pepsi 08.01.06, 18:30 witam, podpowiedzcie, prosze, gdzie znajde ujecie wody oligocenskiej w okolicach wrzeciono/lindego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierzant.podsiadlik Re: woda oligoceńska 09.01.06, 02:18 Kiedyś było ujęcie dokładnie przy skrzyżowaniu Wrzeciona i Lindego, od strony Kasprowicza po prawej stronie (jakieś 200 metrów od skrzyżowania Kasprowicza i Lindego). Nie dam głowy, czy funkcjonuje do tej pory, ale zapewne tak. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: woda oligoceńska 09.01.06, 13:40 Gdyby nie bylo, to jest ujęcie przy ul.Wolumen (jakieś 400 metrów za bazarkiem w stronę Wólczyńskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: woda oligoceńska IP: *.arka.net.pl 17.01.06, 17:27 Ujęcia wody oligoceńskiej w Warszawie: Dzielnicowe ujęcia wody oligoceńskiej Bemowo Borowego r/ Raginisa Czerwonych Maków Sternicza 125 Szobera Westerplatte Morcinka Białołęka Mehoffera / Myśliborska Porajów 1 Bielany Broniewskiego 97/99 Dzierżoniowska 7 Gąbińska / Duracza Klaudyny 18 a Daniłowskiego Lindego 20 Estrady 112 Wolumen r/ Dantego Kochanowskiego 10/12 Mokotów Górska 18 (na terenie szpitala) Ochota Pasteura 10 Barska 16/20 Praga Południe Motorowa r/ Ustrzyckiej Grenadierów 51/59 (na terenie szpitala) Praga Północ Pl. Hallera 8 a Markowska Rembertów – Śródmieście Anielewicza r./Andersa Wójtowska 6 Twarda 10 Inflancka 8 Książęca CPK Armii Ludowej (na terenie szpitala0 Rynek Sołecki Targówek Boliwara 7 (na terenie szpitala) Park im. St. Wiecheckiego "Wiecha", ul. Kołowa Ogródek jordanowski, ul. Suwalska Ursus Zagłoby r/ Keniga Walerego Sławka (Park Achera) Usynów Dereniowa 12 Dzierzby róg Puławskiej Wawer Króla Maciusia 11 a Wesoła - Wilanów Vogla r./ Sytej Królowej Marysieński 21 Wola Deotymy 23/33 Smocza 19 (od ul. Paszyna) Karolkowa 49 (od ul. Wolskiej) Żoliborz Gen. Zajączka 7 Hozjusza 2 Odpowiedz Link Zgłoś
osservatorepolacco Re: woda oligoceńska 20.01.06, 14:25 Gość portalu: wodnik napisał(a): (ciach) fajny spis, ale jest tych ujęć więcej - sam korzystałemm z dwóch z nich przy Bogusławskiego na Bielanach przy Chrzanowskiego i na tyłach Wedla przy Zielieckiej na Pradze Pd. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Re: woda oligoceńska 22.01.06, 18:00 osservatorepolacco napisał: > Gość portalu: wodnik napisał(a): > (ciach) fajny spis, ale jest tych ujęć więcej - sam korzystałemm z dwóch z nich przy Bogusławskiego na Bielanach przy Chrzanowskiego i na tyłach Wedla przy Zielieckiej na Pradze Pd. ================ No i oczywiście najlepsza woda oligoceńska na dolnym Żoliborzu jest na POTOK- u obok najkwiększej w Warszawie figury Chrystusa Miłosiernego. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: woda oligoceńska 09.03.06, 20:34 tygrys01 napisał: > najlepsza woda oligoceńska na dolnym Żoliborzu jest na POTOK- > u obok najkwiększej w Warszawie figury Chrystusa Miłosiernego. ale za to na Hozjusza 2 to nie dość, że oligoceńska to jeszcze święcona (prawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: woda oligoceńska IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 17.01.06, 17:30 nadal tam jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: woda oligoceńska link IP: *.arka.net.pl 17.01.06, 17:36 um.warszawa.pl/v_syrenka/zielona/studnie.php?dz_id=9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: woda oligoceńska link IP: *.chello.pl 09.03.06, 16:45 Czy ktoś wie, czy na Potockiej jest jakieś ujęcie wody? Bo w tym spisie powyżej figuruje Potocka 4, ale ja tam kiedyś chodziłam i nie znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: woda oligoceńska link IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 09.03.06, 20:59 Gość portalu: ewaq napisał(a): > Czy ktoś wie, czy na Potockiej jest jakieś ujęcie wody? Bo w tym spisie powyżej > > figuruje Potocka 4, ale ja tam kiedyś chodziłam i nie znalazłam... ---- ujęcie wody jest obok placu zabaw na potoku (dokładniej: mijając plac po prawej i kierując się w stronę basenu na Potockiej, po prawej mijasz ujęcie). Może o to chodzi. B. Odpowiedz Link Zgłoś