Dodaj do ulubionych

Osiedle Kępa Potocka

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 00:32
Słyszalam opinię, że osiedle Kępa Potocka to osiedle najbogatszych ludzi w
Warszawie,co tym sądzicie,bo patrząc po cenie za metr rzeczywiście może tak
być..
Obserwuj wątek
    • Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 00:40
      Na pewno bogatych. A czy najbogatszych? Pewnie bogatsi mieszkają gdzieś w
      Wilanowie czy Konstancinie. Samo osiedle nie robi na mnie dobrego wrażenia.
      Wyglada jak wymarłe. Nie ma tam życia. Mieszkańcy chyba jacyś bezpłodni, bo nie
      widać dzieci (a może wieczorami liczą kasę i sprawdzają czy sa najbogatsi, więc
      nie mają czasu na sex). Podoba mi się jedynie willa na jednym z dachów.
      • roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 04.11.04, 15:07
        Osiedle na pewno dla ludzi bogatych, ale - pomijając rejony podmiejskie - to
        nadal najdroższe są te apartamentowce przy Książecej a z kolei koło Ronda
        Babka, w wieżowcach mieszka kupa znanych i bogatych osób.

Natomiast jeśli idzie o Kępę Potocką, to osiedala mają jedną potworną wadę - na
        wyższych piętrach, od strony Gwiaździstej nie do zniesienia jest ponoć łomot z
        Wisłostrady.
        • dzoanax Re: Osiedle Kępa Potocka 04.11.04, 15:10
          a na nizszych maja zapewne chmay komarow znad kanalku - wiec nie ma czego
          zazdroscic
          • Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:36
            Dobrze im tak, bogaczom jednym! :)))))
            • Gość: lanvin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 20:35
              hehe coz ja mieszkam na kepie potockiej :D spokojne mijsce, na spacerki lub na
              rower moza wyjsc, cisza, spokoj, ale mnie to za bardzo nie odpowiada, rodzicom
              bardziej sie tu podba. Osiedle nie jest "tanie", ale sa miejsca gdzie za
              mieszkanie wiecej trzba placic ;]. Oprocz tego ze mam tylko jeden autopbu
              przejezdzajcy czyli 185 to zyje mi sie calkiem milo =)pozdrawim
              • Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:00
                Odpowiadasz na :
                Gość portalu: lanvin napisał(a):

> hehe coz ja mieszkam na kepie potockiej

Mam nadzieję, że wyczułeś ironię w naszych głosach... i nie czujesz się
                urażony. Nie mam nic przeciwko ludziom, których stać na drogie mieszkanie
                • Gość: lanvin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 22:53
                  hehe jesli juz to wyczułaś a nie wyczułeś ;) urażona sie nie czuje, bo jak dla
                  mnie nie mam czym, to troche smieszne, ze taka opinia o moim osiedlu jest ;]
                  traktuje to raczej z przymorozeniem oka ;] pozrawiam
              • Gość: Asia68 Re: Osiedle Kępa Potocka IP: 212.160.172.* 06.01.05, 14:28
                > ...ale mnie to za bardzo nie odpowiada, rodzicom
                > bardziej sie tu podba. ...to zyje mi sie calkiem milo =)

To już nie rozumiem - jesteś zadowolona z tego mieszkania czy nie? I jak z tymi
                komarami i hałasem z Wisłostrady? To prawda, czy plotki roznoszone przez
                zawistnych?
                • Gość: Kamil Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:41
                  Te trzy 17 - to pietrowce i ta słynna "deska". Ludzie to koszmar, stada
                  karaluchów, szczury, fetor z piwnic, mieszkańcy gorsi jak na Wrzecione. Co do
                  majatku to sam tu mieszkam w 4-pokojowym mieszkaniu o łącznej pow. 52m2-
                  policzcie sobie sami jakie to pokoje i nie smierdze groszem.
                  • roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 08.01.05, 19:26
                    Chyba nie o tym osiedlu jest mowa :)
                    • Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:30
                      roody102 napisał:

> Chyba nie o tym osiedlu jest mowa :)

Pewnie, że nie. Wszystko wskazuje na to, że Kami mieszka w wiezowcach przy
                      Promyka.
                      • Gość: Potocka Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.chello.pl 08.01.05, 20:21
                        Kępa Potocka to zawsze były te 3 wieżowce na Promyka i tzw. deska [nb. mister
                        Warszawy z 1970}.
                        • Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:59
                          Gość portalu: Potocka napisał(a):

> Kępa Potocka to zawsze były te 3 wieżowce na Promyka i tzw. deska [nb. mister
                          > Warszawy z 1970}.

Może i tak, ale "zawsze" nie było tego osiedla "dla bogatych", które też (a
                          może i bardziej) leży na Kępie Potockiej, czyli dla mnie "nad kanałkiem".
                          Ważne, by było wiadomo, o co chodzi
                          • Gość: kamil Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:27
                            Te niedawno pobudowane osiedle nad kanałkiem naprzeciw Araba to chyba nazywa
                            sie Osiedle Gwiażdzista. Moze się mylę.
                            • roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 09.01.05, 21:48
                              Pewnie się nie mylisz, ale wątek nie jest o starych blokach, tylko o nowych, co
                              widać już w pierwszym poście.
                • Gość: marcin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.chello.pl 08.01.05, 22:02
                  czesc Asiu68.mam pytanko .gdzie dokladnie mieszkasz??bo nie wiem o jakich
                  blokach jest mowa
                  • Gość: Asia68 Re: Osiedle Kępa Potocka IP: 212.160.172.* 10.01.05, 09:22
                    Ja mieszkam na Wrzecionie, ale chciałam się dowiedzieć od Lanvin czy faktycznie
                    jest głośno na Osiedlu Gwiaździsta, czy jakkolwiek ono się nazywa - chodzi o te
                    nowe bloki na ogrodzonym osiedlu naprzeciwko Araba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka