sloggi 13.04.05, 22:02 Znika 415, pojawia się 315 (zwykłe) na trasie: Huta-pl.Wilsona-Spójnia- pl.Wilsona-Huta; 121 zaczyna trasę na Krasińskiego pod parkiem i robi kółko przez Spójnię. Zaczyna w weekendy kursować do 20 min (dotychczas co 30 min.). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Od jutra zmiany tras. 13.04.05, 22:24 I komu to przeszkadzalo?Jedyny bezposredni autobus do Wesolej 415 i zlikwidowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalkowski Re: Od jutra zmiany tras. IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 14.04.05, 09:31 Od 14/4 z Wesolej na Centralny bedzie jezdzil 514. I to bedzie koniec mitu tego niepowtarzalnego numeru. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
freemason 415 ['] 13.04.05, 22:44 Żal będzie tego autobusu. Decyzja równie bezmyślna jak likwidacja 495 w 1998 roku. Mam nadzieję, że chociaż 195 i 515 zostawią? Odpowiedz Link Zgłoś
jacho_1 A co z linią 148? 13.04.05, 22:50 Czy ktoś z Was wie, jakie ZTM ma wobec niej plany? Słyszałem, że mają zmieniać trasę po otwarciu stacji metra Pl. Wilsona, ale przecież 148 tamtędy nie jeździ ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: A co z linią 148? 14.04.05, 00:08 Po 1 maja podobno likwidacja. Odcinek Cm.Północny-Krasińskiego przejmie wydłuzona linia 132. Odcinek Dw.Centralny-spartańska zmieniona linia 128. Odpowiedz Link Zgłoś
jacho_1 Re: A co z linią 148? 14.04.05, 08:45 Rozumiem, że po wydłużeniu trasy 132 jechałoby z Bródna na Cm. Północny? Qurna i jak teraz dojechać z Młocin do Centralnego? 132 do metra, metrem do Centrum, a potem drałować na piechotę do Dworca? Beznadzieja ... 148 było jedynym autobusem łączącym Młociny z Dw. Centralnym i centrum. Teraz, jak będę chciał się wybrać w delegację, będę musiał się kilka razy przesiadać i iść kawał z walizką :( BTW: nie wiem, czy pamiętacie, ale zaraz po otwarciu metra w Warszawie w wagonach były naklejone mapki "Schemat sieci metra" (he he he), dopiero po otwarciu kolejnej stacji zreflektowali się i napisali "Schemat linii metra" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: A co z linią 148? 14.04.05, 09:07 Przecież tramwaj "17" łączy Młociny (ul. Marymoncka) z Dworcem Centralnym. No, chyba, że teraz zlikwidowali... Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: A co z linią 148? 14.04.05, 12:26 Czas zrozumieć, że bezpośrednie połączenie autobusowe miejsca zamieszkania i miejsca pracy, to nie standard, tylko wygoda, która trafia się nielicznym. Poruszanie się po mieście, to sztuka przesiadania się. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moonix Re: A co z linią 148? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.05, 18:18 A czy może ktoś wie, czy jakaś linia zacznie jeździć w poprzek Bielan (Perzyńskiego-Podczaszyńskiego-Podleśna),podobno były takie plany? Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: A co z linią 148? 14.04.05, 18:39 Na razie chyba nie ma takich planów, ale to się będzie zmieniać, jak otworzą kolejne stacje. Coś miało z Gwiaździstej na Bemowo lecieć. A może to tylko takie dywagacje na forum ZTM były? Nie pomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: A co z linią 148? 14.04.05, 22:39 Były takie plany, z pl. Wilsona przez Mickiewicza, Klaudyny, Podleśną, Podczaszyńskiego, Perzyńskiego, Broniewskiego na Bemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Re: A co z linią w poprzek Bielan? 15.04.05, 08:42 Jestem za jakąś poprzeczną linią Rudnickiego-Perzyńskiego-Podczaszyńskiego- Podleśna !! W sumie to ZTM mógłby np. 170 albo 307 taką trasą puścić. JaC > A czy może ktoś wie, czy jakaś linia zacznie jeździć w poprzek Bielan (Perzyńskiego-Podczaszyńskiego-Podleśna),podobno były takie plany? Odpowiedz Link Zgłoś
nascendi linia w poprzek Bielan jest niezbędna 19.04.05, 12:21 > Jestem za jakąś poprzeczną linią Rudnickiego-Perzyńskiego-Podczaszyńskiego- > Podleśna !! Też uważam, że taka linia jest niezbędna, mogłaby potem Trasą AK jechać na Ochotę. Zwłaszcza, gdy 701 wróci na starą trasę. 148 jest linią "w poprzek" ale straszny w niej tłok (zapewne studentów i starszych bywalców bazaru na Wolumenie). Jak większa liczba osób wyśle wnioski w tej sprawie do ZTM i U.Dz. to może poskutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jacho_1 Re: A co z linią 148? 15.04.05, 11:20 Ja się poruszam na rowerze, a jak będzie trzeba to szefostwo na taryfę naciągnę, chyba że sobie przyczepkę do roweru na walizkę załatwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIa Re: Od jutra zmiany tras. IP: *.aster.pl 15.04.05, 09:53 ale to juz lekka przesada, zeby trasa lazienkowska w kierunku centralnego po tych wszystkich zmianach jezdzilo tyle autobusow do centralnego: 502, 514, 515 i 525 - nie lepiej poscic jeden, a z reszty zrobic dowozowki, tak jak kombinuja to zrobic u nas? w czym oni sa lepsi? Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Bajzel z przystankami 15.04.05, 13:19 Bajzel na pl.Wilsona jest straszny. To samo się tyczy komunikacji. Nie jestem w stanie pojąć, dlaczego ZTM zakłada, że wszyscy mają jeżdżić metrem ;-) Wczoraj gromada wściekłego narodu wysypująca się z E-4 galopowała spod kina na przystanek pod księgarnią, co by wsiąść w autobus jadący na Trakt Królewski. Bo E-4 zatrzymuje się tylko pod kinem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Bajzel z przystankami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 15.04.05, 13:22 moim zdaniem jak juz jest metro na Wilsona, powinni zrobic linie przyspieszona Wilson-Uniwersytet-pl Trzech Krzyzy (a najlepiej jeszcze Klaudyny-Wilsona i dalej;) co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Bajzel z przystankami 15.04.05, 15:15 Od dawna krąży pomysł, żeby 503 przedłużyć na Gwiaździstą, ale nie wiadomo, czy ZTM go zna i czy przetrawi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Bajzel z przystankami 18.04.05, 22:17 roody102 napisał: > Od dawna krąży pomysł, żeby 503 przedłużyć na Gwiaździstą, ale nie wiadomo, czy ZTM go zna i czy przetrawi ;-) Przydałoby się bardzo, bo jak 157 wróci na Gdańską, a 519 obetną do Centralnego to 181 nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Bajzel z przystankami IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 18.04.05, 23:29 Sloggi napisał: Przydałoby się bardzo, bo jak 157 wróci na Gdańską, a 519 obetną do Centralnego to 181 nie wystarczy. ---- czy 181 ma zostać wg obecnej trasy? przed zamknięciem Słowackiego jeździło właśnie tą ulicą, więc gdyby wrócił stan sprzed metra, zostałby tylko 185 z Gwiaździstej, a co z Klaudyny? B. Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 02:53 ZTM samo jeszcze nie wie jak maja wygladac trasy. Koncepcji jest kilka. Mi sie najbardziej podoba: - pozostawienie 157 na Mickiewicza; - pozostawienie 121 Kolo Hali Marymonckiej; - powrot 181 na Marymoncka i Slowackiego i - przedluzenie 503 do petli Gwiazdzista. Nie ma sensu zostawiac 181 na Klaudyny, bo to przeladowany autobus. Pasazerom jadacym z Bielan tez nie zalezy na nadrabianiu trasy - chca prosta droga dojechac do Wilsona. Osiedlom Ruda i Potok nalezy sie drugi autobus do metra - sam 157 to za malo. Z kolei przedluzenie 503 to nie takie wielkie halo - nie bedzie sie pokrywal specjalnie z metrem a nasze osiedla dostalyby wreszcie bezposrednie polaczenie z Traktem Krolewskim. Przemyslcie sobie takie rozwiazanie. Powierce w brzuchu paru osobom. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 11:49 Gdyby to ode mnie zależało, to tak właśnie bym to zorganizował. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 18:31 Jest sens pozostawienia 181 na obecnej trasie - skomunikowanie z liniami 112, 186 i 404. Jadąc Słowackiego nie ma przystanku nad Trasą AK. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 19:04 Fakt, trochę ludzi z tego 181 tam się przesiada. Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 19:13 Tradycyjna trasa 181 jest ulozona tak, ze jesli ktos zamierza sie przesiasc na wysokosci trasy AK np. w 112 to moze spokojnie jechac tramwajem Marymoncka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Bajzel z przystankami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 19.04.05, 20:51 napiszcie do ZTMu o tej 503 :) im wiecej majli tym lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 22:02 Robi sie. Mam tez w tym pewien prywatny interes, nie powiem. Ale zupelnie powaznie - to bardzo dobry pomysl!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Bajzel z przystankami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 19.04.05, 23:12 heh mi odpisali ze "przeanalizuja propozycje" -> wlasciwie rownie dobrze mogliby napisac zebym sie odp... ale nic nie szkodzi miec troszke nadziei ;) bardzo mnie osobiscie zalezy na czyms szybszym do uniwerku niz 519+116 :/ Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Bajzel z przystankami 19.04.05, 23:17 A ciekawe kto dokladnie Ci odpisal. Wiecej zalezy od nas niz nam sie wydaje. Czy komus z tego forum zalezy jeszcze na przedluzeniu 503 do Gwiazdzistej? Tak chocby z ciekawosci... Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Bajzel z przystankami 20.04.05, 00:26 szalkowski napisał: > Czy komus z tego forum zalezy jeszcze na przedluzeniu 503 do Gwiazdzistej? Tak > chocby z ciekawosci... Mnie tez zależy na tym 503. Tak czy inaczej, jeżeli będą przynajmniej 2 linie łączące Klaudyny z metrem na pl.Wilsona, to dobrze by było, gdyby się one nie pokrywały, bo w tej chwili często jest tak, że w przeciągu 4 minut przyjeżdżaja 157, 181 i 519, a później robi się dziura w rozkładzie i wychodzi na to, jakby jeździł tamtędy tylko jeden autobus. A co do trasy 181, to mnie osobiście bardziej pasuje obecna trasa niż poprzednia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Bajzel z przystankami 20.04.05, 00:14 szalkowski napisał: > Tradycyjna trasa 181 jest ulozona tak, ze jesli ktos zamierza sie przesiasc na > wysokosci trasy AK np. w 112 to moze spokojnie jechac tramwajem Marymoncka. > Tradycyjna trasa za bardzo pokrywa się z liniami 6 i 15. Odpowiedz Link Zgłoś
szalkowski Re: Bajzel z przystankami 20.04.05, 00:24 Teraz po Marymonckiej jezdzi jeden czarny 121. To malo. To, ze sie bedzie 181 pokrywal tak jak przez dlugie sprawdzone lata, to chyba nie problem. Po wycofaniu 511 tak sie zrobilo pusto jesli chodzi o autobusy. Marymoncka to wieksza ulica niz Klaudyny. No i jak mowie, 181 ma walic jechac prosto do Wilsona a nie robic petle przez Klaudyny, to nie sluzy ani nam, ani bielanskim pasazerom 181. Oczywiscie taka propozycja ma sens o ile puszcza tutaj 503 (zeby miec nie tylko 157 do Wilsona z Rudy/Potoku, bo to za malo). I o to chcemy powalczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddr Re: Bajzel z przystankami IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 20.04.05, 00:51 >W dniu 18.04.05r. Pana wiadomość została przekazana do Pionu Przewozów >Odpowiedź z Pionu Przewozów; >Przeanalizujemy propozycję. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Szybciej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 01:34 Ahoj! 181 jadąc przez Rudę jest szybciej na placu Wilsona, niż jadąc "górą" przy zwężonym Słowackiego pod Halą. Ale ja jestem subiektywny, bo obecna trasa 181 bardzo mi odpowiada. Borys Odpowiedz Link Zgłoś