Dodaj do ulubionych

Stacja Plac Wilsona gotowa

19.02.05, 00:18
Teraz pozostaje cierpliwie czekać na te wszystkie odbiory techniczne.
Zżera mnie ciekawość jaki jest ten sufit.
A co z garażem?
Obserwuj wątek
    • Gość: autobus Garaż IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 19.02.05, 02:30
      Garaż Garaż Garaż!!!
      Chcemy Garaż!!!

• cbacba Czy mozna zaskarzyc protestujach???????????? 19.02.05, 04:29
      Czy mozna zaskarzyc protestujach? Przeciez oni opoznili otwarcie stacji
      • Gość: el matador Re: Czy mozna zaskarzyc protestujach???????????? IP: *.aster.pl 19.02.05, 09:43
        hudrobudowa - 6 za niebywały skandal z budową tej stacji powinna otrzymać tytuł
        najgorszej i najbardziej bezczelnej w Polsce firmy budowlanej.
        • sloggi Re: Czy mozna zaskarzyc protestujach???????????? 19.02.05, 10:18
          Hydrobudowa 6 za opóżnienie dostanie "za karę" budowę kolejnej stacji - obym się
          mylił.
    • Gość: exexspert Stacja Plac Wilsona gotowa będzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 10:52
      Sprawa zostanie odpowiednio nagłośniona przez GS, jako wielki sukces nowych,
      światłych zarządców miasta, inwestycji i komunikacji. Nic bardziej bzdurnego.
      Spieprzono wszystko: pierwotne terminy, jakość robót i koszty. Teraz odbiory
      techniczne, garaż, ul. Słowackiego, itd. Być może ten upiorny i kosztowny
      taniec manekinów skończy się w połowie roku.
      Gratulacje dla fachowców w metrze i u wykonawcy.
      Na pewno będą medale i ekstra kasa.
    • Gość: jam Hydrobudowa6 rulez... miasto dało ciała.... IP: *.chello.pl 19.02.05, 15:21
      dzisiejsze ZW :

Nie zapłacą miastu odszkodowania

Nie będzie kar za trzymiesięczny poślizg w oddaniu nowej stacji metra przy pl.
      Wilsona. Pasażerowie dojadą tam za ok. trzy tygodnie.

Za spóźnienie w oddaniu stacji do użytku - według umowy - wykonawca Hydrobudowa
      6 miał zapłacić 16,2 mln zł odszkodowania. Nie zapłaci jednak ani złotówki! -
      Pod koniec ubiegłego roku podpisany został aneks. Na jego mocy kary umowne
      należą się nam dopiero wtedy, gdyby Hydrobudowa oddała stacje później niż 19
      lutego - twierdzi Grzegorz Żurawski, rzecznik Metra.

Dlaczego Metro oddało lekką ręką tyle pieniędzy? (można by za nie kupić pół
      nowego pociągu). - Nie wiem - odpowiada Żurawski. - Nie pracowałem wtedy w
      Metrze.Nieoficjalnie mówi się, że ustępstwo ze strony dyrekcji kolejki było
      konieczne. - Wykonawcy powiedzieli nam jasno: możecie oczywiście naliczać kary,
      ale wtedy zwolnimy tempo pracy i stację zobaczycie np. w lipcu - twierdzi jeden
      z inżynierów.

- A nam zależało, by Hydrobudowa wreszcie się wyniosła z placu budowy. Mateusz
      Gdowski, rzecznik Hydrobudowy 6, odmówił nam wszelkich komentarzy.

Data: 19.02.2005

Ślub
    • roody102 Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 19.02.05, 15:34
      Obserwowałem to od kilku dni ale dopiero wczoraj nabrałem pewności - zmieniono
      szyby na wejściach do stacji. Zniknęły zwykłe, przezroczyste - a pojawiły się
      nowe z napisem "Plac Wilsona" wielkimi literami, pretensjonalną czcionką - czy
      to juz tak na stałe?! Jestem zdegustowany - a same wejścia bardzo mi się
      podobają.
      • sloggi Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 20.02.05, 13:21
        Czyli masz takie samo wrażenie jak ja. Napisy są delikatnie mówiąc -
        festyniarskie i psują cały efekt.
        • roody102 Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 21.02.05, 01:04
          Tak, dokładnie tak.
          • kris01 Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 21.02.05, 11:57
            Napisy fatalne - fakt, jednak miałem nadzieją, że te wejście zostanie
            otynkowane a tutaj nic - ślady po szalunkach na tych betonowych grzybkach - to
            moda czy objaw partaniny?
            • roody102 Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 21.02.05, 12:12
              Raczej moda - jak w BUWie na ten przyklad. Moim zdaniem to nie wyglada zle.
    • Gość: hahahaaaa GOTOWA? Wolne żarty IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:52
      Sorry, ale byłem wczoraj (piątek) na stacji, i można o niej powiedzieć wiele,
      ale nie to że jest gotowa. Cały czas trwają na niej prace budowlane, nie
      wspominając o wykończeniowych. Nieprzypadkowo cudowne zdjęcie przedstawia
      sufit, a jego spod jest zaciemniony i mętny.

Bonusowo - wczoraj rano wymieniano szyby na grzybkach przy placu, te które
      założono elegancko popękały na wszytkie strony...
      • Gość: el matador Re: GOTOWA? Wolne żarty IP: *.aster.pl 20.02.05, 01:37
        i pomyśleć ,że "Hydrobudowa-^6" ma udział kapitału zagranicznego w kapitale
        statutowym spółki.Czyżby zarządzający nią cudzoziemcy nie dawali sobie rady z
        budową dosyć prostego jak na Europę typowego objektu jaką jest skromna
        warszawska stacja metra? Dziwne,tajemnicze i zagadkowe zarazem...
    • Gość: AbyBaby Tu radio Erywań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:19
      Wiadomości o stacji Pl. Wilsona sa tak pewne, jak za komuny z radia Erywań.
      Stacja jest fucka na maxa. Przewalone terminy, kasa, jakość robót. Miało być
      super, ale podobno pokłócił się (wiadomo o co) członek (pardon) władz metra z
      wykonawcą. A 15 worów kasiory za garaż miała dostać hydrobudowa bez specjalnych
      zabiegów od tego członka (jeszcze raz pardon) przy pełnej przychylności ratusza.
      • Gość: cAr Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.02.05, 00:32
        Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci po takowych brakuje na pozostałych
        stacjach !!!!!!
        • roody102 Re: Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !! 21.02.05, 01:04
          Koszy na stacjach nie ma ze względów bezpieczeństwa.
          • potomar Re: Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !! 21.02.05, 10:59
            Tak jest. I dlatego (ze względów bezpieczeństwa) całe perony będą usłane śmiećmi.
            • z-o-s-i-a Re: Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !! 21.02.05, 11:01
              A czy inne stacje są usłane śmieciami, bo jakoś tego nie zauważyłam!
              • Gość: Al-keida Re: Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 11:06
                Koniecznie kosze na śmieci we wszystkich stacjach metra.Bedzie gdzie bomby
                wtykać ułtwcie nam Naszą Wielką Krucjatę Islamu Bombowego!
            • roody102 Re: Mogliby pomyśleć & ustawić kosze na śmieci !! 21.02.05, 11:12
              Nie bedziesz smiecil, to nie beda.
    • Gość: zenobia Jak z tą stacją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:40
      Cierpliwie czekam, co napiszą w GW.
      Jak z tą stacją?
      Gotowa, czy nie?
      Za ile parking?
      Co z karami za opóżnienie?
      Co dostaną fachowcy z zarządu metra?
      • szalkowski Re: Jak z tą stacją? 21.02.05, 14:57
        Hmm, absolutnie stacja nie wyglada na gotowa. Mowie oczywiscie o tym, co mozna
        zobaczyc na powierzchni:
        - goly wystajacy beton na wyjsciach ze stacji (tych dalszych)
        - niechlujnie pozakrywane elementy roznymi plandekami, deskami itp.
        - pracujacy wciaz robotnicy - na ukonczonej stacji dalej pracuja robotnicy (sic!)
        - no i ten napis Plac Wilsona na szybach - nie wiem, chyba rzeczywiscie to kicz,
        chociaz moze nalezy sie z nim oswoic i wtedy bedzie robil lepsze wrazenie.

/ryplo mi sie i wkleilem wczesniej ten post nie w ten topic co trzeba/
    • donkej Re: Stacja Plac Wilsona gotowa 21.02.05, 18:17

Rany: zapomnieliśmy chyba ogłosić, że dziś o 19.30 - jak w poprzednie
      poniedziałki, w Kołowni jest spotkanie w sprawie happeningu.
      Wkleję to jeszcze do stałego wątku...
    • Gość: AbyBaby Stacja Plac Wilsona bez ściemy proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 19:53
      Panie Red. Śmietana, musi Pan dopaść Urbańskiego i przepytać co dzisiaj
      zobaczył na Pl. Wilsona. I niech Pan też tam pójdzie i zobaczy, co jest i
      czego nie ma na "gotowej stacji". I proszę to rzetelnie przedstawić - bez
      żadnej ściemy.
      • garma Re: Stacja Plac Wilsona bez ściemy proszę. 22.02.05, 13:14
        Kris01 napisał:
        >Napisy fatalne - fakt, jednak miałem nadzieją, że te wejście zostanie
        >otynkowane a tutaj nic - ślady po szalunkach na tych betonowych grzybkach - to
        >moda czy objaw partaniny?

Mnie się te wejścia w ogóle nie podobają, zwłaszcza w tym miejscu - pasują jak
        pięść do oka. Te betony są ohydne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka