foxie777 29.06.05, 20:49 czy jest zapotrzebowanie na uslugi fryzjerskie w domu? Prosilabym o jakies opinie, mysle o ludziech starszych dla ktorych wyjscie z domu i miejska komunikacja moze byc problemem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axen Re: USLUGI DOMOWE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.05, 21:22 Pomysł jest dobry, ale musisz pamiętać, że starsi ludzie boją sie wpuszczać do mieszkania obcych ludzi ( tyle się słyszalo o fałszywych pracownikach gazowni itp. ) więc proponuję Ci, zebyś znalazła jakąś znajomą staruszkę, która będzie pierwszym klientem i liczyć na pocztę pantoflową. W każdym razie zycze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: USLUGI DOMOWE 29.06.05, 23:01 Dziekuje za odpowiedz, ale nie tylko staruszki, osoby mlode takze. Po prostu jestem ciekawa czy babki sa czyms takim zainteresowane pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: USLUGI DOMOWE IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 29.06.05, 23:59 foxie, wg mnie pomysł ciekawy - również pod kątem małych dzieci. Przed nami właśnie pierwsze postrzyżyny u najmłodszego i na pewno przyjemniej jest dziecku poznać nowe zabiegi (pozbawienie części włosów :-) - w domowym zaciszu. problem tylko z zaufaniem i poleceniem przez kogoś znajomego. B. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: USLUGI DOMOWE 30.06.05, 02:20 Ja np. już o czymś takim myślałam, a to z rozpaczy: pracuję dość długo (do 18), często wyjeżdżam w delegację, w zasadzie zostają mi tylko soboty na fryzjera. Niby społeczeństwo takie biedne, a u mojego osiedlowego fryzjera nieraz i w środku dnia powszedniego [jak akurat wezmę wolny dzień] wszystkie terminy zajęte. Ja farbuję włosy, więc impreza trwa co najmniej półtorej godziny, dlatego w dni powszednie mam problem, żeby się umówić. Ale mnie interesowałyby takie usługi (domowe) w godzinach późnowieczornych albo w weekendy. Raz koleżanka coś takiego u siebie już, już miała zorganizować (miała nogę złamaną), ale pani fryzjerka łaskę wielką robiła, że przyjdzie, no i w końcu nie przyszła wcale. Być może fryzjerzy po prostu zarabiają nieźle i nie potrzebują zajmować sobie weekendów pracą (no cóż, zdrowe podejście). Poza tym zastanawiam się, czy miałoby to sens, tzn. czy nie miałabym całej łazienki zbryzganej farbą i ręczników poniszczonych? Przecież w salonie jest odpowiedni sprzęt, np. te przystawki do umywalek do mycia włosów, a w domu tego nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: USLUGI DOMOWE 30.06.05, 02:28 ja korzystam od kilku lat. wprawdzie to znajoma mojej siostry, ale zawsze mogę się umówić z kilkudniowym wyprzedzeniem na dowolny termin - pasujący oczywiscie obu stronom. brak sprzetu nie jest problemem. włosy myję sobie sama, sama sprzątam po ścinaniu. moja fryzjerka ma dużo klientek "domowych". na początku krąg znajomych, potem ich znajomi i rodziny. no i jest taniej niż w salonie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: USLUGI DOMOWE 30.06.05, 08:19 jest zapotrzeboanie. Do grupy osob starszych dołącz: - matki małych dzieci - zapracowanych późno wracających do domu -leniwych -wysxzystkich którzy chcą oszczędzić trochę kasy Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikulasz Re: USLUGI DOMOWE IP: *.kosson.com 30.06.05, 10:00 Moi rodzice mieszkają pod Warszawą i tam taka forma strzyżenia jest bardzo popularna. Poza tym jest to bardzo wygodne, dla klienta oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: USLUGI DOMOWE IP: 199.196.188.* / 83.238.97.* 30.06.05, 17:47 Moja kolezanka z pracy korzysta z uslug fryzjera, z kt sie umawia do siebie do domu, wg mnie bardzo wygodna i fajna sprawa; chetnie bym skorzystala :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: USLUGI DOMOWE 01.07.05, 23:56 Dziekuje Wszystkim za odpowiedzi.Ja tez mysle ze jest to dobre dla osob starszych dzieci, no i wszystkich zapracowanych dziewczyn. Kwestia tylko jak tych klientow znalezc.Moze dac ogloszenie? Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze jak mi fryzjer dopasuje, to moze mi myc glowe i w umywalce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: USLUGI DOMOWE 02.07.05, 15:47 Jak znaleźć klientów? Jak to ktoś powiedział: jak się sprawdzisz, to ludzie sami polecą Cię następnym. A od czego zacząć? Myślę, że od tego, co będzie za darmo, żeby nie wpędzić się w koszty. Małe karteczki na klatkach schodowych w Twojej okolicy, tam gdzie byś chciała działać? Ogłoszenie z podaniem namiarów na Ciebie tu na tym forum plus na pokrewnych (Warszawa, Kobieta)? Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: USLUGI DOMOWE 02.07.05, 17:30 Dziekuje, dobra mysl, podam informacje tak wrzesien, pazdziernik to nie jestem Ja tylko ktos mi bliski i musze z nim to przedyskutowac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś