Dodaj do ulubionych

Ryk silników

IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.15, 12:39
Czy ktoś tu może wie, co to za ryki (brzmią jak wyścigi motocyklowe) rozlegają się z okolic Parku Olszyna / skrzyżowania trasy AK i Broniewskiego? To się zdarza raz-dwa razy w tygodniu. Słychać aż u mnie na Żeromskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: i Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.15, 12:51
      to lotnisko Bemowo. Koszmar
      • robeenek Re: Ryk silników 11.07.15, 14:28
        Gość portalu: i napisał(a):
        > to lotnisko Bemowo. Koszmar

Taa, akurat Bemowo... Wyścigi se urządzają samochodowe, trasa szeroka, policji niet, idealne warunki w godzinach nocnych.
      • Gość: g Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.15, 15:16
        Tak, to raczej hałas samolotów z lotniska Bemowo.
        Więcej o tym "zjawisku" i hałasie można poczytać tutaj:
        cicheniebonadwarszawa.pl
        • Gość: Osp Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.15, 15:21
          Zupełnie nie o taki hałas mi chodzi - brzmi to raczej jak sprint samochodowy, z całą pewnością przy gruncie a nie w powietrzu. Ktoś się ściga po nie oddanym jeszcze kawałku trasy AK?
          • Gość: dwusów diesla Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.15, 21:23
            Nie mam nic do dodania (tak, to wyścigi podrasowanych szrotwagenów, policja ich nie gania bo niby czym i co miałaby zrobić jak przypadkiem dogoni), ale chciałbym zachęcić osobę widzącą wszędzie samoloty (przykra sprawa, ale da się leczyć) do kolejnych komentarzy – podpisuje się pojedynczymi literami i to chyba jakaś szarada? Stawiam, że następne będzie „n”.
            • Gość: Osp Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.15, 17:48
              To chyba było jednak "Drift Challenge" z autodromu przy Powstańców Śląskich.

Poza tym pisze się dwusuw, ale może to jakaś szarada?
              • Gość: trujnasób Re: Ryk silników IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.15, 23:13
                Nie, po prostu chciałem mieć łącznik na wypadek gdyby tamten się już nie odezwał.

OP pisze, że to się powtarza, więc raczej wyścigi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka