Dodaj do ulubionych

maratony filmowe w kinie Wisła

07.01.05, 12:59
Jakiś czas temu natknęłam się na informacje (chyba w jednej z gazet
studenckich), że kino Wisła jest skłonne zorganizować maraton filmowy z
wybranymi filmami z ich licznej filmoteki dla zorganizowanej grupy osób.
Jeżeli nie potopimy się w sobotę w Wiśle (rzece) ani nie znikniemy na zawsze
w kazamatach Cytadeli, kolejnym punktem integracyjnym mogłoby być
zorganizowanie maratonu filmowego - np. z filmami o tematyce żoliborskiej,
czy nawet jakiejkolwiek innej. Myślę już o wiosnie, która wedle prognoz ma
być wybitnie niespacerowa.
Obserwuj wątek
    • donkej Re: maratony filmowe w kinie Wisła 07.01.05, 13:12
      A sugerowali, że mają żoliborskie filmy?
      • jota.40 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 07.01.05, 18:12
        Tak czy inaczej, to interesująca wiadomość. Nawet, jeśli oni nie mają
        żoliborskiego zestawu, to może dałoby się coś sprowadzić z Filmoteki, może coś
        wyszperać tu i ówdzie... To może być nasz przyczółek, że tak się militarnie
        wyrażę - skoro deklarują chęć, my moglibyśmy popracować nad repertuarem!
        • roody102 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 07.01.05, 19:44
          Myślę, że moglibyśmy się nawet zastanowić nad nieżoliborskim maratonem - w
          sumie pomysł, by samemu wybrać filmy i ściągnąć na noc do kina, każdy z grupką
          znajomych jest bardzo kuszący.
    • katmoso Re: maratony filmowe w kinie Wisła 07.01.05, 22:15
      z tego, co wiem, mają jakieś tysiąc polskich filmów. nie wiem jak
      zagraniczne... może sprawdzę na stronie kina (jeśli istnieje)
      • kierowca.autobusu Re: maratony filmowe w kinie Wisła 08.01.05, 02:16
        istnieje:
        www.wisla.com.pl/
        • Gość: xieni Re: maratony filmowe w kinie Wisła IP: *.wsa.gov.pl 11.01.05, 15:45
          genialny pomysł!!!
          ale...boję się że mało realny.
    • roody102 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 14:11
      Prosze sobie przeczytac ten artykul, szczegolnie przedostatni akapit:
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050113/ekonomia/ekonomia_a_14.html
      • donkej Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 14:33
        Buraki!!!
        • roody102 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 14:38
          Dlaczego?! To może być dla tego kina jednyny ratunek - wolę to, niż jakby miało
          paść.
          • Gość: esscort Re: maratony filmowe w kinie Wisła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 15:38
            Ja myślę, że maratony filmowe mogą sie udać. Musiałby mieć jednak odpowiedni
            tzw. marketing oraz oprawę. Wyobrażam sobie np. że na powiedzmy maraton filmów
            Barei, wsparty jakimś spotkaniem ze "znanym człowiekiem" (związanym z tymi
            filmami lub reżyserem) znalazłoby się w Warszawie tylu chętnych,że wypelniliby
            kino Wisla bez problemu. Oczywiscie mozliwe sa też inne tematy.
    • katmoso Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 18:00
      Dlaczego ktoś uznał, że kino Wisła nie jest nowoczesne? Ma trzy sale, po co
      więcej, skoro i tak są one ledwo zapełnione (wnioskuję na podstawie własnych
      obserwacji), sprzęt jest całkiem ok. A najbardziej podobają mi się podwójne
      fotele. Niby dla zakochanych ,ale jak ide z siostrą to tak fajnie się
      siedzi...bardzo wygodne. Nie potrzeba kolejnego multipleksu, jest CC w Arkadii
      dla wielbicieli takich popcornowych klimatów.
      A odnośnie maratonów, to spytam się przy najbliższej okazji, jak tylko wrócę z
      wojaży. Niestety posiałam gdzies artykuł, który wspominało takiej mozliwości.
      • roody102 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 18:21
        Jeśli to będzie taki mniejszy multipleks, jak Kinoteka, to bardzo dobrze - w
        sieci dystrybucyjnej będzie mógł liczyć na większą promocję, dzięki stacji
        metra znajdzie się w zasięgu większej ilości ludzi i może nie upadnie. Kibicuję
        tej inwesycji.
    • Gość: d Re: maratony filmowe w kinie Wisła IP: *.chello.pl 17.01.05, 19:34
      Z żoliborskich filmów kojarzę tylko "Zezowate szczęście" - piękna ul.
      Słowackiego.
      Filmów o Zalewie Zegrzyńskim (lub z Zegrzem w roli drugoplanowej) jest
      więcej: "Hydrozagadka", "Gwiezdny pył" (i inne kondratiuki), "Vabank
      II", "Piłkarski poker"
      • Gość: jota.40 Re: maratony filmowe w kinie Wisła IP: *.chello.pl 17.01.05, 22:16
        A mnie się nie bardzo podoba ten pomysł z multipleksem - małym, czy dużym... No
        i przecież - jak już ktoś wspomniał - co tam właściwie miałoby się zmienić? Są
        już trzy sale - po co więcej?? Na razie też została zachowana dość już
        zabytkowa sala tzw. foyer, choc trochę przypominająca dawne kino Wisła. To
        sprawia, że Wisła nie ma charakteru typowo plastikowego i popcornowego.
        Podejrzewam, że przy przebudowie wszystko to by padło, bo ten hol przecie za
        duży - po co taki?... Ogrzać to trzeba, a nie zarabia na siebie ;((...
        • roody102 Re: maratony filmowe w kinie Wisła 17.01.05, 23:24
          To znaczy tak, ja też mam obawy, że popsują stary wystrój, że coś się zmieni na
          gorsze – ale bardziej się boję, że to kino w ogóle upadnie i z dwojga złego
          wolę zmiany. Po co więcej sal? Pewnie po to, żeby się to inwestorowi opłaciło.
          A Kinoteka to dobry przykład, że nowoczesne kino w starym wnętrzu nie musi go
          zepsuć. Także to moje kibicowanie jest oczywiście warunkowe, ale jest. Nie
          bardzo zresztą mi wypada bronić Wisły, takiej jaka jest, bo nie byłem w niej
          całe lata, a jak pomyślę, że po remoncie i z pomocą metra ma mi się tu udawać
          ściągnąć znajomych, to się nawet cieszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka