Dodaj do ulubionych

Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City

25.02.05, 20:02
... na osiedlu Ruda, Potok itp.
Aster City prowadzi akcję wymiany filtrów, dzięki którym można obecnie
odbierać HBO, na dekodery cyfrowe.
Dziś mieliśmy przyjemność gościć umówionego fachowca z AC.
Dekoder został podłączony sprawnie. Tuż po jego podłączeniu, odbiór
pozostałych programów (do tej pory odbieranych w bardzo dobrej jakości)
znacznie się pogorszył.
TVP1, TVP2, TVN "smużyły", wystąpiły ukośne pasy lub fale.
W tym czasie, gdy prowadziliśmy z mężem dyskusję nt. pogorszonej
jakości, "fachowiec" nie był w stanie z nami rozmawiać, gdyż zajęty był
wykonywaniem tajemniczego telefonu. Okazało się, że bez słowa komentarza czy
wyjaśnienia nt. złej jakości obrazu - zgłosił zainstalowany dekoder do
aktywacji w swojej firmie.
Byliśmy z mężem pewni, że po telefonie "fachowiec" spróbuje poprawić obraz,
udało się to tylko w nieznacznym stopniu, nadal jakość była gorsza niż przed
instalacją dekodera.
Na szczęście udało nam się odwołać aktywację, na szczęście nie podpisaliśmy
żadnej umowy, ale pracownik Aster City spędził u nas godzinę, wyszedł
obrażony, a w czasie rozmowy odwołującej całą akcję zwrócił się do męża: "pan
odłącza [dekoder], bo mam mało czasu".
Acha, w temacie postu piszę o osiedlach Ruda, Potok, bo podobno u nas
jest "słaby sygnał" (to z opinii "fachowca"). Ciąg dalszy cytatu: "jak się do
jutra nie poprawi, proszę się umawiać z serwisem". Wierzycie w to? :-))

pozdrawiam i przestrzegam - e.
Obserwuj wątek
    • remislanc Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 25.02.05, 21:31
      U mnie był gosciu wczoraj. Bezpłatnie wymieniał filtr analogowy na cyfrowy ( z
      niweielkiej pierdółki na wielka skrzynię). Ponieważ mam dosyć spory TV (32')nie
      mógl mi wymienić "od ręki". Zostawił sprzęt i bedę walczyl z nim jutro.
    • yasmine_yasmine Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 26.02.05, 00:19
      Proponuje zglosic incydent do Operatora a nie wypisywac sie na forum, bo to nic
      nie da.
      No chyba, ze celem jest publiczne "wygadanie sie" :)

pozdr,
      yy
      • Gość: uwzetka Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City IP: *.chello.pl 26.02.05, 09:14
        genetalnie jestem za. Srawy prywatne... ale po moich "przejsciach" z upc
        mogłabym krzyczeć godzinami i wszędzie gdzie się da! Trzeba być ordynarnym
        chamem, aby mieć coś sprawnie i szybko złaożone, złatwione rozpatrzone....
        • remislanc Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 26.02.05, 09:44
          Podłączyłem sam w 15 minut. Obraz HBO, HBO 2 i pozostalych z dekodera OK.
          Pozostałe z kabla też super. Nie narzekam - wręcz przeciwnie.
      • mala.filipinka Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 26.02.05, 16:52
        yy,
        piszesz "bo to nic nie da" - masz rację, po co kogoś ostrzegać, niech inni się
        też natną. Spotykam różne ostrzeżenia przed nieuczciwymi firmami na różnych
        forach. A wypisywać mi się nawet nie chciało, tylko pomyślałam, że może się
        komuś przyda.

Dobrze, że remislanc ma dobry odbiór, ale wczoraj usłyszałam od tego gościa z
        AC, że w naszych blokach wszyscy tak mają po zmianie, jest gorzej niż przed.

• yasmine_yasmine Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 27.02.05, 15:27
          mala.filipinka nie masz racji (moim zdaniem)

Wypisywanie na formach informacji "a mi nie dziala" nic nie pomoze. A to z tego
          powodu, ze skad ta biedna firma ma wiedziec, ze wlasnie w tej okolicy cos nie
          dziala. Co ma wydzwaniac do kazdego Ab. co tydzien i pytac czy wszystko ok ??

Bez przesady, ja bym sie wsciekla. Reasumujac masz problem zglos go do firmy co
          Cie obsluguje i nie chodzi to o ASTERa ale o kazda inna.

pozdrao,
          yy
          • pompompom Re: Uwaga na wymianę dekoderów HBO - Aster City 13.02.06, 20:11
            Yasmin, zgłosiłam podobny problem (mam UPC, założyli mi dekoder na HBO, jakość
            obrazu się popsuła. Panowie instalatorzy powiedzieli, że sygnał jest za słaby i
            podpowiedzieli zgłoszenie tego do upc. Zgłosiłam, przylazł inny magik i
            autorytatywnie stwierdził, że wina lezy po stronie mojego telewizora. Jest
            zepsuty. Do tej pory nie był. Magik próbował udowodnić, że zepsuta jest
            głowica. Odłaczył nawet dekoder i pokazał, że są bardzo małe literki (małe i
            niewyraźne) w napisach (tych co "biegną" na dole ekranu z informacjami) i nie
            da się rozszerzyć obrazu, bo ta głowica.
            Tylko po cholerę jak widzieli, że telewizor nie jest najnowszy zakładali ten
            dekoder.
            Wydaje mi się, że to jest tak: zakładają, mówią, że za słaby sygnał i jedna
            wizyta magika to zmieni, przyłazi magik i okazuje się, że to nie ich wina,
            tylko odbiorcy. I teraz sie z nimi patyczkuj. Chamstwo
      • tygrys01 Plus pape quel papa 27.02.05, 17:29
        yasmine_yasmine napisała:
        > Proponuje zglosic incydent do Operatora a nie wypisywac sie na forum, bo to
        nic nie da.
        > No chyba, ze celem jest publiczne "wygadanie sie" :)
        pozdr,
        > yy
        =============
        Czy Twoim zdaniem fora internetowe są miejscem do pisywanie jedynie o d..u.p.ie
        Maryni? Wtedy to nie jest prywatne i mozna a poruszenie problemu ktory może
        dotyczyć sporej grupy osób to załatwianie prywatnej sprawy. Z przykrościa
        stwierdzam, ze podobny pogląd prezentyuje dość spora liczba internautów.
        Wszelka informacja o pracy lub usługach to spam, wszelkie przestrogi o tym co
        może nas spotkać to prywata ale to, ze np Kaśka córka Nowaka na...s.i.kała w
        klasie pod ławkę to wiadomoć godna upowszechnienia.
        Nie dajmy się zwariować i tak nikt z forumowiczów nie bedzie bardziej papieski
        niż papież.
        • roody102 Re: Plus pape quel papa 27.02.05, 17:46
          Z drugiej strony nie popadajmy w paranoję i z powodu własnego nieszczęśliwego
          doświadczenia z tą czy inną firmą nie odsądzajmy jej od czci i wiary gdzie
          popadnie, bo to też niczemu nie służy a i szczególnie interesującej lektury nie
          dostarcza.
          • Gość: ania Re: Plus pape quel papa IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 27.02.05, 21:35
            roody napisał "nie osądzajmy jej (firmy) od czci i wiary".

Znam mało osób, które mają dobre doświadczenia z AC. Rozumiem, żebyście bronili
            firmy ogólnie szanowanej, ale w ich przypadku?

A.
            • Gość: A. Re: Plus pape quel papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:52
              święte słowa Ania :)
            • roody102 Re: Plus pape quel papa 27.02.05, 22:31
              Ja mam dobre, ale nie o to chodzi. Manipulowałaś moimi słowami - nie pisałem o
              tej konkretnie firmie, tylko ogólnie o sposobie krytykowania na forach.
              • Gość: Ania Re: Plus pape quel papa IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 27.02.05, 23:21
                ja manipulowałam, ty niepotrzebnie pisałeś zbyt ogólnie akurat w konkretnym
                wątku, nie ważne.

A.
                • roody102 Re: Plus pape quel papa 28.02.05, 08:39
                  To nie ja skierowalem watek na tory bardziej ogolne.
                  • Gość: A. Re: Plus pape quel papa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 09:05
                    Ale za to z całą pewnością na bardziej niegrzeczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka