Dodaj do ulubionych

Grill Osada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:30
Polecam wszystkim grill Osada na dawnym PKS Marymont. Extra żarcie, dobre
piwko, obsługa fajne jajcarze. Klimaty wporzo. Niedawno otworzyli i oby tak
utrzymali.
Obserwuj wątek
    • Gość: dori Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:10
      właśnie wróciłam, EXTRA
      • Gość: Edel Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:12
        Na Marymoncie wreszcie coś się dzieje!!!!!!!!!!!!
      • Gość: madzia Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.08.05, 20:52
        Kibel w postaci płatnego toi toi za 1zł, niech spadaja co to za knajpa!!!!!!!
    • Gość: hubcio Re: Grill Osada IP: 193.111.166.* 04.08.05, 10:28
      A jakie ceny?
      • Gość: rybak Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:26
        kiełbaski, golonki, karkówka, szaszlyki od 5 do 10 zeta, browar od 2 do 5 zeta
    • Gość: psiarz Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 00:29
      fajnie, że pomyśleli o pieskach, woda w miseczce. A dla dzieciaków zjeżdżalnie,
      huśtawki i piaskownica... i kibelki czyste, wręcz pachnące
      • m1z Re: Grill Osada 21.08.05, 12:07
        Czyste i pachnące kibelki??? Nie dość, że są to toi-toie, to jeszcze klienci
        muszą płacić za skorzystanie z toalety (1 zł). Piwo faktycznie tańsze (4 i 4.5
        zł), ale szklanki mają pojemność 0.4 l. Rozczarowałam się :(
        • Gość: Maja Re: Grill Osada IP: *.chello.pl 21.08.05, 12:16
          > Czyste i pachnące kibelki??? Nie dość, że są to toi-toie, to jeszcze klienci
          > muszą płacić za skorzystanie z toalety (1 zł).

A to ciekawe. Skoro sprzedają alkohol, to mają obowiązek udostępnić klientom
          toaletę za darmo.
          • m1z Re: Grill Osada 21.08.05, 12:18
            Niestety, nie robią tego :(
            • Gość: Maja Re: Grill Osada IP: *.chello.pl 21.08.05, 18:39
              To może by tak mały donosik? Tylko właściwie to nie wiem, kto się zajmuje takimi
              sprawami.
              • m1z Re: Grill Osada 21.08.05, 22:38
                A masz może namiary na jakąś podstawę prawną? Bo warto by było sobie wydrukować
                i pokazywać w takich burackich knajpach ;)
              • Gość: . Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 20:14
                Biuro Działalnosci Gospodarczej i Zezwoleń, Wydział Alkoholi, ul. Canaletta 2
                Warszawa - robią kontrole, wydaja zezwolenia dla takich knajp
    • Gość: Bob Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:48
      i przy ognisku można się pogrzać:))
    • donkej Re: Grill Osada 10.08.05, 13:40
      ciekawe... auto...ten?
      • roody102 Re: Grill Osada 10.08.05, 17:43
        Na to wygląda.
        • samulakm Re: Grill Osada 19.08.05, 00:26
          Ciekawe czym odpowie "Gniazdo Piratów"
          • rtomik Re: Grill Osada 24.08.05, 20:03
            kanjpy w wawie to istna porazka
            wystarczy byc w Lodzi czy Gdyni
            bez porownania
            • Gość: andy Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 17:13
              ... znowu ta Łódź... sam jesteś porażka
              • rtomik Re: Grill Osada 25.08.05, 19:53
                chyba nie wiesz co mowisz kolego
                duzo warszawki jezdzi na weekendy do Lodzi
                warszawa to totalna kicha i obciach jesli chodzi o knajpy
                i nie mow ze jestem z Lodzi bo urodzilem sie w Wawie i tu mieszkam
                bylem w wielu miastach i stwierdzam ze warszawa to jedno wielkie bagno
                pzdr
    • Gość: kasia Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.05, 17:28
      ... a ja Wam proponuję, zebyście tam nei chodzili ... Załóżcie sami swoje
      knajpy i rozreklamujcie się!!! I wtedy zrobimy rekonesans i okaże się czy np
      toalety są płatne czy jest drogo itp.
      • Gość: Gość Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:45
        OSADA jest SUPER
        Byłem tam dzisiaj Osada jest naprawde super niesamowicie super klimat
        przepyszne jedzenie z grilla życzę im jak najlepiej czegoś takiego nam na
        bielanach brakowało.Brawo Osada i Powodzenia.
        Ps.Jutro też przyjdę na coś z grilla .
        • donkej Re: Grill Osada 29.08.05, 13:59
          Autoreklama
          • Gość: Damian Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:30
            Prosze o zapoznanie się z moją odpowiedzią dotyczącej Autoreklamy którą
            wysłałem na Forum.
        • roody102 Re: Grill Osada 29.08.05, 14:28
          Nie wiem czy jesteś właścicielem tego baru, czy jego sympatykiem, ale wiem
          jedno - słabo znasz Internet. Uwierz mi, jesteś o włos od tego, by zniechęcić
          mnie (a myślę, że nie tylko mnie) do odwiedzenia tego miejsca. Już wszyscy o
          nim wiedzą i jeśli będą chcieli, to przyjdą - natarczywa autoreklama może ich
          tylko zrazić.
          • Gość: Damian Re: Grill Osada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:27
            Drogi Rody102 nie wiem skąd niechęć twoja do tego miejsca nie rozumiem co ma
            moja znajomość internetu co do wyrażonej przezemnie opini Osady, jak widzę
            interesują cie tylko opinie negatywne i wzbudzające sensację.Poprostu nie ma
            lub ja nie wiem gdzie na bielanach jest miejsce o podobnym klimacie.W osadzie
            są także żeczy które mi się nie podobają ale daję czas temu miejscu na
            poprawę,są gusta i guściki.A jeśli chodzi o reklamę to właśnie jest to jedna z
            wad Osady.Uważam iż powinni się bardziej rozreklamować i jeżeli pomoże im w tym
            internet to ja dołoże wszelkich starań aby im pomóc.A swoją drogą dzisiaj też
            tam pójdę i nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się co do
            Osady.
            Pozdrawiam Damian.
            • Gość: axen Re: Grill Osada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 20:18
              Gość portalu: Damian napisał(a):

A swoją drogą dzisiaj też
              > tam pójdę i nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się co
              do
              > Osady.
              > Pozdrawiam Damian.

UUUUUUUUUUUUUU zabrzmiało groźnie:> Roody moze tam twoje zdjęcie powieszą z
              napisem tych klientów nie obsługujemy :)
              • donkej Re: Grill Osada 30.08.05, 20:47
                > nie omieszkam powiedzieć obsłudze o twoim ustosunkowaniu się
                > co do Osady.

no właśnie - sam smak...
                o moim "ustosunkowaniu się" może też opowiedz?

A właśnie: czy my się gdzieś jutro spotykamy?
                • q22 Re: Grill Osada 30.08.05, 21:51
                  > A właśnie: czy my się gdzieś jutro spotykamy?

Właśnie.
                  Umarła knajpa. Niech żyje knajpa.
                  Może spotkamy się na Suzina, minutą ciszy uczcimy Kotłownię
                  i zastanowimy się co dalej. Pracownia po raz kolejny?
                  Kojot? Może jednak Osada?

q
                  • jota.40 Re: Grill Osada 30.08.05, 22:28
                    No, właśnie - gdzie? Ja mam jutro po południu ciężkie przejścia - szkolne
                    zebranie w całkiem nowym gimnazjum... Mogę potrzebować wsparcia pod wieczór. Tak
                    czy inaczej - mam prośbę, jeśli się spotykamy - możemy się umówić na 20.00? Może
                    się jakoś wyrobię...
                    Muszę przyznać, że zniechęca mnie coś do tej Osady, ale należałoby sprawdzić -
                    na własne oczy...
                    • z-o-s-i-a Re: Grill Osada 31.08.05, 00:50
                      A może do Karety? Wiem, ze ja juz nie mam nic do gadania :) ale moze tam się
                      wybierzecie?
                      • roody102 Re: Grill Osada 31.08.05, 01:38
                        Ja odpadam - w czwartek dyżur.
                        Nawiasem mówiąc zostawiliśmy dziś z Rudą parę groszy na pokrycie problemów
                        Kotłowni. W zamian mamy parę pamiątkowych filiżanek i dwa krzesła. Ale smutek
                        spory.
            • roody102 Re: Grill Osada 31.08.05, 01:35
              Ciekawe co im powiesz, bo ja, jako żywo, nie mam i nie wyrażałem żadnego
              stosunku do tego miejsca, ponieważ jeszcze tam nie byłem. Tak się natomiast
              składa, że jako moderator tego forum widzę, iż większość pochwalnych opinii
              pochodzi z jednego komputera. Zresztą nie trzeba nawet widzieć IP, by się tego
              domyślić. Nie wnikam, czy jesteś właścicielem, czy szczerym sympatykiem, ale ta
              praktyka mnie po troszę do knajpy zraziła. A już "groźba" pod moim adresem w
              ogóle zamyka dla mnie temat.
              • remislanc Re: Grill Osada 20.09.05, 12:53
                Byłem z ciekawości w piątek. Patrzę - browarek 4 zlocisze - cena dobra. Ale po
                napelnieniu kufelka cosik mi tak malo tego zlotego plynu było. Wracam do
                nalewającej panny a ona mi rzecze, że to jest 0.4l. Rozumiem żeby przy cenie
                napisali. Ale tak to robienie klientów w bambuko! Z bokowca siedział jakiś
                podziargany w 90% gostek i kroił brudnymi łapami kiełbachę na grila ( mial tego
                chyba z 50 kg). Kielbacha leżała w takim wózku na 2 kółkach co ciecie w
                szkołach do warzywniaka latają. Z "obslugi technicznej" krecił się jakiś
                wysuszony żulik.
                NIE POLECAM, ale są to tylko moje odczucia po pierwszej ( i ostatniej) wizycie
                w osadzie.
              • Gość: Gosia Re: Grill Osada IP: 193.108.206.* 20.09.05, 14:19
                Zainteresowal mnie temat Osady i nawet chcialam sie tam wybrac wieksza grupa
                znajomych z klasy z liceum (takie spotkanie po latach). Jednak po zapoznaniu
                sie z calym watkiem, wszystkimi rzekomymi "za" i wszystkimi "przeciw"..
                i ..platna toaleta! (skandal) nawet nie pofatyguje sie, zeby poznac to miejsce.
                • Gość: tata rak kierunek śmietnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:34
                  postoicie sobie z piwkiem (albo winkiem) w ręku gdzieś koło śmietnika. tanie
                  lanie, spokój, browar niedrogi, bez knajpianej marży... kto wie, jak w pobliżu
                  będa krzaki, to może niejedna parka po wessaniu 4 piw znów przypomni sobie
                  kiedyś łączące je uczucie?
                  • donkej Re: kierunek śmietnik 20.09.05, 15:07
                    Aha, chodzi Ci o to, że tam niby tak ekskluzywnie jest? I że alternatywą jest
                    śmietnik? Doprawdy??? Czy może źle zrozumiałam? ...
                    • Gość: empi64 Re: kierunek śmietnik IP: *.localdomain / 83.238.10.* 20.09.05, 15:29
                      Wszystko wskazuje na to, że w tym roku interes nie powiódł się. Tylko po co
                      tyle żółci?
                      OSADO - do zobaczenia w przyszłym roku lub w ogóle.
                      • sierzant.podsiadlik Re: kierunek śmietnik 20.09.05, 16:54
                        Ano za ekskluzywnie. Nie dla nas, żoliborsko-bielańskich żuli ;-)))
                  • remislanc Re: kierunek śmietnik 21.09.05, 10:07
                    Gość portalu: tata rak napisał(a):

> postoicie sobie z piwkiem (albo winkiem) w ręku gdzieś koło śmietnika.

Mówisz, że znasz takie miejscówki?

> tanie lanie, spokój,

Lanie GRATIS to masz w większości NORMALNYCH knajpek. Taki malutki namiocik
                    przy pętli na Gwiażdzistej ma gratis tojtoja, obok stoi woda z mydlem i
                    papierowe reczniki. A browar PÓŁ LITRA kosztuje 4 ZŁ!!!Ogólnie rzecz biorąc
                    wlasciciel knajpy w której podają browara robi sobie kaszanę pobierając opłatę
                    za kibel.

> browar niedrogi, bez knajpianej marży...

Czy uważasz, że jeżeli browar jest tani to reszta może być do dupy? Chyba że
                    mowimy o miejscu spotkania miejscowych żulików to masz rację. Najważnieszy tani
                    browar.
                    Osobiście wolę zapłacic za browca 5 zeta i bez stresu wylewać go dołem...:)
                    OSADA niech spada........

• freet Re: Grill Osada 25.09.05, 13:52
      REKLAMA:""""""""Polecam wszystkim grill Osada na dawnym PKS Marymont. Extra
      żarcie, dobre
      piwko, obsługa fajne jajcarze. Klimaty wporzo. Niedawno otworzyli i oby tak
      utrzymali."""""""
      kibelek 1zł.KOMUNISTYCZNA GŁUPOTA za komuny zawsze się płaciło
      Przejeżdzam od czasu do czasu obok - z zewnątrz KASZANA
      i po REKLAMIE
      • Gość: manti Re: Grill Osada IP: *.acn.waw.pl 25.09.05, 14:14
        też miałem wpaść tam na browarek,ale pi..... komunę i te denne opłaty za
        kibelek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka