cruella 16.11.05, 16:17 Muszę zrobić dziecku zdjęcie pantomograficzne zgryzu. Gdzie mogę je zrobić na Bielanach, w miarę blisko (Żoliborz...). Obdzwoniłam kilka zakładów i nici:((( Będę wdzięczna za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_pa Re: Pantomograf -gdzie?? 16.11.05, 16:36 Ja robiłam parę lat temu, ale prywatnie, i to sobie, nie dziecku. I to było w klinice Enel Med - teraz mają chyba swój oddział w Arkadii. W ramach NFZ to nie wiem gdzie, ale może zadzwoń do przychodni z pytaniem, a w ostateczności na pogotowie, powinni ci udzielić takiej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Pantomograf -gdzie?? 16.11.05, 21:40 Muszę zrobić prywatnie:( Lekarz w ramach NFZ "nie widzi wskazań". Poza nim widzą je wszyscy dentyści, którzy oglądali zgryz syna. Dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
orzechlaskowy Re: Pantomograf -gdzie?? 16.11.05, 16:48 Na Zoliborzu obawiam sie ze nigdzie nie robia. Ja robilam na Warynskiego 9. Podam Ci telefon 621 23 49, 625 15 90, 625 77 69. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lektykarska IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 16.11.05, 17:12 znalazłam info o gabinecie prywatnym. W cenniku jest mowa o rtg pantomograficznym. www.klinikastomatologiczna.pl/index.htm (koszt zdjęcia 70 zł). ps. daj znać, czy informacja z netu jest aktualna. B. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Gorczewska 16.11.05, 21:35 ja robilem niedawno na woli (gorczewska / elekcyjna) za 45 zl. pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
agas31 Re: Dziękuję:) 17.11.05, 09:29 Myślę że nie zrozumiałaś dr z NFZ. Narodowy Fundusz NIE refunduje zdjęc pantomograficznych. Wyjątkiem ( nie wiem czy jeszcze) są dzieci z rozszczepami podniedienia. Takim dzieciom przysługuje pantomogram oraz leczenie aparatem stałym na tzw fundusz. Koszt wykonania takiego rtg w Gdańsku to od 33-80 zł. Jeśli masz problem ze znalezieniem miejsca gdzie mogłagyś zrobić takie rtg to zadzwoń do gabinetu ortodontycznego w Twojej okolicy i poproś o pomoc. Przed leczeniem orto każdy pacjent musi mieć wykonane takie zdjęcie więc na pewno powiedzą Ci jakie to są koszty i gdzie m0żesz je wykonać Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Dziękuję:) 17.11.05, 10:39 Dobrze zrozumiałam:) Nie liczę na NFZ bo nawet nie wiedziałabym, do kogo zapukać. Po prostu nie chodzimy do państwowej przychodni. Pytałam w zaprzyjaźnionych gabinetach, odesłali mnie do centrum (ja sama tam zjęcie robiłam, przed założeniem aparatu), gdzieś na Tarchomin (bo z tymi punktami mają podpisaną jakąś cichą umowę:). Po prostu pytałam, gdzie są mogę zrobić je bliżej, bez konieczności ciągnięcia dziecka przez pół W-wy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg do cruelli IP: *.acn.waw.pl 18.11.05, 15:40 słuchaj z tego co wqiem mieszkasz na bielanch, może tak na Conrada się wybierzesz,tam jest rtp zębów za 45 zł. Nie moge w to uwierzyc ze mieszkając na bielanach nie wiesz ze od kilkunastu lat jest na tyłach poczty rtgen Odpowiedz Link Zgłoś