Gość: kilo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 00:32 Słyszalam opinię, że osiedle Kępa Potocka to osiedle najbogatszych ludzi w Warszawie,co tym sądzicie,bo patrząc po cenie za metr rzeczywiście może tak być.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 00:40 Na pewno bogatych. A czy najbogatszych? Pewnie bogatsi mieszkają gdzieś w Wilanowie czy Konstancinie. Samo osiedle nie robi na mnie dobrego wrażenia. Wyglada jak wymarłe. Nie ma tam życia. Mieszkańcy chyba jacyś bezpłodni, bo nie widać dzieci (a może wieczorami liczą kasę i sprawdzają czy sa najbogatsi, więc nie mają czasu na sex). Podoba mi się jedynie willa na jednym z dachów. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 04.11.04, 15:07 Osiedle na pewno dla ludzi bogatych, ale - pomijając rejony podmiejskie - to nadal najdroższe są te apartamentowce przy Książecej a z kolei koło Ronda Babka, w wieżowcach mieszka kupa znanych i bogatych osób. Natomiast jeśli idzie o Kępę Potocką, to osiedala mają jedną potworną wadę - na wyższych piętrach, od strony Gwiaździstej nie do zniesienia jest ponoć łomot z Wisłostrady. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanax Re: Osiedle Kępa Potocka 04.11.04, 15:10 a na nizszych maja zapewne chmay komarow znad kanalku - wiec nie ma czego zazdroscic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:36 Dobrze im tak, bogaczom jednym! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanvin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 20:35 hehe coz ja mieszkam na kepie potockiej :D spokojne mijsce, na spacerki lub na rower moza wyjsc, cisza, spokoj, ale mnie to za bardzo nie odpowiada, rodzicom bardziej sie tu podba. Osiedle nie jest "tanie", ale sa miejsca gdzie za mieszkanie wiecej trzba placic ;]. Oprocz tego ze mam tylko jeden autopbu przejezdzajcy czyli 185 to zyje mi sie calkiem milo =)pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 22:00 Odpowiadasz na : Gość portalu: lanvin napisał(a): > hehe coz ja mieszkam na kepie potockiej Mam nadzieję, że wyczułeś ironię w naszych głosach... i nie czujesz się urażony. Nie mam nic przeciwko ludziom, których stać na drogie mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanvin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 22:53 hehe jesli juz to wyczułaś a nie wyczułeś ;) urażona sie nie czuje, bo jak dla mnie nie mam czym, to troche smieszne, ze taka opinia o moim osiedlu jest ;] traktuje to raczej z przymorozeniem oka ;] pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia68 Re: Osiedle Kępa Potocka IP: 212.160.172.* 06.01.05, 14:28 > ...ale mnie to za bardzo nie odpowiada, rodzicom > bardziej sie tu podba. ...to zyje mi sie calkiem milo =) To już nie rozumiem - jesteś zadowolona z tego mieszkania czy nie? I jak z tymi komarami i hałasem z Wisłostrady? To prawda, czy plotki roznoszone przez zawistnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:41 Te trzy 17 - to pietrowce i ta słynna "deska". Ludzie to koszmar, stada karaluchów, szczury, fetor z piwnic, mieszkańcy gorsi jak na Wrzecione. Co do majatku to sam tu mieszkam w 4-pokojowym mieszkaniu o łącznej pow. 52m2- policzcie sobie sami jakie to pokoje i nie smierdze groszem. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 08.01.05, 19:26 Chyba nie o tym osiedlu jest mowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:30 roody102 napisał: > Chyba nie o tym osiedlu jest mowa :) Pewnie, że nie. Wszystko wskazuje na to, że Kami mieszka w wiezowcach przy Promyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potocka Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.chello.pl 08.01.05, 20:21 Kępa Potocka to zawsze były te 3 wieżowce na Promyka i tzw. deska [nb. mister Warszawy z 1970}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esscort Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:59 Gość portalu: Potocka napisał(a): > Kępa Potocka to zawsze były te 3 wieżowce na Promyka i tzw. deska [nb. mister > Warszawy z 1970}. Może i tak, ale "zawsze" nie było tego osiedla "dla bogatych", które też (a może i bardziej) leży na Kępie Potockiej, czyli dla mnie "nad kanałkiem". Ważne, by było wiadomo, o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:27 Te niedawno pobudowane osiedle nad kanałkiem naprzeciw Araba to chyba nazywa sie Osiedle Gwiażdzista. Moze się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Osiedle Kępa Potocka 09.01.05, 21:48 Pewnie się nie mylisz, ale wątek nie jest o starych blokach, tylko o nowych, co widać już w pierwszym poście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Osiedle Kępa Potocka IP: *.chello.pl 08.01.05, 22:02 czesc Asiu68.mam pytanko .gdzie dokladnie mieszkasz??bo nie wiem o jakich blokach jest mowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia68 Re: Osiedle Kępa Potocka IP: 212.160.172.* 10.01.05, 09:22 Ja mieszkam na Wrzecionie, ale chciałam się dowiedzieć od Lanvin czy faktycznie jest głośno na Osiedlu Gwiaździsta, czy jakkolwiek ono się nazywa - chodzi o te nowe bloki na ogrodzonym osiedlu naprzeciwko Araba. Odpowiedz Link Zgłoś