Żoliborzem Przemysłowym. Co to za porównanie? Moim zdaniem, w tej okolicy najlepsze lokalizacje to Atelier Żoliborz, Apartamenty Przy Krasińskiego (ATLAS) i Wardom - Krasińskiego 59 a nie rozreklamowane City i Zielony Ż.
                          • Gość: Ska Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.14, 15:36
                            Nie przesadzaj ze skorosze to koniec swiata. 3 przystanki za blue city to nie koniec swiata. Najwazniejsze jest to aby grunt byl wlasnoscia dewelopera jesli uzytkowanie wieczyste trzeba reygnowac chyba ze dostaniecie cene za metr 6.000 . Za powyzej 8.000 nie oplaca sie kupowac mieszkania na uzytkowaniu
                            • Gość: Piotrek Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 11:22
                              użytkowanie zawsze można przekształcić w przyszłości we własność i odpalić temat na pierwszym zebraniu wspólnoty, pytanie na jakiej lokalizacja Wam zalezy. ZZ ma bardzo ciekawa lokaliacje, Atelier jest dalikatnie bardziej bezpośrednio przy ulicy. Pewnie w przyszłości się to zmieni, mysle ze cala ta okolica w przyszłości będzie bardzo przyjemna po planowanej rewitalizacji Rydygiera, lokalizacja jest idealna. Mokotow part to ceny średnio o 1,5- 2 000/m2 wyższe, często na starorzeczu wisly...
                              • Gość: jjdk Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.14, 13:33
                                co Ty piszesz? przekształcenie użytkowania we własnosc to nie taka prosta sprawa! podaj przykład osiedla które to zrobiło??? nie ma takiego w wawie! a poza są to mega koszty! trzeba wykupic grunt od miasta wiec zycze powodzenia osoba które kupują mieszkanie na uzytkowaniu... będą musiały sporo dołożyć do mieszkania przy przekształćeniu i pózniej chcąc sprzedać mieszkanie nikt od nich nie kupi po takich ... wszyscy musieliby sie zgodzic a jak ludzie uslysza ze muszą dopłacic 100.000 to nikt sie nie zgodzi
                            • Gość: Hdks Re: atelier żoliborz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 18:06
                              Kiedy dokladnie maja rozpoczac sie odbiory? Chce juz z projektantem i firma wykonczeniowa uzgodnic wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka