Dodaj do ulubionych

artystyczny Żoliborz...

02.01.06, 16:10
Jestem od niedawna na forum i uważnie śledzę wszystkie wątki o artystycznych
wydarzeniach na Żoliborzu/ew Bielanach.
Niestety nie ma tego wiele na forum, a dzielnica chyba tętni życiem? Czy ktoś
mógłby pdać inne miejsca w sieci, gdzie można zaczerpnąć informacje na ten
temat?... Może znacie jakieś interesujące strony... Serdeczne Dzięki
Pozdrawiam noworocznie :)
Mar
Obserwuj wątek
    • Gość: vagen Re: artystyczny Żoliborz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:02
      o knajpkach, galeriach i innych artystycznych możesz szukać na ich stronach...
      • jota.40 Re: artystyczny Żoliborz... 02.01.06, 20:18
        No cóż, trudno powiedzieć, czy dzielnica tętni życiem. Na pewno część informacji
        znajdziesz na oficjalnej stronie urzędu dzielnicy. Sporo ciekawych wystaw i
        wykładów odbywa się np. w Centrum Olimpijskim.
        Z miejsc, które znam - mogę z czystym sumieniem polecić pracoVnię (ma też swoją
        stronę). Bywają tam koncerty, wystawy zdjęć, jest muzyka, klimat.
        Niegdyś ożywione miejsce działań artystycznych, koncertów, przedstawień
        teatralnych etc - Tęcza (w czasie, kiedy działała tam Akademia Ruchu) - to pieśń
        przeszłości ;((.
        Coś takiego ma niby powstać w Forcie Sokolnickiego, ale to z kolei temat nieco
        futurystyczny.
        • stworzen Re: artystyczny Żoliborz... 03.01.06, 08:43
          Jeśli chodzi o Centrum Olimpijskie, to znalazłam jedynie stronę internetową
          części tego obiektu - Centrum Edukacji Olimpijskiej - i zatrzymała się ona
          niestety na etapie budowy :-(
    • maretto Re: artystyczny Żoliborz... 03.01.06, 09:14
      o pracovni już słyszałam i powoli się tam wyberam... jeśli chodzi o centrum
      olimpijskie to do strony nie dotarłam (ale też nie sukałąm specjalnie :p) bo
      wydaje mi się, że tam nic specjalnego się nie dzieje, raczej jakieś masówki
      typu dzień przedsiębiorcy... niestety na taką trafiałąm :/ uściślając chodzi mi
      głównie o coś jakby knajpki-galerie, gdzie można też ciekawej muzyki
      posłuchać... itp.
      pozdrawiam :)
      • jota.40 Re: artystyczny Żoliborz... 03.01.06, 11:13
        To pracoVnia - zdecydowanie. W Centrum Olimpijskim byłam rok temu na znakomitym
        pokazie slajdów z podróży - Nepal, Kuba, Wenezuela i tak dalej. Był tłum ludzi!
        W kuluarach była świetna wystawa zdjęć z Powstania Warszawskiego. Więc chyba nie
        tylko masówki - chociaż nie wiem zupełnie, co tam się teraz dzieje...
        Niestety, na poziomie galeria-knajpka Żoliborz nie szokuje nadmiarem ofert.
        • Gość: Zennes Re: artystyczny Żoliborz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:16
          a szkoda... mi też takich mejsc brakuje...
    • maretto Re: artystyczny Żoliborz... 03.01.06, 15:42
      czytałam wcześniej jakiś wątek na temat knajpki "małe tęsknoty" czy jakoś tak,
      ale chyba zniknął, bo nie mogę znaleźć. czy ktoś tam był? w necie szukam strony
      internetowej, ale nie mogę znaleźć, jak ktoś zna stronę to niech poda :)
      • roody102 Re: artystyczny Żoliborz... 03.01.06, 16:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=29286244&a=29390075
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=29393385&a=29689046
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=32782225&a=32786342
        • maretto Re: artystyczny Żoliborz... 07.01.06, 14:05
          dzięki za odnośniki :) A co ciekawego będzie się działo na Żoliborzu/i
          Bielanach w nadchodzącym tygodniu? jeśli ktoś wie... to piszmy...
          • Gość: osses Re: artystyczny Żoliborz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:12
            Podżucam wątek żeby nie spadł. Swoją drogą Maretto, to dobry pomysł, żeby tu
            wpisywać, co się u nas dzieje ciekawego... chyba że nic się nie dzieje :(
            Ale zobaczymy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka