IP: *.chello.pl 20.04.05, 14:41
czesc.mam pytanie .czy ktos wie kiedy sie rozpocznie budowa (blokow) przy
Tylżyckiej ??bo teren jest zagrodzony i nic sie tam nie dzieje ,oprócz kilku
malych pozarów traw:) mam nadzieje ze jednak ktos cos wie na temat tej
idiotycznej budowy.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • donkej Re: bubowa 20.04.05, 14:48
      Andriej Siemionowicz Bubow - znany radziecki specjalista przetwórstwa tworzyw
      sztucznych. Ulica Tylżycka zostanie na jego cześć przemianowana... :-))))
      • c.y.s.i.e.k Re: bubowa 28.05.05, 10:27
        oj nieee.. ja nie che mieszkac przy Bubowa... juz Tylżycką wole, chociaz to tak serem troche podjezdza ;P

pozdrawiam
    • sloggi Re: budowa przy Tylżyckiej 20.04.05, 19:13
      Dlaczego idiotycznej?
      • roody102 Re: budowa przy Tylżyckiej 21.04.05, 10:23
        A chcialbys miec mieszkanko nad trasa AK? :)
        • remislanc Re: budowa przy Tylżyckiej 21.04.05, 14:22
          Ale to już będzie problemem kupujacych! Może niektórym przypadnie do gustu
          taka cicha "uliczka" pod nosem. Niech się martwia inwestorzy czy znajdą
          chętnych na powstajace lokale.
          • roody102 Re: budowa przy Tylżyckiej 21.04.05, 18:26
            Oczywiscie, ze tak. Ale domyslam sie, ze stad ten epitet.
            • sloggi Re: budowa przy Tylżyckiej 21.04.05, 22:21
              Gdy stawia się bloki przy istniejącej arterii to problem jest w znalezieniu
              klienta, a nie w inwestycji.
              Czy chodzi o zablokowanie tą budową dojazdu do parkingu?
              • Gość: Beata Re: budowa przy Tylżyckiej IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 12.05.05, 14:58
                ze środowego dodatku do GW:

"Osiedle o nazwie Wiślane Ogrody powstanie na wąskiej, prostokątnej działce od
                wschodu ograniczonej ul. Gwiaździstą, a od północy - aleją Armii Krajowej.
                Inwestycja będzie składać się z dwóch budynków. Mniejszy oznaczony literą A,
                położony dalej od Trasy AK, będzie mieć siedem pięter i pomieści się w nim 25
                mieszkań. W porównaniu z nim blok B to prawdziwy Goliat - w miejscu najbardziej
                zbliżonym do trasy ma mieć 15 pięter, a na jego ośmiu klatkach schodowych ma
                być aż 268 mieszkań.
                (...)
                W bloku A na piętrze będą trzy mieszkania: liczące ok. 130 km kw, ok. 115 m kw.
                oraz 67 - metrowe. W dużym bloku metraże mają wahać się od ok. 42 m kw. do
                prawie 250 m kw. - będą to apartamenty na ostatnich piętrach.
                (...)
                W zestawieniu z tym, że 90 proc. mieszkań w Wiślanych Ogrodach znajdzie się w
                ogromnym wieloklatkowym bloku położonym tuż obok ruchliwej i hałaśliwej trasy
                szybkiego ruchu, ceny lokali wydaja się zaksakująco wysokie - średnia cena
                metra kw. to 5 tys. zł brutto. Za 42-metrowy lokal trzeba zapłacić ok. 220 tys.
                złotych), najdroższy - 250-metrowy apartament kosztuje aż ok. 1,4 mln złotych.
                (...)
                To wcale nie są zawyżone ceny - przekonuje S. [przedstawiciel biura sprzedaży] -
                Trasa AK osłonięta jest ekranami dźwiękochłonnymi, a szum (!!! - tylko szum -
                dopisek mój) ulicy dodaktowo tłumią drzewa (chyba te kasztanki obok kościoła :-
                )- też dopisek mój).
                (...)
                Od strony al. AK urządzimy kuchnie lub sypialnie, więc w reszcie mieszkań
                będzie już ciszej.

---------
                podoba mi się też to, że im wyżej tym mają być wyższe ceny mieszkań, a wiadomo,
                że wysoko o wiele bardziej słychać trasę, niż z niższych pięter. Ale hałas
                będzie tylko w sypialniach i kuchniach, więc może nie ma się czym martwić? ;-)

pozdr.
                Beata (nieco ubawiona optymizmem pana sprzedawcy)
                • Gość: Beata Re: i jak Wam się podoba pomysł budowy? n/t IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 13.05.05, 09:40
                  • Gość: marcin Re: i jak Wam się podoba pomysł budowy? n/t IP: *.chello.pl 13.05.05, 17:27
                    szczerze to nie wiem co mam o tym powiedziec:) a niewiesz kiedy oni to w koncu
                    maja zamiar zaczac budowac??
                    • mroovkaa Re: i jak Wam się podoba pomysł budowy? n/t 13.05.05, 19:59
                      Łomatko! Wiślane Ogrody! Na tablicy przy budowie jest Zielona Dolina. Nie wiem
                      doprawdy, która nazwa jest mniej przystająca do okolicy. 5 tys!!!!! "Szum"!!!
                      szum to jest u mnie na Rudzie, chyba że nocą jedzie ciężarówa albo ścigają się
                      motocykle. Wtedy jest po prostu hałas.
                    • Gość: Beata Re: i jak Wam się podoba pomysł budowy? n/t IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 27.05.05, 00:22
                      marcin napisał:
                      a niewiesz kiedy oni to w koncu
                      maja zamiar zaczac budowac??

---------
                      [art. z 13.05.br]:
                      Inwestycja powstanie w dwóch etapach - w ciągu najbliższych kilku tygodni ma
                      się rozpocząć budowa kameralnego bloku A oraz mieszczących 78 mieszkań,
                      pierwszych dwóch klatek budynku B.

reszta tutaj:
                      glinki.com/?l=fn25uh
                      jeśli ktoś chce obejrzeć projekt - w środowej (25.05) Gazecie Wyb., w
                      dodatku "Nieruchomości", str. 14 - rysunek bloku.
                      Nie widać na nim ani bloków przy Tylżyckiej, ani mostu Grota. A sam blok dość
                      dziwny, ale jeśli ktoś ma GW, oceńcie sami.

B.
                • Gość: sąsiedzi Re: budowa przy Tylżyckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:07
                  Mieszkamy tuż obok (w bloku na gwiaździstej 13) i rozwala nas pomysł budowania
                  mieszkań tuż przy trasie i okno w okno z nami.Mamy stereo z wislostrady i trasy
                  A-K. Hałas latem nie do zniesienia!Dodatkowo podtruwa nas żerań. Naprawdę
                  współczuję tym debilom co kupią te mieszkania. Cena za metr w tych blokach jest
                  z sufitu! Ci co chcą tam kupić to skończone głąby! Jak można płacić tyle za
                  metr w takim miejscu?? Chyba tylko po to żeby poszpanować - MIESZKAM W NOWYM NA
                  żolibordzie!
                  Mam nadzieję że te mieszkania nie pójdą (przyp. 5,5 tys. za 116 m).
                  A swoją drogą to jest wkurzające że nikt nas nie poinformował o planowanej
                  budowie, hałasie itd. itp. NSBM do ostatniej chwili wmawiala nam że teren jest
                  gminy, że sprawa jest w sądzie i na 90% teren będzie spółdzielni. Następnego
                  dnia zobaczyliśmy piękny bilborcik i karteczki za wycieraczką ż info że mamy
                  się wynosić z parkingu. Ciekawe gdzie? Budowa jest oprotestowana i nie pójdzie
                  im tak szybko z tą budową.
    • Gość: marcin Re: bubowa IP: *.chello.pl 08.06.05, 19:27
      widze ze wkoncu sie zabieraja za budoew:) juz drzewa wycieli i mam nadzieje ze
      na tym sie nie skonczy :)
      • potomar Re: bubowa 09.06.05, 09:41
        A ja mam nadzieję, że na tym się skończy. Tylko drzew szkoda (choć można
        posadzić nowe).
    • Gość: Beata Re: oto nasza "buBowa" IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.06.05, 13:53
      www.wislaneogrody.pl/
      B.
      • Gość: Beata Re: mam pytanie IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.06.05, 13:56
        gdzie na tym rysunku podziała się Gwiaździsta? Most widać (w oddali, ale co z
        ulicą?)

B.
        • Gość: Beata Re: link do rysunku IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 22.06.05, 13:56
          www.wislaneogrody.pl/images/galeria/robocza/01_big.jpg
          B.
          • donkej Re: link do rysunku 25.06.05, 13:48

Bunkry. I tło żywcem wzięte z rysunku w jakimś wydawnictwie Świadków Jehowy.
        • Gość: Borys Gwiaździsta (d. Kamedułów) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 00:27
          Ahoj!
          Punkt widzenia jest dokładnie na wysokości jezdni i widać ulicę jako cienką,
          szarą linię :)

Borys
          • Gość: Robi Re: Gwiaździsta (d. Kamedułów) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.05, 12:41
            Jezu jaki koszmar !!!
            Po pierwsze mogliby troche strone poprawic i usunąc błędy. "najniż-szych
            kondygnacjach" :)
            Po drugie żalosne sa te grafiki ze szczesliwymi mlodymi ludzmi ciągnącymi w
            strone kanałku, i te ptaki na niebie :) Jednym słowem amatorszczyzna. PS. z
            kuchi i sypialni ludzie bedą mieć piekny widok na sznur samochodów :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka