Gość: Andrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:30 Polecam wszystkim grill Osada na dawnym PKS Marymont. Extra żarcie, dobre piwko, obsługa fajne jajcarze. Klimaty wporzo. Niedawno otworzyli i oby tak utrzymali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dori Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:10 właśnie wróciłam, EXTRA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edel Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:12 Na Marymoncie wreszcie coś się dzieje!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.05, 20:52 Kibel w postaci płatnego toi toi za 1zł, niech spadaja co to za knajpa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:26 kiełbaski, golonki, karkówka, szaszlyki od 5 do 10 zeta, browar od 2 do 5 zeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiarz Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:29 fajnie, że pomyśleli o pieskach, woda w miseczce. A dla dzieciaków zjeżdżalnie, huśtawki i piaskownica... i kibelki czyste, wręcz pachnące Odpowiedz Link Zgłoś
m1z Re: Grill Osada 21.08.05, 12:07 Czyste i pachnące kibelki??? Nie dość, że są to toi-toie, to jeszcze klienci muszą płacić za skorzystanie z toalety (1 zł). Piwo faktycznie tańsze (4 i 4.5 zł), ale szklanki mają pojemność 0.4 l. Rozczarowałam się :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Grill Osada IP: *.chello.pl 21.08.05, 12:16 > Czyste i pachnące kibelki??? Nie dość, że są to toi-toie, to jeszcze klienci > muszą płacić za skorzystanie z toalety (1 zł). A to ciekawe. Skoro sprzedają alkohol, to mają obowiązek udostępnić klientom toaletę za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Grill Osada IP: *.chello.pl 21.08.05, 18:39 To może by tak mały donosik? Tylko właściwie to nie wiem, kto się zajmuje takimi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
m1z Re: Grill Osada 21.08.05, 22:38 A masz może namiary na jakąś podstawę prawną? Bo warto by było sobie wydrukować i pokazywać w takich burackich knajpach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 20:14 Biuro Działalnosci Gospodarczej i Zezwoleń, Wydział Alkoholi, ul. Canaletta 2 Warszawa - robią kontrole, wydaja zezwolenia dla takich knajp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:48 i przy ognisku można się pogrzać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Grill Osada 24.08.05, 20:03 kanjpy w wawie to istna porazka wystarczy byc w Lodzi czy Gdyni bez porownania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:13 ... znowu ta Łódź... sam jesteś porażka Odpowiedz Link Zgłoś
rtomik Re: Grill Osada 25.08.05, 19:53 chyba nie wiesz co mowisz kolego duzo warszawki jezdzi na weekendy do Lodzi warszawa to totalna kicha i obciach jesli chodzi o knajpy i nie mow ze jestem z Lodzi bo urodzilem sie w Wawie i tu mieszkam bylem w wielu miastach i stwierdzam ze warszawa to jedno wielkie bagno pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.05, 17:28 ... a ja Wam proponuję, zebyście tam nei chodzili ... Załóżcie sami swoje knajpy i rozreklamujcie się!!! I wtedy zrobimy rekonesans i okaże się czy np toalety są płatne czy jest drogo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:45 OSADA jest SUPER Byłem tam dzisiaj Osada jest naprawde super niesamowicie super klimat przepyszne jedzenie z grilla życzę im jak najlepiej czegoś takiego nam na bielanach brakowało.Brawo Osada i Powodzenia. Ps.Jutro też przyjdę na coś z grilla . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:30 Prosze o zapoznanie się z moją odpowiedzią dotyczącej Autoreklamy którą wysłałem na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Grill Osada 29.08.05, 14:28 Nie wiem czy jesteś właścicielem tego baru, czy jego sympatykiem, ale wiem jedno - słabo znasz Internet. Uwierz mi, jesteś o włos od tego, by zniechęcić mnie (a myślę, że nie tylko mnie) do odwiedzenia tego miejsca. Już wszyscy o nim wiedzą i jeśli będą chcieli, to przyjdą - natarczywa autoreklama może ich tylko zrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:27 Drogi Rody102 nie wiem skąd niechęć twoja do tego miejsca nie rozumiem co ma moja znajomość internetu co do wyrażonej przezemnie opini Osady, jak widzę interesują cie tylko opinie negatywne i wzbudzające sensację.Poprostu nie ma lub ja nie wiem gdzie na bielanach jest miejsce o podobnym klimacie.W osadzie są także żeczy które mi się nie podobają ale daję czas temu miejscu na poprawę,są gusta i guściki.A jeśli chodzi o reklamę to właśnie jest to jedna z wad Osady.Uważam iż powinni się bardziej rozreklamować i jeżeli pomoże im w tym internet to ja dołoże wszelkich starań aby im pomóc.A swoją drogą dzisiaj też tam pójdę i nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się co do Osady. Pozdrawiam Damian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 20:18 Gość portalu: Damian napisał(a): A swoją drogą dzisiaj też > tam pójdę i nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się co do > Osady. > Pozdrawiam Damian. UUUUUUUUUUUUUU zabrzmiało groźnie:> Roody moze tam twoje zdjęcie powieszą z napisem tych klientów nie obsługujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: Grill Osada 30.08.05, 20:47 > nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się > co do Osady. no właśnie - sam smak... o moim "ustosunkowaniu się" może też opowiedz? A właśnie: czy my się gdzieś jutro spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
q22 Re: Grill Osada 30.08.05, 21:51 > A właśnie: czy my się gdzieś jutro spotykamy? Właśnie. Umarła knajpa. Niech żyje knajpa. Może spotkamy się na Suzina, minutą ciszy uczcimy Kotłownię i zastanowimy się co dalej. Pracownia po raz kolejny? Kojot? Może jednak Osada? q Odpowiedz Link Zgłoś
jota.40 Re: Grill Osada 30.08.05, 22:28 No, właśnie - gdzie? Ja mam jutro po południu ciężkie przejścia - szkolne zebranie w całkiem nowym gimnazjum... Mogę potrzebować wsparcia pod wieczór. Tak czy inaczej - mam prośbę, jeśli się spotykamy - możemy się umówić na 20.00? Może się jakoś wyrobię... Muszę przyznać, że zniechęca mnie coś do tej Osady, ale należałoby sprawdzić - na własne oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: Grill Osada 31.08.05, 00:50 A może do Karety? Wiem, ze ja juz nie mam nic do gadania :) ale moze tam się wybierzecie? Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Grill Osada 31.08.05, 01:38 Ja odpadam - w czwartek dyżur. Nawiasem mówiąc zostawiliśmy dziś z Rudą parę groszy na pokrycie problemów Kotłowni. W zamian mamy parę pamiątkowych filiżanek i dwa krzesła. Ale smutek spory. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: Grill Osada 31.08.05, 01:35 Ciekawe co im powiesz, bo ja, jako żywo, nie mam i nie wyrażałem żadnego stosunku do tego miejsca, ponieważ jeszcze tam nie byłem. Tak się natomiast składa, że jako moderator tego forum widzę, iż większość pochwalnych opinii pochodzi z jednego komputera. Zresztą nie trzeba nawet widzieć IP, by się tego domyślić. Nie wnikam, czy jesteś właścicielem, czy szczerym sympatykiem, ale ta praktyka mnie po troszę do knajpy zraziła. A już "groźba" pod moim adresem w ogóle zamyka dla mnie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Grill Osada 20.09.05, 12:53 Byłem z ciekawości w piątek. Patrzę - browarek 4 zlocisze - cena dobra. Ale po napelnieniu kufelka cosik mi tak malo tego zlotego plynu było. Wracam do nalewającej panny a ona mi rzecze, że to jest 0.4l. Rozumiem żeby przy cenie napisali. Ale tak to robienie klientów w bambuko! Z bokowca siedział jakiś podziargany w 90% gostek i kroił brudnymi łapami kiełbachę na grila ( mial tego chyba z 50 kg). Kielbacha leżała w takim wózku na 2 kółkach co ciecie w szkołach do warzywniaka latają. Z "obslugi technicznej" krecił się jakiś wysuszony żulik. NIE POLECAM, ale są to tylko moje odczucia po pierwszej ( i ostatniej) wizycie w osadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Grill Osada IP: 193.108.206.* 20.09.05, 14:19 Zainteresowal mnie temat Osady i nawet chcialam sie tam wybrac wieksza grupa znajomych z klasy z liceum (takie spotkanie po latach). Jednak po zapoznaniu sie z calym watkiem, wszystkimi rzekomymi "za" i wszystkimi "przeciw".. i ..platna toaleta! (skandal) nawet nie pofatyguje sie, zeby poznac to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata rak kierunek śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:34 postoicie sobie z piwkiem (albo winkiem) w ręku gdzieś koło śmietnika. tanie lanie, spokój, browar niedrogi, bez knajpianej marży... kto wie, jak w pobliżu będa krzaki, to może niejedna parka po wessaniu 4 piw znów przypomni sobie kiedyś łączące je uczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: kierunek śmietnik 20.09.05, 15:07 Aha, chodzi Ci o to, że tam niby tak ekskluzywnie jest? I że alternatywą jest śmietnik? Doprawdy??? Czy może źle zrozumiałam? ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: empi64 Re: kierunek śmietnik IP: *.localdomain / 83.238.10.* 20.09.05, 15:29 Wszystko wskazuje na to, że w tym roku interes nie powiódł się. Tylko po co tyle żółci? OSADO - do zobaczenia w przyszłym roku lub w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: kierunek śmietnik 20.09.05, 16:54 Ano za ekskluzywnie. Nie dla nas, żoliborsko-bielańskich żuli ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: kierunek śmietnik 21.09.05, 10:07 Gość portalu: tata rak napisał(a): > postoicie sobie z piwkiem (albo winkiem) w ręku gdzieś koło śmietnika. Mówisz, że znasz takie miejscówki? > tanie lanie, spokój, Lanie GRATIS to masz w większości NORMALNYCH knajpek. Taki malutki namiocik przy pętli na Gwiażdzistej ma gratis tojtoja, obok stoi woda z mydlem i papierowe reczniki. A browar PÓŁ LITRA kosztuje 4 ZŁ!!!Ogólnie rzecz biorąc wlasciciel knajpy w której podają browara robi sobie kaszanę pobierając opłatę za kibel. > browar niedrogi, bez knajpianej marży... Czy uważasz, że jeżeli browar jest tani to reszta może być do dupy? Chyba że mowimy o miejscu spotkania miejscowych żulików to masz rację. Najważnieszy tani browar. Osobiście wolę zapłacic za browca 5 zeta i bez stresu wylewać go dołem...:) OSADA niech spada........ Odpowiedz Link Zgłoś
freet Re: Grill Osada 25.09.05, 13:52 REKLAMA:""""""""Polecam wszystkim grill Osada na dawnym PKS Marymont. Extra żarcie, dobre piwko, obsługa fajne jajcarze. Klimaty wporzo. Niedawno otworzyli i oby tak utrzymali.""""""" kibelek 1zł.KOMUNISTYCZNA GŁUPOTA za komuny zawsze się płaciło Przejeżdzam od czasu do czasu obok - z zewnątrz KASZANA i po REKLAMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manti Re: Grill Osada IP: *.acn.waw.pl 25.09.05, 14:14 też miałem wpaść tam na browarek,ale pi..... komunę i te denne opłaty za kibelek. Odpowiedz Link Zgłoś